Ekim 2023'te Çıkış Yapacak Strateji Oyunları

26.09.2023 17:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Ekim ayı içerisinde birçok strateji türü oyun bizleri bekliyor. Bu listemizde birçok oyuna yer verdik.
 
- Station to Station (3 Ekim: simülasyon, ulaşım, strateji)
 
 
 
Galaxy Grove tarafından geliştirilen ve Prismatika tarafından yayınlanacak olan simülasyon, ulaşım, strateji oyunu Station to Station, 3 Ekim tarihinde geliyor. Geniş bir ulaşım ağı kurabileceğimiz yapım içerisinde istasyondan istasyona farklı yapılar yerleştirebiliyor ve bu hat üzerinde ulaşımı sağlayabiliyoruz. Oyun içerisinde 3 boyutlu piksellerden oluşan bir dünya bizleri bekliyor ve aynı zamanda Minecraft dünyasının aşina olduğumuz o grafik görüntüleri bizlere aktarılıyor.
 
Farklı ve piksel dünyasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir yapı ve atmosfer bizleri bekliyor. Her bir yapının Lego şeklinde karşımıza çıkması gerçekten de oyuncuların dikkatini çekecek türden. Oyun içerisinde bu tarz yapı ile beraber istediğiniz şekilde ulaşım kurabiliyor ve farklı yapılarla beraber de bu ulaşım hattını en sağlıklı bir şekilde diğer istasyona doğru ulaştırmaya başlıyoruz. Oyunda trenlerin bulunduğu bir dünya yer alıyor ve bu trenleri elbette bir yerden bir yere götürmek için gerekli hatları kurmaya başlıyoruz.
 
 
 
Rahatlatıcı ve eğlenceli bir deneyimin bizlere aktarılması beklenen oyun içerisinde renk paleti gerçekten de oldukça dikkat çekici. Hem renk paleti ile hem de grafik görüntüsü ile beraber adeta bizlere farklı bir dünyaya götürmeye hazırlanan oyunda canlı bir dünyayı adım atıyor ve bu canlı dünya içerisinde yüksek skorları elde etmek için farklı farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde yapacağımız hamleler değişkenlik gösterebiliyor ve bu hamlelerle beraber de her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Oyun içerisinde farklı stratejiler belirleyebiliyor ve farklı planlamalarla beraber oyunda farklı ulaşım ağı örebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kullanacağınız çevre unsurları ve binalar tamamen sizin elinizden çıkma olarak oyun dünyasında yer buluyor. Bir yandan kendi bölgenize genişletmeye uğraşıyor ve diğer yandan ise bu bölgelerin daha canlı hale gelmesini izleyebiliyorsanız.
 
Oyun içerisinde ne kadar çok bağlantı kurarsak ve ne kadar çok istasyon yerleştirirsek etrafın o kadar çok canlandığını ve farklı farklı içeriklerinde yer bulduğunu görebiliriz. Dolayısıyla oyunda bu kapsamda istediğimiz şekilde geniş bir ulaşım oluşturabilir ve bu kapsamda etrafın canlandığını deneyimleyebiliriz. Arkanıza yaslanarak oynayabileceğiniz ve sakin bir deneyim elde edebileceğinizi yapımda elbette stratejik düşünebilir ve daha sonrasında ise artık planlamalarla beraber kendini yolunuzu kurabilirsiniz. Her yol kurma ile beraber kendi bölgeniz ve canlılık daha da büyüme gösterir ve böylece yüksek skorlar elde etmeye çalışabilirsiniz. Oyun içerisinde yüksek skor elde edebileceğiniz çeşitle yapılar da mevcut durumda ve bu yapılar içerisinde sürekli olarak farklı denemeler yapabilir ve ayrıca oyunu temel amacını öğrenebilirsiniz.
 
 
 
Farklı farklı yönetim biçimlerinin strateji unsurlarının yer aldığı oyunda çorak arazilerden çiftliklere ormanlık alanlarda şehirlere kadar çok farklı dinamik yapılar bizlere aktarılıyor. Bu dinamik yapılar içerisinde hayat bulan birçok canlı bulunuyor ve buralardaki canlılar doğada istediğimiz şekilde gezebiliyor ve etrafın ne kadar canlı bir görüntüsü olduğu bizlere aktarılıyor. Oyunda hem bitki hem de hayvanların dünyası bulunuyor ve bu canlıların elbette istediğimiz şekilde büyümesini gerçekleştirebiliyor ve bir yandan da bunlara hayat verebiliyoruz. Oyunda diktiğimiz her bir yapı ile beraber etraftaki canlıların daha da canlandığını görebiliyor ve bu canlıların da büyüme gösterdiğini bizzat deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde eğlenebileceğimiz ve tadını çıkarabileceğimiz bir yapı bize aktarılıyor. Bu yapım içerisinde elbette hem yönetim hem de planlama unsurları bizlere veriliyor ve bu unsurlarla beraber de elbette ne yapacağımızı oyun içerisinde bulmaya çalışıyoruz. Oyunda farklı bölümler bulunuyor ve bu bölümler içerisinde farklı mücadelelere atılabiliyor, yapmamız gereken çeşitli görevler bulunuyor ve farklı mekaniklerin de burada karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda her bölümde isteğe bağlı çeşitli görevler, mücadeleler ve daha farklı içerikler bizlere aktarılıyor. Elbette bu isteğe bağlı görevleri istediğiniz şekilde gerçekleştirebiliyor ve amacınızın dışında bunlara da yer verebiliyorsunuz.
 
Station to Station içerisinde yine kurmaya çalıştığınız ulaşım ağı ile beraber bu kapsamda belirli miktarlarda skorlar ve para kazanıyor ve akabinde ise farklı farklı yapılara yelken açabiliyorsunuz. Bunun dışında elbette ulaşım ağınızı geliştirmek için farklı kaynaklara ihtiyacımız olabiliyor ve bu kaynaklarla beraber de kendi planlamanızı yapabiliyorsunuz. Şehir planlamasının önemli olduğu yapının içerisinde elbette ulaşımını doğru şekilde ve doğru yere kurmak oldukça önem arz ediyor. Bu kapsamda ise sizin gözlemleme yeteneğiniz ve etrafı araştırma yeteneğinizle beraber alanları doğru bir şekilde analiz ediyor, yapıları yerleştirilebiliyor ve böylece ulaşım ağınızı daha da genişletebiliyorsunuz.
 
 
 
Bu tarz oyunları elbette birçok oyuncu tarafından seviliyor ve gerçekten de denemesi keyif veren yapımlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz yapımlarda elbette oldukça fazla karışık içerikler yer alır ve bunları öğrenmek ve bunlara yer vermek gerçekten de uzun süreli vakitlerimizi alabiliyor. Ancak bu oyun daha basit bir şekilde içerikleri bizlere aktarılıyor ve öğrenmesi kısa sürede karşımıza çıkmayı hedefliyor. Oyunda yapacağınız hamleler değişkenlik gösterebiliyor ve istediğiniz şekilde ulaşım ağını genişletebiliyor, farklı farklı bölgelere doğru genişleme gösterebiliyorsunuz.
 
Canlı bir dünyanın yer aldığı oyunda her bir hamle ile beraber etrafın ne kadar yeşillendiğini görebiliyor ve Lego tarzı yapılarla beraber karşımıza çıkan grafik stilde oldukça dikkat çekiyor. Hem atmosfer hem de etrafta yer alan gerçekten de dikkate değer.
 
Bağımsız bir ekip tarafından biz oyunculara sunulacak yapım 3 Ekim tarihinde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında yine istek listenize eklediğiniz her bir oyunun mail adresinize geleceğini de unutmayın. Dolayısıyla buradan haberdar olunabilirsiniz.
 
 
 
Öte yandan oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebiliyor ve oyunun bir kısmını oynayabiliyorsunuz. Bu demo sürümünü oynayarak oyunun nasıl bir yapıda olduğunu öğrenebiliyor ve aynı zamanda oyunu satın alıp almayacağınızı da karar verebiliyorsunuz. Hatta oyunu istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de bu demo sürümü sayesinde karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu sürümler oldukça önem arz ediyor.
 
- Star Trek: Infinite (12 Ekim: strateji, simülasyon, keşif)
 
 
 
Nimble Giant Entertainment tarafından geliştirilen ve Paradox Interactive tarafından yayınlanacak olan strateji, simülasyon, keşif oyunu Star Trek: Infinite, 12 Ekim tarihinde geliyor. Derin strateji unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan ve Star Trek hayranları için gayet iyi bir deneyim sunmayı hedefleyen oyunda uzay temalı bir strateji deneyimine adım atmaya hazırlanıyoruz. Oyun içerisinde galaksiler arası savaşlara katılabiliyor ve galaksideki dört büyük gruptan birinin lideri olarak bu oyunda yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı gruplar bulunuyor ve bu grupların her birinin elbette kendini özgü özellikleri ve avantajları bulunuyor. Dolayısıyla bu gruplardan hangisini seçmek istiyorsanız o avantajlara göre seçim yapabiliyor ve istediğiniz şekilde oyuna dahil olabiliyorsunuz.
 
Klasik strateji yapısı ile beraber özel bir deneyim sonra hedefleyen oyunda istersek ana hikayeden ilerleyebiliyor istersek de diğer görevlere dalış yapabiliyoruz. Oyun içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında elbette oyunun nereye gideceği konusunda çeşitli deneyimler elde edebiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre özenle hazırlanmış bir hikaye kısmı bulunuyor. Bu hikaye kısmı içerisinde olay örgüsü ile beraber karakterler diyaloglarına da dayanarak bizlere farklı bir sunum aktarılmak isteniyor. oyun içerisinde Elbette hem strateji hem de simülasyon unsurları yer alıyor. Bu unsurlarla beraber oyun içerisinde yer alıyor ve bu kapsamda farklı planlamalar üzerine uğraşabiliyoruz. Oyunda bir yandan kendi ekibimizi ve bölgemizi güçlendirirken diğer yandan ise etrafı keşfetmeye çalışıyor ve keşif unsurları da oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları toplamak oldukça önemli. Çünkü kaynaklar toplayarak yeni birimlerin kilitleri açabiliyor ve daha fazla strateji yapma konusunda kendimizi geliştirebiliyoruz. Oyunda zafer kazanmak için farklı farklı yollara başvurabiliyor ve komuta ettiğimiz birlikleri istediğimiz şekilde yönlendirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir yöne doğru ilerleyebiliyor ve bu kapsamda kendisini geliştirebiliyor.
 
 
 
Star Trek: Infinite içerisinde oyunu deneyimlemenin çok farklı yolları yer alıyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda diploması, casusluk savaş ya da daha farklı yollar bulunuyor. Yani oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde diğer gruplara karşı çeşitli tavizler verebiliyor veya onlarla doğrudan savaşa geçiş yapabiliyorsunuz. Eğer doğrudan savaşa geçiş yapacaksanız elbette birimlerinizin ona göre ayarlanması gerekiyor veya doğrudan savaşa geçiş yapmayayım ben bu durumu diploması yoluyla çözerim diyorsanız da ona göre de çeşitli müzakereler yapabiliyor ve kendinizi ortama ayak uydurma konusunda geliştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde istediğiniz şekilde farklı bakış açılarıyla beraber ilerleyebiliyor ve bunlarla beraber de kendi yolunuza bakabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı grupları bulunuyor ve bu grupların her birinin kendine özgü avantajları yer alıyor.
 
Burada Birleşik Gezegenler Federasyonu, Klingon İmparatorluğu, Romulan Yıldız İmparatorluğu veya Cardassian Birliği  bulunuyor ve bu birliklerden istediğinizi seçebiliyor ve ona göre ilerleme kat edebiliyorsunuz. Farklı oyun tarzları ile beraber ön plana çıkan bu gruplardan seçim yaparak kendi oyun tarzınızı belirleyebiliyor ve zafere ulaşma konusunda ise bu gruplardan verim almak durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde bu grupların olduğu süre boyunca bir grubun daha güçlü olduğundan söz edemeyiz. Çünkü her grubun kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bu özelliklerle beraber de kendinizi oyun içerisinde deneyebiliyorsunuz. Deneme yanılma yöntemi ile beraber ilerlemeye koyulacağınız oyunda elbette avantajları ortaya çıkarmak tamamen sizin işiniz oluyor. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak denemeler yapıyor ve hangi birimin hangi tarafı daha etkili olduğunu görmek için çeşitli stratejiler ve planlamalar belirleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Sürükleyici bir deneyimi sunmayı hedefleyen oyunda seçtiğiniz grubun lideri olarak görev yapıyor ve bu grupta istediğiniz gelişmeye açabiliyorsunuz. Oyunda bir yandan birimleri hayat tutmaya çalışırken diğer yandan ise yine yukarıda bahsettiğim gibi hikayeyi deneyimleyebiliyor ve bu hikaye konusunda ilerleme kat edebiliyorsunuz. Bunun dışında yine seriden aşina olduğumuz çeşitli kaptanlar bu oyunda da yer alıyor ve kaptanların dışında yine subaylar ve askerler de oyun içerisinde yer buluyor. Elbette seriden aşina olduğunuz karakterler, ikonik hikayeler ve daha fazlası burada karşınıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde daha önceden gördüğünüz yapılar burada yer buluyor ve buna göre de bir hayran olarak oyunu deneyimlemeye koyuluyorsunuz.
 
Uzayı temalı yapan içerisinde elbette sağa sola doğru ilerleyebiliyor ve bu kapsamda farklı karakter kadrosuyla da karşılaşabiliyorsunuz. Yine oyun içerisinde farklı karakterlerle karşılaşarak onlarla diyaloglar içerisine girebiliyor ve kendi yıldız geminizle beraber ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyunda yıldız geminizi istediğiniz şekilde yönetebiliyor, geliştirebiliyor ve daha fazla kaynağı yıldız geminizle beraber keşfedebiliyorsunuz. Bu geminiz elbette sizin eviniz konumunda bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı sınıflara ait gemileri de satın alabiliyor veya bunlarla beraber savaşlara geçiş yapabiliyorsunuz. Bu oyunda yine farklı sınıflara gemilerle beraber elbette ilerlemeye başlayarak düşmanlara karşı baskılar yapabiliyor ve istediğiniz şekilde farklı temellere dayalı stratejiler uygulayabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde derin ve karmaşık bir strateji ve simülasyonu yer alıyor. Dolayısıyla oyuna elbette ilk etapta alışmak belki de zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor ancak oyuna alıştıktan sonra elbette daha kolay bir şekilde ilerleme kat edebiliyorsunuz. Yine yapım içerisinde istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, ikonik karakterlerle karşılaşabiliyor ve bir hayran olarak oyunu oynuyorsanız elbette size hitap edecek oldukça fazla içerik burada yer buluyor diyebilirim. Bunun dışında yine uzay ve strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığı zaman bir bildirim alabilirsiniz.
 
 
 
Bunun dışında oyunun ön siparişleri şu anda açık durumda ve dilerseniz standart sürümünü şu anda 399 Türk lirasından Deluxe sürümü ise 499 Türk lirasından satın alabilir ve çıkış yaptığı gün oyunu direkt olarak kütüphanenizde görebilirsiniz. Yine ön satın alımla beraber farklı farklı bonusların ve içeriklerin sahibi olabiliyor ve bunun dışında da oyuna daha az bir başlangıç yapabiliyorsunuz.
 
- Total War: PHARAOH (11 Ekim: strateji, aksiyon, taktik)
 
 
 
CREATIVE ASSEMBLY tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayınlanacak olan strateji, aksiyon, taktik oyunu Total War: PHARAOH, 11 Ekim tarihinde geliyor. Total War serisinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda eski Mısır'a doğru yolculuk yapıyor ve eski Mısır'da yaşanan maceralara yelken açıyoruz. Total War strateji serisi köklü bir seri olarak karşımıza çıkıyor ve günümüzde de yer bulmaya devam ediyor. Aynı şekilde oyunun hayranları ve yeni gelecek oyunculara hitap eden yapısıyla beraber büyük oranda geniş kitlesi bulunuyor. Oyunda strateji unsurları yer alıyor ve yaptığınız stratejilerin oyun içerisinde yer bulduğunu görebiliyor ve aynı zamanda kendinize ait planlamalar ve taktikler geliştirebiliyorsunuz.
 
Ödüllü bir seri olarak karşımıza çıkan ve karşımıza çıkmaya hazırlanan yeni oyunda Mısır teması işleniyor ve burada bulunduğumuz esnada istediğimiz şekilde birliklerimizi yönlendirebiliyor ve seriden aşina olduğunuz mekaniklerle beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette bu yapım içerisinde daha gelişmiş mekanikler, yeni oyun içi içerikler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Medeniyetin yükselmesi ile beraber düşmesi bir oluyor ve biz de bu esnada ve medeniyetin düşmesine engel olmaya çalışıyor ve aynı zamanda buralarda hayatta kalma mücadelesine atılabiliyoruz. Üstünlük kurma mücadelesine geçiş yaptığımız yapımda elbette diğer düşmanlara karşı kendi stratejimizi belirleyebiliyor ve üstünlük çabası içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde birçok siyasi karmaşa bizlere aktarılıyor. Bu durumlar arasında yeni bir lider arayışı, toplumsal kargaşa ve siyasi çekişmeler yer alıyor. Bunlarla beraber oyun içerisinde biz de kendimizi bir politikacı olarak bulabiliyor ve yaptığımız hamlelerin elbette sonucunu burada görebiliyoruz. Bir taraftan bu siyasi çekişmelerle uğraşırken diğer taraftan doğal afetlerin de burada olduğunu görebiliyor ve onlara karşı da kendimizi korumaya almak durumunda kalıyoruz. Halkımızı en iyi şekilde yönetmeye çalıştığımız yapımda işgalcilere karşı hem kendimizi hem halkımızı korumak oldukça önem arz ediyor. Oyunda düşük bir medeniyetten başlayarak yükselişe doğru geçtiğini süreçte elbette büyük mücadeleler veriyoruz ve bu mücadele kapsamında kendimizi buralarda hakim konuma getirmeye başlıyoruz. Hikaye moduyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda bir yandan etrafı keşfediyor ve bir yandan da eski Mısır'ın o güzellikleri ile atmosferine bir bakış atıyoruz. Farklı tarzla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun hem hayranları hem de yeni gelecek olan oyuncuları memnun etmeye hazırlanıyor.
 
Total War: PHARAOH içerisinde dinamik muharebeler bulunuyor ve bu muharebe sistemi ile beraber elbette tek zorluk düşman orduları değil aynı zamanda doğal afetlerle ve kum fırtınaları ile beraber uğraşabiliyoruz. Oyunda oldukça zorlu doğal afetler bulunuyor ve bunlarla bir yandan uğraşırken diğer yandan bu doğal afetlerin içerisinde kendimizi bulabiliyor ve hem yağmurlarla hem de sellerle beraber burada mücadele vermeye başlıyoruz. Elbette ordularımızı yönettiğimiz ve ordularımızı geliştirdiğimiz oyunda düşmanlarla beraber karşılaşırken bir anda doğal afetlerin meydana gelmesi gerçekten de hem savaşın seyrini değiştiriyor hem de olayların gidişatına yön veriyor diyebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde savaşlar esnasında ve kendinizi geliştirdiğiniz süreçte doğal afetlere karşı meydan okumak ve onlara karşı her zaman hazırlıklı olmak oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde de bu durum büyük önem kapsıyor.
 
 
 
Bu doğal afetler dışında elbette dikkat etmeniz gereken daha da tehlikeli durumlar karşınıza çıkabiliyor. Örneğin oyun içerisinde yangın tehdidiyle beraber karşılaşabiliyor, bu yangın tehdidi diğer taraflar  sıçradığı zaman daha da korkunç bir hale bürünebiliyor. Örneğin küçük bir yangının çıkması ile beraber bu alevler rüzgarla ormanlara doğru sıçrayabiliyor ve büyük bir yangına sebebiyet veriyor. Dolayısıyla bu alev kolayca etrafı sarabiliyor ve hem size hem de düşmanlara karşı zorlu bir durumu gösteriyor. Bu durumlara da oyun içerisinde dikkat etmek gerekiyor ve çevre unsurlarının gerçekten de savaşın seyrini değiştirebileceğini burada deneyimleyebiliyoruz. Bu durumlar oyun içerisinde oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve hem yangınlara hem de diğer doğal afetlere karşı kendimizi korumamız şart.
 
Serinin diğer oyunlarında olduğu gibi aynı şekilde burada da kendi liderinizi seçebiliyor ve liderliğin vasıflarından faydalanabiliyorsunuz. Bu oyunda farklı farklı liderler seçerek elbette bu liderlerin gücünden faydalanabiliyor ve bunların yapacağı hamleler konusunda bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda firavun ya da Hititlerin yüce kralı olarak yer alıyor ve istediğiniz lider olarak kendinizi kanıtlamaya koyuluyorsunuz. İstediğiniz şekilde seçebildiğiniz lider ile beraber o liderin kültürünü medeniyetini ve hayatını yaşayabiliyor ve aynı şekilde kendi medeniyetinizi de burada oluşturabiliyorsunuz.
 
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 8 farklı fraksiyon lideri bulunuyor. Bu liderlerden istediğinizi seçebiliyor ve benzersiz oyun tarzlarından faydalanabiliyorsunuz. Bu kadar fazla liderin olması ile beraber elbette her bir oyuncu burada farklı bir şekilde yaralanabiliyor ve farklı strateji ve planlamalarla beraber de kendi yöntemini oyunu adapte edebiliyor. Oyunda istediğiniz tarzda sarayınızı yönetebiliyor ve hangi yöne doğru ilerlemek istiyorsanız o yöne doğru kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Örneğin oyun içerisinde muharebe tarafına daha fazla ağırlık vermek istiyorsanız askeri olaya yönelik hamleler yapıyor veya diğer taraftan ekonomi konusunda daha fazla ön plana çıkmak istiyorsanız da o yöne doğru kendinizi geliştirebiliyor ve ona göre planlamalar yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz seçimler tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve bu seçimlerle beraber de kendi yolunuzu çizebiliyorsunuz. Bu seçimlerin akabinde ise yukarıda da bahsettiğim gibi her oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu da oyunun oynanabilirliğini ve tekrar olarak geriye dönülebilirliği arttırıyor diyebilirim.
 
 
 
Oyun içerisinde seride bulunmayan ve yeni bir özellik olan sefer düzenleme mekaniği de yer alıyor. Bu sefer düzenleme mekaniği ile beraber her bir sefer yani mücadeleniz farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu mücadelelerle beraber de elbette farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Yine bu düzenleme aracı ile beraber detaylı kaynak ayarlarınızı yapabiliyor, doğal afetlere karşı istediğiniz şekilde müdahale edebiliyor, bunları açıp kapayabiliyor ve daha birçok seferi özelleştiren seçenekler sayesinde kendinize ait bir ortam oluşturabiliyorsunuz. Böylece oyun içerisinde bir acemiyseniz ona göre kendi seferinizi özelleştirebiliyor eğer daha tecrübeli bir oyuncuysanız da ona göre zorluğu ayarlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyun içerisinde yer alan bir özellik olarak yer buluyor.
 
Eski Mısır'ı keşfedebileceğiniz ve firavun olma yolculuğuna atılabileceğiniz yapımda elbette Nil nehrinin o güzel görüntüsüyle beraber Sina yarımadasına bir adım atabiliyor ve her bir bölgenin atmosferini keşfedebiliyorsunuz. Mısır temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 11 ekim tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Türkçe dil seçeneği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanan oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Aynı şekilde oyunu istek listenize eklediğiniz zaman mail adresinize bir bildirim geliyor ve oyuna çıkış yaptığından bu sayede haberdar olabiliyorsunuz. Böylece oyunu unutmamış oluyorsunuz.
 
- Phantom Rose 2 Sapphire (30 Ekim: deste oluşturma, sıra tabanlı, taktik)
 
 
 
Makaroll tarafından geliştirilen ve PLAYISM tarafından yayınlanacak olan deste oluşturma, sıra tabanlı, taktik oyunu Phantom Rose 2 Sapphire, 30 Ekim'de biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Farklı karakterleriyle ve kartlarıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun bizlere deste oluşturma mekaniğini sunuyor. Oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise elimizdeki kartlarla beraber daha güçlü bir konuma gelmeye çalışıyoruz ve yaptığımız stratejilerle beraber de düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Oyun temelinde kartlarla dövüşebileceğimiz bir yapıyı bizlere aktarıyor ve aynı zamanda sıra tabanlı taktik aksiyon şeması ile beraber bizlere standart olarak bir dövüş sekansı sunuyor. Bu dövüş içeriği ile beraber oyunda ilk olarak biz daha sonrasında ise düşman hamle yapıyor ve yaptığımız hamleler sonrasında ise sonucunu görebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki öncelikle yaptığınız hamleleri düşünmek ve tartmak oldukça önemli çünkü yaptığınız hamlelerin bir sonucunu oyun içerisinde direkt olarak görebiliyorsunuz ve aynı zamanda karakterinizin de hayatta kalmasını sağlamanız gerekiyor. Bu durumda ise düşmana karşı daha etkili bir şekilde savaşmanız gerekiyor ve aynı zamanda elinizdeki kartların özelliği de oldukça mühim. Bu kartları dilediğiniz gibi oyun içerisinden toplayabiliyor ve bu kartlarla beraber kendinize ait bir kombinasyon oluşturabiliyorsunuz.
 
Arena tarzı içerikleriyle ve dövüşleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde genel olarak diyebileceğimiz tek şey özel bir kart macerası bizleri bekliyor. Oyunda sürekli olarak yeni kartları elde etmek için çeşitli görevleri atılıyor ve bu görevleri tamamlayarak da farklı kartlara sahibi olabiliyoruz. Oyunda bildiğiniz üzere kart tabanlı bir sistem yer alıyor ve deste oluşturma mekaniği ile beraber de istediğimiz destenizi oluşturabiliyor ve kartlar arasında bir kombinasyon sağlayabiliyoruz. Aynı şekilde burada bulunan her bir kartın farklı özelliği ve yeteneği bulunuyor ve bu kartlarla beraber de düşmanları istediğimiz şekilde avlayabiliyor ve ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda bulunan kartlar içerisinde hem pasif hem de aktif yetenekler bulunuyor. Bazıları kendi karakterimize çeşitli güçler ve avantajlar sağlarken diğer kartlar ise doğrudan atak yapmamıza ve saldırmamızı sağlayabiliyor. Öte yandan sadece kendi karakterimize değil aynı zamanda düşman karakter üzerinde de çeşitli dezavantajlar sağlayan kartlarda elimizde bulunuyor ve bunları kullanarak da bir nevi büyü yapmış olabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde çok çeşitli kartlarla beraber kendimize ait bir deste oluşturabiliyor ve bu kombinasyonlarla beraber de farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı kartlar olduğundan ve farklı kombinasyonlar yapıldığından dolayı her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
 
 
Oyun içerisinde temel olarak yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi kendinize ait kartlar elde edebiliyor ve bu kartlarla beraber istediğiniz desteyi oluşturabiliyorsunuz ancak geliştirici ekibin belirttiğine göre diğer deste oluşturma oyunlarının aksine rastgele bir kart seçme durumu söz konusu değil. Ancak sizin kararlarınızı ve sizin seçimlerinize beraber destenizi oluşturabiliyor ve böylece savaş alanına doğru adım atabiliyorsunuz. Aynı şekilde diğer oyunlara göre bu oyunda daha farklı mekanikler ve içerikler bizleri bekliyor. Bu içerikler içerisinde ise daha hızlı ve daha etkili bir şekilde düşmanı yenmek için kartlarımızın bekleme süresini yönetebiliyor ve her bir kartı sürekli olarak art arda kullanamıyoruz. Dolayısıyla bunların bekleme süresi ve kullanım süresi bulunuyor ve böylece bu kartı aktif ve pasif olarak kullanabiliyoruz. Bunun dışında oyun tek oyunculu bir yapayım bizlere sunuyor yani oyun içerisinde herhangi bir çok oyuncu ve çevrimiçi bir yapı yer almıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde arka planda bir yandan hikaye anlatılırken diğer  yandan ise kendimizi bir mücadelenin içerisinde bulabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde bizlere ilgi çekici bir dünya sunuluyor ve bu ilgi çekici dünya daha çok uzak doğu teması ile beraber bizlere aktarılıyor.
 
Oyun içerisinde yine geliştirici ekibin belirttiğine göre zorluğun gitgide arttığı bir yapı bizlere sunuluyor yani ilk etapta oyun kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu zorlukların bir sonraki süreçte ise seviyesi gitgide artıyor ve daha zorlu mücadelelerle beraber karşılaşabiliyoruz. Aynı şekilde bu yapının olması elbette oyuncular açısından oldukça güzel bir deneyimi beraberinde getiriyor. Çünkü oyuna alışma sürecinde kolay unsurların karşımıza çıkması gerçekten güzel. Ancak bu şekilde oyna adapte olabiliyor ve oyundaki detaylara hakim olabiliyoruz.
 
 
 
oyun içerisinde farklı farklı modlar bulunuyor ve hem tek oyunculu hikaye modu içerisinde hem de özel modlar içerisinde kendinize ait yeni bir deneyim oluşturabiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda aracde modu bulunuyor. Bu mod ile beraber istediğiniz şekilde patronları es geçebiliyor ve bu patron savaşlarında da mücadele etmemeye başlıyorsunuz ve kendi zorluklarınızı bile oluşturabiliyorsunuz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de boss savaşları bulunuyor. Bu boss savaşları elbette diğer oyunlarda olduğu gibi zorlu bir mücadelenin kapısını bizlere aralıyor. Aynı şekilde bu savaşlarla beraber daha fazla ganimet elde edebiliyor ve yüksek enderliklere sahip kartlara sahip olabiliyoruz. Bu kartlarla beraber istediğimiz şekilde kendimize ait desteler oluşturabiliyor ve kombinasyonlarla beraber daha güçlü konuma gelebiliyoruz. Oyunda yine bahsettiğim gibi özel maç içerisinde kendi zorluklarınızı bile ayarlayabiliyor ve zorluk seviyesini kendinize göre çekebiliyorsunuz. Böylece daha kolay veya daha zor bir seviye isterseniz ona göre kendi seçeneklerinizi değerlendirebiliyorsunuz.
 
Bir diğer ilgi çekici mekanik ise oyunda sınıf sistemi bulunuyor. Bu sınıf sistemi ile beraber fark farklı sınıflara ait kartlarla beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda kendi karakterinizi bu şekilde belirleyebiliyorsunuz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre iki farklı oynanabilir bu sınıflarla beraber de farklı şekillerde oyunda yer bulabiliyorsunuz. Her sınıfın oyunu birden fazla şekilde deneyimlemenize olarak tanıyan farklı kartları ve serileri bulunuyor. Dolayısıyla bu serilerle ve mekaniklerle beraber de farklı bir deneyim elde edebiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak oyunda iki farklı sınıf kullanıyor ve bu iki farklı sınıfında her birinin kendine özgü desteleri ve kombinasyonları bulunuyor ve aynı zamanda farklı mekanikleri de bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyunda sınıf sisteminde olması gerçekten de ilgi çekici. Dikkat çekici içerikleriyle beraber bizlere sunulmayı bekleyen oyunda bir yandan hayatta kalırken diğer yandan farklı karakterleri keşfedebiliyor ve onlarla diyaloglar içerisine girebiliyoruz aynı zamanda bu karakterleri tanıyabiliyor, etrafı keşfederek de onlara vakit ayırabiliyoruz. Oyunda yine görevlerin haricinde çeşitli etkinlikler bulunuyor ve bu etkinlikler kapsamında da kazandığımız her bir etkinlik içerisinde yeni kartları elde edebiliyor ve hiç beklemediğimiz anda çeşitli destelerin ve ödüllerin de sahibi olabiliyoruz.
 
Deste oluşturma mekaniği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 30 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda kısaca belirttiğimiz gibi çeşitli desteler oluşturabiliyor, elinize farklı kartlar alabiliyor ve hayatta kalma mücadelesine atılabiliyorsunuz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek lisenize de ekleyebiliyorsunuz. Bu tarz desteği oluşturma ve kart tabanlı oyunlardan hoşlanıyorsanız ve aynı zamanda sıra tabanlı taktik savaşlarından zevk alıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz aynı zamanda oyun içerisinde anime tarzı bir yapı ile beraber karşılaşabiliyor ve bu yapı ile beraber de karakterlerin karşımıza çıktığını görebiliyorsunuz.
 
Bonus oyun 
 
- Ghost Signal: A Stellaris Game (5 Ekim: aksiyon, macera, uzay) 
 
 
 
Fast Travel Games AB, Windswept Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, macera, uzay oyunu Ghost Signal: A Stellaris Game, 5 Ekim tarihinde geliyor. Sanal başlıklara çıkış yapacak olan bu yapım içerisinde kendimizi bilim kurgu evreninde buluyor ve bu bilim kurgu evreni ile beraber gelecek temasıyla karşılaşıyoruz. Oyun içerisinde gezegenlerin hakim olduğu bir yapı ile karşılaşıyor ve buralarda farklı farklı ortamlarda buluşuyoruz. Her bir yolculuğun farklı olduğu yapımda değerli ganimetler toplayabiliyor, kendimize ait bir araştırma yapabiliyor ve buralardaki sırları açığa çıkarabiliyoruz. Ek olarak bu gezegenlerdeki yaratıkları ortaya çıkararak bunlarla beraber büyük bir mücadele geçiş yapabiliyor ve gezegen boyutunda yaratıkların da burada olduğunu görebiliyoruz.
 
Geliştirici ekip bizlere geniş bir gezegen sistemini sunuyor ve burada farklı farklı ortamlara doğru ilerlemeye koyuluyoruz. Sanal başlıklarla beraber oynayabileceğiniz yapın içerisinde elbette bu başlıkla beraber kendimizi gerçekten bu ortamlarda hissedebiliyor ve belki de başımızın dönmesine sebebiyet verebiliyor. Bu ortamlarda geniş gezegenlere doğru adım atabiliyor, gezegen büyüklükteki düşmanlarla beraber savaşabiliyor ve onlardan kaçınmak durumunda kalabiliyoruz. Oyun içerisinde hem aksiyon hem de macera içerikleri yer alıyor ve kendimizi bu düşmanlara karşı korumak durumunda kalıyoruz. Dinamik uzay savaşlarına katılabileceğiniz ve uzay savaşları içerisinde hayatta kalmaya çalışacağımız yapım içerisinde çeşitli görevler yapabiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları alt ederek onlardan değerli ganimetler toplayabiliyoruz. Elbette bu değerli ganimetler bizlere çeşitli durumlarda avantajlar sağlıyor ve bunlarla beraber de daha zorlu düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hiçbir yolculuğun aynı olmayacağı belirtiliyor ve burada farklı farklı yerlere ilerleyebiliyor ve her bir ilerlememiz farklı bir sonla beraber bitiyor.
 
 
 
Oyun içerisinde bir gemiyi kontrol ediyor ve bu geminin kaptanı olarak yer alıyoruz. Elbette kendi gemimizi geliştirebiliyor ve geliştirmelerle beraber kendimizi gemimizin güvertesine atabiliyor ve ek olarak burada yüksek hızda ilerleyebiliyoruz. Sağda solda çeşitli düşmanların bulunduğu ortam içerisinde gezegenleri keşfedebiliyor ve buralarda farklı düşman içerikleriyle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde bizlere sunulan dünyada elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor, bu hikaye kapsamında bizde kendi yolculuğumuza başlıyor ve bu yolculukla beraber buralarda bulunan sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Arka plandaki hikaye ne kadar etkileyici olur veya olmaz orasını bilemiyoruz ancak oyun çıktığı zaman bu hikaye bir bakış atmayı bekliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda belki hikaye arka planda kalabiliyor ve ilk olarak oynanış dinamikleri oyuncuların ilgisini çeken türden olmak zorunda. Çünkü bu tarz oyunlarda Elbette çevre unsurları ve çevreyi keşfetme olarak hakları oldukça fazla olması gerekiyor ve böylece kendimize ilgi çekici bir maceranın içerisinde bulabiliriz. Yıldızlar arası savaşa girebileceğimiz ve uzay gemimizi kontrol edebileceğimiz yapımda fark farklı aksiyon içerikleri ve nişancı unsurları bulunuyor. Bunlarla beraber de karşımıza çıkan büyük düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve istediğimiz şekilde de bu düşmanları yok edebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı silahlar bulunuyor ve bu silahlarla beraber elbette kendimizi koruyup kollayabiliyoruz. İlk olarak düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmeye çalıştığımız oyunda öncelikli olarak saldırı şeklini öğrenebilir ve daha sonrasında ise kendimize ait bir savunma sistemi oluşturabiliyoruz.
 
Farklı farklı noktalarda farklı savunma sistemleri ile beraber düşmanların karşısına çıkabiliyor ve böylece onlara dondurucu ışınlar, yakıcı füzeler ve daha fazlasını gönderebiliyoruz. Oyun içerisinde bu kadar farklı farklı silah unsurları bulunuyor ve bu silahlarla beraber de istediğimizi kullanabiliyor ve kendimize ait bir strateji oluşturabiliyoruz. Oyunda bunların dışında elbette yağma yapabileceğimiz ve yağmalarla beraber daha güçlü olabileceğimiz bir sistem bizlere aktarılıyor. Ek olarak oyun içerisinde çeşitli yağmalarla beraber kendimizi güçlendirebiliyor ve yeni yeni kaynakların sahibi olabiliyoruz. Bu kaynaklarla beraber hem yeni takviyeler alabiliyor hem de burada büyük güçlendirmelerle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda ek olarak yağmalayabiliyor, satın alımlar yapabiliyor ve istediğimiz silah cephanesi arasında geçiş yapabiliyoruz. Bu tarz seçimler ise bu oyunda tamamen bize ait oluyor ve istediğiniz şekilde ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
 
 
Büyük bir maceraya atıldığımız yapım içerisinde sadece bu özelliklerle beraber kalmıyor aynı zamanda yükseltme ve özelleştirme seçenekleri ile beraber farklı yetenekler elde edebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı özelleştirmeler yapabiliyor, bu özelleştirmelerle beraber kendi gemimizi yükseltebiliyor ve değerli eşyalar bulma konusunda birtakım keşiflere çıkabiliyoruz. Elbette burada yapabileceğimiz oldukça fazla iş bulunuyor ve bu işlerle beraber de hem becerilerimizin hem de gemimizin gücünü arttırabiliyoruz. Oyun içerisinde atıldığımız süre boyunca çeşitli araştırmalar yapabiliyor, etrafı tarayabiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Buraları keşfederek de yeni kaynakların sahibi olabiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde birden fazla yetenek ağacı bulunuyor, bu yetenek ağacı ile beraber yeni yeteneklerin, becerilerin ve özelliklerin kilidini açabiliyoruz. Geliştirici ekip bu oyun içerisinde birden fazla yetenek ağacının olduğundan bahsetmiş durumda ve bu oyun içerisinde istediğiniz tarzda ilerleyebiliyor ve yetenek ağacı içerisinden istediğiniz beceriyi seçebiliyorsunuz ve ona göre geliştirme yapabiliyorsunuz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde tek oyunculu bir yapı benimsenmiş durumda ve tek oyunculu yapı ile beraber eş zamansız çok oyunculu mod kısmına girebiliyor ve burada da kendi deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda diğer oyuncuların terk edilmiş gemilerinden değerli eşyalar bulabiliyor ve istediğiniz şekilde onları araştırabiliyorsunuz. Oyun içerisinde tasarlanmış ve özelleştirilmiş gemilerin karşınıza çıktığını görebiliyor ve bunlarla beraber de değerli ganimetlerin ve kaynakların sahibi olabiliyorsunuz. Geniş bir yolculuğa adım atabileceğiniz yapım içerisinde rastgele haritalar bulunuyor ve bu rastgele haritalarla beraber elbette yolculuğunuz tamamen benzersiz bir hal alabiliyor. Ek olarak oyun içerisinde bir hikaye modu, kendi skorunuzu görebileceğiniz liderlik tabloları, günlük mücadeleler ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de oyundaki içerikleri ne kadar geniş kapsamlı olduğunu görebiliyorsunuz. Elbette bu içeriklerle beraber hem kendinizi daha da geliştirmeye çalışıyor hem de görevler içerisinde daha fazla skor elde etmeye çalışıyorsunuz. Son olarak oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralarda karşınıza çeşitle tapınaklar çıkabiliyor. Bu tapınakları araştırabiliyor ve bu tapınaklardan gelen sinyalleri değerlendirebiliyorsunuz. Elbette bu tapınaklarla beraber buralarda yer alan sayıları açığa çıkarabiliyor ve belki de ilgi çekici kaynaklarla ve ganimetlerle beraberdi burada karşılaşabiliyorsunuz.
 
 
 
Uzay macerasına adım  atabileceğimiz ve sanal gerçeklikle beraber bu maceraya ortak olabileceğimizi yapım 5 ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun bizlere geniş bir bilim kurgu macerasını aktarmayı hedefliyor ve böylece burada büyük bir yer edinmiş oluyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sızıntı: God of War: Ragnarök Yakında PC İçin Duyurulacak 8 Dk önce Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 1 Saat önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 1 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 2 Saat önce Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler