Eylül Ayı İçerisinde Çıkış Yapacak Çiftçilik Macera Oyunları: 2023

31.08.2023 10:14 Mehmet Tandoğan

 
Eylül ayı içerisinde birçok çiftçilik ve macera oyunları bizleri bekliyor. Ek olarak listede iki farklı kategoriden oyun da yer alıyor. İşte öne çıkanları derlediğimiz liste;    

- Gaucho and the Grassland (Eylül ayı içerisinde: çiftçilik, macera, keşif)
 
 

Epopeia Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan çiftçilik, macera, keşif oyunu Gaucho and the Grassland, Eylül ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında yer alıyor. Diğer çiftlik oyunları ile hemen hemen aynı içeriğe sahip olan bu yapımda kendi çiftliğimizi oluşturabiliyor ve çiftlik içerisinde çeşit özelliklerle beraber bölgenizi geliştirebiliyor ve çeşitli mahsuller yetiştirebiliyorsunuz. Kendi çiftliğinizin dışında diğer bölgelere doğru adım atabiliyor, binek hayvanlarla beraber sağı solu gezebiliyor ve daha fazla keşif unsuru ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyun içerisinde hem çiftçilik hem de keşif unsurları ön planda bulunuyor. Bu unsurlarla beraber oyunda geniş çaplı bir maceraya atılıyor ve farklı içeriklerle beraber de uzunca vakitler geçirebiliyoruz.

Mistik canlıların olduğu bir ortam bulunuyor

Oyun içerisinde sadece çiftlik işleriyle uğraşmıyor aynı zamanda mistik canlıların olduğu bir ortama da geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda keşfedebilecek çeşitli yapılar bulunuyor. Bu yapılar içerisinde de yukarıda bahsettiğim mistik canlılar yer alıyor. Bu canlılarla beraber karşılaşıp onlarla etkileşime geçebiliyor ve onları çiftliğimize dahil edebiliyoruz. Çiftliğe dahil ettikten sonra da daha iyi görünüm ve daha canlı bir ortam elde edebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde sağda solda Gizli Sırlar bulunuyor bu sırları açığa çıkarmak için de elbette buraları keşfetmek gerekiyor buraları keşfetmek için yanımıza çeşitli yardımcıları alabiliyor ve bunlarla beraber bu gizemli unsurları ortaya çıkarabiliyoruz Oyun içerisinde sağda solda Gizli Sırlar bulunuyor bu sırları açığa çıkarmak için de elbette buraları keşfetmek gerekiyor buraları keşfetmek için yanımıza çeşitli yardımcıları alabiliyor ve bunlarla beraber bu gizemli unsurları ortaya çıkarabiliyoruz Elbette bu tarz unsurlar genellikle çiftlik oyunları içerisinde Yer alıyor Bunlar da oyuncuların ilgisini  çekecek mekanikler arasında bulunuyor.

Bölge halkıyla tanışıp çeşitli görevlere adım atabiliyoruz

Oyunda sadece bunları keşfetmekle kalmıyor aynı zamanda çeşitli görevler elde edebiliyoruz. Bu görevleri tamamlamak için diğer bölgelere adım atabiliyor ve burada bulunan karakterlerle beraber tanışabiliyoruz. Bu karakterlerden çeşitli görevler alabiliyor ve bu görevleri yaparak da birçok özel eşyanın ve ödülün sahibi olabiliyoruz. Bu özel eşyalar ve ödüller elbette bizim yararımıza olacak unsurlardan oluşuyor. Bunlarla beraber de daha fazla keşfedilecek alana doğru atılabiliyor ve burada yeni içeriklerle beraber karşılaşabiliyoruz.
 
 

Geniş özgürlüklerin yer aldığı oyunda istediğimiz gibi kendi çiftliğimizi ve evimizi inşa edebiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan bu unsurlarla beraber kendi evimizi dilediğimiz gibi dekore edebiliyor ve istediğimiz bölgeye doğru kurabiliyoruz. Ev hayatımızı şekillendirdiğimiz bu yapımda yeni topraklara doğru geçiş yapabiliyor ve buralardaki farklı kaynakları çıkarabiliyoruz. Sağda solda gezinerek yeni kaynakları elde etmeye çalışıyor ve bu kaynakları da kendi yararımıza kullanabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok kaynak elde edebilirsek o kadar çok ilerleyebiliyor ve kendi bölgemizi daha da genişletebiliyoruz.

Steam sayfası

Çiftçilik macera oyununun Eylül ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyoruz. Steam sayfası üzerinde her ne kadar "yakında" ibaresi geçse de birçok kaynak oyunun önümüzdeki ay içerisinde çıkış yapacağını öne sürüyor. Bu kapsamda biz de bu oyuna Eylül ayı içerisinde bekliyoruz. Oyununu ayrıca şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Steam sayfa üzerinden istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu sayede haberdar olabiliyorsunuz.
 
 

Türkçe dil desteği ile karşıma çıkmayı hedefleyen oyunun şu anda yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir ve aynı zamanda oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.

- Fae Farm (8 Eylül: çiftçilik, rol yapma, macera)
 
 

Phoenix Labs tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan çiftçilik, rol yapma, macera oyunu Fae Farm, 9 Eylül tarihinde geliyor. Bu ay içerisinde çıkış yapacak çiftçilik oyunları arasında yer alan bu yapım diğer oyunlara göre daha fazla içeriği ve mekaniği bünyesinde barındırıyor. Bu ay içerisinde oldukça fazla çiftçilik temalı oyun çıkış yapmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla bu tarzdan hoşlananlar için gayet dolu bir ay olacağını söyleyebiliriz. Bu oyun içerisinde normal çiftçilik unsurlarının yanı sıra rol yapma unsurları, eşli modlar ve daha fazlası yer alıyor.

Fae Farm oyunu içerisinde sosyal bir alan bulunuyor. Sosyal alan içerisinde diğer karakterlerle ve arkadaşlarla tanışabiliyor bu sayede onlarla sosyal ilişkilere belirlenen alanda girebiliyorsunuz. Oyunda bu ilişkiler kapsamında çeşitli romantizm seçenekleri de bulunuyor. Bu romantizm seçenekleriyle beraber çeşitli seçimler yapabiliyor, diğer karakterle yakınlaşabiliyor veya kendinizi tamamen uzaklaştırabiliyorsunuz. Oyunda bu tarz rol yapma unsurları ve sosyalleşme öğeleri bulunuyor. Bunun dışında yine çiftçilik unsurlarıyla beraber kendi çiftliğinizi kurabiliyor, bu çiftlikle beraber kendi bölgenize tasarlayıp diğer oyunculara karşı sunabiliyorsunuz. Yine kendi çiftliğiniz üzerinde diğer oyuncularla beraber çalışabiliyor ve daha fazla sosyal içeriğe ulaşabiliyorsunuz.

Oyunda geniş bir içerik haritası bulunuyor
 
 

Oyun içerisinde daha çok derin ilişkiler kurabileceğiniz bir yapı bizleri bekliyor. Bu derin ilişkiler kapsamında geliştirici ekibin üzerinde durduğu birçok konu bulunuyor. Özelleştirme seçeneklerinden üretim mekaniklerine sosyalleşme içeriklerinden çeşitli maceralara kadar çok farklı içerik bu yapımda yer alıyor. Bu içerikleri tüketmek elbette her bir oyuncu için farklı bir deneyimi beraberinde getiriyor. Oyun içerisinde birtakım oyuncu direkt olarak sosyalleşme yönüne önem verebiliyor ve çiftliği göz ardı edebiliyor diğer bir oyuncu ise direkt olarak çiftliğiyle beraber başlıyor ve bu kapsamda da sadece çiftliğiyle oyalanıp diğer sosyalleşme kısımlarından uzak durabiliyor. Bu tamamen oyuncuların oynayış durumuna ve istedikleri duruma göre değişkenlik gösteriyor.

Genel anlamda diğer oyuncularla beraber konuşabileceğiniz ve diğer karakterlerle beraber kendinizi sosyal bir alan içerisinde bulabileceğiniz yapımda kendi karakterinizi öncelikle oluşturuyorsunuz. Karakterinizi oluşturduktan sonra elbette istediğiniz şekilde kendi çiftliğinizi kurabiliyor ve bu kısımda yapacağınız oldukça fazla iş oluyor. Kendi karakterinizi oluştururken birçok özelleştirme ve kişiselleştirme seçenekleri arasından seçim yapabiliyor ve karakterinizi ona göre şekillendirebiliyorsunuz. Her bir oyuncu bu oyun içerisinde farklı karakter oluşturabiliyor ve dolayısıyla bu da her bir oyuncunun farklı olmasına sağlıyor. Kısacası oyunda detaylı bir karakter yaratma ekranı bulunuyor diyebiliriz. Karakter özelleştirme seçeneklerinin haricinde bir de kendi çiftliğinizi dekore edebileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz çeşitli içerikler bulunuyor. Elbette diğer çiftlik oyunlarında olduğu gibi yine kendi çiftliğinize istediğiniz şekilde çeşitli yapılar dikebiliyor, kendi evinizi oluşturabiliyor, yatacak kalkacak kısımlarını ayarlayabiliyor ve çiftliğinizin iç kısmını dekore edebiliyorsunuz. Çeşitli dekor unsurları ile beraber çiftliğinizi kendinize göre şekillendirebiliyor ve diğer oyunculara karşı bu çiftliğinizi sunabiliyorsunuz.

Dinamik mevsim geçişleri yer alıyor
 
 

Oyunda tüm bu unsurları yaparken dinamik mevsim geçişleri de bulunuyor. Bu dinamik mevsim geçişleriyle beraber havanın bir yandan güneşli olduğunu görebiliyor ve tamamen açık ve rahatlatıcı bir deneyim elde edebiliyorsunuz ancak diğer taraftan mevsimler ilerledikçe havanın daha çok soğuduğunu görebiliyor ve artık yağışlarında başlamasıyla çiftliğinize daha fazla özen göstermeniz gerektiğini anlayabiliyorsunuz. Mevsimler ilerledikçe istediğiniz şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve yeni bölgelerin de kilidini aynı zamanda açabiliyorsunuz. Elbette bunu yapmak için oyunda uzun süreler vakit geçirmek durumunda kalıyor ve oyunu mekaniklerine alıştıktan sonra da neler yapabileceğinizi oyun içerisinde görebiliyorsunuz.

Fae Farm içerisinde bir taraftan kendi çiftliğinizi inşa ederken ve büyütürken diğer taraftan ise üretim ve aşçılık mekanikleri bulunuyor. Bu üretim ve aşçılık mekanikleriyle beraber kendinize ait çeşitli yiyecek ve içecekler yapabiliyor bunun dışında iksir yapımına da yeltenebiliyorsunuz. İksir yapımıyla beraber oyun içerisinde nasıl bir detay yer alıyor şu anda bilemiyoruz dolayısıyla bunu hep birlikte göreceğiz. Belki de iksirle beraber bazı bitkileri veya hayvanları daha hızlı büyütebilir veya geliştirebiliriz.
 
 

Elbette oyunda yer alan aşçılık ve üretim mekanikleri kapsamında etraftan çeşitli kaynakları toplayabiliyor ve üretim mekanizması sayesinde de yeni yiyecekler veya nesneler üretebiliyoruz. Oyunda bu kapsamda çeşitli sanat dalları bulunuyor ve birçok sanat dalı üzerinde de ustalaşmaya çalışıyor ve kendi karakterimizi bu doğrultuda geliştirmeye başlıyoruz. Oyunda bu mekaniklerin dışında daha fazla içerik bulunuyor. Bunları da keşfetmek ve karakterimizi geliştirmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Büyülü canlılar oyunda yer alıyor

Rahatlatıcı ve eğlenceli bir deneyimin yer alacağı oyun içerisinde kendi evimizi ve çiftliğimizi oluşturmak oyundaki temel amacınız. Bu temel amaçlı doğrultusunda elbette yan görevlere dalış yapabiliyor ve yan içerikleri de bu kapsamda deneyebiliyoruz. Oyunda bir taraftan arka planda yer alan hikayeyi deneyimleyebiliyor ve bu hikaye kapsamında neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bunun dışında kendi çiftliğimiz üzerinde çeşitli geliştirmeler yapabiliyor, kümesler ve yapılar inşa edebiliyor ve bunları da dilediğiniz gibi büyütebiliyorsunuz. Oyunda bunların dışında elbette sihirli bir dünya bizleri bekliyor. Yine sihirli yaratıkların bulunduğu ve büyülü içeriklerle beraber karşılaşacağımız oyunda yukarıda da bahsettiğin gibi çeşitli iksir yapımlarına giriş yapabiliyor ve bu iksirlerle beraber de kendi büyülü dünyamızı şekillendirebiliyoruz. Birçok çiftlik oyunu içerisinde bu büyülü ve tuhaf yaratıkların olduğu yapı oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Özellikle son zamanlarda hem büyülü yaratıkların hem de çağ dışı hayvanların bulunduğu bir içerikle karşılaşıyor ve bu doğrultuda çiftlik oyunlarına daha farklı bir yön verilmeye başlanıyor diyebiliriz. Yaratıkları ayrıca kendi çiftliğimize alabiliyor ve istediğimiz şekilde bunları da yetiştirip besleyebiliyoruz.
 
 

Oyunda diğer taraftan keşif unsurları ön plana çıkıyor ve bu keşif unsurları ile beraber farklı bölgelere doğru adım  atabiliyor ve bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Keşfederken etraftan çeşitli kaynaklar toplayabiliyor ve yeni kaynaklarla beraber kendi çiftliğimize geri dönüş yapabiliyoruz. Bu tarz yerleri keşfederken çeşitli mağaralara giriş  yapabiliyor ve bu mağaralara geçiş yaparak da ilginç olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda farklı kaynakların burada olduğunu görebiliyoruz. Elbette buradaki kaynakları toplayarak kendi envanterimize atabiliyor ve envanter sistemi ile beraber de kendi yararımıza olacak unsurları yanımızda taşıyabiliyoruz. Bu envanter sistemi oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü topladığınız kaynakların tamamı burada bulunuyor ve bu kaynaklarla beraber de hem kendinizi hem de çiftliğinizi geliştirebiliyorsunuz. Yine bu kapsamda ekip biçilebilecek kaynaklar elde edebiliyor ve bunlarla beraber de daha da ilerleme kat edebiliyorsunuz.

Tek başınıza ya da üç arkadaşınızla oynayabiliyorsunuz

Tek başınıza veya yanınıza alabileceğiniz 3 arkadaşınızla beraber oynayabileceğiniz yapım hem tek oyunculu hem de de çevrimiçi eşli mod desteğini içeriyor. Ancak bu tarz oyunları siz de biliyorsunuz ki arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir içeriğin kilidini açabiliyor. Bu kapsamda bu oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. Zaten oyun özünde sosyal bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi diyar oyuncularla ve karakterlerle beraber tanışabiliyor, sosyal bir alan içerisinde buluşabiliyor ve karakterler arasında derin ilişkilere girebiliyorsunuz. Yine bu sosyallik mekaniği içerisinde çeşitli romantizm seçenekleri yer alıyor ve bu kapsam a çeşitli seçeneklerle beraber de diğer karakterlerle yakınlaşma içerisine girebiliyorsunuz.
 
 

Kısaca toparlamak gerekirsek çiftçilik temeli üzerine kurulmuş birden fazla deneyim oyun içerisinde bizleri bekliyor. Oyunda çiftçilik kısmı dışında istediğimiz şekilde kendi karakterinizi özelleştirebiliyor, karakter yaratma ekranıyla beraber kendinize ait bir karakter oluşturabiliyor ve farklı bölgeleri istediğimiz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Kendi çiftliğimizi dekore ederken ve geliştirirken bir yandan tarım alanları kurabiliyor ve bu tarım alanları ile beraber ekinler besleyip büyütebiliyoruz ve yeri geldiği zaman da bu ekinleri biçebiliyoruz. Bunun dışında yine hayvan yetiştiriciliğine adım atıyor ve bu kapsamda kendi hayvanlarımızı besleyebiliyor hatta yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda büyülü hayvanlar da bulunuyor. Bu böyle hayvanların da oyun içerisindeki çeşitliliği arttıracağı belirtiliyor. Bunların dışında oyuncuların tanışması ve karakterler arasındaki diyalogların ilerlemesi için sosyal alanlar bulunuyor. Bu sosyal alanlar içerisinde diğer karakterlerle ikili ilişkilere girebiliyor ve bir karakterle aranızın iyi olmasını sağlamak istiyorsanız onlarla beraber uzunca vakitler geçirebiliyorsunuz. Oyunda romantizm seçenekleriyle beraber istediğiniz kişiyle yakınlaşabiliyor ve aradığınız aşkı bu oyun içerisinde de yaşayabiliyorsunuz. Yani oyun içerisinde sadece çiftçilik unsurları bulunmuyor aynı zamanda rol yapma unsurları ve romantizm seçenekleriyle beraber birçok unsuru deneyimliyorsunuz.

Tüm unsurların dışında oyunda keşfedilebilir alanlar bulunuyor. Bu keşfedilebilir alanlarla beraber dilediğiniz gibi sağa sola ilerleyebiliyor ve buralarda açığa çıkarılacak sırları ortaya dökebiliyorsunuz. Oyunda giriş yapabileceğiniz mağaralar, yapılar ve daha fazlası yer alıyor. Buralarda gezinerek farklı kaynakların sahibi olabiliyor ve büyülü varlıklarla beraber de bu kısımlarda karşılaşabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda keşif unsurları oldukça önemli çünkü keşif unsurları ile beraber oyundaki yapı biraz daha ilginç bir hal alabiliyor. Bu keşif unsurlarıyla beraber oyuncular daha fazla içeriği öğrenmek istiyor.
 
 

Birçok içeriği bünyesinde barındıran yapım renkli grafikleri ile ve karakterleri ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisindeki grafiklere ve karakter yapılarına bakacak olursak daha çok animasyon ve çizgi tarzı ile karşımıza çıkıyor ve bu da oyuncular için gayet sevimli bir durumu temsil ediyor diyebiliriz.

Detaylı içeriği bünyesinde barındıran yapım 8 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsa ve çiftçilik oyunlarına adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun diğer taraftan Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Ek olarak oyunun ön siparişleri şu anda açık durumda ve dilerseniz şu andan itibaren ön sipariş verebilir ve direkt olarak çıkış yaptığı gün oyuna erişim sağlayabilirsiniz. Oyunun ön sipariş fiyatı ise 510 Türk lirasından karşımıza çıkıyor.
 
 

Oyunun ön sipariş bonusları da bulunuyor. Oyunu ön sipariş vererek karaktere özel kıyafetlerden evinizi süsleyebileceğiniz özel eşyalara kadar çok çeşitli içeriklerin sahibi olabiliyorsunuz. Bu içeriklerle beraber elbette oyunculara karşı kendi çiftliğinizi daha güzel bir şekilde ortaya çıkarabiliyor ve bu bonuslardan da faydalanarak kendi kıyafetlerinizle beraber oyunda ilerleyebiliyorsunuz.

- Loddlenaut (Eylül ayı içerisinde: açık dünya, keşif, macera)
 
 

Moon Lagoon tarafından geliştirilen ve Secret Mode tarafından yayınlanacak olan açık dünya, keşif, macera oyunu Loddlenaut, Eylül ayı içerisinde geliyor. Suyun altına dalabildiğimiz ve bu bölgeleri keşfedebildiğimiz bu oyun içerisinde geri dönüşüm işçisi olarak çalışıyor ve aynı zamanda okyanuslardaki çöpleri temizleyerek doğaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Oyun içerisinde su altını istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve karakterimizi bu ortamda kontrol edebiliyoruz. Ayrıca elimizdeki araçlarla etraftaki çöpleri toplayabiliyoruz. Bu çöpleri topladıktan sonra onları uygun konteynerlara atabiliyor, her konteynerin belirli bir çöp türü için ayrılmış olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla doğru çöpleri doğru konteynera atmak oldukça önem arz ediyor.

Oyun içerisinde renkli bir uzaylı gezegeninde bulunuyor ve bu uzaylı gezegeni içindeki suların altına dalabiliyor, çöpleri temizleyebiliyor ve renkli suları keşfedebiliyoruz. Aynı zamanda çeşitli uzaylı canlıları da karşımıza çıkabiliyor. Sevimli olarak karşımıza çıkan bu canlılar elbette peşimize takılabiliyor ve suyun altında ilerlerken bizlere arkadaş olabiliyor. Renkli bir sanat stili ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda su altı kıyafeti giymiş bir karakterle beraber ilerlemeye başlıyor ve buralardaki pisliği tamamen temizlemekte görevlendiriliyoruz. Elbette oyun içerisinde yer alan yapı itibarıyla oldukça geniş bir alan bizleri bekliyor ve buralardaki çöpleri temizlemek de bir hayli zaman gerektiriyor. Oyunda çöpleri temizlerken bir yandan karşımıza çıkan canlılarla beraber arkadaş olabiliyor ve onlarla çeşitli etkileşim içerisine girebiliyoruz.
 
 

Oyunda yer aldığımız gezegenin ekosistemini kurtarmaya çalışırken, kirletilmiş bir okyanus tabanını temizlemek oldukça önem arz ediyor. Karakterimizle beraber atıldığımız bu macerada, hem simülasyon hem de keşif unsurları ön plana çıkıyor. Keşif unsurlarıyla suyun altını ve diğer bölgeleri özgürce keşfedebiliyor ve bu bölgelerde açığa çıkarılmamış sırları ortaya çıkarabiliyoruz. Oyunda buraları keşfederken daha önce bu bölgelerde yaşamış ve batmış bir şirketin kalıntılarını da bulabiliyor ve bu bölgelerde neler olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca oyunda arka planda ufak bir hikaye kırıntısı bulunuyor ve bu hikayeyi çevreyi keşfederek ulaşabiliyoruz. Yine çevremizde etkileşime girebileceğimiz çeşitli nesneler bulunuyor ve bu nesnelerle olayların gidişatını öğrenip bu bölgedeki sırları açığa çıkarabiliyoruz.

Oyun içerisinde temel amacımız yukarıda da bahsettiğim gibi çöpleri toplamak ve bu çöpleri belli başlı konteynerlere atmak. Elimizdeki silah benzeri araçla beraber istediğimiz şekilde çöpleri alabiliyor, bunları envanterimize atabiliyor ve daha sonrasında ise geriye dönüp bunları belirli konteynırlar içerisine yerleştirebiliyoruz. Açık dünya içerisinde ilerleyebileceğiniz ve bir yandan da gezegeni keşfedebileceğimiz yapım içerisinde suyun altını istediğimiz gibi keşfediyor ve karşımıza çıkan farklı canlılarla arkadaş olabiliyoruz. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre suyun içerisinde su yaratıkları bulunuyor ve bu su yaratıklarıyla beraber de ilerlemeye koyulabiliyoruz. Yine buna bağlı olarak oyun içerisinde büyüme sistemi yer alıyor ve suyun altında yaşayan canlılar yedikleri şeye bağlı olarak daha da büyüme gösterebiliyor ve bu sayede daha farklı görünümlerle karşımıza çıkabiliyor.  
 
 

Baloncuk tabancası ile beraber ilerleyebileceğimiz ve maddeleri temizleyebileceğimiz yapın içerisinde okyanus pisliğini tamamen arındırmaya çalışıyor ve okyanus tabanını tamamen tertemiz yapmaya başlıyoruz. Bu oyun içerisindeki temel amacımız tamamen bundan ibaret. Oyunda elbette baloncuk tabancası dışında bir de yeni araçların kilidini açabileceğimiz çeşitli yapı mevcut. Oyunda ne kadar çok ilerleme kat edebilirsek o kadar çok yeni aracın ve cihazın kilidini açabiliyor ve bunlarla beraber de daha kolay bir şekilde buraları temizleme işine girebiliyoruz. Oyun içerisinde yine kilidini açabileceğimi çeşitli cihazlar bulunuyor ve bu cihazlarla beraber de ilerlememizi daha da kolaylaştırabiliyor ve böylece daha hızlı bir şekilde okyanusu temizleyebiliyor ve topladığımız çöpleri geri dönüşüme atabiliyoruz. Bunun dışında geri dönüşüme attığımız çöplerle beraber işe yarar öğeler üretebiliyor ve yeni yükseltmelerin de sahibi olabiliyoruz. Oyunda dolayısıyla bu kapsamda hem yükseltme hem de yeni araç üretme mekaniği bulunuyor bunlarla beraber de topladığımız kaynakları birleştirebiliyor, zanaatkarlık mekaniği sayesinde de hem yükseltme hem de üretim işine girişebiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda sürekli olarak aynı şeyleri yapmamızdan dolayı yükseltme ve üretme mekaniği oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde sadece elimizdeki tabanca değil aynı zamanda çim biçme makinesi gibi cihazlarla da okyanusun tabanına inebiliyoruz ve buradaki kirleri toplu bir şekilde temizleyebiliyoruz. Hem okyanus tabanına hem de yüzeyine istediğimiz gibi temizleme işlemi yapabiliyoruz. Oyun içerisinde batık gemilerle karşılaşabiliyor ve bu batık gemilerin üzerindeki kirleri elimizdeki aletlerle temizleyebiliyoruz. Ayrıca etraftaki tozları bile yeni aletlerle içine çekebiliyoruz. Oyun içerisindeki cihazlarla solmuş bitkileri yeşillendirebiliyor ve onlara daha canlı bir görünüm kazandırabiliyoruz. Bu sayede hem ekosistemi kurtarmaya çalışıyor hem de tabanı yeşillendirerek doğayı koruma görevini üstleniyoruz.
 
 

Okyanus tabanında oldukça fazla çöp bulunuyor ve bunları toplamak için oyun içinde uzun süre vakit harcamamız gerekiyor. Oyunda içecek kutularından şişelere, poşetlerden farklı türde çöplere kadar çeşitli çöpler etrafa saçılmış durumda yer buluyor. Bu çöpleri istediğimiz gibi toplayabiliyor ve elimizdeki araçlarla geri dönüşüme atabiliyoruz. Aynı şekilde etrafta petrol sızıntılarının olduğunu görebiliyor ve bu sızıntıları toplamak için farklı cihazlarla bu alanlara gelebiliyoruz. Petrol sızıntılarını çim biçme makinesine benzeyen bir cihazla toplayarak çevremizdeki bu sızıntıları tamamen ortadan kaldırabiliyor ve ekosistemi büyük ölçüde kurtarabiliyoruz.

Oyun içerisinde okyanus tabanında bulunan canlılar zaman zaman büyüme gösteriyor ve onları hayatta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi çöpleri ve kirli unsurları buradan toplamaya çalışıyoruz. Amacımız okyanus tabanındaki çöpleri tamamen temizlemek ve bu bölgeleri yaşanabilir hale getirmek. Temizlik işlemi ile beraber burada yaşayan canlılar doğal süreçlerine geri dönmeye başlıyor ve zamanla daha da büyüme gösteriyor. Dolayısıyla onları kirlenmiş sulardan korumaya ve bu çöplerden arındırmaya başlıyoruz. Bu sayede onların yaşam alanlarını daha düzenli bir hale getirebiliyoruz.

Eğlenceli ve rahatlatıcı içeriğiyle karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapım belirtilere göre Eylül ayı içinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun tam çıkış tarihi belli değil ancak Eylül ayı içinde piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Ayrıca oyunun Steam sayfası şu anda aktif durumda. İsterseniz Steam sayfasından oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bildirim alabilirsiniz. Ayrıca oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir bölümünü ücretsiz olarak oynayabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu demo sürümünü oynayarak aynı zamanda oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.
 

 
BONUS OYUNLAR 
 
- Heavy Duty Challenge (14 Eylül: açık dünya, sürüş, keşif)


Nano Games tarafından geliştirilen ve Aerosoft GmbH tarafından yayınlanacak olan açık dünya, sürüş, keşif oyunu Heavy Duty Challenge, 14 Eylül tarihinde geliyor. Kamyon sürebileceğimiz ve çeşitli yarışlara katılabileceğimiz yapım içerisinde açık bir dünyayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor, burada çevrimiçi etkinliklere katılabiliyor ve çevrimiçi etkinliklerle beraber de kendi ustalığımızı kanıtlayabiliyoruz. Fark farklı sürüş yeteneklerimizi sergileyebildiğimiz oyun içerisinde kamyon yarışlarına ve çeşitli şampiyonalara da katılım sağlayabiliyoruz. Bu şekilde kendimizi daha çok ön plana çıkartabiliyor ve sıralama tablolarında üst sıralarda yer almaya çalışıyoruz.
 
Güçlü kamyonları sürebileceğimiz ve ağır kamyonlarla beraber hareket edebileceğimiz yapım içerisinde elbette sürüş dinamikleri ön plana çıkıyor. Oyun içerisinde farklı farklı kamyonlar bulunuyor ve bu kamyonlarla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, açık dünyayı keşfedebiliyor ve türlü türlü etkinliklere bu kapsamda katılabiliyoruz. Her kamyonun kendine özgü farklı sürüş dinamikleri bulunuyor ve bu dinamiklerle beraber de elbette istediğimiz kamyon üzerinde usta bir şekilde sürüş keyfini çıkarabiliyoruz. Bunun yanı sıra kendi tasarımlarımızı oyuna dahil edebiliyor ve farklı farklı araç parçaları ile beraber de kamyonumuzu özelleştirebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Oyun içerisinde kamyonumuzu ne kadar çok geliştirebilirsek ve parçalarını yükseltebilirsek o kadar çok hızlı bir konuma gelebiliyor ve bu sayede yarışları hızlı hızlı kazanabiliyoruz. Gerçek dünyadaki araçlarla beraber aynı şekilde tasarlanan ve oyuna dahil edilen yapımda arazi yarışlarına katılabiliyor ve buralarda zorlu mücadelelere katılım sağlayabiliyoruz.

Direksiyon seti ile tam destek sağlanıyor


Elbette bu tarz oyunları siz de biliyorsunuz ki klavye fare ile oynamaktan ziyade direksiyon seti ile oynamak çok daha keyif veriyor. Direksiyon seti ile oynamak isterseniz geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun bu set için tam bir destek sağlıyor ve dilediğiniz gibi bu setle beraber oynayabiliyorsunuz. Elinizde bu direksiyon setinden varsa muhakkak bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda direksiyon seti ile beraber daha iyi bir yarış deneyimi elde edebiliyor ve çeşitli yarışlara da katılarak kendinizi daha da geliştirebiliyorsunuz. Direksiyon setinin dışında elbette klavye fareyle de kendi sürüş deneyiminizi elde edebiliyor  ve bu kapsamda istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bu tamamen size kalmış durumda. Dolayısıyla oyunun bu seti de desteklediğini belirtelim.

Gerçekçi fizikleri ile ön plana çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi türlü türlü yarışlara ve etkinliklere katılabiliyor, açık dünyada istediğimiz şekilde gezinebiliyor ve bu sayede farklı manzaralara doğru yelken açabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda farklı farklı bölgeler bulunuyor ve her bölgenin kendine özgü farklı yapıları ve manzaraları yer alıyor. Bu kapsamda buralardan istediğimiz şekilde görevler elde edebiliyor, kupalar kazanabiliyor ve kupaların haricinde çevrimiçi tablolarda kendimizi görmeye çalışıyoruz. Detaylı parçalarla beraber kendi kamyonumuzu özelleştirebildiğimiz yapımda elbette en hızlı kamyonu seçmek için bu oyunda yerimizi almaya çalışıyoruz. Ancak kamyonları satın almak için de elbette öncelikle yarışları kazanmamız ve bunun akabinde ise bir miktar ödülü almamız gerekiyor. Kazandığımız paralarla beraber de farklı farklı kamyonları seçebiliyor ve yeni parçaları da bünyemize dahil edebiliyoruz. Oyun içerisinde sadece bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda çeşitli sırları açığa çıkarabileceğimiz yapı da bulunuyor. Gizli alanlara ilerleyerek buraları keşfedebiliyor ve bunun akabinde ise çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyoruz. Bu da oyuna gerçekten de farklı bir dokunuş katmış diyebilirim.

Yeteneğimizi ve araç parçalarını geliştirebiliyoruz


Güçlü kamyonları sürebileceğimiz ve bu kamyonları özelleştirebileceğimiz yapımda açık dünya içerisinde farklı farklı alanları keşfedebiliyor ve çeşitli sırları bu kapsamda açığa çıkarabiliyoruz. Oyunda bu özelliklerin dışında kendi yeteneklerimizi geliştirebileceğimiz bir mekanik bulunuyor ve kamyon yarışlarında daha fazla ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz. Farklı farklı yetenekleri açabildiğimiz bir yetenek ağacı ile beraber de bu oyunda farklı bir yükselme içerisine girebiliyoruz.

Hasar ve onarım mekanikleri ön plana çıkıyor

Resmi markalı kamyonlarla beraber yarıştığımız ve gerçek dünyada yer alan kamyonların doğrudan oyuna dahil edildiği oyunda yetenek gerektiren ve ustalık benimseyen farklı farklı kısımlar da bulunuyor. Elbette bu etapları ve bölümleri geçmek için de kendi ustalığımızı sergileyebiliyor ve sürüş yeteneklerimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Bu kapsamda çeşitli kupaların sahibi olabiliyor ve bu kupalarla beraber de kendi koleksiyonumuzu tamamlayabiliyoruz. Gerçekçi simülasyon unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde aynı zamanda hasar ve onarım sistemleri de bulunuyor. Bu onarım sistemleri ile beraber de elbette oyun içerisinde sağa sola çarpmamaya özen gösteriyor ve her çarptığımızda da farklı hasarlar alabiliyor ve böylece bizlere çeşitli maliyetler çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda sürüş yeteneklerimizi sergilerken bariyerlere ve yol güzergahlarına çok dikkat etmemiz gerekiyor ve bu kapsamda gerçek bir usta şoför gibi oyunda ilerlememiz gerekiyor.


Fizik temelli simülasyon unsurları içerisinde hasar ve onların sistemleri haricinde bir de kamyon yükseltme ve güçlendirme mekanikleri bulunuyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı güçlendirme kitleri oyun içerisinde yer alıyor ve bunları almak için de elbette öncelikle yarışlardan galip ayrılmamız gerekiyor. Galip ayrıldıktan sonra çeşitli miktarlarda ödüller elde edebiliyor ve bu ödüllerin akabinde ise bu parçaları kamyonunuza dahil edebiliyoruz. Dahil ettikten sonra da kamyonumuz daha güçlü konuma geliyor ve hem hızı hem de sürüş deneyimi daha da artış gösteriyor diyebilirim. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 12 gerçek kamyon markası geri alıyor ve bu markaların da ilerleyen süreçte artış göstereceği belirtiliyor.
 
Kabin kameralı bu kamyonlarla beraber ilerleyebiliyor, istediğimiz şekilde farkı markadan kamyonları sürebiliyor ve resmi Avrupa yarışlarına da burada katılım sağlayabiliyoruz. Lisanslı içeriklerle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çevrimiçi tablolar yer alıyor ve bu çevrimiçi liderlik tabloları içerisinde de kendimiz görmek istiyoruz. Elbette bu tablolar içerisinde kendimizi görmek için de kendimizi oldukça fazla geliştirmemiz ve yarışları kazanmamız gerekiyor.


Kamyon yarışlarını ve açık dünya içerisindeki sürüş deneyimini bizlere aktaracak olan Heavy Duty Challenge Türkçe dil desteği ile beraber 14 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu durumdan haberdar olabilirsiniz. Oyun tek oyunculu bir yapıyı bizlere aktarıyor ve çevrimiçi tablolar içerisine de kendi ismimizi görebiliyoruz. Bu tablolara ulaşmak için oyun içerisinde farklı çevrimiçi etkinlikler bulunuyor ve bu etkinliklere katılarak da kendi ismimizi yukarılara doğru yazdırabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsunuz ve kamyon sürüş deneyimine atılmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Payday 3 (21 Eylül: aksiyon, nişancı, soygun)
 
 

Starbreeze Studios tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanacak olan  aksiyon, nişancı, soygun oyunu Payday 3, 21 Eylül tarihinde geliyor. Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapımda serinin diğer oyunlarına göre daha fazla içerik, daha yükseltilmiş grafikler ve yeni soygun deneyimleri bizleri bekliyor. Efsanevi Payday ekibinin geriye dönüş yaptığı bu yapımla beraber isterseniz tek isterseniz de arkadaşlarınızla beraber büyük bir soygun deneyimine adım atabilir ve sizlere verilen görevleri yerine getirmeye çalışabilirsiniz.

Oyun temelde bildiğiniz üzere soygun temelli bir yapıyı bizlere aktarıyor. Yani bir mekana atılıyoruz, buradaki güvenlik açığını saptayabiliyoruz ve kendimize ait çeşitli planlar oluşturarak burayı soymaya çalışıyoruz ve paraları çantamıza atmaya başlıyoruz. Elbette bunu yapmak için öncelikle bölgenin bir haritasına çıkarabiliyor, harita üzerinden hangi kısımları gidebileceğine seçebiliyor ve daha sonrasında ise buraya soygun ekibimize beraber çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Ekibimizle beraber istediğimiz şekilde iş birliği içerisine girebiliyor, çeşitli planlamalar dahilinde ekibimizde yer alan diğer üyelerin sırtını kollayabiliyor ve birebir çatışmalara girerek de güvenlik güçlerini ortadan kaldırabiliyoruz. Elbette bunu yapmak oldukça büyük ve maliyetli bir işin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde büyük soygunlarla beraber yüksek kazançlar elde edebiliyoruz.

Klasik Payday ekibi geri dönüyor ve yeni soygunlar oyuncuları bekliyor
 
 

Oyunda elbette bu soygunları yaparken elimize farklı farklı silahlar alabiliyor ve güvenlik güçlerini bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Üzerimize sürekli olarak ve akın akın güvenlik güçleri gelebiliyor ve hem sağdan hem de soldan gelen bu güvenlik güçlerini hem pompalı silahlarla hem de makineli tüfeklerle beraber indirebiliyoruz. Bunların dışında yine kullanabileceğimiz çeşitli aparatlar ve araçlar bulunuyor, bunlarla beraber de güvenlik güçlerine çeşitli tuzaklar kurabiliyor ve onların gelişini engelleyebiliyoruz. Ek olarak oyunda ekibimizle beraber koordineli bir şekilde ilerleyebiliyor ve bu koordine elbette oyun içerisinde büyük önem arz ediyor. Çünkü oyundaki yaptığımız planlamalarla beraber görevimizi daha kısa ve daha kolay bir şekilde yapabiliyor. Bu sayede ekibimizden hiç kimseyi kaybetmeden yolumuza devam edebiliyoruz. Elbette soygunları gerçekleştirirken dalga dalga güvenlik güçlerinin geldiğini görebiliyor ve onları alt etmek için de ekibimizle beraber sağa sola doğru pusabiliyoruz. Bu pusmaların akabinde ise üzerimize gelen bu güvenlik güçlerini alt ediyor ve daha sonrasında ise ikincil planımıza geçmeye başlıyoruz. Planlamaları yaparken elbette en güvenli yoldan ilerlemek oldukça mühim. Çünkü burada bir arkadaşımızı kaybetmek soygunun neredeyse başarısız olmasına neden oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu oldukça önem arz ediyor ve oyuncunun ortadan kalkması ve öldürülmesi soygun başarısı olmasına neden olabiliyor.

Hem tek hem de çevrimiçi modlar yer alıyor
 
 

Serinin en yeni oyun olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda soygunları gerçekleştirirken isterseniz tek isterseniz de hem arkadaşlarınızla hem de diğer oyuncularla beraber oynayabiliyorsunuz. Tek oyunculu modda farklı yapay zeka yer alıyor ve bu yapay zekalarla beraber soygunları gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Elbette yapay zeka sizin vereceğiniz görevlere uyum sağlayabiliyor ve yaptığınız hamlelere göre de farklı iş birliği içerisine girebiliyor. Diğer taraftan istediğiniz gibi çevrimiçi mod sayesinde arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor ve yanınıza arkadaşınızı çağırabiliyor ve direkt oyuna giriş yapabiliyorsunuz. Bu soygun ekibi ile beraber hem iletişim halinde kalabiliyor hem de bu görevleri yerine getirebiliyor ve büyük miktarlarda paranın sahibi olabiliyorsunuz. Bunun akabinde tanımadığınız ve dünya çapında yer alan diğer oyuncularla beraber de bu oyunu deneyimleyebiliyor ve onların yanına girebiliyorsunuz. Elbette her bir oyuncu bu yapım içerisinde farklı farklı lobiler ve bölümler açabiliyor, isteyen oyunculu bu lobiye giriş yapabiliyor ve diğer oyuncuların oyunlarına katılım sağlayabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bir sunucu listesi yer alıyor ve bu sunucu listesi içerisinden istediğiniz lobiyi seçerek giriş yapabiliyor ve diğer ayrancılarla beraber maceraya kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu durum elbette oyunu oynattıran ve sürekli olarak oyuna tekrar tekrar girmemizi sağlayan etmenlerden biri.
 
 

Geniş çaplı bir soygun deneyimine atılacağınız oyunda nişancı ve birinci şahıs bir deneyim bizleri bekliyor. Elbette elimize bu kapsamında farklı silahlar alabiliyor ve yukarıda da bahsettiğim gibi istersek pompalı istersek makineli tüfek istersek de tabancalardan devam edebiliyor ve bu şekilde soygunları gerçekleştirebiliyoruz. Bunun dışında elbette mühimmatımızın sayılı olması oyun içerisinde zor anların ortaya çıkmasına neden olabiliyor ancak oyun içerisinde oyuna giriş yapmadan önce belirleyebileceğiniz çeşitli araçlar arasından mühimmatı seçerseniz oyunun ortasında mühimmatınızın azalması durumunda bu mühimmat çantasını yere bırakabiliyor ve istediğiniz şekilde bu mühimmattan yararlanabilirsiniz. Sizin yararlanmanız dışında aynı zamanda diğer takım oyuncuları da mühimmat çantası sayesinde mühimmatını doldurabiliyor ve ortaya bıraktığınız bu çantadan her bir oyuncu yararlanabiliyor. Dolayısıyla bu şekilde diğer oyuncular da mühimmatlarını doldurabiliyor ve tekrardan savaşa hazır olabiliyor.

Her takım oyuncusu farklı şekillerde takım arkadaşlarına yardımcı olabiliyor

Oyun içerisinde yine bunun dışında kendi canınıza dikkat edeceğiniz çeşitli durumlar ortaya çıkabiliyor ve bu durumda da takım arkadaşlarınızdan sağlık çantası isteyebiliyor ve bu sayede sağlık barınızı doldurabiliyorsunuz. Oyun içerisinde kendinize ait bir sağlık barı bulunuyor, bu sağlık barıyla beraber elbette oyun tek karakterimizin durumuna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer oyun içerisinde canımız azalırsa ve hatta biterse yere düşüyor ve bu kapsamda etkisiz hale gelebiliyoruz. Ancak yere düştüğümüz anda takım arkadaşlarımız belli bir saniye içerisinde bizi kurtarabiliyor ve tekrardan hayata döndürebiliyor. Fakat bu durumda iki kişi birden takımdan eksilmiş oluyor ve biri bizi kaldırırken de iki kişi diğer güvenlik güçleri ile beraber çatışmak durumunda kalıyor. Dolayısıyla her bir oyuncunun düşmesi oyun içerisindeki gidişatı büyük oranda etkiliyor ve soygunun başarısı olmasına bile sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla oyunda düşmeden önce tekrar tekrar düşünmeli ve daha düzgün planlamaları yapmalı.
 
 

Payday ekibinin geri dönüşünü temsil eden üçüncü oyunla beraber yeni bir tehdit ve yeni görevler bizleri bekliyor. Oyun içerisinde farklı farklı modlar bulunmuyor ve bu modlar arasında geçiş yaparak istediğiniz şekilde oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi isterseniz tek isterseniz de çevrimiçi olarak oynayabiliyorsunuz ancak geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde tek oyunculu modu oynamak için bile internet bağlantısı gerektiriyor. Dolayısıyla oyuna ne yazık ki internet bağlantınız olmadan geçiş yapamıyor ve bu kapsamda bir stabil bağlantınızın olması gerekiyor. İsterseniz tek isterseniz de çevrimiçi oyun modunu oynamak için hatta oyunu oynamak için bir bağlantınızın olması şart. Bu durum elbette birçok oyuncu tarafından eleştirilebilir ancak geliştirici ekip bu tarz bir yönteme gitmiş durumda.

Serinin önceki oyunlarından da bildiğiniz üzere bu oyun da aynı mekaniklere ve aynı yapıya sahip olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ancak elbette diğer oyunlara göre daha yükseltilmiş grafiklere ve daha yeni içerikleri ve modernize edilmiş geliştirmeleri bizlere sunmayı bekliyor. Elbette bu tarz yeniliklerin olması bir seri içerisinde şart. Bu tarz içeriklerle ve yükseltmelerle beraber oyunu deneyimlemek daha eğlenceli bir hale gelebiliyor ve bu sayede hayranların geri dönüşünü izleyebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunları hayranla daha çok sevebiliyor ve oynayabiliyor ancak yeni başlayan oyuncular da elbette bulunuyor.

Farklı bölgelere geçiş yapabiliyoruz
 
 

Yeraltı dünyasının büyük oranda korktuğu bir ekibin tekrardan ortaya çıkacağı bu yapımla beraber kaostan beslenen bir soygun timi bulunuyor. Bu ekiple beraber istediğimiz şekilde soygun işine girebiliyor ve farklı farklı soygun bölgelerine doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı soygun bölgeleri bulunuyor, soygun bölgelerine adım atarak istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve kendimize ait çeşitli planlamalar yapabiliyoruz. Elbette oyunda öncelikle o bölgenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmeli daha sonrasında ise ona göre çeşitli planlamalar oluşturmamız gerekiyor. Bu sayede hem soygun başarılı oluyor hem de güvenlik güçlerinin ne taraftan geleceğine öğrenmiş oluyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde öncelikle bu bölgeleri öğrenmeli ve daha sonrasında ise bu bölgelere tekrardan gelip daha başarılı soygunlar gerçekleştirmeliyiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler ve yapılar bulunuyor. Bir kısımda bir bankayı soyarken diğer tarafta ise bir kuyumcuya doğru adam atabiliyoruz. Dolayısıyla burada farklı farklı kısımlar bizleri bekliyor ve her bölgenin de kendine ait yapısı, zorlukları ve soyulacak kısımları bulunuyor.

Farklı farklı soyulacak eşyalar bulunuyor

Oyun içerisinde soyabileceğimiz çeşitli unsurlar bulunuyor ve bu unsurlar arasında altınlar, nakit paralar, mücevherler ve daha fazlası yer alıyor. Etrafta gördüğünüz her bir nesneyi çantanıza atabiliyor ve başarılı soygunlar gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Oyunda elbette başarılı soygunlar gerçekleştirdikten sonra farklı farklı özelleştirmelerin kilidini de açabiliyor ve bunların sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda yine çeşitli kozmetiklerin, silahların ve ödül koleksiyonların sahibi olabiliyor ve bu kapsamda farklı bir tarzla beraber oyuna geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda elbette karşılaştığımız soygun görevleri ile beraber ilerlemeye koyuluyor ve bu görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak soygun görevleri elbette kolay bir şekilde karşımıza çıkmıyor bunun akabinde ise çeşitli planlamaları oyun içerisinde yapmaya koyuluyor, tecrübe kazanıyor ve daha fazla ustalaşma yoluna gidebiliyoruz. Oyunda yine ulaşamayacağımız ve aşamayacağımız kısımlar bulunuyor ancak elimizdeki nesnelerle ve aletlerle beraber buraların içerisine girebiliyor ve ekibimize beraber buralardaki soygunları gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde tecrübe kazandıkça yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve daha zorlu mücadelelerin içerisine geçiş yapabiliyoruz. Elbette bunlar da oyunu oynaya oynaya ortaya çıkabiliyor.

Serinin beklenen oyunları arasında yer alan Payday 3 profesyonel bir soyguncu temasını bizlere aktarıyor ve bu kapsamda zorlu görevlerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir silah üzerinde ustalaşmaya başlayabiliyor ve istediği silahı bu kapsamda kullanabiliyor. Elbette bir oyuncu tamamen makineli tüfek üzerine yoğunlaşabiliyor ve bunun üzerinde usta olma yoluna gidebiliyor diğer oyuncu ise farklı bir silah benimseyerek o silahı kullanabiliyor. Ancak diğer silahlar arasında da istediğiniz gibi geçiş yapabiliyor ve farklı farklı silah türlerini de bünyenizde barındırabiliyorsunuz.

Steam sayfası
 
 

Türkçe dil desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım 21 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Oyunları Steam üzerinden istek listenize dedikten sonra çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim gelecek ve bu bildirimle beraber de oyuna çıkış yaptığından veya yeni güncelleme aldığından haberdar olabileceksiniz. Oyun ek olarak şu anda ön siparişlere açık durumda ve dilerseniz standart sürümünü 499 Türk lirasından satın alabilir ve çıkış yaptığı gün direkt olarak indirmeye koyabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve serinin hayranları arasındaysanız ayrıca arkadaşınızla beraber bir soygun görevine atılmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz ve çıkış yaptığı gün deneyimleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sızıntı: God of War: Ragnarök Yakında PC İçin Duyurulacak 2 Dk önce Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 1 Saat önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 1 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 2 Saat önce Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler