Eylül Ayı İçerisinde Çıkış Yapacak Hayatta Kalma Korku Oyunları: 2023

30.08.2023 11:58 Mehmet Tandoğan

 
Eylül ayı içerisinde birçok hayatta kalma korku oyunu bizleri bekliyor. Ek olarak listede iki farklı kategoriden oyun da yer alıyor. İşte öne çıkanları derlediğimiz liste;   
 
- Ad Infinitum (14 Eylül: korku, aksiyon, hayatta kalma)
 
 

Hekate tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanacak olan korku, aksiyon, hayatta kalma oyunu Ad Infinitum, 14 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Korku oyunlarına bir yenisi daha eklenecek olan bu yapımla beraber farklı bir gerçekliğe adım atıyor ve buradaki psikoloji korku deneyimini hissetmeye başlıyoruz. Oyun içerisinde 1 Dünya Savaşı'nın teması yer alıyor ve bu tema içerisinde de cepheler arasında hapsolmuş hikaye kırıntılarını bulmaya çalışıyor ve bu hikaye ile beraber de olayı sonuca bağlamaya çalışıyoruz.

Kabus ile gerçeklik arasında uyandığımız bu yapımla beraber psikolojik bir savaş vermeye başlıyor ve bu savaşın galibi de biz olmaya çalışıyoruz. Karakterimizle beraber ilerlemeye çalıştığımız bu yapımda yer yer ara sahneler karşımıza geliyor ve ara sahnelerle beraber de hikayenin gidişatının nasıl olduğunu görebiliyoruz. Akıl sağlığımızı kaybetmeden bu kabus dolu ortamdan kaçmaya çalıştığımız oyunda yıkık dökük mekanlardan evin içlerine kadar farklı farklı mekanlara doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri istediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Elbette siz de biliyorsunuz ki korku oyunlarında sağı ve solu keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bu keşiflerle beraber etraftan hikayeye dair çeşitli kırıntılar ve nesneler bulabiliyor ve bu nesnelerle beraber de neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
 

Alman askerinin rolüne bürünüyor ve gerçeklik ile kabus arasında sıkışıp kalıyoruz
1 Dünya Savaşı'nda yaşananları konu alan ve peşimizi bırakmayan çeşitli korkuların yer aldığı yapım içerisinde bir Alman askeri rolüne bürünüyor ve bu karakterin kontrolünü elimize alabiliyoruz. Oyun içerisinde siperler arasında boğuşurken bir yandan gerçekte neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu kapsamda bir döngü içerisinde sıkışıp kalıyoruz. Elbette bu döngüyü kırmak ve döngünün kilidini açmak için çeşitli hamleler yapmamız gerekiyor. Bir yandan psikolojik savaş verdiğimiz ve diğer yandan ise bu döngünün kilidini kırmaya çalıştığımız oyunda karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve bu karanlık atmosfer içerisinde çeşitli ışıklandırmalarla beraber de kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde farklı farklı korku dolu anlar bulunuyor. Korku dolu anlar içerisinde elbette sürekli olarak gerilebiliyor ve kendimizi korkarken bulabiliyoruz. Oyundaki bu korkunç anlar genel olarak bir anda karşımızda beliren nesneler ve varlıklar olarak karşımıza çıkıyor ve bu durum ise bir anda korkmamıza ve irkilmemize sebep olabiliyor. Bu tarz korku dolu anlara siz de biliyorsunuz ki jumpscare deniliyor. Bu jumpscare içerikleri oyun içerisinde bolca bulunuyor ve sürekli olarak kendimizi bunlarla beraber meşgul olurken bulabiliyoruz. Örneğin bir odaya girdikten sonra bir anda şimşeklerin çakması ile karşımıza çeşitli askerlerin belirdiğini görebiliyor ve bir anda korkuyla beraber de bu askerlerin kaybolduğunu hissedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz görsel illüzyonlar ve korku dolu anlar bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde bol bol korku unsurları bulunuyor.

Tanımlanamayan garip yaratıklar yer alıyor
 
 

Savaşın arka yüzüne dalış yaptığınız ve neler olup bittiğini öğrenmeye çalıştığımız bu oyun içerisinde kabus ve gerçeği ayırt etmek için büyük bir savaş vermeye başlıyor ve bunu yapmak için de elbette karakterimizin kontrolünü elimize alıyor ve karakteri stabil bir şekilde tutmaya çalışıyoruz. Kabusların gerçeğe döndüğü bu yapım içerisinde zihnimizin derinliklerine bir yolculuk yapıyor ve zihnimizin derinliklerine yaptığımız bu yolculukla beraber gerçeği söküp almaya çalışıyoruz. Korkunç kabusların bulunduğu bu oyunda sadece ilerlemekle kalmıyor aynı zamanda karşımıza çeşitli ölümcül tuzakların da karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Elbette bunları aşmak için çeşitli hamleler yapmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda karşımıza türlü türlü ve ürkütücü yaratıklar da çıkmaya başlıyor. Bu yaratıklar arasında daha önce hiç görmediğiniz çeşitli tiplemeler ve daha fazlası yer alıyor. Bunları ne yazık ki tanımlayamıyor ve oyun içerisinde bu tarz garip yaratıkların ne olduğunu da görebiliyoruz. Dolayısıyla bu yaratıklardan kaçmak ve onlardan saklanmak tamamen bizim işimiz.

Ad Infinitum içerisinde ilerlerken ve kendi yolumuzu bulmaya çalışırken elbette her dönemeçte korku dolu unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve bunlarla beraber de hikayenin sonuna ulaşmaya çalışıyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli ve tanımlanamayan varlıklar ve düşmanlar bulunuyor. Bunlardan kaçınmak için de ayak seslerimize ve yaptığımız hamlelere oldukça fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü en ufak bir çıtırtı onların sesimizi duymasına sebebiyet verebiliyor ve böylece onlar da peşimize takılabiliyor. Dolayısıyla oyunda ilerlerken ve hamleleri yaparken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve bu kapsamda ise sağa sola iyice bakmamız lazım.

Çözmeniz gereken bulmacalar bulunuyor
 
 

Korku oyunlarında siz de biliyorsunuz ki olmazsa olmaz bulmacalar bu oyunda da yer alıyor. Yukarıda bahsettiğim gibi çeşitli tuzakların ve korku dolu unsurların haricinde çözebileceğiniz ve çözmemiz gereken türlü bulmacalar yer alıyor. Bu bulmacaların elbette öncelikle nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlamaya çalışıyor ve daha sonrasında ise çözmeye uğraşıyoruz. Elbette etrafta bulunan nesnelerden ve çevreden yardım alabiliyor ve bu bulmacaları alt ederek de bir sonraki kısma ve yeni bölgeye doğru geçiş yapabiliyoruz. Bulmacaları çözerken  ilk etapta kolay bir yapı karşımıza çıkıyor daha sonraki süreçte ise bu bulmacaların git gide zorlaştığını görebiliyoruz.

Oyun içerisinde arka planda yer alan hikaye boyunca perde arkasında yer alan sırları açığa çıkarabiliyor ve 1. Dünya Savaşı içerisinde parçalanan bir ailenin sır perdesini aralayabiliyoruz. Bir yandan geçmişi hatırlamaya çalıştığımız ve diğer yandan ise farklı kabuslar içerisinde uyandığımız  oyunda çeşitli bilmeceleri ve bulmacaları çözmeye uğraşıyor ve bir Alman askerinin rolünü üstleniyoruz. Korku dolu anlarla baş başa kalacağımız yapım 14 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun bir taraftan Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Diğer yandan bu tarz korku oyunlarından hoşlanıyorsanız ve yeni bir korku oyununa dalış yapmak istiyorsanız ve aynı zamanda psikolojik korku deneyimini yaşamak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun klasik korku unsurlarını bünyesinde barındırıyor ve yer yer de gerçekten tüyleri diken diken eden o gerginliği hissedebiliyoruz.

Steam sayfası
 
 

Öte yandan oyunun ön siparişleri şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden 585 Türk lirasından ön sipariş verebilir ve oyun çıktığında kütüphanenizde bulabilir ve direkt olarak indirebilirsiniz. Oyunun diğer bir sürümü ise 612 Türk lirasından satışta. Son olarak oyun Türkçe dil destekli olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor ve bu kapsamda ise oyunu yerel dil desteği ile beraber oynayabiliyorsunuz.
 
- StrangerZ (15 Eylül: hayatta kalma, korku, aksiyon)
 
 

Lost Frame Development tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, korku, aksiyon oyunu StrangerZ, 15 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oynaması ücretsiz ve çok oyunculu bir yapı ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen bu hayatta kalma mücadelesinde elbette çevrimiçi unsurlarla beraber karşılaşabiliyor, yanımıza hem arkadaşımızı çağırabiliyor hem de diğer oyuncularla beraber bu korku dolu anlara tanıklık edebiliyoruz. Oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise çeşitli zorluklarla beraber karşılaşabiliyor ve yer yer de zorlu durumlar içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.

Hem arkadaşlarınızla hem de diğer oyuncularla beraber grup kurabileceğiniz bu oyun içerisinde bire karşı bir, üçe karşı bir gibi çeşitli oyun içi modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber de istediğiniz gibi lobi içerisinde yer alabiliyor ve hayatta kalma mücadelesine dalış yapabiliyorsunuz. Lobiyi kurduğunuz esnada işçerinden biri yabancı olarak oyun içerisinde yer alıyor ve bu yabancı ise diğer oyuncuları korkutmaya ve kaçırmaya başlıyor. Elbette oyun içerisinde bir kötü diğerleri ise hayatta kalanlar olarak yer alıyor. Hayatta kalan oyuncular ise buradan sağ çıkmaya çalışıyor ve kötü olan oyuncudan kurtulmaya başlıyor.
 
 

Oyunda bir evi savunmak veya bu evin savunmasını aşmak durumunda kalıyoruz
StrangerZ'da bir ev içerisinde yer alıyor ve bu evi muhakkak kötü oyuncudan savunmamız gerekiyor. Elbette bunu yapmak için de evinin çevresine çeşitli tuzaklar koyabiliyor, kapatabiliyor ve kapı ve pencereyi tamamen kilitleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan saatle beraber belli saat aralıklarında kendi bölgemiz savunmaya koyuluyor eğer kötü olan oyuncu savunmayı aşıp evin içerisine dalarsa ne yazık ki oyuna sonuna doğru gelmiş bulunuyoruz. Oyun içerisinde ne kadar çok hayatta kalırsak o kadar çok ödülün sahibi olabiliyor ve çeşitli oyun içi ödüllerle beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde hayatta kalma mücadelemiz boyunca elbette sağa sola doğru saklanabiliyor, farklı odalara doğru geçiş yapabiliyor ve bu kısımlarda ise kendimizi korumak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun özünde bir mekanı savunma deneyimini bizlere aktarıyor. Eğer bizleri koşturan kişi bu savunmayı aşarsa ve her bir hayatta kalanı öldürürse oyun sona eriyor.

Oynaması ücretsiz çok oyunculu hayatta kalma mücadelesinde sabaha kadar takım arkadaşlarımızla beraber karşımızda bulunan yabancı oyuncuyu def etmeye uğraşıyoruz ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Eğer kötü bir oyuncu olarak oyunda yer alıyorsak elbette temel amacımız karşımızda bulunan savunmayı aşmak ve hayatta kalanları orada öldürmek. Eğer öldürürsek ve savunmayı aşarsak kendi istatistiklerimizi yükseltebiliyor ve böylece çevrimiçi tablolarda sıralamamızı yukarılara çıkarabiliyoruz. Her iki taraf için de zorlu bir deneyimi aktaran oyun içerisinde hayatta kalan grubu iş birliği içerisinde çalışmak durumda kalıyor ve planlamalar doğrultusunda da hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Elbette oyuncuların bir araya gelerek bu tarz iş birliği içerisine girmesi kötü oyuncuya karşı bir savunma mekanizmasının oluşturulmasının temelini yansıtıyor .Ek olarak oyun içerisinde savunmayı artıracak çeşitli etkenler de yer alıyor.

Farklı savunma mekanizmaları bulunuyor
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi savunmamız gereken bir ev bulunuyor ve bu evi istediğimiz gibi savunabiliyoruz. Elbette savunmayı arttıracak unsurlar arasında güvenlik sistemleri, kilitler ve daha fazlası yer alıyor. Bu unsurlarla beraber istediğimiz şekilde güvenliğimizi arttırabiliyor ve kapı ve pencereyi kapatarak da dışarıdan içeriye girilmesini engelleyebiliyoruz. Bunun dışında yine pencerelerin açılmasına engellemek için çeşitli kilitler takabiliyor ve bu kilitlerle beraber de pencerelerin açılmasını önleyebiliyoruz. Oyun içerisinde belli başlı savunma mekanizmaları bulunuyor ve bunlar da sayılı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Elbette bunları doğru bir şekilde yerleştirmek oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Dolayısıyla bunların kullanımı da tamamen bize ait oluyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi pencerelerde bulunan kilitleri tam zamanında kullanırsak dışarıdan içeriye girmeye çalışan kötü oyuncuyu def etmiş oluyoruz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi iki farklı grup bulunuyor. İlk grup hayatta kalan grubu yani kendisini savunmak durumunda kalan ekip. Bu grup içerisinde istersek takım arkadaşlarımızı yanımıza alabiliyor istersek de diğer oyuncularla beraber bu grup içerisinde yer bulabiliyoruz. Ancak bu grubun belirlenmesi tamamen rastgele olarak seçilebiliyor ve lobi içerisinde otomatik olarak bir grup kuruluyor ve bu grupla beraber de mücadeleye başlıyorsunuz. Hayatta kalan grubu olarak evi savunmak durumunda kalıyor ve karşımızda bulunan kötü oyuncuya karşı da kendimize korumak durumunda kalıyoruz. Oyunda bulunan diğer grup ise bu hayatta kalanları avlamaya çalışan bir kişi olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu kişi olarak istediğimiz şekilde eve saldırılar düzenleyebiliyor, yer yer farklı hamleler gerçekleştirebiliyor, evin elektriğini kesebiliyor, sabotaj işlemlerine başlayabiliyor ve farklı farklı becerilerle beraber de evin içerisine girmeye uğraşıyoruz. Elbette evin içerisinde olan hayatta kalan grubu da boş durmuyor ve bu yaptığımız hamlelere karşı gelmeye çalışıyor ve bu sayede ortaya bir mücadele çıkıyor.

Oyunda lig sistemi yer alıyor
 
 

StrangerZ içerisinde bir yandan normal mod bulunurken diğer yandan ise dereceli kısım yer alıyor. Bu dereceli kısım içerisinde çeşitli ligler yer alıyor ve bu lig içerisinde elbette yükselmeye uğraşıyoruz. Ne kadar çok oyun kazanırsak o kadar çok sıralama puanı kazanıyoruz ve bir üst lige doğru yerleşmeye başlıyoruz. Elbette bu üst liglere yerleşme durumu oyundaki yaptığımız hamlelere ve kazanma durumumuza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Eğer çaba gösterip kendimiz üst liglere çıkarırsak elbette oyunun zorluğu gitgide artıyor ve karşımıza artık daha deneyimli ve usta oyuncular gelmeye başlıyor. Bu sayede hem kendi becerimizi geliştirebiliyor hem de sezon sezon bu sıralamaların sıfırlandığını görebiliyoruz. Dolayısıyla her sezon başında tekrardan üst liglere çıkmak için uğraş verebiliyoruz.

Oyun içerisinde sadece bu lig sistemi yer almıyor bunun dışında kendi seviyemizi arttırmak ve özel ekipmanların kilidini açmak için de bir ilerleme sistemi bulunuyor. Bu sayede istediğimiz şekilde hem deneyim puanı kazanabiliyoruz hem de farklı farklı nesneler ve öğelerle beraber de oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok deneyim puanı elde edersek ve ne kadar çok mücadeleyi kazanırsak o kadar çok yükseltmenin ve çeşitli özelleştirmeleri kilidini açabiliyoruz.

Steam sayfası
 
 

Unreal Engine 5 oyun motoruyla geliştirilen bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenizi ekleyebilirsiniz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü indirerek ve ücretsiz bir şekilde oynayarak oyunun bir kısmını deneyimleyebilir ve oyun çıktığı zaman da bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi tamamen oynaması ücretsiz bir şekilde karşıma çıkmaya hazırlanıyor ve 15 Eylül tarihinde ise piyasaya sürülmeye bekliyor.
 
- Afterdream (28 Eylül: korku, gizem, macera)
 
 

Jesse Makkonen tarafından geliştirilen ve Gamera Games tarafından yayınlanacak olan korku, gizem, macera oyunu Afterdream, 28 Eylül tarihinde geliyor. İlgi çekici ve tüyler ürpertici atmosferi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda garip bir kamera kullanarak farklı farklı ortamlara geçiş yapabiliyor ve bu yerlerdeki korku unsurlarını açığa çıkarmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde gerçek ile kurgu arasındaki ince çizgide ilerliyor ve farklı farklı rüya sekanslarına geçiş yapabiliyoruz. Bu geçişlerle beraber hayaletlerin gizem dolu dünyasına adım atabiliyor ve böylece farklı farklı gizem dolu unsurlarla burada yerimizi alabiliyoruz.

İki farklı gerçekliğin yer aldığı oyunda 2 boyutlu bir yapı karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde hem korku hem de macera unsurları bulunuyor. Canlı ve rüya arasındaki gerçeği açığa çıkarmamız gereken bu yapım içerisinde sürekli olarak sağa sola ilerliyor, farklı odalara ve bölgelere geçiş yapmaya çalışıyor ve bu alanları istediğimiz şekilde araştırmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde ilerledikçe araştırılmamış ve tuhaf olaylarla dolu yerlerle karşılaşabiliyoruz. Burada bir yandan korku unsurlarıyla başa çıkmaya çalışırken diğer yandan çevre unsurlarıyla etkileşime geçebiliyoruz. Oldukça fazla etkileşime geçebileceğimiz ve fotoğrafını çekebileceğimiz çeşitli nesneler oyun içerisinde bulunuyor. Bu nesnelerle her fotoğraf çektiğimizde farklı bir gizemi keşfedebiliyor ve bu bölgelerde neler olup bittiğini anlamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde elinizdeki kamera ile aslında var olmayan varlıkları görebiliyor ve bu varlıklara fotoğraf çekmek temel amacımız oluyor.
 
 

Oyun içerisinde ilerledikçe farklı unsurlarla karşılaşabiliyor ve bu tarz korku oyunlarının vazgeçilmezi bulmacalar bu oyunda da yer alıyor. Oyundaki bulmacalar farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve bu bulmacaları çözmek için öncelikle bulmacanın mantığını anlamaya çalışıyoruz. Daha sonra bulmacayı çözmek için etrafı araştırmaya başlıyoruz. İlgi çekici atmosferlerin yer aldığı oyunda siyah beyaz ortamlarda dolaşabiliyor, renklerin olabildiğince ağardığı bölgelerde gezebiliyoruz. Bu mekanlarda çevremizdeki nesnelerle etkileşime geçebiliyor ve bu nesneleri fotoğraflayabiliyoruz. Her fotoğraf çektiğimizde daha fazla sırrın açığa çıkmasına ve hikaye konusunda ilerlememize olanak tanıyoruz. Oyun bize daha çok atmosferik bir psikolojik korku deneyimi sunmayı amaçlıyor. Oyunda yandan görünümlü bir kamera bakış açısı da bulunuyor ve bu açıyla karakterimizi sağa veya sola götürebiliyoruz. Aynı zamanda daha basit bir arayüzle karşılaşıyor ve bu arayüz üzerinden oyun içinde yapabileceklerimiz sınırlı olarak sunuluyor. Bağımsız bir geliştirici ekibi tarafından sunulan bu oyun, psikolojik korku türünü farklı bir bakış açısıyla sunmayı amaçlıyor.

Hayaletlerin yaşadığı bu ortam içerisinde ilerlemeye koyulduğumuz oyunda ilgi çekici bir hikayenin bizlere aktarılacağı belirtiliyor. Geliştirici ekip bu hikaye konusunda ön plana çıkacağını ve bunun gerçekten de bizleri şaşırtacağını aktarıyor. Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi kameramızla beraber farklı farklı nesneleri fotoğraflayabiliyor ve fotoğrafın merceğinden bakabiliyoruz. Bu mercekle beraber elbette farklı ve görünmeyen içerikleri bu kapsamda görebiliyor ve böylece hayaletleri oyun içerisinde araştırmaya koyuluyoruz. Farklı bir sanat tarzı ile karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde hem gerçek hem de rüya bir ortamına adım atabiliyor ve atmosferin gerçekten de korkutucu olduğunu bu oyun içerisinde görebiliyoruz. Bir yandan korkutucu psikolojik deneyim içerisinde yer aldığımız oyun boyunca hem müzik hem de atmosfer sesleri oldukça dikkat çekici olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor. Elbette bu seslerin korku oyunlarında gerçekten de deneyimi nasıl etkilediğini siz de biliyorsunuz.  
 
 

Diğer taraftan geliştirici ekip tarafından belirtildiğine göre karşımıza çıkan ve tasarlanan bu bölümler tamamen el çizimi olarak karşımıza çıkıyor. Geliştirici ekip, bu bölümlere büyük özen gösterdiklerini ve el ile çizilmiş tasarımların oyuncuların ilgisini çekecek şekilde olmasına dikkat ettiklerini ifade ediyor. Elbette fragman ve ekran görüntülerinden gördüğümüz kadarıyla gerçekten de ilgi çekici bir ortamın ve atmosferin bizlere aktarıldığını görüyoruz ve geliştirici ekibe bu kapsamda başarılar diliyoruz.
 
 

Bunun dışında oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde "2023'ün 3. çeyreğinde çıkış yapacak" ibaresi yer alıyor. Ancak birçok kaynak oyunun 28 Eylül tarihinde biz oyuncuların karşısına çıkacağını belirtiyor. Biz de bu oyunu Eylül ayı içerisinde bekliyor ve bu psikolojik korku deneyimine adım atmaya hazırlanıyoruz. Ek olarak oyunun Steam sayfasında bir demo sürümü yer alıyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabilir ve oyunun nasıl bir yapıya ve atmosfere sahip olduğunu bizzat deneyimleyebilirsiniz. Bu demo sürümleri, oyuncular için oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu sayede oyunu istek listenize ekleyip eklememe veya satın alıp almama konularında fikir sahibi olabiliyor ve bu konuda net bir karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu sürümü denemenizde fayda var diyebilirim. Yine bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yandan görünümlü iki boyutlu bir psikolojik korku macerasına atılmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 

 
DÖVÜŞ, AKSİYON ve SPOR OYUNLARI
 
- Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2 (22 Eylül: dövüş, macera, aksiyon)
 
 

Trinity Team tarafından geliştirilen ve Buddy Productions GmbH tarafından yayınlanacak olan dövüş, macera, aksiyon oyunu Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2, 22 Eylül tarihinde geliyor. Piksel grafikleri ile karşımıza çıkmayı hedefleyen bir oyunda eğlenceli ve komedi unsurlarını barındıran bir yapı bizleri bekliyor. Oyunda her şeyin planlandığı gibi gitmemesi ve sürekli olarak farklı komedi unsurlarının karşımıza gelmesi, mizahi unsurlarının burada fazla olduğunu gösteriyor. Devam oyunu niteliğinde karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda hikaye kaldığı yerden devam ediyor ve burada farklı farklı birçok karakterle tanışabiliyoruz. Yine hikayeden aşina olduğumuz birçok eski karakteri de burada görebiliyoruz. Ancak bu oyunda daha çok yeni karakterlere ve yeni olaylara odaklanılmış durumda.

Oyunda çeşitli maceralara atılıyor ve bu maceralar sırasında farklı zorluklarla karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda oynayabileceğimiz çeşitli mini oyunlar bulunuyor ve bu mini oyunlarla beraber farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan kahramanlarımız yeni mekanlara doğru ilerleyerek yeni etkinliklere katılabiliyor ve buralarda diğer karakterlerle kapışma fırsatı bulabiliyor. Ayrıca mücadele içerisine girdiğimizde her bir karakterle konuşabilme imkanımız yer alıyor ve bu sayede farklı karakterlerle tanışabiliyoruz.
 
 

Oyun yandan görünümlü bir kamera bakış açısıyla beraber geliyor ve isterseniz tek oyunculu isterseniz de iş birliği modu içerisinde oynayabiliyor ve arkadaşınızla bu eğlenceye ortak olabiliyorsunuz. Oyunda dövüş ve aksiyon içeriği bulunuyor ve bu esnada rakiplere karşı yumruklarınızı, tekmelerinizi ve çevre unsurlarını kullanabiliyoruz. Örneğin, bir mekana girdik, burada farklı karakterlerle karşılaştık ve bunlarla muhakkak kapışmamız gerekiyor, işte bu esnada karakterlerimizi kontrol ediyor ve karakterimizi düşmanlara karşı yönlendirebiliyoruz. Burada sadece yumruklarımızı kullanmakla kalmıyor aynı zamanda çevremizde bulduğumuz eşyaları da burada kullanabiliyoruz. Örneğin, sağda solda bulduğumuz bir sandalye ile düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda çevre unsurlarını kullanmak oldukça önem arz ediyor ve bu unsurları kullanarak rakipleri ortadan kaldırabiliyoruz.

Oyunda evrimsel bir ilerleme söz konusu. Başlangıçta kolay bir yapı sunulur, ancak ilerleyen aşamalarda zorluk seviyesi artar. Hem çevre unsurları hem de karşımıza çıkan düşmanlar daha zorlu bir şekilde gelir ve bunları alt etmek için dinamik dövüş ve aksiyon sistemini kullanmamız gerekir. Oyunda aynı zamanda çeşitli mekanlara ilerleyebilir, farklı kostümler giyebilir ve geniş arenalarda düşmanlarla mücadele edebiliriz. Örneğin, bir otopark bölümüne gelebiliriz ve burada geniş bir savaş alanı bizi bekliyor olabilir. Bu tür alanlarda çevre unsurlarını kullanarak düşmanları etkili bir şekilde alt edebiliriz.
 
 

"Eve Dönüş" yolunda büyük bir maceraya atıldığınız bu oyunda geliştirici ekip tarafından belirtilene göre savaş ve aksiyon sistemi geliştirilmiş durumda. Yani önceki oyuna göre bu yapım içerisinde daha gelişmiş bir savaş sistemi bulunuyor ayrıca içerik yeniden düzenlenmiş ve geliştirilmiş. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi isterseniz tek oyunculu isterseniz de  iş birliği modunda oynayabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlar bildiğiniz gibi iş birliği içinde arkadaşınızla oynandığında daha eğlenceli olabiliyor. Dolayısıyla bu oyunu da arkadaşınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. İş birliği modunda oynama, eski tarz atari oyunlarında olduğu gibi bu oyun içinde eski nostalji hissiyatını yaşamanızı sağlayabiliyor.

Oyun başlangıçta kolay bir yapıyla başlayıp ilerleyen süreçte bu kolaylığı büyük zorluklara bırakıyor. Zorluk seviyesi gitgide artıyor ve hem çevre unsurları hem de karşınıza çıkan düşmanlar daha da zorlu hale geliyor. Bu zorlukları aşmak için dinamik dövüş ve aksiyon sistemi içinde çeşitli denemeler yapmamız gerekiyor. Oyun içinde hem bulmaca unsurları hem de dövüşmek zorunda olduğumuz bölümler bulunuyor ve bu farklı unsurlar bir araya gelerek geniş bir macerayı bizlere sunuyor. Oyunda sürekli olarak farklı mekanlara ilerleyebiliyor, farklı kostümler giyebiliyor ve geniş arena tarzı bölümlerde düşmanlarla mücadele edebiliyoruz. Örneğin bir otopark kısmına geliyor ve bu otopark kısmında geniş bir arena tarzı bölge bizi bekliyor. Bu tür alanlarda sağdan soldan çıkan düşmanları yumruklarımız ve çeşitli hamlelerimizle ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı zamanda çevremizde bulunan döner kapıları kullanarak yere düşen düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda çevreyle etkileşimde halinde olmak oldukça önemli ve bu da oyuna çeşitlilik katan unsurlardan birkaç tanesi.
 
 

Oyun içerisinde 4 oyuncuya kadar bir parti kurma sistemi bulunuyor ve bu parti oluşturma özelliği sayesinde farklı mini oyunlara doğru yelken açabiliyoruz. Oyunda ayrıca 2'ye 2 çeşitli etkinlikler bulunuyor ve bu etkinlikler içerisinde elbette rakip takımla veya arkadaşlarınızla bir mücadeleye girebiliyoruz. Oyunda 4 oyuncuya kadar destek olma özelliği ile birçok arkadaşımızı yanımıza çağırabiliyor ve dolayısıyla oyun içerisinde sıkıldığınızda veya eğlenceli dakikalar geçirmek istediğinizde bu özellikten faydalanabiliyor ve farklı mini oyunlara geçebiliyorsunuz. Örneğin, ikiye karşı iki oynayabileceğiniz duvardan duvara top fırlatma gibi bir etkinlik oyun içerisinde yer alıyor ve bu etkinlik içerisinde istediğiniz şekilde yer bulabiliyor ve isterseniz tek başınıza, isterseniz de 2'ye 2 bu etkinlikte kapışabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde yer alan yapı 80'lerin piksel sanatını bizlere aktarıyor ve daha çok nostalji sunmayı hedefliyor. Oyunda, yukarıda bahsettiğim gibi geliştirilmiş bir sistemle beraber çevre unsurlarını kullanabiliyor ve bu da oyundan gerçekten zevk alabilmemizi sağlıyor. Yine oyun içerisinde geliştirici ekip tarafından belirtilene göre 4 farklı dilde dublaj seçeneği bulunuyor ve istediğiniz dil seçeneğiyle beraber bu oyunda yer alabiliyorsunuz. Oyunda toparlamak gerekirsek çeşitli mini oyunlar bulunuyor ve 4 oyuncuya kadar destek ekleyen bu oyunda mini oyunlara geçebiliyor ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda ilk oyunun devamı niteliğinde bir yapı bulunuyor ve hikaye boyunca bu yapıdan ilerleyebiliyor ve hikayenin sonunda ise neler olduğunu öğrenebiliyoruz. Hem tek oyunculu hem de iş birliği modunda oynayabileceğiniz bu yapımda farklı zorlu düşmanlar karşınıza çıkabiliyor ve her bölgede farklı zorlu düşmanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi ilk etapta kolay rakipler karşınıza çıkıyor ve bu alışma sürecini temsil ediyor. Daha sonra ise bu kolaylık yerini gitgide zorluğa bırakıyor ve daha zorlayıcı hale gelebiliyor.
 
 

Piksel grafikleri ile karşımıza çıkmayı hedefleyen ve mizah unsurlarının yer aldığı bu aksiyon dövüş oyunu, 22 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve isterseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz.
 
- RoboDunk (25 Eylül: spor, arcade, aksiyon)
 
 

Jollypunch Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan spor, arcade, aksiyon oyunu RoboDunk, 25 Eylül tarihinde oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Arcade spor tarzıyla ön plana çıkmaya çalışan bu yapım, daha önce atarilerde oynadığımız gibi bir yapıyı sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde farklı karakterleri kontrol edebiliyor ve bu karakterlerle beraber güçlü silahları kullanabiliyoruz. Buradaki amacımız spor müsabakalarında diğer karakterleri saf dışı bırakmaya ve elimizden geldiğince basket atmaya çalışmak. Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de iş birliği modu deneyimleri bizleri bekliyor. Bu deneyimlerle beraber oyun içerisinde istediğimiz gibi yer alabiliyor ve 2'ye 2 müsabakalara geçiş yapabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz birçok farklı silah bulunuyor ve bu silahlarla beraber rakibin basket atmasını engellemeye çalışıyoruz. Böylece ortalığın hem kaosa sürüklendiğini hem de spor müsabakalarını kazanmaya çalıştığımızı deneyimliyoruz.

Hızlı aksiyona sahip basketbol deneyimi
 
 

Robotların ön planda olduğu bu yapımda hızlı aksiyon anları ve hızlı maçlar bizleri bekliyor. Oyunda farklı robotları elde edebiliyor, bu robotları istediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve istatistiklerini yükseltebiliyoruz. Oyun içerisinde satın aldığımız ve elde ettiğimiz bu robotlarla maçlar yapabiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini bu kapsamda açabiliyoruz. Oyunda farklı yetenekler ve beceriler bulunuyor. Bu becerilerle robotumuzu güçlendirebiliyor ve farklı hareketlerle basketbol müsabakalarında öne çıkabiliyoruz. Geliştirici ekip, oyunda onlarca farklı yetenek ve becerinin olduğunu belirtiyor. Bu beceriler arasından istediğinizi seçebiliyor ve hangi beceriye yönelmek istiyorsanız ona göre hamle yapabiliyoruz. Ayrıca oyunda hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bir yapı benimsenmiş durumda. Tabii ki bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamak, çok daha eğlenceli bir deneyimin kapısını aralayabiliyor. Dolayısıyla bu oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum.

Eğlenceli ve hızlı aksiyon içeriğini bizlere aktarmayı hedefleyen oyunda basketbolun sınırlarını zorlayabileceğiniz pek çok özellik bulunuyor. Oyunda smaç atarken yukarıya doğru yükselebiliyor ve ani bir şekilde aşağı inerek yüksek bir güçle basket atmaya çalışabiliyoruz. Ayrıca takım arkadaşınızla iş birliği yaparak koordine olabiliyor ve rakipleri şaşırtmak için farklı hamleler yapabiliyorsunuz. Örneğin, smaç atmaya çalışırken takım arkadaşınızın sırtına binip sizi yukarı fırlatmasını sağlayarak potaya smaç atabiliyorsunuz. Bu sebeple oyunda birçok farklı kombinasyon yapmanız mümkün ve istediğiniz şekilde bu kombinasyonları gerçekleştirebilirsiniz. Tabii ki maçları kazanmak için yanınızdaki arkadaşınızla uyumlu olmanız ve doğru hamleleri yapmanız oldukça önem arz ediyor. Ancak bu sayede rakipleri alt edebilir ve çeşitli müsabakalardan galip ayrılabilirsiniz.

Her bir maçta farklı deneyim elde edebiliyorsunuz
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içinde yer alan her bir müsabaka farklı bir deneyimi aktarmayı hedefliyor. Oyunda çeşitli beceriler ve silahlar bulunuyor ve bu silahlarla tam basket atmaya çalışırken rakipleri engelleyebiliyorsunuz. Örneğin, rakiplerin üzerine füze saldırısı yapabiliyor ve bu füze saldırısıyla rakipleri tamamen saf dışı bırakabiliyorsunuz. Ayrıca çeşitli yükseltmeler yapabiliyor ve ekstra robotlar satın alabiliyorsunuz, Bu da maçlar sırasında daha dayanıklı ve güçlü olmanıza yardımcı oluyor. Diğer taraftan oyunda kalıcı yükseltmeler de bulunuyor ve bu yükseltmelerle robotunuzun istatistiklerini artırabiliyor ve daha güçlü hale getirebiliyorsunuz. Patlayıcı silahların da bulunduğu oyunda rakipleri etkisiz hale getirebiliyor ve basketbol maçlarını kolayca kazanabiliyorsunuz. Oyunda daha fazla beceri ve yetenek açmak için müsabakaları kazanmaya çalışıyor, kazandıkça daha fazla puan kazanıyorsunuz.

Oyunda her bir müsabakada farklı zorluklar ve kurallar bulunuyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bir müsabaka farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve her bir maç içerisinde kuralların değişik olduğunu, tuzakların çeşitlilik gösterdiğini ve ödüllerin farklı olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu tür farklılıkların olduğunu görmek çeşitliliği artıran unsurlardan birkaçı olarak ön plana çıkıyor. Oyun temelde bir basketbol yani spor oyunu. Bu nedenle oyunda yapacağımız her hamle oldukça önem arz ediyor. Ne kadar çok sayı yaparsak o kadar çok skor elde edebiliyor ve müsabakalardan galip ayrılabiliyoruz. Bu sayede kendi robotumuzu satın alabiliyor ve istediğimiz robotla ilerlemeye başlayabiliyoruz. Ayrıca oyun içerisinde bir sosyal alan da bulunuyor. Bu alan içerisinde istediğimiz bölgeye doğru ilerleyebiliyor, yeni yeteneklerin kilidini açabileceğimiz kısma giderek istediğimiz yetenekleri açabiliyoruz. Geliştirici ekip, oyunda çok geniş bir yetenek ağacının bulunduğunu belirtiyor. Bu yetenek ağacı içerisinden istediğimiz beceriyi seçebiliyor ve bunları müsabakalar içerisinde kullanabiliyoruz.
 
 

Oyundaki temel amacımız robotumuzu yükseltmek ve müsabakalardan galip ayrılmak. Elbette, ne kadar çok robotumuzu geliştirirsek, istatistiklerimizi o kadar hızlı bir şekilde yükseltebiliyor ve rakipler karşısında daha dayanıklı olabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda farklı hamleler yapabiliyor ve bu şekilde rakipleri alt edebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda arka planda çeşitli hikaye kırıntıları bulunuyor ve bu kırıntılar sayesinde farklı hikayelerin kilidini açabiliyoruz. Bu hikayeler farklı parçalarla beraber karşımıza çıkıyor ve bu parçaları toplayarak içinde bulunduğumuz evren ve dünya hakkında çeşitli bilgiler öğrenebiliyoruz. Böylece bu dünyada neler olup bittiğini kestirebiliyoruz.

Güçlü silahların ve farklı yeteneklerin bulunduğu bu yapım, tam anlamıyla bir atari tarzı basketbol deneyimi sunmayı hedefliyor. Eskiden evlerimizde arkadaşlarımızla beraber keyifle oynadığımız basketbol oyunlar günümüz teknolojisi ile tekrardan bu şekilde farklı konseptlerle karşımıza çıkabiliyor. Elbette o günlere tekrar dönemiyor ancak bu tarz oyunlar bize nostaljik bir deneyim sunabiliyor. Oyunda diğer taraftan kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunuyor, bu silahlar arasında elektrikli testereler, kasırgalar, meteor yağmurları ve füzeler yer alıyor. Bu silahlarla rakipleri alt etmeye çalışabiliyor ve tam basket atmaya çalışırken onları engelleme çabası içine girebiliyoruz.
 
 

Benzersiz bir yapı ile karşımıza çıkmayı hedefleyen bu oyun, 25 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü deneyerek oyunun bir kısmını ücretsiz oynayabiliyor ve böylece oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Elbette bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını deneyerek satın alıp almayacağınıza da karar verebiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 10 Mayıs The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 10 Mayıs VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler