Genshin Impact için 4.4 Güncellemesi Geliyor: İşte Çıkış Tarihi

22.01.2024 19:05 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştirici miHoYo, Genshin Impact için "Vibrant Harriers Aloft in Spring Breeze" adlı 4.4 sürüm güncellemesinin 31 Ocak'ta yayınlanacağını duyurdu.
 
Yeni güncelleme birçok içeriği bünyesinde barındırıyor 
 
 

Genshin Impact için yayınlanacak olan yeni güncelleme Fener Ayinini kutlayacak ve keşfedilecek yeni bir bölge olan Chenyu Vale ile kuzeybatıya doğru genişleyecek. Bunun yanı sıra oyuncular ücretsiz bir Liyue dört yıldızlı karaktere ve Xingqiu için yepyeni bir kıyafet de dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazanma şansına sahip olacak.
 
Bu yılki Fener Festivali, bol ödüllü bereketli bir yeni yılı karşılamak için yepyeni bir uçurtma temasını içeriyor. Xingqiu'nun yeni kıyafeti de dahil olmak üzere yeni etkinlikler, mini oyunlar ve paraya çevrilebilir eşyalar oyunculara sunulacak.
 
Teyvat'ın yeni yıl sevincine ek olarak sınırlı süreli günlük giriş etkinliği sırasında 10 adede kadar "Intertwined Fates" alınabilecek ve oyun içi posta kutusu aracılığıyla oyunculara daha fazlası verilecek. Ganyu ve Shenhe'nin yeni kıyafetleri de oyun içi mağazada sınırlı bir süre için indirimli olarak satışta olacak.
 
Genshin Impact şu anda PlayStation 5, PlayStation 4, Epic Games Store üzerinden PC, App Store üzerinden iOS ve Google Play üzerinden Android için mevcut. Bir Switch sürümü de planlanıyor. 
 
Güncelleme fragmanı
 
 
 

 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Karakter odaklı yapım içerisinde macera odaklı bir rol yapma deneyimi elde edebiliyor ve yeni güncellemelerle beraber oyun kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni güncellemeyle beraber hem ek içerikler, hikâyeler, görevler ve daha fazlası eklenmeyi bekliyor. Diğer taraftan oyuncular burada kendi karakterlerini güçlendirmeye ve yeni donanımlarla beraber oyun dünyasındaki yerini almaya çalışıyor.

Oyunda 7 farklı ulus olduğunu keşfedebilir ve bu ulusların elbette her birinin farklı bölgeleri, manzaraları ve gizli hikâyeleri bulunuyor. Elbette Teyvat adlı fantastik dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca etrafı keşfedebilir, farklı bölgelere doğru adım atabilir, buraları keşfederken dilediğimiz şekilde gizli noktaları açığa çıkarabilir, burada bulunan karakterlerle etkileşime geçebilir ve arka planda bulunan hikâye kapsamında çeşitli detayları öğrenebiliriz. Karakter olarak da yapım içerisinde aynı zamanda buraları gezerken etkileşime girebileceğimiz karakterlerden çeşitli görevler alabilir ve bu görevlerle beraber de hem karakterimizi güçlendirebilir hem de yeni donanımların sahibi olabiliriz.

Macera türünde yer alabildiğimiz yapımda aynı zamanda açık bir dünyanın olduğundan bahsedebilir ve yukarıda bahsettiğimiz gibi 7 bölgeden oluşan bu açık dünya içerisinde dilediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Uçsuz bucaksız bir dünya olarak sunulan buralarda kayıp kardeşimizi aramak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve 7 ulusu burada keşfetmeye çalışıyoruz. Farklı özelliklerle ve donanımlarla yer alabildiğimiz yapım içerisinde karakterimizin kendine özgü becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Elbette bu becerileri ve yetenekleri geliştirmek ve aynı zamanda yeni becerilerin kilidini açmak için burada hem hikâye görevlerini hem de yan görevleri tamamlayabiliriz.
 
 

Arkadaşlarınızla beraber de oynayabileceğiniz ve gerçekten güzel bir içerikle beraber karşılaşabileceğiniz yapımda sürekli olarak yapılan içerik güncellemeleri ile beraber de oyunu kapsamı genişletiliyor ve böylece daha yüksek deneyimle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda dikkat çekici becerilere sahip karakterlerle tanışabilir, onlarla etkileşime geçebilir ve aynı zamanda onlara karşı savaşabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda hangi tarafta yer alabileceğimize de tamamen biz karar verebiliriz.

Oyun içerisinde sır perdelerini aralayabileceğimiz çeşitli hikâye unsurları bulunuyor. Elbette etrafı keşfederken bu unsurlardan yararlanmaya çalışıyor ve etraftaki ipuçları ile beraber de hikâye konusunda çeşitli bilgiler elde etmeye çalışıyoruz. Güçlü karakterlerle beraber yer alabildiğimiz yapımda etrafı özgürce keşfedebilir ve farklı yaşam formlarının burada ortaya çıktığını görebilirsiniz. Oyunun her ulusu içerisinde farklı özellikler bulunuyor ve buralarda farklı manzaralarla beraber de karşılaşabilirsiniz. Elbette her ulus kendi içerisinde yeni özelliklerle beraber karşımıza çıkıyor ve hem düşman çeşitliliği hem karakter özellikleri hem de farklı manzaralarla ve özelliklerle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyunda sır perdelerini aralamak için sadece hikâye görevlerini yapmakla sınırlı kalmıyorsunuz. Aynı zamanda gizli noktalara ulaşarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyorsunuz. Bunun dışında oyunda açık dünyayı adım attığımız ilk andan bu yana elbette dayanmamız gereken bir yapı bulunuyor ve sürekli olarak düşmanların üzerimize geldiğini görebiliyoruz. Etrafta farklı düşmanların olduğunu deneyimlediğimiz esnada onlara karşı nasıl tavır alabileceğimiz ve hangi noktalardan saldıracağımız tamamen bize ait oluyor.
 
Bunun dışında, oyun içerisinde fantezi bir dünya olduğundan dolayı, karakter çizimleri ve dünya yapısı da buna uygun olarak karşımıza çıkıyor ve burada dikkat çekici yapılarla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda ortalıkta gezerken perilerle beraber karşılaşabilir ve farklı noktalara doğru çıkış yapmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Karakterimizin burada farklı mekanikleri bulunuyor ve temel mekaniklerle beraber dağlara tırmanabiliyor, nehirleri geçebilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Bu temel mekanikler, elbette usta olmamızı sağlayan unsurlar arasında bulunuyor. Bu mekaniklerde ne kadar çok usta olursak ve ne kadar çok beceri kullanabilirsek, o kadar hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabilir ve gideceğimiz yere o kadar hızlı ulaşabiliriz.
 
 

Bunun dışında, farklı ulusları keşfedebildiğimiz ve yeni mekanizmalarla beraber karşılaşabildiğimiz yapımda, elbette farklı sürprizlerle beraber de karşılaşabilir ve geliştirici ekip sürekli olarak bu sürprizleri yeni güncellemelerle beraber oyuna dahil edebiliyor. Oyuna dahil edilen bu güncellemeler oyuncular tarafından dikkat çekici bulunuyor ve sürekli olarak gelen bu büyük çapta güncellemelerle beraber oyun diri tutulmaya çalışılıyor. Oyunun diri tutulmaya çalışılması, elbette oyuncular tarafından seviliyor ve böylece ek hikaye içeriklerine ve daha fazla oyun mekaniğine aşina olabiliyoruz.

Oyunda farklı bölgelere doğru adım atarak, elbette buraları keşfederken yine içeriklerle karşılaşabilir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi dağlara tırmanabilir, nehirleri geçebilir ve daha farklı manzaralarla beraber burada karşılaşabiliriz. Aynı zamanda oyunda perilerin ve tuhaf mekanizmaların olduğunu görebilir ve diğer taraftan platform zorluklarıyla burada olduğunu görebiliriz. Bunları keşfederken, elbette savaş sistemi ile beraber ön plana çıkan yapı ile karşılaşabilir ve oyunun diğer taraftan savaş mekanikleri, elbette en temel özellikler arasında bulunuyor. Çünkü oyun, özünde zaten fantezi dünyasında geçen aksiyon ve rol yapma macerasını bizlere aktaran bir yapıyı bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyunda elemental bir savaş sisteminin olduğundan bahsedebilir ve bu elementler arasında su, ateş, buz, elektrik, rüzgar ve daha fazlası yer alıyor. Bu elementlerle beraber dilediğimiz şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor ve bunları düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Elbette hangi elemente karşı gelebileceksiniz ve hangisini kullanabileceksiniz tamamen size ait olarak karşınıza çıkıyor. Bunlarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve hangi element üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre kendinizi geliştirebiliyorsunuz.
 
 

Elementlerin gücü ile beraber daha güçlü konuma gelebileceğiniz yapımda, diğer yandan arka plan müzikleri oldukça önem arz ediyor. Elbette bu tarz oyunlarda arka planda yer alan müzikler büyük önem arz ettiğinden dolayı bizleri oyuna kitleme ve oyuna dahil etme konusunda oldukça büyük rol oynuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca arka planda gerçekten de etrafı uygun müzikler ve görseller bizlere aktarılıyor. Gece ve gündüz döngüsü boyunca da bu müziklerin değiştiğini ve ortama göre ayak uydurduğunu da aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca, elbette Londra orkestrasından Şangay senfonisine kadar farklı şekillerde müzik içerikleri yer alıyor. Bu müzik içerikleriyle beraber dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve yeni bölgeleri keşfetmek için bu muazzam görsellerin tadını çıkartabiliyoruz.
 
Elementsel güçlerin yer aldığı yapım içerisinde, elbette bu müzikler eşliğinde oyuna daha hızlı bir şekilde adapte olabiliyor ve adapte olduğumuz zaman da elbette oyundan keyif almaya çalışıyoruz. Genel olarak bakıldığı zaman elbette oyun içerisinde yer alan bu müzikler oldukça önem arz ediyor. Çünkü buralarda yer alan müziklerin atmosferi de yansıttığı ve oyuncuları doğrudan oyuna dahil ettiği biliniyor ve doğrulanıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu tarz ilgi çekici müziklerin ve ritimlerin olduğunu aktarabiliyoruz ve böylece oyunda daha hızlı bir şekilde yer alabiliyor ve adapte oluyorsunuz.
 
Elementsel güçlerle ve aksiyon şemasıyla beraber yer alabildiğimiz yapımda, elbette müziklerden savaş sistemine, kullandığımız donanımlardan gece ve gündüz döngüsüne kadar farklı içeriklerin yer aldığını aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde aynı zamanda duygularımıza, yoldaşlarımızla beraber birlikte yaşayabilir ve aynı zamanda burada dikkat çekici hikâye içerikleriyle beraber de yer alabiliyoruz.
 
 

Oyunda, elbette 7 farklı ulusun olduğundan bahsettik. Bu 7 farklı ulus içerisinde farklı karakterlerin kişilikleri ve yetenekleri olduğunu aktarabiliyoruz. Burada bulunan her bir karakter farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve buradaki karakterlerin her birinin de kendine özgü karakterleri, duyguları, hikâyesi ve yetenekleri bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca onlarla beraber dilediğimiz şekilde takım olabiliyor veya bunun dışında onlardan çeşitli görevler elde edebilir ve onlarla etkileşime geçebileceğimiz çeşitli mekaniklerin olduğundan bahsedebiliyoruz.

Takım kurarak, elbette takım odaklı bir yapıya da adım atabilir veya dilersek tek başımıza istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Bu tamamen sizin oyundaki oynanışınıza bağlı olarak değişenlik gösteren unsurlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca kendi planlarımızı ve stratejimize oyuna dahil edebilir ve olayları yaklaşımınızı tamamen siz belirleyebiliyorsunuz. Bu yaklaşımla beraber kendinizi daha iyi bir ortam içinde buluyor ve aynı zamanda farklı tetikleyici unsurlarla beraber de karşılaşabiliyorsunuz.

Oyunda, yukarıda da bahsettiğimiz gibi gece ve gündüz döngüsü bulunuyor. Bu döngüyle beraber olayları hem sabah hem de akşam olarak irdeleyebilir ve oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten güzel içeriklerle beraber karşılaşabiliyoruz. Kardeşimizi bulmaya yolculuğunda, elbette zorlu içeriklerle karşılaşabiliyor. Burada bulunan zorlu düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Elbette bu patron savaşları bizleri zorlayan ve gerçekten de üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındıran bölge savaşlarını konu alıyor.
 
 

Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca kayıp kardeşimizi bulmaya yolculuğunda bir gezgin olarak yer alıyor, kendimizi macera içerisinde bulabiliyor, canavarları alt etmek için takımlar yani ekipler kurabiliyor ve uçsuz bucaksız buralarda koşup kovalıyoruz. Bölge içerisinde farklı görürler, dağlar, şehirler, kasabalar ve daha fazlası yer alır. Buraları keşfetmek ise tamamen bizim işimiz oluyor. Buraları keşfederken, elbette yeni içeriklerle, karakterlerle ve bölgelerle karşılaşabiliyoruz ve çeşitli düşmanları da burada ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Kendi zamanımızı uygun olarak oynayabildiğimiz yapım içerisinde, elbette gece ve gündüz döngüsünden yararlanmak bir hayli önem arz ediyor. Çünkü geceleri daha karanlık bir atmosferin olduğunu deneyimlerken, gündüzleri ise daha açık ve ferah bir atmosferle karşılaşıyoruz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Temel oyun zaten tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor ve bununla beraber siz de geniş bir mücadeleye atılabiliyorsunuz. Farklı paketlerle ve genişletilmiş içeriğiyle beraber oyunun yeni deneyimleri bizlere sunulmaya devam ediyor. Bu deneyimine sizde yer almak isterseniz bir bakış atmanızda fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Genshin Impact Platformlar: PC Mobil PS4 Geliştirici: Mihoyo Dağıtıcısı: Mihoyo Tür: RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 2 Saat önce Siyah Beyaz Renkleriyle Hauntii 23 Mayıs'ta Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler