Ekim 2023'te Çıkış Yapacak Simülasyon Oyunları

28.09.2023 12:25 Mehmet Tandoğan

 
 
Ekim ayı içerisinde birçok simülasyon türü oyun bizleri bekliyor. Bu listemizde birçok oyuna yer verdik.
 
- Thief Simulator 2 (4 Ekim: simülasyon, suç, macera)
 
 

CookieDev ve Ultimate Games tarafından geliştirilen ve PlayWay tarafından yayınlanacak olan simülasyon, suç, macera oyunu Thief Simulator 2, 4 Ekim tarihinde geliyor. Gizlilik unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde bir hırsız olarak yer alıyor, çeşitli planlamaları yapıyor ve bu planlamalar dahilinde birçok yeri soymaya kalkışıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı evlere giriş tarzımızı belirliyor, yaklaşımımızı kendimiz seçiyor ve bir yere nasıl gidileceği konusunda tamamen tüm planlamayı biz yapıyoruz. Oyun içerisinde giriş yaptığınız esnada gizlilik unsurları bolca karşımıza çıkıyor ve bunları nerede kullanabileceğinizi siz seçiyorsunuz. Ek olarak elinize farklı nesneler alabiliyor, bu nesnelerle beraber açılmayan kapıları açabiliyor, tırmanılamayan yerlere çıkabiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.

Oyun içerisinde bir hırsızlık kariyerine başlıyor ve bu kapsamda farklı farklı görevleri elde etmeye koyuluyoruz. Elde ettiğimiz kontratlarla beraber çeşitli görevlere atılıyor ve bu görevleri tamamladıkça da daha fazla paranın sahibi olabiliyoruz. Oyun içerisinde kazandığımız parayla beraber hem daha gelişmiş ekipmanlar satın alabiliyor hem de daha fazla soygun gerçekleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra kendimize ait bir mekan bulunuyor, bu mekanı istediğimiz şekilde tasarlayabiliyor ve elde ettiğimiz paralarla beraber bu mekanı toparlayabiliyoruz. Bunun yanı sıra kazandığımız paralarla ve beceri puanları ile beraber yeni yetenekleri öğrenebiliyor, araçlar toplayabiliyor ve hırsızlık becerilerimizi üst düzeye ulaşmaya çalışıyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, yarı açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor ve buralarda yer alan mekanları incelemeye koyulabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak planlamalar yapabiliyor, uzaktan hangi kişinin nerede bulunduğunu görebiliyor, analiz edebiliyor ve dürbününüzle beraber uzaktan buraya keşfetmeye başlıyoruz.
 
 
 
Elbette oyun içerisinde yapay zekaya sahip karakterler yer alıyor ve bu karakterlerle beraber ilerlemeye koyuluyor ve gizlilik unsurları ile beraber soygunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
İlk oyunu ile beraber karşımıza çıkan şu anda ikinci oyunuyla beraber tekrardan Steam'deki yerini almaya koyulan yapımın bu yeni sürümü birçok geliştirmeyi, içerik haritasını ve daha fazlasını bizlere aktarmayı planlıyor. Elbette ilk oyundan bu yana daha fazla gelişmiş içerikler, daha fazla gizlilik unsurları ve daha fazla soygun malzemesi yer alıyor. Bu kapsamda biz de elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı farklı ve başarılı soygunlar gerçekleştirebiliyoruz.

Pahalı ve değerli eşyaları görebileceğimiz ve çantamızı atabileceğimiz yapım içerisinde elbette bir yandan aracımızı dışarıda park ediyor ve diğer yandan ise olay yerindeki analizimizi yapıyoruz. Elbette bir yere giriş yapmadan önce bu yeri iyice araştırıyor, buralarda kimin yaşayıp yaşamadığını öğrenebiliyor ve karakterlerin ne yaptığını burada görebiliyoruz. Bazı karakterler hareketli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve onların hareketlerini ve ne yaptığını bir süre izleyebiliyor ve ona göre kendi hamlemizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu oyunda hem gündüz hem de gece soygunlar gerçekleştirebiliyor, gece gündüz dinamiği içerisinde farklı zorluklar bizleri bekliyor. Bunun dışında oyunda ilk etapta oyunun mekaniklerine alışmak için küçük küçük soygunlarla başlıyor, kapıları açmaya çalışıyor ve tek istekli görevlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette bunları soymak için de etrafı iyice gözetlemeye çalışıyor ve neler yapmanız gerektiğini bu yapım içerisinde öğrenmeye koyuluyoruz. Oyunda ilerledikçe riskin boyutu daha da artıyor ancak riskin boyutu ne kadar artarsa kazancım boyutta da o oranda yükseliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı farklı görevlere atılıyor, ne kadar çok başarılı görev yaparsanız o kadar çok fazla kontrat elde edebiliyor ve bu görevleri yerine getirerek de daha fazla kazanca sahip olabiliyorsunuz. Oyunda elbette bir şeyler soymak için sürekli olarak planlamalar yapıyor ve bu planlamalar dahilinde ise kendimizi geliştirmeye koyuluyorsunuz. Değerli eşyalarla beraber elde ettiğiniz bu ganimetleri satabiliyor ve daha fazla kazancın kilidini açabiliyorsunuz.

Dürbünle beraber etrafı analiz edebiliyorsunuz
 
 

Oyun içerisinde kullanabileceğiniz farklı nesneler ve araçlar bulunuyor. Bu araçlarla beraber öncelikle soygunun nasıl bir yapıda olduğunu öğrenebiliyor ve kendinize ait bir strateji oluşturabiliyorsunuz. Simülasyon unsurlarının yer aldığı yapım içerisinde farklı farklı soygunlar gerçekleştirebiliyor ve kara borsadan satın alabileceğiniz bazı eşyalarla beraber de bu soygunların başarıya ulaşmasını daha da arttırabiliyorsunuz. Oyunda elinize istediğiniz şekilde levye alabiliyor, bu levye ile beraber aşamadığınız kapılara geçiş yapabiliyor, ulaşamadığınız kısımları kırabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyun içerisinde bunun yanı sıra yine elinizde standart olarak bir dürbün bulunuyor, bu dürbünle beraber farklı bölgeleri gözetleyebiliyor, girebileceğiniz yerlerin analizini yapabiliyor ve kimlerin olup olmadığını bu dürbün sayesinde görebiliyorsunuz. Dürbünle beraber baktığınız zaman istediğiniz zaman yakınlaşıp uzaklaştırabiliyor, bir karakter varsa o karakteri işaretleyebiliyor ve nerelerde insan olduğunu nerelerdeyse güvenlik kamerasını doldurup tespit edebiliyor ve buna göre siz de kendi hamlenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Gittikçe artan risklerle beraber oyunun gidişatı daha zorlaşabiliyor ancak ilerleyen süreçte elde ettiğiniz paralarla beraber kara borsadan daha gelişmiş araçlar zaten alabiliyor ve böylece tespit etme mekanizmasına daha da geliştirebiliyorsunuz.

Yolunuzu temizleyebileceğiniz ve kendi araçlarınızla beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde karakterinizin belli bir seviyesi bulunuyor. Bu seviyeyle beraber de yeni becerilerin ve yeteneklerin kilidini açabiliyorsunuz. Her seviye atladıkça yeni deneyim puanları elde edebiliyor ve yeni olasılıkların kilidini de bu kapsamda elde edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda yararlı araçlar alabiliyor ve bu araçlarla beraber de gerek güvenlik görevlilerini gerekse ortada dolaşan sıradan karakterlere bayıltabiliyor ve elinizdeki sopayla veya elektrikli aletle beraber onları bir süre uyutabiliyorsunuz. Elbette kaba kuvvete gerek kalmadan gizlilik unsurları ile beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde yeri geldiği zaman karakterlere bayıltmak da oldukça önem arz ediyor.
 
 

Oyun içerisinde sürekli olarak değerli eşya kovalamaya çalışıyor ve bu değerli eşyaları elbette kara borsa içerisinde değer bulacak şekilde satabiliyorsunuz. Yine oyunda soyabileceğiniz kısımlar arasında bankalar, restoranlar, evler ve daha fazlası yer alıyor. Bunun yanı sıra geliştirici ekibin belirttiğine göre ilk oyunda göre oldukça fazla gelişmiş mekanik yer alıyor ve ek olarak da iki farklı benzersiz konumun da bu yapın içerisinde yer alacağı belirtiliyor. Oyunda farklı farklı görevlere ilerleyebiliyor ve bu kapsamda istediğiniz şekilde soygunlar
gerçekleştirebiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi öncelikle bir binayı veya bölgeyi soymak için orada kimlerin yaşadığını öğrenmeye koyuluyor ve neler olup bittiğini anlamak için burada bir sürü vakit geçirebiliyor, gözlemleyebiliyor ve gerekli stratejiyi siz kendiniz kurabiliyorsunuz.

Türkçe dil desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanan hırsızlık simülasyonu 4 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Serinin ilk oyununu oynadıysanız bu oyuna da bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun yanı sıra ilk oyunu denemediyseniz bile yine bu oyunu bir bakabilirsiniz.
- Alaskan Road Truckers (18 Ekim: simülasyon, sürüş, keşif)
 
 

Road Studio tarafından geliştirilen ve Green Man Gaming tarafından yayınlanacak olan simülasyon, sürüş, keşif oyunu Alaskan Road Truckers, 18 Ekim tarihinde geliyor. Yeni bir sürüş deneyiminin bizlere aktarılacağı oyun içerisinde farklı farklı tırları sürebiliyor, burada farklı tırlarla beraber kendi kazancımıza kazanç ekleyebiliyor, tırı tamir edebiliyor, özelleştirilebiliyor ve klasik tır sürme oyunları içerisinde ne varsa bu oyunda da yer alıyor.
Oyun içerisinde Alaska bölgesinde yer alıyor ve burada yer alan hava koşulları ile beraber de gidişatımız değişebiliyor. Oyun içerisinde dinamik hava koşulları sistemi yer alıyor ve bu kapsamda hava koşullarının mevsimsel olarak değiştiğini görebiliyorsunuz. Bir yandan güneşli ve açık bir hava ile beraber yolculuğunuza devam ederken diğer yandan ise mevsimlerin değişmesi ve günlerin geçmesi ile beraber yağmurlu ve karlı ortamlara da geçiş yapabiliyor ve bu da sürüş deneyiminize farklı yollarla etkiliyor. Elbette oyun içerisinde her mevsiminin farklı zorlukları bulunuyor ve bu mevsimlerle beraber yolculuğunuza devam edebiliyor ve teslim etmeniz gereken bir eşya varsa onu da teslim edebiliyorsunuz. Oyunda bir yandan etrafı gezerken ve keşfederken diğer yandan ise sizlere verilen farklı görevleri yapmaya başlıyor ve bu görevlerin akabinde ise kazancınıza kazanç ekliyorsunuz. Bu kazançlarla beraber hem tırınızı geliştirebiliyor, farklı parçalar takabiliyor, daha gelişmiş parçalarla beraber daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde ilerleyebiliyor, hatta kendinize daha farklı ve daha güçlü tırlar alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde görevleri yapmak oldukça önem arz ediyor.

Meydan okuma durumunun oldukça üst düzeyde olduğu oyun içerisinde direksiyonun kontrolü elimize geçiyor ve isterseniz direksiyon seti ile isterseniz de klavye fare ile oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunda zor koşullar içerisinde ilerleyebiliyor veya daha kolay koşullar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.  Yapım içerisinde meydan okuma modları bulunuyor, bu modlar sayesinde daha farklı görevler elde edebiliyor ve ne kadar zor bir içerikle karşılaşırsanız o kadar çok kazanç elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde yine yukarıda bahsettiğim gibi tırınızı özelleştirebileceğiniz geniş kapsamlı bir sistem yer alıyor. Bu kapsamda tırınızın renginden parçalarına kadar çok farklı özelleştirmeler arasında gidip gelebiliyor ve istediğiniz şekilde kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu mekanik elbette oyuncular açısından çok önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki tırı özelleştirmek ve daha güçlü tırları elde etmek oldukça mühim. Bu da oyunculara daha farklı gelişim hissiyatını sunuyor ve dolayısıyla oyunda gelişim hissiyatı gerçekten de oyuncuların ilgisini çekecek türden.
 
 

Bir kamyoncu olarak adım attığınız yapım içerisinde vahşi doğayla beraber yüzleşebiliyor aynı zamanda bu vahşi doğayı istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Oyunda açık bir dünya yer alıyor ve bu açık dünya içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu farklı bölgelerin elbette farklı temaları ve atmosferi bulunuyor. Buralarda istediğimiz gibi gezip tozabiliyor, buraları keşfedebiliyor ve yeni görevler elde edebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde yine daha fazla serbestlik açısından bizlere istediğimiz yere gitme konusunda serbest bırakılıyoruz. Dolayısıyla oyunda nereye ilerlemeniz gerektiğini karar veriyor ve hangi kazancı elde etmek istiyorsanız o göreve doğru yönelebiliyorsunuz. Oyunda bir yandan ilerlemeye çalışırken diğer yandan elbette hayatta kalmaya çalışıyor ve bu zorlu koşullara rağmen kendi hayatınızı idam etmeye çalışıyorsunuz. Zor ortamlar ve zor atmosferlerle beraber karşına çıkmaya hazırlanan oyunda bir yandan yokuşlara tırmanabiliyor, dağlık ve sarp yamaçlardan geçebiliyor ve zorlu hava koşulları ile beraber karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda yer alan yukarıda da bahsettiğim gibi dinamik hava koşulları mekaniği ile beraber karlı havalarda ve yağmurlu havalarda kamyonunuz daha fazla kayabiliyor ve bu durumda ona göre seçimler yapmanız gerekiyor ve ona göre de usta şoförlüğünüzü konuşturmanız lazım.

Oyunda bir yandan ilerlerken diğer yandan ise tırınızı bırakıp aşağıya inebiliyor ve farklı farklı bölgelerde istediğiniz şekilde karakterinizi de kontrol edebiliyorsunuz. Elbette bu oyunda yer alan bu özellik gerçekten de diğer simülasyon ve sürüş oyunlardan farklı olarak karşımıza çıkıyor. Karakterimizin inmesi ve farklı bölgelerde yer alan marketlere ve dükkanlara girmesi gerçekten de etkileşimi arttıran ve ilgi çeken özelliklerden birkaç tanesi. Oyunda bu kapsamda tarımızdan istediğimiz şekilde inebiliyor, depomuzu fulleyebiliyor, alınacak ne varsa dükkanlardan alabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra tırımızın farklı bölgelerini açabiliyor, buralarda çeşitli tamiratlar gerçekleştirebiliyor ve parçaları da bu kapsamda kendimiz bizzat değiştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde etkileşim ve simülasyon unsurları gerçekten de üst düzeyde yer alıyor.
 
 

Oyun içerisinde hem simülasyon hem de hayatta kalma deneyimi yer alıyor. Bir yandan hayatta kalmaya çalıştığımız oyunda diğer yandan tırımızla beraber ilerleyebiliyor ve farklı farklı görevler elde edebiliyoruz. Oyunda değişen hava koşullarına adapte olmaya çalışıyor ve farklı işlerle beraber görev alabiliyoruz. Oyun içerisinde görev aldığımız süre boyunca elbette farklı zorluklarla beraber karşılaşabiliyor ve farklı zorlukları elimizdeki aletlerle beraber aşabiliyoruz. Örneğin oyunda devrilmiş bir ağaç karşısına çıkıyor, bu devrilmiş ağacı kesmek için elbette elimize elektrikli testere olması gerekiyor. Bu elektrikli testereyle beraber bu devrilmiş ağacı kesebiliyor ve yapacağımız işi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz farklı farklı görevler ve küçük işler de yer alıyor.

Alaskan Road Truckers'da hem tırınızı hem de karakterinizi hayatta tutmanız gerekiyor. İki farklı olayla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda amaçsız olarak gezebiliyor ve istediğin şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde serbestlik konusunda bizlere detaylı bir açık dünya sunuluyor ve bu açık dünya içerisinde farklı zorluklarla beraber karşılaşabiliyoruz. Dndurucu soğuklardan kendimizi korumamız gereken oyunda bir yandan kargo teslim ederken diğer yandan ise zorlu koşullar altında hayatta kalmaya çalışıyor ve gerçekçi bir kamyon simülasyon deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor.
 
 

İlgi çekici yapısı  ve simülasyon unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 18 Ekim tarihinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyun Türkçe dil desteği ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla bu Türkçe dil desteği ile beraber oyundan daha fazla keyif alabilir ve kendi yerel dilimizle beraber oyunu deneyimleyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir hayatta kalma tır sürme deneyimine adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- AirportSim (19 Ekim: simülasyon, uçak, yönetim)
 
 

MS GAMES, MK STUDIOS tarafından geliştirilen ve Iceberg Interactive tarafından yayınlanacak olan simülasyon, uçak, yönetim oyunu AirportSim, 19 Ekim tarihinde geliyor. Geniş kapsamlı simülasyon unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde bir havaalanında görevli olarak yer alıyor ve bu görevli olarak yer aldığımız kısımda bir hayli çaba sarf ediyoruz. Oyunda her bir detaya farklı bakıyor, motorları başlatıyor, yakıt dolduruyor, rehberlik yapabiliyor ve daha fazla işle beraber burada meşgul olabiliyoruz.

Oyunda yapılacak onlarca iş bulunuyor ve bu işler içerisinde elbette karışık bir durum karşımıza çıkabiliyor. Oyunda yapılabilecek oldukça fazla iş olduğundan dolayı neyin nasıl yapılacağını elbette ilk etapta öğrenmek belki de zorlu bir deneyimi bizlere aktarıyor ancak ilerleyen süreçte oyunun yapısını öğrendikten sonra elbette daha zevkli ve daha eğlenceli bir yapı bizlere aktarılması bekleniyor. Ancak bu süreçte oyuna alışmakta fayda var bunun dışında belki bu tarz oyunlarda sürekli olarak aynı şeyi yapmak oyuncuları sıkan bir deneyime aktarabiliyor ancak burada yükseltmeler ve geliştirmeler devreye girerse işler değişebilir. Kısacası geliştirici ekip oyun içerisine çeşitli yükseltme ve yenilikler eklemişse gayet eğlenceli bir deneyimin bizlere aktarılacağını söyleyebiliriz.
 
 

Havaalanı simülasyonu içerisinde gerçekçi görseller ve gerçekçi iş kısımları bizleri bekliyor. Bunun dışında lisanslı uçaklar, araçlar ve gereçler de bu yapımın içerisinde yer alıyor. Oyun içerisinde ek olarak dinamik hava koşulları bulunuyor, bu hava koşulları ile beraber değişen hava koşullarına adapte olmaya çalışıyor ve bu durumda havalimanını düzgün tutmaya başlıyor ve canlı hava durumu sistemi sayesinde de havanın nasıl olacağını kestirebiliyoruz. Bunun yanı sıra istediğiniz şekilde oyunu hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor ve istediğiniz arkadaşınızı yanınıza davet edebiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlar içerisinde arkadaşlarınız davet edebileceğiniz bir yapı varsa muhakkak davet etmeniz gerekiyor. Ben de bu yapımın içerisinde arkadaşları davet etme taraftarıyım. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak oldukça eğlenceli bir deneyimin kapısını arayabiliyor.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca gerçek hayattan esinlenilen ve doğrudan modellenen havalimanları yer alıyor. Oyunda bu gerçekçi yapı ile beraber elbette gerçekten de buralarda bulunmuş gibi olabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda gerçekçilik oldukça ön plana çıkması gerekiyor çünkü simülasyon oyunlarının özünde gerçekçilik ve modellemeler çok önemli. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyun farklı bir gerçekçiliğe doğru genişleyebiliyor yani bu oyun havalimanı ve uçak konusunda bizlere gerçekçi bir yapıyı sunmaya çalışırken diğer bir simülasyon oyunu ise araba konusunda gerçekçi bir yapıyor öne sürmeye çalışıyor. Dolayısıyla her bir simülasyon oyunu farklı bir gerçeklikle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu oyun da bizlere geniş ve detaylı bir havaalanı ve uçak deneyimini aktarmayı hedefliyor. Oyunda bu kapsamda farklı farklı görevlere atılabiliyor, bu görevlerle beraber kendi yapabileceğimiz işleri genişletebiliyor, bir görev üzerinde ve yapılacak işler konusunda usta olabiliyor ve yaptığımız iş konusunda elbette çeşitli kazançlar elde edebiliyoruz. Elde ettiğimiz kazançlarla beraber çeşitli araç ve gereçler alabiliyor, yakıt ikmalleri yapabiliyor, farklı farklı parçaları geliştirebiliyor, farklı parçalar alabiliyor, ekleyebiliyor ve daha fazlasını bu kazançlarla beraber gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde elde ettiğimiz kazançları doğru bir şekilde harcamak da oldukça önem arz ediyor.
 
 

AirportSim içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi yapılacak oldukça fazla iş bulunuyor. Bu işlerden bazılarını sıralayacak olursak yakıt ikmali yapmak elbette ön planda karşımıza çıkıyor. Çünkü yakıt ikmali ile beraber gidilecek yere güvenli bir şekilde ilerleyebiliyor ve yakıt tükenmeden o kısma doğru uçak ulaşabiliyor. Bunun dışında bagaj doldurma ve bagaj boşalma gibi çeşitli işler de bulunuyor ve ek olarak uçağı emniyete alma ve çeşitli rehberlik görevleri de bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde tekrar tekrar bahsettiğim gibi oldukça fazla yapılacak görev bulunuyor ve bu görevlerle beraber kendimizi bu işlere daha da yatkın hale getirmeye başlıyoruz. Elbette oyunda ne kadar çok süre geçirirsek o kadar çok görevler üzerinde ve işler üzerinde ustalaşabiliyor ve daha sonraki yapacağımız işlerde ise kolaylıkla üstesinden gelebiliyoruz. Bu kapsamda oyunda ne kadar çok vakit geçirebilirsek o kadar çok ince detaylara sahip olabiliyor ve her işe kolaylıkla ve kısa sürede yerine getirebiliyoruz. Hal böyle olunca ilk etapta oyuna düzgün bir şekilde öğrenmeniz ve detaylara sahip olmanız oldukça mühim.

Oyunda gerçek havalimanları bulunuyor ve dikkate değer bu havalimanları ile beraber hem gece hem de gündüz çalışabiliyoruz. Oyunda gece gündüz döngüsü ile beraber etrafın bir anda aydınlanıp bir anda karardığını deneyimleyebiliyor ve atmosferin nasıl değiştiğini hissedebiliyoruz. Dolayısıyla oyundaki gerçekçiliği arttıracak olan unsurlardan biri de dinamik hava koşulları ve gündüz gece değişimi diyebiliriz. Bunun dışında oyun içerisinde yine uçaklar, park alanları, çizgiler kapı numaraları gibi gerçekçi bir havalimanı görüntüsü bizlere aktarılmış durumda. Aynı şekilde dışarıda da gördüğünüz gibi havalimanlarına geçiş yapan uçakların burada da aynı şekilde geçiş yaptığını görebilir ve uçakların alçak iniş yaparak belirli noktalara fark ettiğini deneyimleyebilirsiniz. Dolayısıyla gerçek hayatta nasıl bir durum söz konusu ise bu oyun içerisinde de aynı durum bizzat aktarılmış ve modellenmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 

AirportSim içerisinde elbette aşina olmadığımız ve pek bilmediğimiz havalimanları bulunuyor ve yabancı ülkelerde bulunan bu havalimanları ile beraber oyundaki işlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Gerçekçi uçak simülasyonu ile beraber adım atabileceğiniz yapım içerisinde yine gerçekçi uçak modellemeleri karşımıza çıkıyor. Yakıt ikmal sistemleri, lambalar, havayolu şirketleri, lisanslı uçaklar, lisanslı araçlar ve daha fazlası oyun içerisinde yer alıyor. Oyunda yine sadece sağa sola ilerlemiyor aynı zamanda havalimanlarında bulunan çeşitli araçları da bu kapsamda sürebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerek yok boşaltımı gerekse başka işlerde bu araçları kullanabiliyor ve bir yerden bir yere gitmek için de bu araçlardan faydalanabiliyoruz.
Havacılık sektörüne adım atabileceğiniz simülasyon unsurlarıyla bezenmiş oyun Ekim ayı içerisinde biz oyun severlere sunulmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam'de 2023'ün 4 çeyreğinde çıkış yapacağı belirtiliyor ancak birçok rapor 19 Ekim tarihte piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Biz de bu oyuna Ekim ayı içerisinde bekliyoruz. Ancak her ne kadar ekim ayı içerisinde beklesek de oyunu ertelenme ihtimali bulunuyor.

Steam sayfası açık bulunan oyunu dilediğiniz gibi istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında bu tarz simülasyon oyunlarından hoşlanıyorsanız ve havacılık sektörüne geçiş yapmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- Cities: Skylines II (24 Ekim: simülasyon, şehir inşa etme, yönetim)
 
 

Colossal Order tarafından geliştirilen ve Paradox Interactive tarafından yayınlanacak olan simülasyon, şehir inşa etme, yönetim oyunu Cities: Skylines II, 24 Ekim tarihinde geliyor. Şehir yönetim oyunları içerisinde önemli bir yere sahip olan bu yapımın yeni bir devam oyunu geliyor. İlk oyunla beraber büyük oranda sevilen ve oyun dünyasında büyük yer kaplayan yapım şimdi ise yeni bir devam oyunuyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde daha gerçekçi görseller, daha gerçekçi sistemler ve daha fazlası bizleri bekliyor ve bu kapsamda biz de yeni bir başlangıca ve yeni bir şehir hayatına adım atmaya koyuluyoruz.

Gerçekçi şehir kurma simülasyonu denildiğinde akla ilk etapta Cities: Skylines geliyor. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde şehrimizi yönetiyor, şehrin her bir bölgesine gerekli olan yapıları inşa edebiliyor ve buranın nüfusunu dilediğimiz gibi arttırabiliyoruz. Aynı oranda yine trafiği düzenleyebiliyor, buralardaki sıkışıklığı giderebiliyor ve şehir düzenlemesi ile beraber en iyi ve en büyük şehri burada oluşturabiliyoruz. Oyunda tüm yönetim unsurları bizim elimizde bulunuyor ve bu yönetim unsurları ile beraber kendi yaratıcılığımızı oluşturabiliyor ve böylece burada büyük bir metropol inşa edebiliyoruz Diğer taraftan burada sınırsız dünya kurma deneyimi bizlere aktarılıyor yani oyunda istediğimiz şekilde şehrimizi yönetebiliyor ve bu kapsamda istediğimiz yere istediğimiz yapıyı dikebiliyoruz. Büyük özgürlükler sunan yapım içerisinde hem ekonomiyi hem de canlı şehir yönetimini elimize alabiliyor ve küçük unsurlarla beraber büyük detaylara doğru dalış yapabiliyoruz. Burada oldukça fazla detay bulunuyor ve oyunda yer alan her vatandaşı memnun etmek ve mutlu etmek durumunda kalıyoruz. Oyunda inşa ettiğimiz evlerle beraber gereksinimler daha da artış gösteriyor ve bu kapsamda buralara hem elektrik hem su hem de diğer ihtiyaçlar için çeşitli yapılar dikmek durumunda kalıyoruz. Hal böyle olunca oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi bir şeyleri karşılamak için buluyor ve böylece şehre gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz.
 
 

Şehir planlaması yapabildiğimiz ve bu şehri istediğimiz şekilde geliştirebildiğimiz yapımda sürekli olarak şehrin canlı görüntüsü bizlere aktarılıyor. Oyunda aynı zamanda gece ve gündüz döngüsü bulunuyor ve bu gece ve gündüz döngüsü ile beraber şehrimizin hem sabah hem de akşam görüntüsünü görebiliyoruz. Çeşitli manzaraları ve güzel atmosferleri ile karşımıza çıkan oyunda her diktiğimiz yapı gerçekten de hem animasyonlu hem de canlı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve insanları burada daha gerçekçi bir şekilde hareket ettiğini ve günlük yaşamlarını sürdürdüğünü görebiliyoruz. Devam oyunuyla beraber daha derin simülasyon unsurları ve yönetim unsurları bizlere aktarılmak isteniyor ve bunun dışında daha fazla problem çözme içeriğini de bizlere aktarılması bekleniyor yani oyun içerisinde bir problem varsa bana birçok farklı şekilde çözebiliyor ve böylece stratejik unsur konusunda daha da dallanıp budaklanan bir yapı ile beraber karşılaşabiliyoruz. İlk oyuna göre elbette daha gelişmiş sistemlerin ve mekaniklerin olduğunu bu oyunda söyleyebiliyoruz. Çünkü oyun gerçekten de kendi alanında uzman ve profesyonel bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ek olarak derin simülasyondan canlı ekonomik sistemlere ve sınırsız dünya kurma içeriğine kadar çok farklı ve geniş bir deneyim bizlere aktarılıyor ve bu deneyimle beraber biz de tüm şehir simülasyon oyunlarına taş çıkaran bir yapıyla karşılaşabiliyoruz.

Oyun içerisinde ilk etapta küçük bir yapıyla beraber başlıyor ve bu yapı ile beraber şehrin temellerini burada atabiliyoruz. Günlük yaşantıyı kontrol ettiğimiz ve günlük yaşantının gerekliliği yerine getirmeye çalışacağımız yapımda yavaş yavaş büyük şehir görüntüsüne doğru adım atıyor ve burada yeni yapılarla beraber diğer yandan nüfus arttırmaya çalışıyoruz. Elbette nüfus artışıyla beraber gereksinimler daha da artış gösteriyor ve bu artışla beraber de daha düzenli bir şekilde burada bulunmamız gerekiyor. Örneğin bir bölgeye geniş bir site inşa ettik diyelim. Bu site içerisinde elbette su ihtiyacının, elektrik ihtiyacının ve çeşitli doğal afetlere karşı kamu kuruluşlarının olması gerekiyor. İşte biz de burada bu sitenin tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor ve altyapı hizmetlerini bu kapsamda karşılayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sadece bir yapıyı kurmakla yetinmiyor aynı zamanda o yapının içerisinde bulunan vatandaşları da tek tek mutlu etmemiz gerekiyor. Böylece oyun içerisinde gerçekten de uzun uğraşlar veriyor ve her bir detayı tek tek düşünmek durumunda kalıyoruz. Gerçek hayattan esinlenilen modellemelerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda elbette stratejik düşünmek ve planlı hareket etmek oldukça önem arz ediyor çünkü şehir planlaması bu yapın içerisinde temel amaç olarak karşımıza çıkıyor. Eğer şehir planlaması yapmazsanız ve rastgele olarak oyuna dahil olursanız hem trafik sıkışıklığı hem de düzensiz yapılanmalarla beraber karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda bu tarz teknik detaylara ve küçük unsurlara dikkat etmekte fayda var diyebiliriz.
 
 

Sürekli büyüyen oyuncu topluluğu ile beraber farklı modları da bünyesinde barındıran yapımda ilk oyunda olduğu gibi çeşitli modlar burada da yer almaya hazırlanıyor. Hem problem çözme hem de şehir yönetim konusunda usta olabileceğiniz yapım içerisinde tam olarak ekonomiyi canlandırmaya çalışıyor ve elinizdeki ekonomiye düzgün bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Devam oyununda serinin ilk oyununda olduğu gibi çeşitli doğal afetler de bulunabiliyor ve bu doğal afetlerden elbette en az zararla beraber ayrılmak durumunda kalıyoruz. Farklı farklı doğal afetlerin yer aldığı oyun içerisinde buradan etkilenenler için çeşitli yapılar inşa edebiliyor, yeraltı sığınaklarından diğer koruyucu yapılara kadar birçok detayı burada bulabiliyoruz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde daha aktif bir yapay zekaya sahip ve karmaşık bir ekonomi bizlere aktarılmayı hedefleniyor. Dolayısıyla oyunda daha fazla stratejik düşünmek ve planlama yapmak gerekiyor. Bunun dışında yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda zorlu bir yapı bizlere aktarılıyor ve her yaptığımız karar gidişatı oldukça değiştirebiliyor. Derin simülasyon unsurlarının yer aldığı boyutta elbette her bir kararınız şehrin gidişatını değiştirebiliyor ve halk üzerinde etkilerini direkt olarak görebiliyoruz.
 
 

En iyi şehir kurma oyunları arasında yer alan bu serinin devam oyunu daha yüksek çözünürlüklü grafiklerle, daha iyi dokularla ve daha gerçekçi sistemlerle ve mekaniklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda gerçek hayattan ilham alınan modellemeler yapılar ve daha fazlası bulunuyor. Bu yapılarla beraber de daha gerçekçi bir içerikle karşılaşabiliyoruz. Farklı farklı sistemlerin yer aldığı oyunda son olarak toparlayacak olursak hem gece ve gündüz döngüsü hem de iklim değişikliklerin olduğu dinamik bir mevsim değişikliği sistemi bulunuyor. Bunun dışında şehri inşa edilebileceğimiz tüm yapılar ve tüm yönetim unsurları elimizde bulunuyor. Beklenen oyunlar arasında yer alan Cities: Skylines II, 24 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebiliyorsunuz.
Son olarak oyun şu anda ön siparişleri açık durumda ve dilerseniz 425 Türk lirasından oyunu standart sürümünü Steam üzerinden satın alabilir ve böylece çıkış yaptığı gün oyuna direkt olarak erişim sağlayabilirsiniz. Serinin ilk oyununu oynadıysanız veya bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve ayrıca şehir kurup uzun uzun bir deneyime adım atmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- Railgrade (13 Ekim: simülasyon, strateji, yönetim)
 
 

Minakata Dynamics tarafından geliştirilen ve Gamera Games tarafından yayınlanacak olan simülasyon, strateji, yönetim oyunu Railgrade, 13 Ekim tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Derin strateji unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde detaylı bir yapı ile karşılaşıyor ve geleceğin transit alanını burada oluşturmaya başlıyoruz. Oyunda geniş kapsamlı bir demiryolu ağları örebiliyor ve bu kapsamlı demir yolu ağları ile beraber ulaşımı burada istediğimiz şekilde sağlayabiliyoruz. Oyunda küçük küçük başlayıp daha sonra daha karmaşık işlerle beraber yer alıyor ve burada kendi işlerimizi ve ulaşım ağımızı yönetebiliyor ve büyütebiliyoruz. Tamamen ulaşım alanına yönelik olarak yaptığımız hamlelerle beraber aynı zamanda yapıları güçlendirebiliyor ve daha yeni yapılarla beraber ulaşımı hızlandırabiliyor ve daha fazla para kazanabiliyoruz.

Dünya dışındaki bir kolonide yer aldığınız yapımda kaynak ve enerji taşımacılığına aldım atıyor ve istediğimiz bir şekilde buralarda demiryolları inşa edebiliyoruz. Bu demiryolları ile beraber inşa ettiğimiz kısımlar da elbette ulaşım hem hızlanıyor hem de bir yerden bir yere mal götürmek için gerekli altyapıyı sağlayabiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde hem strateji hem de simülasyon unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber tüm yönetim ve detaylar bizim elimizde bulunuyor. Oyun içerisinde gerçekten de detaylı bir yönetim kısmı bulunuyor ve buralara hakim olmak gerçekten de oyun içerisinde belli bir zamanı geçirmekten ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Oyun ilk etapta bizlerin karşısına elbette karmaşık yapı ile beraber çıkmaya hazırlanıyor ancak karmaşıklık ilerleyen süreçte yerine kolaylığa bırakıyor ve ne kadar çok detaya sahip olursak o kadar hızlı bir şekilde büyüyebiliyor ve aynı zamanda geliştirmeleri yapabiliyoruz. Oyundaki temel amacımız dünya dışında yer alan bir koloni içerisinde istediğimiz şekilde ulaşım ağını örmek. Elbette bu ulaşımlar da tamamen demir yolları üzerinden sağlanıyor, bu demir yolları ile beraber istediğimiz kapsamda ulaşımı aksatmamaya çalışıyor, istediğimiz gibi ilerletebiliyor ve yerleştirebiliyoruz. Demir yollarını yer yer ana merkezinize bağlayabiliyor ve aynı zamanda demir yolların haricinde çeşitli istasyonlar da kurabiliyoruz.
 
 

Bu istasyonlar elbette bu demir yollarından geçiş yapan araçların uğrak noktası olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda buralardan yük elde edip yükleri ilerleyen kısımlarda boşaltma konusunda da yardımcı olabiliyor. Her bir yapının burada farklı bir işlevi bulunuyor ve bu yapılarla beraber kendi yolumuzu açmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde inşa ettiğimiz her bir yapı bizlere kazanç sağlayacak türden olarak karşımıza çıkıyor ve gezegenin yöneticisi olarak bu oyunda yer almaya başlıyoruz. Aynı zamanda inşa ettiğimiz  bu yapı ile beraber bu koloni içerisine hakim olmaya başlıyor ve elde ettiğimiz kaynaklarla beraber de yeni kolonilere doğru ilerlemeye başlıyoruz. Oyun içerisinde bulunduğumuz esnada sürekli olarak kendimizi demir yolu ve yapılarla inşa etme görevi içerisinde buluyoruz ve böylece sürekli olarak bir gelişim içerisinde ilerleme kat edebiliyoruz. Üretimin bir parçası olarak yer aldığımız oyunda elbette altyapı bazı durumlarda zorluk çıkartabiliyor ve bu durumlarda ise yüksek kısımlara doğru demir yollarını genişletebiliyoruz. Oyunda eğimli arazilerden düz yollara ormanlardan farklı bölgelere kadar çok çeşitli kısımlar bulunuyor ve bu kısımlarda ise kendisi stratejimizi ve planımızı benimseyebiliyor ve aynı zamanda burada istediğimiz şekilde demir yollarını inşa edebiliyoruz. İnşa ettiğimiz esnada demir yollarını istediğimiz şekilde yönlendirebiliyor, sağa doğru çevirebiliyor, uzatabiliyor ve yukarıya doğru eğim verebiliyoruz. Dolayısıyla tüm yönetim unsurları ve demir yolları inşa etme süreci tamamen bize ait olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda diğer simülasyon oyunlarından aşina olduğunuz bir yapı burada bizlere aktarılıyor ve inşa etmesi oyunlarında olduğu gibi aynı şekilde burada da inşa etme menüsü bulunuyor ve bu menü içerisinden istediğiniz yapıyı seçebiliyor ve aynı zamanda yollarınızı da seçerek burada gelişme kat edebiliyorsunuz.
 
 

Karmaşık bir yapı ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde yine karmaşık bir şekilde demir yolu ağlarını inşa edebiliyor ve önemli kısımlara doğru bu demir yollarını genişletmeye çalışıyoruz. Oyunda yine bu demir yolu ağlarını örerek bir yerden bir yere doğru önemli ihtiyaçları götürmeye hazırlanıyor ve bir nevi taşımacılık işine de el atıyoruz. Yine bu oyun içerisinde farklı farklı trenler bulunuyor, burada trenlerle beraber de kendi taşımacılık işimize yükseltiyor ve geliştirebiliyoruz aynı zamanda burada tam bir ulaşımı zinciri oluşturabiliyoruz. Üretimi iyileştirebileceğimiz ve taşımacılık işine adım atabileceğimiz yapında geliştirici ekibin belirttiğine göre yüzlerce farklı motor bulunuyor ve bu motorlarla beraber de verimli tedarik zincirleri oluşturabiliyoruz. Elbette bu özelliklerle beraber hem kendi nakliye şirketimizi oluşturabiliyor ve her bir dokunuşla beraber de kargoları istenilen yere ulaştırabiliyoruz.
Karmaşık içerikleriyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda aynı şekilde sanayi devrimi başlatabiliyor ve burada kendi sanayi tarafımızı oluşturabiliyoruz. Geniş kapsamlı bir içerikle beraber burada sanayi kaynaklarını birbirine bağlayabiliyor ve aynı şekilde yoğun tren haritalarını burada görebiliyoruz. Elliden fazla hikaye görevinin yer aldığı oyunda elbette ana hikayeyi modu ve diğer modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber de deneyiminizi daha da zenginleştirebiliyorsunuz.  İnşa edip yönetebileceğiniz ve sürekli olarak yeni şeyler elde edebileceğiniz yapım içerisinde görevlerden kazanabileceğiniz yatırımlarla ve kaynaklarla beraber istediğiniz şekilde iyileştirmeler yapabiliyor, yeni kaynaklar sağlayabiliyor ve dağ bayır demeden buralara yeni şeyler inşa edebiliyorsunuz. Oyunda kameranızı istediğiniz şekilde yönlendirebiliyor ve serbest kamera bakış açısıyla beraber kendi kaynaklarınızı ve yapılarınızı denetleyebiliyorsunuz. Oyun içerisinde kurduğunuz her bir yapıyla beraber elbette enerji gereksinimleri de bulunuyor ve buralarda istediğiniz şekilde yapıları yerleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde çevre koşulları da oldukça önem arz ediyor çünkü bu çevre koşullarına göre kendi konumunuzu güçlendirebiliyor ve geliştirmeleri buna göre yapabiliyorsunuz. Çevre koşullarını adapte olabilmek için oyunda elbette biraz kaynak toplamanız gerekiyor ve aynı şekilde buralara stratejik bir şekilde raylar döşemeniz gerekiyor. Bu içeriklerle beraber elbette trenlerin gidişatı hem olumlu hem de olumsuz bir şekilde etkilenebiliyor. Dolayısıyla hızlı bir ulaşım ağı kurmak için buralarda kendi hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz aynı zamanda yatırım yapabiliyor ve yaptığınız yatırımlarla beraber çeşitli karlar elde edebiliyorsunuz. Bu karlarla beraber de kendinize geniş bir macera içerisinde bulabiliyorsunuz.

İlgi çekici detaylarla ve atmosferi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 13 Ekim tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Türkçe dil desteği ile beraber bizlere sunulmayı bekleyen oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi detaylı simülasyon ve yönetim unsurları bulunuyor. Bu yönetim unsurlarına hakim olmak oyun içerisinde çok önem arz ediyor ve kendi kurduğunuz ulaşım ağıyla beraber kendinizi yönetebiliyor ve burada büyük bir payın sahibi olabiliyorsunuz. Bu tarz yönetimi simülasyon oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda oyun Steam sayfasına göz atabilir ve istek listenize de ekleyebilirsiniz.
 
BONUS OYUN
 
- Backrooms Break (17 Ekim: keşif, yıkım, korku)
 
 

Jan Jilecek tarafından geliştirilen ve aynı kişi tarafından yayınlanacak olan keşif, yıkım, korku oyunu Backrooms Break, 17 Ekim tarihinde geliyor. İlgi çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde simülasyon unsurları, korku unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda elimize çekiç, balyoz, çeşitli silah alabiliyor ve daha fazlasıyla beraber karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve aynı zamanda burada bulunan duvarları yıkabiliyoruz. Etrafta bulunan duvarlar tamamen yıkılabilir olarak karşımıza çıkıyor ve elimizdeki nesnelerle ve ağır araçlarla beraber bu duvarları tamamen parçalayabiliyor ve onları düşmanların üzerine doğru yıkabiliyoruz. Onun dışında oyunda yer alan simülasyon unsurları sayesinde elbette karşımıza çıkan düşmanların üzerimize gelmesini engelleyebiliyor ve bu kapsamda çevre yapılarını kırarak onları tuzağa düşürmeye çalışıyoruz.

Çevre unsurlarının kırılabildiği ve tamamen parçalanabildiği yapım içerisinde sürekli olarak karşımıza çeşitli ve uzun koridorlar çıkıyor ve bu koridorlar içerisinde ürkütücü yapılarla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde üzerimize gelen ruh benzeri yaratıklar ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise karşımıza çıkan bu unsurları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bunun dışında geniş bir labirent içerisinde sıkışıp kalabiliyor ve bu labirentten tamamen çıkmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Oyun içerisinde temel amacımız tamamen hayatta kalmaktan ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca karşımıza gelen düşmanlardan kaçınabiliyor, onları tuzağa çekebiliyor, onların üzerine elimizdeki nesneleri fırlatabiliyor ve çevreyi onların aleyhine kullanabiliyoruz. Oyunun adından da anlaşılacağı gibi sürekli olarak farklı labirentlerde kendimizi bulabiliyor ve bu labirentler içerisinde yolumuzu buluyor ve sıkışıp kalmamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda terk edilmiş bölgede yer alıyor, bölge içerisinde korku unsurları ile beraber karşılaşabiliyor ve çeşitli silahları elimize alabiliyoruz.
 
 

Simülasyon unsurlarını bünyesinde barındıran oyun içerisinde sadece bu unsurlarla beraber ilerlemiyor aynı zamanda düşmanlarım ve yaratıkların karşısına çıkmak için elimizdeki silahları kullanabiliyoruz. Yani oyunda sadece düşmanlardan kaçmıyor aynı zamanda onlara karşı da gelebiliyoruz. Elimize bu kapsamda çeşitli silahlar, baltalar, çekiçler alabiliyor ve makineli tüfeklerle beraber de düşmanlar ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde geniş bir cephanelik kullanıyor ve bunlardan istediğimizi seçerek oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz. Bu ortamda bir yandan etrafı yıkmak için hem elimizdeki silahları kullanabiliyor hem de balyozu sağa sola doğru fırlatabiliyoruz. Aynı zamanda balyozu düşmanın üzerine doğru fırlatabiliyor ve ona hasar vermeye çalışıyoruz. Yine fırlattığımız yerde çevre bakımından çeşitli hasarlar verebiliyor ve duvarları kapsamda yıkabiliyoruz.

Tamamen kırılabilir ve parçalanabilir ortamları bizlere aktaran yapım içerisinde yeni boyutlara doğru ilerlemeye çalışıyor ve ürkütücü koridorlar içerisinden kendimizi hayata tutmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde ilerlediğimiz her kısımda bir anda beklenmedik ve hayal edilemeyen çeşitli canlılar çıkabiliyor ve bunlarla beraber de bir yandan kendimizi kollarken diğer yandan ise onlardan uzak durmaya başlıyoruz. Oyunda duvarların parçalanmasını izleyebiliyor, parçaların sağa sola doğru uçuşunu seyredebiliyor ve daha fazla yıkılabilir alanı bu kapsamda görebiliyorsunuz. Oyunda her yaptığımız hamle boyunca çevre etkilenebiliyor ve çevre ile beraber de kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde adından da anlaşılacağı gibi sürekli olarak karşımıza koridorlar geliyor ve bu koridorlar içerisinde bir yandan yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Bir yandan ise hem tavanı hem sütunları hem de duvarları yıkabiliyoruz.
 
 

Oyunda ateş ettiğimiz kısımlar bile tamamen yıkılabiliyor ve parçalanabiliyor dolayısıyla oyun içerisinde gerçekçi yıkım simülasyon unsurları karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda oyun gerçekten de bizlerin ilgisini çeken yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve gerçekten de farklı bir oyun hissiyatını bizlere aktarmaya hedefliyor. Biz de bu oyunu elbette oyun çıktığı zaman deneyimleyebileceğiz. Bakalım bizlere nasıl bir deneyim sunacak hep birlikte göreceğiz.
Oyunda bunun dışında farklı farklı labirent kısımları bulunuyor. Bu labirent kısımları gerçekten de farklılık gösteriyor. Örneğin bölge içerisinde bir anda kendimizi otopark mekanında kendimizi bulabiliyor ve buradan çıkmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer yandan ise kendimizi tamamen terk edilmiş harabe olan bir inşaat içerisinde bulabiliyor ve yine buradan çıkmak için elimizden geleni yapmaya başlıyoruz. Oyunda her bölgenin kendine özgü atmosferi ve gizli sırları yer alıyor bunun dışında her bölge içerisinde farklı farklı zorluk, düşmanlar ve yaratıklar bulunuyor. Elbette bir yandan onları alt ederken diğer taraftan ise bu labirentten çıkışı aramaya başlıyoruz. Önünüze her ne kadar büyük duvarlar gelse de her atışınızda ve her darbenizle beraber bu duvarları yıkılabildiğini görebiliyor ve bu sütunları yıkarken de elbette oyundan zevk almaya başlıyorsunuz.

Oyun içerisinde ilgi çekici bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda farklı farklı düşmanlar ve patron savaşları yer alıyor. Elbette karşımıza çıkan bu düşmanları ve yaratıkları ortadan kaldırmak için elimizdeki nesneleri ve silahları kullanabiliyor ve elimizdeki taramalı silahlarla beraber düşmanların üzerine mermi yağdırabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde geniş kapsamlı bir yapı beklenmiyor. Çünkü bu oyun tek bir kişi tarafından geliştiriliyor ve bağımsız bir proje olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla oyunda üst düzey bir beklentiniz olmasın. Sadece farklı ve ilgi çekici bir yapının bizlere aktarılacağını düşünebilirsiniz.
 
 

Bu oyunda tüm bunların dışında yine etrafta bulunan nesneleri kullanabiliyor ve etrafın parçalanmasını sağlayabiliyoruz. Duvarları patlatmak için sadece elimizdeki silahlarla beraber doğrudan darbe vermiyor ek olarak yine etrafta patlayıcı varillerin, tüplerin ve daha fazlasının olduğunu görebiliyoruz. Oyunda bu tüplerle beraber elbette daha geniş kapsamlı bir patlama yaşayabiliyor ve böylece duvarların paramparça olduğunu görebiliyoruz. Oyunda sürekli olarak bir şeyleri parçalamak üzerine kurulu bir yapı bizlere aktarılıyor. İstersek tavanı istersek de duvarları tamamen ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla bu duvarları patlatma olayı gerçekten de oyun içerisinde büyük yer olan özelliklerden birkaç tanesi.

İlgi çekici yapısı ile beraber karşına çıkmaya hazırlanan oyun nişancı aksiyon ve simülasyon unsurlarını birleştiriyor ve bir yandan da hayatta kalma deneyimini bizlere aktarıyor. Oyun 17 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmayı bekliyor. Oyunun diğer taraftan şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istekli listenize ekleyebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve farklı bir bağımsız projeyi denemek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun ayrıca VR yani sanal başlık sürümü de bulunuyor. İstediğiniz şekilde bu oyunu hem normal olarak oynayabilir hem de sanal başlıktan deneyimleyebilirsiniz. Dolayısıyla iki sürümü de destekliyor diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 10 Mayıs The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 10 Mayıs VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler