Eylül 2023'te Çıkış Yapacak Strateji Taktik Oyunları

30.08.2023 11:23 Mehmet Tandoğan

 
Eylül ayı içerisinde birçok strateji taktik oyunu bizleri bekliyor. İşte öne çıkanları derlediğimiz liste;  
 
- Spirited Thief (19 Eylül: strateji, gizlilik, taktik)
 
 

Koi Snowman Games tarafından geliştirilen ve Ishtar Games tarafından yayınlanacak olan strateji, gizlilik, taktik oyunu Spirited Thief , 19 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Soygun ve yağma temalı gizlilik oyunlarına bir yenisi daha eklenecek olan bu oyun içerisinde farklı soygun anlarını deneyimleyecek ve karakterimizi çok özenli bir şekilde kullanmamız gerekecek. Oyun içerisinde farklı bölüm tasarımları yer alacak ve bu tasarımlar içerisinde farklı bölgelere doğru adım atabileceğiz ve buralardaki soygunları gerçekleştirmeye çalışacağız. Elbette her soygun ne yazık ki başarıya ulaşamayacak. Dolayısıyla oyun içerisinde yaptığımız hamlelerle soygunları başarıya taşımamız gerekecek.

Farklı bir taktiksel yapı ile karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda sıra tabanlı ve gizlilik unsurları birbirine harmanlanmış durumda. Bu iki unsurun oyunda önemli bir rol oynadığını göreceğiz. Oyunda bir karakteri kontrol ederek ilerlemeye çalışacağız ve bu kapsamda çeşitli soygun görevlerini yerine getirmeye çalışacağız. Soygunları gerçekleştirirken elbette sağda solda bulunan güvenlik kameralarını devre dışı bırakmaya çalışacağız. bunun dışında yine buralarda gezip tozan ve devriye atan gardiyanları da etkisiz hale getirmeye başlayacağız. Elbette bu kişilerden kaçınmak ve onların fark etmemesini sağlamak, oyun içerisindeki temel amacımızdan biri olacak. Farklı karakterlerin yardımıyla sıra tabanlı soygun teması içinde başarıya ulaşmaya çalışacağız.
 
 

Oyunda bir hırsız olarak yer alacak ve farklı malları ele geçirmeye çalışacağız. Bu amaç doğrultusunda oyun içindeki görevleri yerine getireceğiz. Oyunda çeşitli hırsızlar ve karakterler bulunacak ve bu karakterlerle suç ortağı olabileceğiz. Oyunda farklı bölgeler bulunacak ve bu bölgelere gidip gelerek sırları ve hazineleri keşfedeceğiz. Bu yerler arasında gizemli mahzenler, binalar ve daha fazlası bulunacak. Bu alanlara girerek istediğimiz şekilde buraları keşfedebileceğiz. Bir yerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek, o yere soygun yapmadan önce oldukça önemli olacak.

Oyun içerisinde kendimizi kanıtlayabileceğimiz ve farklı yollara başvurabileceğimiz bir yapı bulunacak. Bu oyunun ana odak noktası ise çeşitli hazineleri ele geçirmek olacak. Bu hazineleri ele geçirmek, oyun içerisinde büyük bir öneme sahip olacak. Bu hazineleri elde ederek yeni yeteneklerin ve bölgelerin kilidini açabileceğiz. Görevleri yerine getirdikçe farklı zorluklarla karşılaşabileceğimiz bu oyunda farklı müttefiklerin yardımına da başvurabileceğiz. Müttefiklerden çeşitli yardımlar alarak soygunları başarıya ulaştırmaya çalışacağız. Sıra tabanlı taktik unsurlarıyla soygunları gerçekleştirmeye başladığımız oyunda her yaptığımız hamle büyük önem arz edecek. Taktik oyunlarında her hamle sonrası rakip hamlesini gerçekleştirme fırsatı bulacak ve karakterimizi burada gizlemek ve yakalatmamak soygunları başarıyla sonlandırmamıza yardımcı olacak.
 
 

Yağma ve soygun odaklı bu yapım içerisinde fark edilmeden çeşitli yapıları soymaya çalışacak ve gizli hazineleri ve gizli geçitleri ortaya çıkarmaya çalışacağız. Oyunda elbette planlamalar oldukça önem arz edecek ve yaptığımız plan ve strateji ile ilerlemeye koyulacağız. Yine oyunda bir ruh karakterini kontrol edeceğiz ve herhangi bir fiziksel yük olmadan istediğimiz şekilde ilerleyebileceğiz. Bu kapsamda istediğimiz hazineleri yağmalayabileceğiz. Bunun dışında oyunda bir yerde tıkanırsak ve geçemeyecek duruma gelirsek, gizli geçitleri aramaya başlayacak ve bu geçitlerden istediğimiz şekilde ilerleyerek soygunumuzu tamamlamaya çalışacağız.

Oyunda ele geçireceğimiz oldukça fazla içerikle beraber sürekli olarak haşır neşir olabileceğimiz gardiyanlar bulunacak. Bu gardiyanlara görünmemek oldukça önemli olacak. Oyunda elbette bu gardiyanları atlatmak ve uzak durmak tamamen bizim işimiz. Bunun için akıllıca hareket etmek gerekecek. Bu gardiyanlar bizi engellemeye çalışacak ve onlardan kaçınmak için farklı nesnelerin arkasına saklanabileceğiz ve yapıların içinde gizlenebileceğiz. Yine gizli kapılardan gizlice geçiş yapabileceğiz ve büyük engelleri ortadan kaldırabileceğiz. Dolayısıyla oyunda hem kendi yolumuzu açmaya çalışacak hem de gardiyanlardan görünmemeye çabalayacağız.
 
 
 
Kötü şöhretli ve adı çıkmış bir hırsız olarak yer aldığımız oyunda, hırsızlar hocasının bir üyesi olarak bulunuyoruz ve bu loncanın rehberliğinde çeşitli bölgelere adım atabiliyoruz. Haksız kazançların olduğu oyun içerisinde kendi becerilerimizi geliştirebiliyor ve diğer becerilerimizi de yükseltebiliyoruz. Oyunda açabileceğimiz çeşitli yetenekler bulunuyor ve bu yeteneklerle beraber farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Zor durumda kaldığımız kısımlarda bu yetenekler ön plana çıkıyor. Oyunda kullanabileceğimiz bu yetenekleri istediğimiz gibi yükseltebiliyor ve daha da geliştirebiliyoruz. Dolayısıyla yaptığımız hamleler bu becerilerle daha da gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve soygunlarımızı başarıya ulaştırmaya yaklaştırabiliyoruz.

Oyun içerisinde öncelikle bir bölgeye atılmadan önce o bölgenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek oldukça önemli. Çeşitli planlamalar yaparak oyun içerisinde bu bölgelere doğru adım atabiliyoruz ve yaptığımız hamleleri önceden değerlendirebiliyoruz. Tüm sırları oyun içerisinde açığa çıkarmak oldukça önemli ve bu sırlarla beraber elbette gizli geçitlere ulaşabiliyor ve gizli hazineleri bu kapsamda elde edebiliyoruz. Oyunda yapabileceğimiz oldukça fazla hamle bulunuyor ve yaptığımız her hamle sonrası elbette hamle sırası karşı tarafa geçiyor ve yaptığımız hamlelerin her biri geriye dönük yanıtlayabiliyor. Dolayısıyla bu yüzden oldukça dikkatli olmamız gerekiyor ve yaptığımız hamlelerde ne yazık ki telafi şansı bulunmuyor.
 
 

Kısacası oyun içerisinde gizlilik temalı bir yapı benimsenmiş durumda ve yaptığımız hamleler tamamen sıra tabanlı taktik unsurları içerisinde yer alıyor. Yapacağımız her hamlenin önemli olduğu bu yapım içerisinde karakterimizi geliştirmek ve bu kapsamda yeteneklerini yükseltmek oldukça önemli. Bu yetenekler sayesinde gideceğimiz yolları açabiliyor ve gizli geçitleri ortaya çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli yapılar karşımıza çıkabiliyor ve bu yapıların nasıl bir içeriğe sahip olduğunu öğrenmek gerekiyor. Karşımıza çıkan kilitli kapıları açmak için elbette öncelikle sağı solu keşfetmeye çalışıyor ve bu keşif unsurları ile yolumuzu açmaya başlıyoruz. Oyunda etrafı keşfetmek ve etrafın nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek her oyuncunun mutlaka öğrenmesi gereken detaylar arasında yer alıyor  ve bunları öğrenerek soygunları başarıya ulaştırmaya çalışıyoruz.

Çeşitli bölgeleri soyabileceğimiz ve bu bölgelerdeki hazineleri ortaya çıkarabileceğimiz yapım, 19 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Bunun dışında oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Dolayısıyla demo sürümleri oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor ve mutlaka denenmesi gereken sürümler arasında yer alıyor.

- Dune: Spice Wars (Eylül ayı içerisinde tam sürüme kavuşuyor: strateji, savaş, yönetim)
 
 

Shiro Games tarafından geliştirilen ve Funcom tarafından yayınlanacak olan strateji, savaş, yönetim oyunu Dune: Spice Wars, Eylül ayı içerisinde tam sürüme kavuşuyor. Strateji oyunu ilk olarak 26 Nisan 2022'de erken erişim sürümü olarak piyasaya sürüldü ve oyuncular bu aşamada oyunu denemeye başladı. Elbette erken erişim sürümü bazı eksikliklerle beraber geldi ve bu süreç artık sona eriyor. Oyun, Eylül ayı içinde tam sürüm olarak piyasaya sürmeyi hedefliyor. Tam tarih henüz belli olmasa da geliştirme ekibi geçtiğimiz günlerde Eylül ayı içerisinde oyunun çıkış yapacağını doğruladı ve bu nedenle biz de oyunu bekliyoruz.

Eleştirmenlerden ve oyunculardan iyi notlar alan bu gerçek zamanlı strateji yönetim oyunu, biz oyun severlere geniş kapsamlı bir strateji deneyimi sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde 4X strateji unsurları bulunuyor ve bu unsurlarla kendi üssümüzü inşa edebiliyor ve kendi ordumuzu kurmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde zorlu şartlarda mücadele etmek için ordunun yönetimiyle dikkatli bir şekilde ilgilenmemiz gerekiyor. Oyunda bulunduğumuz süre boyunca kendimizi korumak için çeşitli yapılar kurarken aynı zamanda çöl üzerinde hareket eden araçlar üretebiliyor ve bu araçlarla düşmanlarımızla savaşmaya çalışıyoruz. Oyunda, baharat oldukça önem arz ediyor ve baharata sahip olmak büyük bir değere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bu baharatla beraber yolculuğumuz çok farklı bir boyut kazanıyor ve ilerlemeye başlıyoruz. Baharat, zihinleri açmanın yanı sıra ordulara daha fazla güç sağlıyor. Bu nedenle her topluluk bu değerli baharata ulaşmak için ellerinden geleni yapıyor ve burada aslında baharat savaşlarının başladığına tanık oluyoruz.
 
 

Oyun içerisinde bir yandan bilim kurgu içeriği yer alıyor ve bu içerikle beraber farklı üretim imkanlarına sahip olabiliyor ve farklı ordu türleriyle yer oyuna geçiş yapabiliyoruz. Strateji unsurlarıyla beraber bu oyunda her oyuncu farklı stratejiler ve planlamalar yapabiliyor. Böylece farklı her oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor. Oyun içerisinde bulunduğumuz süre boyunca grubumuza liderlik ediyor ve zorlu çöl koşulları içerisinde kendimize yer edinmeye çalışıyoruz. Oyunda belirli bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerde farklı düşman türleriyle karşılaşıp büyük mücadelelere girişebiliyoruz. Bu mücadelelerde ilerledikçe kendi üssümüz de zarar görebiliyor ve takviye güçler getirerek daha güçlü hale gelebiliyoruz. Oyunda geliştirme ekibinin belirttiğine göre kendi hikayemizi yazabileceğimiz bir yapı da bulunuyor. Bu şekilde kendi hikayemizle oyunun gidişatını değiştirme imkanı yer alıyor ve istediğimiz topluluğu burada seçebiliyoruz. Oyunda yer alan toplulukların ve grupların kendine özgün özellikleri ve yetenekleri bulunuyor. Bu seçimleri yaparak oyunun içerisinde deneyimi kişiselleştirebiliyor ve istediğimiz topluluğu seçebiliyoruz.

Bilim kurgu evreninde ilerleyebileceğimiz ve ilgi çekici ortamlarla karşılaşabileceğimiz bu yapın içerisinde çeşitli krallıklar ve topluluklar bulunuyor. Bu topluluklarla etkileşime girmek ve ilişkiler kurmak için kendi ordumuzu oluşturup savunma sistemimizi kurmaya çalışıyoruz. Ayrıca oyun içinde yer alan dinamik hava koşulları nedeniyle doğal afetlerle karşılaşabiliyor ve fırtınaların ve korkunç kum solucanlarının ortaya çıkmasına şahit olabiliyoruz. Bu doğal afetler ve yaratıklar gidişatımızı etkileyebiliyor ve bir yandan düşmanlarla mücadele ederken diğer yandan da bu doğal felaketlerle başa çıkmamız gerekiyor. Bu nedenle her zaman bu doğal afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Açık bir dünya içinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve doğal afetlere ve düşmanlara karşı mücadele edebiliyoruz. Kum fırtınaları ve kum solucanları gibi tehlikelerin yanı sıra oyunda devasa fırtınalar ve tamamen kumla kaplı ortamlar da karşımıza çıkabiliyor ve bu zorluklarla başa çıkmamız gerekiyor. Bilim kurgu ortamında ilerlediğimiz ve hayatta kalmaya çalıştığımız bu yapım içerisinde kendi grubumuzu komuta etmek ve çeşitli eylemlerle grubumuzu hayatta tutmak için stratejik düşünmek gerekiyor. Her zaman tetikte olmak ve her bir üyeyle bireysel olarak ilgilenmek oldukça önem arz ediyor.
 
 

Gerçek zamanlı strateji oyunu içerisinde ilerlerken dinamik hava geçişlerinin yer aldığını görüyor, bu geçişlerle beraber gün içerisindeki saatlerinin değiştiğini ve havanın aydınlandığını veya karardığını deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde bu geçişlerle beraber ortamın ve atmosferin yapısı da değişiyor. Bu da bize ilgi çekici bir oyun ortamını sunuyor. Oyunda gecenin karanlığında ilerleyebiliyor, güneşin en parlak olduğu anlarda düşmanlarla karşılaşıp mücadeleye başlıyor ve onlara karşı üstünlüğümüzü korumayı hedefliyoruz. Oyunda, bu gezegendeki önemli noktaları ele geçirme amacıyla yer alıyor ve bu bölgelerin kontrolü ele almak için de hem siyasi hem de ekonomik açıdan çeşitli kararlar vermemiz gerekiyor. Verdiğimiz kararlar gidişatımızı etkileyip aynı zamanda bölgedeki yapılarımızı koruma altına alıyor.

Oyunda bir yandan kendi ordularımızı oluştururken diğer yandan ise yukarıda bahsettiğim gibi bilim kurgu içeriğiyle farklı orduları konuşlandırabiliyoruz. Örneğin, bilim kurgu evreninden aşina olduğumuz uzay gemilerini burada inşa edebiliyor ve bu uzay gemileriyle düşmanlarımızın üzerine gidebiliyoruz. Ayrıca gizli ajanlar üretebiliyor ve bu ajanlar aracılığıyla düşmanlarımızın içine sızabiliyor ve onlardan çeşitli bilgiler elde edebiliyoruz. Bu ajanlar sayesinde düşmanlarımızın komplolarını ortaya çıkararak planlarını sabote edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde geniş bir içerik ve mekanik yer alıyor ve bunlarla kendi konumumuzu güvence altına almaya çalışıyoruz. Her bir ordu üyesi oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor  ve her birini farklı şekillerde kullanmak tamamen oyuncuların becerisine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.
 
 

Oyunda yine etrafı keşfedebiliyor, istediğimiz şekilde farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve buralardaki kaynakları toplayabiliyoruz. Bu kaynaklarla kendi birliğimizi genişletebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Oyun içerisinde ekonomiye hakim olmaya çalıştığımız için baharatın önemi oldukça önem arz ediyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi tüm bu savaşın temel kaynağı aslında baharattan geçiyor. Bir yandan baharatı ele geçirmeye çalışarak kaynakları toplarken diğer yandan hasat makineleriyle kendi baharatımızı üretebiliyoruz. Bu nedenle oyun içerisinde baharat üretimi ve ticareti oldukça önem arz ediyor.

Daha önce erken erişim olarak sunulan bu oyun, Eylül ayı içerisinde tam sürüm olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor. Eğer strateji oyunlarına ilgi duyuyor ve ilgi çekici bir bilim kurgu evrenine adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve şans verebilirsiniz. Oyun şu anda 139 Türk Lirasından satışta bulunuyor. Ancak tam sürüme geçildikten sonra fiyat artışı bekleniyor.

- The Cannon Fighters (Eylül ayı içerisinde: nişancı, taktik, aksiyon)
 
 

LH ekibi tarafından geliştirilen ve Render System tarafından yayınlanacak olan nişancı, taktik, aksiyon oyunu The Cannon Fighters, Eylül ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Eskiden oynadığımız tank savaşı oyunu çeşitli güncellemelerle beraber tekrardan karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Eğer eski bir oyuncuysanız bu tarz bir oyunu atari üzerinde oynamış ve deneyimlemişsinizdir. Şimdi ise sadece o nostalji hissiyatı değil aynı zamanda modern geliştirmelerle dolu bir oyun geliyor. Oyunda yıkılabilir fizik tabanlı bir sistem bulunuyor bu da her attığımız merminin etkilerini birebir görmemizi sağlıyor. Eğlencenin dibine vurabileceğimiz oyun sade ve şık tasarımıyla gelmeye hazırlanıyor. Bu oyunda bir tankı kontrol ediyor ve bu tankla karşımızdaki tankları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Amacımız basit ve harita oldukça sade bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Çeşitli bölümlerin yer aldığı oyunda bir tankla beraber aksiyon dolu mücadeleye atılabiliyor ve attığımız her ateşin isabetli olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Oyun içinde nişangahımızı doğru bir şekilde ayarlamak, doğru yöne ateş etmek ve rakip tankları etkisiz hale getirmek temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyorsunuz. Arkadaşlarınızla oynadıkça daha fazla deneyim kazanabiliyorsunuz. Diğer taraftan tek oyunculu modda yapay zekaya sahip bir tanka karşı mücadele edebiliyorsunuz. Oyunda farklı bölgeler ve haritalar bulunuyor, her bir bölgede haritanın değiştiğini görebiliyor ve maceranızı istediğiniz haritada sürdürebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda bir taraftan çeşitli bölümlere atılırken diğer taraftan yukarıda bahsettiğim gibi yıkılabilir fizik sistemi sayesinde etrafın nasıl yıkılabildiğini görebiliyorsunuz. Her atışınızla beraber duvarlar parçalanıyor ve her mermi atışının farklı bir etki yarattığı oyun içinde bu deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Yıkılabilir alanları yıkarak rakibe daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor ve farklı yollar açarak rakibinizin önüne geçebiliyorsunuz. Bu yolları kullanarak kendi stratejinizi belirleyebiliyor ve yıkılabilir alanları dilediğiniz gibi ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bu kısımları kullanma şekli tamamen size ait oluyor. Yani isterseniz bu alanları tamamen yok edebilir ve doğrudan rakibe ulaşmak için bu yolları kullanabilir veya bu duvarları kendinizi korumak için kullanabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir durum.

Bunun dışında oyunda kontrol ettiğiniz tankın deneyim puanı kazanma sistemi bulunuyor. Bu deneyim puanları ile oyun içerisinde en iyi oyuncular arasında yer almaya çalışıyor ve farklı türdeki tanklarla oyun içerisindeki konumunuzu geliştirebiliyorsunuz. Oyunda rastgele ortamlarda yer alabiliyor ve bu bölgelerde rakipleri istediğiniz şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. En iyiler arasına girmeye çalıştığınız oyunda eğlence ve aksiyon seviyesi oldukça yüksek olarak karşımıza çıkıyor. Yoğun savaşlar ve patlamaların olduğu oyunda kendi stratejinizi belirleyebiliyor ve kendinize ait çeşitli planlamalar yapabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda her oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve her bir oyuncu farklı bir yaklaşımı seçebiliyor. Oyuncular istedikleri şekilde düşmanlarla başa çıkabiliyor ve farklı stratejileri benimseyebiliyor.
 
 

Oyun içerisinde yine deneyim kazandıkça elbette farklı farklı silahlar ve saldırı çeşitleri ile beraber yer almaya başlıyor ve bu da bizim ustalığımızı sergilememizin tam zamanı olduğunu gösteriyor. Oyun içerisinde yine tüm içerikler dengeli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve rakibi yenmek tamamen bizim maharetimize ve yeteneğimize kalıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan her bir silah ve her bir harita tamamen dengeli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Böylece oyun içerisinde oyunu kıracak veya size üstünlük sağlayacak herhangi unsur bulunmuyor. Bu da bizim yeteneğimizi ortaya çıkarmamızın temel sebeplerinden biri olarak karşına çıkıyor.
Oyun içerisinde farklı renk paletleriyle karşılaşabiliyoruz. Örneğin bir haritada turuncu bir ortamda başlayabiliyor ve sonra yeşil bir haritaya geçebiliyorsunuz. Bu haritalar rastgele oluşuyor ve yıkılabilir alanlarla çevrili olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde patlamalar ve çatlamalar duvarları yıkabiliyor ve farklı noktalardaki silahları tankınıza ekleyebiliyorsunuz. Örneğin, bir haritada el bombası kasası bulunabiliyor ve bu kasayı kırarak rakibinize bir el bombası fırlatabiliyor ve bu el bombasının ne kadar etkili olduğunu görebilirsiniz. El bombası aynı zamanda çevredeki duvarları yıkabilmenize olanak tanıyor ve böylece yolunuzu açabiliyorsunuz. Oyun içerisinde ele geçirebileceğiniz çeşitli bombalar ve silahlar bulunuyor ve bunları alarak oyun içerisinde daha güçlü hale gelebiliyorsunuz.

Gelişmiş bir tank savaşı deneyimiyle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde ulaştığınız başarılara bağlı olarak farklı farklı silahlar alabilir ve bu silahlarla beraber çeşitli ödüllere ulaşabilirsiniz Elbette bu silahlarla beraber yeni silahlar satın alabilir ve bu silahları düşmanlara karşı kullanabilirsiniz. Bu silahların her birinin verdiği hasar elbette değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığını sürece bu silahları kullanabilir ve istediğiniz şekilde kendinize göre bir ayar çekebilirsiniz. Bunun dışında yine yukarıda da bahsettiğim gibi her bir silahı kendine ait dengesi bulunuyor ve her bir silahın da farklı farklı atış mekanikleri ve özelliği yer alıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu silahları kullanmak için öncelikle deneyim puanı kazanmanız gerekiyor. Daha sonrasında ise elde ettiğiniz başarılarla beraber daha iyi silahların ekipmanlara sahip olabiliyorsunuz.
 
 

Bu oyunda yeni farklı farklı tank çeşitleri bulunuyor ve bu tanklarla beraber de istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bu tankların dayanıklılığı veya yüksekliği tamamen değişkenlik gösteriyor. Örneğin oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca daha ağır bir tank alırsanız bu da gidişatını değiştirebiliyor ve hız konusunda biraz geri planda kalabiliyor. Diğer taraftan ise daha yüksek bir tank seçebiliyor ve dayanıklılığını bu şekilde de arttırabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu seçimler tamamen size ait oluyor.

Nostalji bir deneyim yaşamak istiyorsanız ve tank savaşlarını adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Eylül ayı içerisinde çıkış yapacağını biliyoruz ancak tam tarih belli değil. Diğer taraftan oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz oyunlar çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu sayede oyundan haberdar olabiliyorsunuz.
 
- Men of War II (20 Eylül: strateji, aksiyon, taktik)
 
 

Best Way tarafından geliştirilen ve Fulqrum Publishing tarafından yayınlanacak olan strateji, aksiyon, taktik oyunu Men of War II, 20 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Strateji oyunlarına bir yenisi daha eklenecek bu yapımla beraber gerçek zamanlı strateji unsurları bizlere aktarılmayı bekliyor. Serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda elbette farklı mekanikler, içerikler ve mod destekleri yer alıyor. Geniş çaplı mod desteği ile beraber oyun içerisinde uzun süreli vakitler geçirebiliyor ve daha farklı bir deneyim elde edebiliyoruz.

Oyuncular tarafından sevilen serinin ikinci oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda 2. Dünya Savaşı temasa bizlere aktarılıyor. 2. Dünya Savaşı'nda yer alan doğu ve batı cephelerinin durumunu bizlere aktaran oyunda yeni bölgeler, harekatlar ve modlar yer alıyor Elbette oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre tarihsel doğruluk da bulunuyor. Yani bu da tarihsel anlardan ilham alınan bir yapım olarak karşımıza çıkmayı hedeflediğini gösteriyor. Gerçek zamanda strateji unsurları ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde tek oyuncuda bir yapı benimsenmiş durumda. Ancak oyun istediğiniz gibi çevrimiçi eşli veya çevrimiçi PvP modunda da oynayabiliyorsunuz. Bu şekilde hem arkadaşınızla beraber yanınızda destek sağlayabiliyor hem de diğer oyunculara karşı oyun içerisinde mücadele edebiliyorsunuz. Elbette bu tarz desteklerle beraber oyunda daha eğlenceli bir deneyim elde edebiliyor ve böylece oyunun oyun oynanabilirliği daha da artış gösterebiliyor diyebiliriz.
 
 

Serinin ilk oyununa göre daha farklı bölgelerin ve yeniliklerin yer aldığı bu yapımda elbette savaşın o çetin ortamı bizlere aktarılıyor. Grafiksel yükseltmelerin de bulunduğu oyunla beraber gerçek zamanlı strateji unsurlarıyla ilerleyebiliyor, kendi ekibimizi ve ordumuzu yönetebiliyor ve her bir askerle beraber tek tek ilgilenebiliyoruz. Doğrudan düşmanları ve rakipleri ortadan kaldırabileceğimiz ve saf dışı bırakabileceğimiz yapım içerisinde düşmanlara farklı şekillerde alt edebiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde düşmanları pusuya düşürebiliyor, çeşitli stratejiler ve planlar uygulayarak çok yönlü baskılar yapabiliyor veya direkt olarak düşmanların üzerine gidebiliyor ve onları korkutabiliyoruz. Bu tarz farklı stratejiler oyun içerisinde yer alıyor ve bunları uygulamak da tamamen bizlere düşüyor. Savaşın gergin atmosferini hissedebileceğimiz oyunda serinin ilk oyununa göre daha yeni birliklerin karşımıza çıktığına görebiliyor ve bu şekilde de düşmanları bozguna uğratabiliyoruz. Hem strateji hem de aksiyon içeriğinin yer aldığı bu yapım içerisinde büyük savaşlara atılabiliyor ve savaşların gidişatını hamlelerimizle beraber değiştirebiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli mücadeleler yer alıyor ve tek oyunculu mücadeleler içerisinde elbette başarılı bir şekilde görevi sonlandırmak için çeşitli planlamalar yapabiliyoruz. Bu planlamalarla beraber de ustalığımızı sergileyebiliyor ve farklı şekillerde düşünebiliyoruz.

Oyun içerisinde sadece bu özellikler yer almıyor aynı zamanda farklı sınıfların yer aldığı yeni birlikler de bulunuyor. Bu sınıflarla beraber de oyunun gidişatını değiştirebiliyor ve her bir sınıfta farklı askerleri bünyemize dahil edebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde tank sınıfı, piyade sınıfı ve daha farklı sınıflar yer alıyor ve bu sınıfların bünyemizde bulunması oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu farklı sınıflarla beraber düşmanlara karşı daha farklı şekillerde saldırabiliyor, onların zayıf noktalarını görebiliyor ve zayıf noktalarına doğru çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki sürekli olarak farklı stratejiler uygulamak ve düşmanları kıskaca olmak oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla siz de bu oyun içerisinde istediğiniz şekilde planlamalar yapabilir ve kendi stratejinizi uygulayabilirsiniz.
 
 

Doğu ve batı cephesinde ilerlemeye kalkıştığımız bu yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre hem görsellik hem de ses efektleri açısından üstün bir deneyim bizleri bekliyor. İlk oyuna göre hem grafiksel hem ses hem de yenilikler açısından daha farklı içeriğin ve yenilenmiş deneyimin bizlere aktarılacağı oyunda elbette bu özellikler oldukça mühim. Çünkü bu özelliklerle beraber oyun içerisinde gerçekten de savaş ortamında kendimize hissedebiliyor ve bu ortamla beraber de hem gerginliğimiz artabiliyor hem de farklı bir deneyim elde etmiş oluyoruz.

İstediğimiz şekilde birliklerimizi koordine edebileceğiniz ve yönetebileceğimiz yapımda çevre unsurlarını kullanmak da oldukça önem arz ediyor. Örneğin bir düşmanla beraber karşı karşıya kapışırken patlayan ve imha edilebilir çeşitli yapılar karşımıza çıkabiliyor ve onlara ateş ederek de düşmanlara çeşitli hasarlar verebiliyoruz. Yine oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre düşmanlarla karşılaşırken bu düşmanların yapay zekaya sahip bir şekilde karşımıza çıkacağı belirtiliyor. Bu yapay zekanın elbette oyun içerisinde çeşitli hamlelere karşı gelebildiğini ve farklı stratejilere karşı kendi savunmasını kurabildiğini görebiliyoruz. Elbette bu yapay zeka ile beraber oyundaki zorluk belki de gitgide artış gösterebiliyor ve artık yapacağımız hamlelere karşı o da kendini savunmaya alabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı stratejiler ve planlamalar uygulamak oldukça önem arz ediyor.
 
 

Tarihsel doğrulukla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen bu oyunda sürekli olarak ortamın değiştiğini görebiliyor ve şartların daha da zorlu hale gelebildiğini hissedebiliyoruz. Örneğin bir ortamda yağmurun ve çamurun olduğu bir bölgeye girebiliyor ve burada gidişatımız tamamen değişebiliyor. Elbette yağmurla beraber hem ilerlememiz daha da zorlaşıyor hem de buradaki düşman birliklerini ortadan kaldırmak belki de biraz daha zor hale gelebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde atmosferin ve ortamın sürekli olarak değiştiğini görebiliyor ve fark farklı stratejilerle beraber de bu ortamdan çıkmaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde sadece kara araçları değil aynı zamanda hava araçları da bulunuyor ve bu hava araçları ile beraber de istediğimiz şekilde düşmanların üzerine bombalar yağdırabiliyoruz. En iyi stratejiyi bulmaya çalıştığımız ve birliklerimizi en iyi şekilde yönetmeye uğraştığımız oyun içerisinde birliklerimizi istediğimiz gibi yönetebiliyor, onlara farklı silahlar verebiliyor ve farklı araçlarla beraber bunları donatabiliyoruz. Yine oyun içerisinde kullanabileceğimiz ve yönetebileceğimiz çeşitli araçlar bulunuyor ve bu araçları istediğimiz şekilde tamir edebiliyor ve daha da geliştirebiliyoruz. Savaş esnasında hasar alan bir tankı istediğimiz şekilde tamir edebiliyor ve bu tankı tekrardan savaşa hazır hale getirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hem bakım hem de onların mekanikleri yer alıyor.
 
 

Bu oyunun yukarıda da bahsettiğim gibi tek oyunculu kısmı sinematik bir deneyimi bizlere aktarıyor. Hikaye kapsamında farklı farklı görevler elde edebiliyor ve bu görevler de farklı harekatlarla beraber tamamlanabiliyor. Hikaye odaklı bir tek oyunculu kısmın bulunması elbette oyuncular açısından oldukça önemli. Çünkü bu tarz oyunlarda sadece çevrimiçi odaklı olması belki de bir yerden sonra sıkılacağımız anlamına geliyor ancak hikayeyi deneyimledikten sonra çevrimiçi modlara geçiş yaparak kendi ustalığımızı burada konuşturabiliyoruz. Savaşın seyrini değiştirebileceğimiz planlamalarla beraber atılacağımızı oyunda farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerdeki görevleri tamamlayabiliyoruz.

Geniş mod desteği ile beraber çıkmayı hedefleyen bu yapım 20 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Siz de bu tarz strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız ve birliklerinizi yönetmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun aynı zamanda şu anda Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 2 Saat önce FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 2 Saat önce Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 3 Saat önce Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 8 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler