Gabe Newell: "Korsan Bizim İçin Önemli Değil!"

25.11.2011 23:09 Samet Konuksal


     Özellikle şu son dönemde Ubisoft cephesinden korsan sebebiyle epey haberler görüyoruz. Ghost Recon: Future Soldier'ı ve I Am Alive'ı PC'de iptal eden Ubisoft'un haricinde diğer firmalar da, korsandan epey şikayetçi.
 
     Ancak bu kez Cambridge Student Online'a konuşan Gabe Newell, endüstrideki rakiplerine gönderme yaparmışcasına konuştu. Gabe Newell, "Korsan bizim için önemli değil." dedi. Newell, "Genel olarak hakim olan yaklaşımlarda bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Korsan öğesi oyunların fiyatıyla ilişkili değil, verilen servis kalitesiyle ilgili." şeklinde açıklama yaptı.
 
     Konuşmanın devamında Newell, "Örneğin korsan gruplar size 7/24 indirme imkanı sunuyor, istediğiniz her zaman, her yerde. Böyle bir durumdayken yasal dağıtıcı gelip size oyunu hiç sunmuyor veya başka bölgelerde çıktıktan 3 ay sonra ülkenize getiriyorsa, o oyunda korsan oranının yüksek olması en doğal şey."
 
     "Bizim hedefimiz, kullanıcılara korsan gruplardan daha kaliteli hizmet sağlamak. Şimdiye kadar bunu, alınan sonuçlarla birlikte yaptığımızı düşünüyorum. Mesela geçen aylarda Steam ile birlikte Rusya'daki piyasaya adım attık. Herkes Rusya'da en büyük korsan faliyetlerinin yürüdüğünü, vakit ve para kaybı yaşayacağımızı düşündü. Ancak gün itibariyle Rusya, Steam'in en çok gelir sağladığı Avrupa ülkesi." şeklinde durumu açıkladı.
 
     Bu arada konu ile pek ilgili değil ama Valve ile röportaj yapılır da Half Life 3 sorulmaz mı? Röportajda Gabe Newell'a "Half Life 3 ne zaman çıkacak?" diye sorulunca Newell, "Bilmem." diyerek soruyu cevaplamış.. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Portal 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: 19 Nisan 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 33 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler