Mart 2023'te yeni nesil konsollara çıkış yapacak oyunlar

27.02.2023 16:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Her ay olduğu gibi birçok yapım yeni nesil konsollara çıkış yapmayı bekliyor. PS5 ve Xbox Series konsollarına çıkış yapmayı bekleyen oyunlar arasında BROK the InvestiGator, Anno 1800, Before Your Eyes ve daha fazlası yer alıyor.
 
Mart 2023 tarihinde çıkış yapacak PS5 ve Xbox Series oyunları 
 
- BROK the InvestiGator (1 Mart: Bulmaca, macera)
 
 
 
COWCAT tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan point and click, bulmaca, macera oyunu BROK the InvestiGator, 1 Mart tarihinde PS5 ve Xbox Series konsollarına geliyor. 2022 yılı içerisinde PC olatformuna çıkış yapan bu bulmaca macera oyunu içerisinde diğer taraftan rol yapma unsurları ve aksiyon unsurları da yer alıyor. Tüm bu özellikleri birbirine harmanlayan yapım karşımıza çok çeşitli özelliklerle çıkmayı hedefliyor. Konsollar için çıkış yapacak olan bu oyun öncelikle PC platformundaki oyuncular tarafından sevilmiş durumda. En azından Steam incelemeleri bunu gösteriyor.
 
Beat 'm up ve rol yapma unsurlarını harmanlayan bu oyun içerisinde arka planda da bir hikaye yer alıyor. Bu hikaye kapsamında dedektiflik rolünü üstleniyoruz ve çeşitli sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Hem bulmacaların hem araştırmanın hem de aksiyonun bir arada olduğu bu yapımda dilersek aklımızı dilersek de kas gücümüzü kullanabiliyoruz. Oyun her iki şekilde de oynamamıza izin veriyor ve bu konuda özgürlük tanıyor. Dolayısıyla bu da çeşitlilik bakımından gayet güzel bir detay.
 
Gelecek temasının işlendiği bu oyun içerisinde büyük bir mücadeleye atılıyoruz, tehditlerle dolu bu dünyada çeşit sırları ve gizemleri açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz. Oyun içerisinde çeşitli trajik olaylar yaşanmakta ve bu trajik olayların arkasında bir sır perdesi bulunmakta. Bizim de amacımız bu sır perdesini aralamak, karşımıza çıkan bulmacaları çözerek arka planda yer alan detayları öğrenmek ve olayı aydınlatmak.
 
 
 
Oyun bizlere Point and Click özelliğini bulmaca tarafında sunuyor yani karşımızda bir bulmaca varsa bu bulmacayı tıklayarak çözmeye çalışıyoruz. Bir yandan aklımızı çalıştırabildiğimiz diğer yandan da gücümüze başvurabildiğimiz bu oyunda nasıl ilerlememiz gerektiği tamamen bize kalmış. Dolayısıyla oyunun oynanış dinamiği ve özelliği bizim stratejimize ve planımıza göre değişkenlik gösteriyor. Her bir oyuncu bu oyunda farklı role bürünüyor ve ona göre eylemlerini gerçekleştiriyor.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hikaye odaklı bir yapı mevcut. Hikaye odaklı olması bizi oyuncular için her zaman iyi bir durum. Bu hikaye karşımıza dallanıp budaklanan bir yapıyı sergiliyor. Trajik olayları - üzücü olayları aydınlatabildiğimiz bu oyun içerisinde oynanışı ve gidişatı etkileyen çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Oyundaki bu seçimler çok önem arz ediyor. Dolayısıyla yaptığımız seçimlerin sonucuna katlanmak durumunda kalıyoruz. Bunun akabinde de seçimler sonuca doğrudan etki ediyor ve her bir oyuncu için bu sonuç değişkenlik gösteriyor. Bu özellik de iyi bir dokunuş olmuş.
 
Derin hikaye unsurları ve renkli karakterler
 
 
 
80'li yılların çizgi filmlerini andıran bu yapımda çeşitli karakterler bulunuyor. Renkli karakterlerin ve kişiliklerin yer aldığı bu oyun içerisinde hikaye açısından da zengin bir durum söz konusu. Oyundaki hikaye hem duygusal hem de derin bir şekilde bizlere anlatılmaya çalışılıyor.
 
Oyunda yer alan hikaye boyunca karşımıza çeşitli tehditler ve düşmanlar çıkabiliyor. Bu düşmanlar arasında çeşitli karakterler bulunuyor ancak diğer yandan boss savaşları yani patron savaşları da bulunuyor. Patronları alt etmek için kas gücümüze kullanmak gerekiyor. Dolayısıyla kas günümüzü geliştirmek için de seviye atlamamız lazım. Seviye atlama mekaniği de bu yapım içerisinde bulunuyor. Yaptığımız hamleler, yaptığımız seçimler ve çözdüğümüz vakalara göre seviye atlatabiliyoruz.
 
İki oynanabilir karakter yer alıyor, dilediğimiz zaman geçiş yapabiliyoruz
 
 
 
İki oynanabilir karakterin yer aldığı bu oyunda çeşitli ipuçlarını bir araya getiriyor, bu ipuçlarını kullanarak olayların sır perdesini açığa çıkarabiliyoruz. İki oynanabilir karakterler arasında istediğimiz zaman geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla bu konuda da oyun bizlere özgürlük sunuyor. Oyundaki dövüş sistemi konusunda geliştirici ekip bizlere kolaylık sağlıyor. Böylece dövüşler kolay modda yapılabiliyor.
 
Çizgi film benzeri karakterlerin yer aldığı bu oyun içerisinde bizleri büyük bir macera bekliyor diyebilirim. Oyunda hikaye gereği bizlere birden fazla son sunuluyor. Dolayısıyla bu hikayeden her bir oyuncu farklı deneyim elde ederek ayrılabiliyor. Oyunda yaptığımız seçimler çok önem arz ediyor. Haliyle yapacağımız seçimleri çok iyi değerlendirmemiz lazım ve ona göre plan yapmamız gerekiyor.
 
İlk etapta timsahı kontrol ettiğimiz bu yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi iki farklı karakteri kontrol edebiliyoruz. İki farklı karakter arasında istediğimiz zaman geçiş yapabiliyoruz. Bu yapım içerisinde trajik olayları çözmeye çalışıyor ve çeşitli karakterlerle diyaloglara girebiliyoruz. Farklı farklı yerlere ve bölgelere adım atıyor, burada yeni karakterlerle tanışıyor ve onlarla konuşabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde beat 'm up kısımları da bulunuyor. Tam bir aracde tarzı dövüş ve aksiyon sistemini bizlere sunan bu oyun içerisinde tilkilerden farelere sincaplardan tavşanlara kadar birçok hayvan dostu bulunuyor. Oyun içerisinde çözmemiz gereken çeşitli bulmacalar da ara ara bizlere sunuluyor ve her etkileşim öncesi veya sonrası bu bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde bizlere yardımcı olacak birçok karakter ve etmen de bizlere sunuluyor.
 
BROK the InvestiGator oyunu içerisindeki seçeneklerimiz bunlarla sınırlı kalmıyor. Bir de envanter sistemi bulunuyor. İlk başta oyuna başlarken tabii ki üç ayrı zorluk arasından seçim yapabiliyoruz: Kolay, orta ve zor seviyede. Oyun içerisinde bizlere ara sahnelerle çeşitli diyaloglar anlatılıyor, bu diyaloglar aracılığıyla da hikayenin gidişatına tanıklık ediyoruz. Oyuna ilk başlarken ara ara karakterimizi konuştuğunu ve bizlere olayları açıkladığını görüyoruz. En başta yanan bir bölgede başlıyor ve burada ne olduğunu araştırmaya koyuluyoruz. Bu kısımda çeşitli nesnelerle etkileşime geçebiliyor ve karakterimizin sürekli olarak bu bölgedeki serzenişine tanıklık ediyoruz.
 
 
 
Olayları farklı şekilde dillendiren ve bize aktaran karakterimiz de ortaya renkli bir kişiliğiyle çıkıyor. Dolayısıyla en kötü halde bile bu yapıdaki bir karakterle etkileşime girmek ve onu kontrol etmek gayet zevkli bir durum. Oyun içerisinde belli bölgelerde sağdan soldan çeşitli ekipmanlar topluyoruz, bu ekipmanlar dahilinde parçaları bir araya getiriyor ve bu bulmacayı çözmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi bir envanter sistemimiz bulunuyor, elde ettiğimiz eşyaları bu envanterimize atabiliyor ve yeri geldiği zaman bunları envanterden çıkartarak kullanabiliyoruz. Bulmacanın ve aksiyonun harmanlandığı bu yapım bizlere gayet güzel bir deneyim sunuyor.
 
Deponia tarzı bir yapımı anımastıyor
 
 
 
Oyun bana ilk etapta Deponia havasını hissettirdi. Dolayısıyla o oyunda da bu tarz renkli karakterler ve sürekli olarak konuşan ve bizlere her zaman mizahi açıdan bir bakış sunan karakterler vardı. Bu oyunda da aynı şekilde bu karakterler mevcut ve seslendirmeler de aynı şekilde yapılmış durumda. İki oyunun da bulmaca tarzı hemen hemen benzerlik gösteriyor ancak tabii ki Deponia oyununda aksiyon ve dövüş unsurları bulunmuyor. Sadece bulmaca ve diyalog üzerine ilerleme sağlanıyor. Dolayısıyla bu oyun içerisinde daha fazla çeşitlilik ve özellik yer alıyor. İki oyun da zaten bu kısımdan sonra ayrılıyor.
 
Oyun şu anda Steam platformu üzerinde 99 Türk lirasından satılıyor. 1 Mart tarihinde ise yeni nesil konsollara yani PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız hem bulmacanın hem de aracde tarzı dövüşlerin harmanlandığı bir oyunu denemek istiyorsanız bu yapıma da bir göz atabilirsiniz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem bulmacaları çözebiliyor hem aksiyona dahil olabiliyor hem de çizgi film tarzındaki grafiklere bakabiliyoruz.
 
- Creed: Rise to Glory – Championship Edition (3 Mart: dövüş, spor, PS5)
 
 
 
Survios tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından sunulacak olan spor - dövüş, boks oyunu Creed: Rise to Glory – Championship Edition, 3 Mart tarihinde PS5 konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Daha önce 2018 yılında sadece VR sanal başlıklarına çıkış yapan bu boks temalı yapım 3 Mart tarihi itibarıyla yeni nesil bir konsol alan PlayStation 5 konsoluna geliyor.
 
Yumruklarımızı konuşturduğumuz bu oyun içerisinde fizik temelli karakter animasyonları, dövüş unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde geliştirici ekibin eklemiş olduğu yakın dövüş odaklı yeni bir teknoloji bulunuyor. Phantom adlı bu yakın dövüş teknolojisi bizlere daha iyi bir boks deneyimi sunmayı hedefliyor.
 
Çeşitli antrenmanlara katıldığımız ve kendimizi daha da güçlendirebildiğimiz bu yapım içerisinde birçok boks maçına çıkabiliyor, rakiplerimizi birer birer alt edebiliyor ve ringlerin efsanesi olmaya çalışabiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli zorluklarda rakipler bulunuyor, bu rakiplere karşı kendi stratejimizi ve planlarımızı yapabiliyoruz. Rakiplerin yaptığı hamlelere göre kendi eylemlerimizi de gerçekleştirebiliyoruz. Mekanikleri ve dövüş unsurları ile de ön plana çıkmayı hedefleyen bu yapımda yumruklarımızı konuşturmamız gerekiyor.
 
 
 
Bu boks oyunu içerisinde farklı farklı karakterler yer alıyor. Bu karakterlerin her biri farklı becerilere ve yakın dövüş stillerine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Her birinin stili farklı olması bizim için çok daha iyi oluyor. Dolayısıyla her bir oyuncu bu oyunda farklı bir deneyim elde edecek ve farklı stratejiler uygulayacak. Böylece oyunun ne kadar çeşitli olduğu ortaya çıkıyor.
 
Oyun içerisinde diğer taraftan bitirici vuruşlar yapabiliyor ve bir yandan da sinematik bir dövüş deneyimi yaşayabiliyoruz. Oyunda yine yumruklarımızı konuşturmak için çeşitli antrenmanlara katılabiliyor, kendimizi güçlendirebiliyor ve rakiplere karşı daha etkili olabiliyoruz. Birden fazla oyun modunun yer aldığı bu oyun içerisinde kariyerimizi belirleyebileceğimiz bir kariyer modu yer alıyor. Bu kariyer modu içerisinde tıpkı diğer kariyer modlu yapımlarda olduğu gibi alçaktan başlayıp zirveye doğru yükselmeye çalışıyoruz. Burada her hafta çeşitli maçlara çıkabiliyor ve kendimizi sürekli olarak güçlendirmeye çalışıyoruz. Her aldığımız galibiyette de karakterimize geliştirebiliyor ve güçlendirebiliyoruz.
 
Yumruklarımızı konuşturduğumuz bu boks oyununda kariyer moda haricinde serbest oyun modu da bulunuyor. Bu serbest oyun modu içerisinde istediğimiz gibi dövüşebiliyor ve herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Bu moda girerek istediğimiz zaman istediğimiz kişiyle boks müsabakasına çıkabiliyor ve rakibi alt etmeye çalışabiliyoruz. Bu da hem antrenman yapmak için hem de kendimize geliştirmek için gayet ideal bir mod.
 
 
 
Creed: Rise to Glory – Championship Edition içerisinde yer alan bir diğer mod ise PvP modu. Çevrimiçi bir yapıya sahip olan bu mod içerisinde özel bir dövüş düzenleyebiliyoruz, arkadaşlarımızı bu özel dövüşe davet edebiliyoruz ve onlarla hızlı bir maç atabiliyoruz. Oyunda arkadaşımızla beraber ilerleyebiliyor ve çapraz oyun desteği ile hızlı maç yaparak rakipleri alt etmeye çalışıyoruz. Oyunda rakipleri alt etmeye çalışırken yumruklarımızı attığımız her bölge farklı farklı etkilere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Surata attığımız sert bir yumruk rakibi sersemletiyor, karın bölgesine attığımız her yumruk ise rakibi afallatıyor. Dolayısıyla her bir bölgenin farklı farklı geri dönüşleri bizlere yansıtılıyor.
 
Oyun içerisinde tabii ki boks müsabakalarından aşina olduğumuz bir ring bulunuyor, bu ring içerisinde yine bir anlatıcı yer alıyor. Bu oyunda yakın dövüş odaklı bir boks müsabakasına giriş yapıyoruz. Rocky evreninde geçen bu oyunda istediğimiz karakteri seçebiliyor ve karşımızdaki rakibi darmaduman etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yer alan her bir boksörün farklı yetenekleri bulunuyor, bu yetenekleri kullanarak rakipleri alt etmeye çalışıyoruz. Oyundaki grafik görsel ise tam olarak çok gerçekçi bir yapı değil de hafif de çizgi vari bir sanat stilini bizlere sunuyor.
 
 
 
Oyunda attığımız her bir yumruk rakibi gerçekten mahvediyor ve ona göre yumruklarımızı çok iyi hesaplamamız lazım. Attığımız yumruk sonrası karakterimiz yavaş yavaş yorulabiliyor ve ona göre eylemlerimizi ve stratejimizi uygulamamız gerekiyor. Oyun içerisinde yine kendimizi geliştirebileceğimiz ve yumruklarımızı güçlendirebileceğimiz bir antrenman sistemi bulunuyor. Bu antrenman içerisinde kum torbalarına yumruk atabiliyor, burada kendimizi hızlandırabiliyor yine mankenlere karşı antrenman yapabiliyoruz. Güçlendiğimiz her kısımda ise yine resmi müsabakalara çıkıyor ve sıralamada üst yerlere yerleşmeye çalışıyoruz.
 
Creed: Rise to Glory – Championship Edition sürümü içerisinde yumruklarımızı konuşturduğumuz esnada hem kroşe atma hem düz yumruk atma hem de kendimizi savunma gibi temel boks mekanikleri bulunuyor. Bu mekanikleri kullanmak ve üzerinde ustalaşmak için bir süre oyunu oynamak gerekiyor. Boks oyunlarının temelinde ise kendini savun ve doğru bulduğunuz zamanda yumruk at mekaniği yer alıyor. Bu sistemi oturtturursak oyun içerisinde çok daha güçlü hale gelebiliyor ve rakipleri alt edebiliyoruz.
 
 
 
Oyun ilk etapta VR başlıklarına çıkış yaptığından dolayı oynanış videoları birazcık baş döndürücü şekilde gözükebilir. Birinci şahıs kamera bakış açısına sahip bu oyun içerisinde yumruklarımızı doğru zamanda atmamız ve rakipleri alt etmemiz gerekiyor. Oyunda vurduğumuz her bir yumruk sonrasında puan kazanıyor ve en sonunda da en çok puan kazanan ve rakibi deviren maçın galibi oluyor. Oyun içerisinde attığımız yumruklar sonrası çeşitli efektler çıkıyor, kendimize gelen yumruklarda da aynı şekilde efektler patlıyor.
 
Oyun içerisinde rakibe ne kadar çok doğru zamanda yumruk atarsak ve bu yumruklarımız tam olarak işlerse çeşitli kombolar da yapabiliyoruz. Yani 3-4 kere kafaya vurduğumuz yumruk sonrası karşımıza kombo yapabileceğimiz bir mekanik çıkıyor, bu mekanik sayesinde de yumruklarımız daha hızlı konuşturabiliyor ve rakibi yere serme olayına girebiliyoruz. Bu da bizlere sinematik ve estetik bir dövüş sistemin olduğunu gösteriyor.
 
 
 
Kısaca toparlamak gerekirse bir boks oyunu içerisinde hangi özellikler yer alması gerekiyorsa bu oyunda da bu özellikler ve unsurlar yer alıyor. Hatta bu yapım biraz gerçekçilik dışına çıkarak çeşitli efektlerle ve çizgi film tarzı karakterlerle karşımıza çıkıyor. Oyun hem gerçekçilik hem de çizgi film sanat stili arasında bir noktada. Dolayısıyla tam olarak nasıl doğru şekilde adlandırırız ve konumlandırırız bu tamamen size kalmış. Eğer gerçekçilik takıntınız var ise belki bu oyundan hoşlanmayacaksınız ancak biraz daha estetik bir yapı isterseniz de bu yapıma bir bakabilirsiniz.
 
 
Boks oyunlarını seviyorsanız ve bu spora ilginiz varsa bu yapıma bir göz atabilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi 3 Mart tarihinde yeni nesil bir konsol PlayStation 5'e geliyor. İlk etapta sadece sanal başlık VR için çıkış yaptığından dolayı başka bir platformda yer almıyor. Oynanış videolarına YouTube üzerinden bir göz atabilirsiniz. Yine ben birkaç oynanış videosunu buraya bırakacağım. Bu videoları izleyerek oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz diyebilirim.
  
- KartRider: Drift (8 Mart, yarış, aksiyon - PS5, Xbox Series)
 
 
 
Nexon Korea Corporation tarafından geliştirilen ve Nexon America Inc. tarafından yayınlanacak olan yarış aksiyon oyunu KartRider: Drift, 8 Mart tarihinde konsollara geliyor. Bizleri eskilere götürecek bu yarış oyunu çeşitli özelleştirme seçenekleri ile karakterler ve araçlar yer alıyor. Hızlı aksiyonun ve yarışların yer aldığı bu oyun tamamen oynaması ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyun şu anda PC platformda bulunuyor ancak PlayStation 5 ve Xbox konsollarına 8 Mart tarihinde gelmesi planlanıyor. Oyunun çıkış tarihi henüz konsol sayfalarında mevcut değil ancak birçok raporda ve kaynakta 8 Mart tarihinde çıkış yapacağı belirtiliyor. Ben de bu oyunu Mart ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlara dahil ettim.
 
Eski yapım atari tarzının geliştirilmiş bir sürümü olan bu yapımda bizleri hızlı bir yarış deneyimi bekliyor. Oyun içerisinde katılacağımız kart yarış oyununda rakipleri elemeye, rakiplerimizi arkada bırakmaya ve birinci olmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde atılacağımız bu yarış oyununda karakterimizi özelleştirebiliyoruz ve farklı farklı pistlere giriş yapabiliyoruz.
Oyunda yarışırken tabii ki normal bir yarış olarak ilerlemiyor ortalık tam bir kaosa dönüşebiliyor. Dolayısıyla rakiplere çarparak onları sağa sola vurdurarak saf dışı bırakmaya çalışabiliyor ve ortalığı karıştırmaya başlayabiliyoruz. Hem eğlenceli anlar yaşayabiliyor hem de bizlere üstün bir yarış deneyimi sunmayı hedefliyor diyebilirim.
 
 
 
KartRider: Drift içerisinde hem araç özelleştirmesi hem de karakter özelleştirme seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler şu anda çok fazla değil ancak zamanla bu içerik doldurulacak ve bizlere daha fazla özelleştirme seçeneği sunulacak. Yine oyuncularının PC platformunda belirttiği gibi oyun içerisinde çok fazla karakter ve araç özelleştirme öğesi bulunmuyor. Dolayısıyla bunun arttırılması gerektiği belirtiliyor. Geliştirici ekip şu anda oyunun konsol sürümleri üzerinde yoğunlaşmış durumda. Haliyle konsollara çıkış yaptıktan sonra daha fazla karakter özelleştirme ve araç özelleştirme unsurları oyuna hızlı bir şekilde dahil edilecek.
 
Oyun içerisinde tabii ki her bir yarışı kazanmak için piste atılıyoruz ve rakipleri elemeye çalışıyoruz. Oyunda bu durumu daha eğlenceli hale getiren bir de liderlik tablosu bulunuyor.
Liderlik tablosunda en üst süreye çıkmak için tabii ki uğraşıyor ve bu oyunun üzerinde ustalaşmaya çalışıyoruz. Oyunun kendine has sürüş mekanikleri ve dinamikleri bulunuyor. Bu mekanikler üzerinde ustalaşmak da birazcık zaman alabiliyor. Dolayısıyla oyuna bir süre oynamak ve vakit geçirmek gerekiyor.
 
 
 
Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapı mevcut. Oyunda isterseniz arkadaşlarınızla beraber rekabet içerisine girebilir isterseniz de tek oyunculu olarak başka rakiplere karşı mücadele edebilirsiniz. Çevrimiçi bir yapıyı bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde çevrimiçi liderlik tabloları da yer alıyor. Bu tablolarda en üst sıralara ulaşmak tabii ki ana hedefimiz oluyor. Hem kendimizi geliştirmek hem de özelleştirme yapmak bu oyunun temelinde yer alıyor.
 
Oynaması ücretsiz olarak karşımıza çıkış yapacak bu yapımda geliştirilmiş içerikler ve iyileştirilmiş sürüş deneyimi bulunuyor. Popüler bir yarış oyunu olan bu yapım şu anda geliştirilmiş seçeneklerle PC platformunda yer alıyor. Konsol sürümleri de yakında çıkmaya hazırlanıyor. Kart yarışı oyununda hızlı bir şekilde pistlerin tozunu alabiliyor ve rakiplerimizi arkada bırakmaya çalışıyoruz. Çeşitli erişebilir ve rekabetçi içeriklerle beraber çok oyunculu bir yarış deneyimi bizleri bekliyor. Bunun yanı sıra iyileştirilmiş görseller yine yeni monitörlere uygun çözünürlük desteği ve daha fazlası bu oyun içerisinde yer alıyor.
 
 
 
İster yakınınızdaki arkadaşlarımız ile isterseniz de dünya çapındaki oyuncularla kapışabileceğimiz bu yarış oyununda aracın kontrolü tamamen bizim elimizde oluyor. Oyun içerisinde çeşitli kişileştirme seçenekleri ve özgürlüğü bulunuyor. Her oyuncu kendi kişiliğine ve isteğine göre gerek karakterini gerekse aracını özelleştirebiliyor. Bu özelleştirme sayesinde de oyuncu kendini benzersiz hissediyor ve bu da yarışlara yansıyor. Tabii ki bu oyunda temel amacımız yarışlarda birinci gelmek ve çevrimiçi liderlik tablolarında üst sıralara yerleşerek adımızı dünyaya duyurmak. KartRider: Drift oyunu içerisindeki tabii ki çevrimiçi liderlik tablolarında üst sıralarda yer almak çok zor. Dolayısıyla oyunu sürekli olarak oynayarak ve bu oyun üzerine ustalaşarak en iyisi olmaya çalışabiliyoruz. Zaten sürüş mekaniklerine ve araç dinamiklerine alıştığınız zaman bu oyunda daha iyi bir konuma gelebiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde araç özelleştirme seçenekleri ile onlara renk verebiliyor, çeşitli parçalarını güçlendirebiliyor ve farklı tarzda araçları elde edebiliyoruz. Araç ve karakter özelleştirme olayı tamamen bizim keyfimize ve zevkimize göre yapılabiliyor. Dolayısıyla her bir oyuncu farklı bir özelleştirme seçeneğine ve karaktere sahip olacak. Bu da eşsiz bir karaktere ve araca sahip olmamızı sağlayacak. KartRider: Drift içerisinde özelleştirmiş olduğumuz araçlarla ve karakterlerle beraber hızlı bir şekilde yarışlara dalacak, liderlik tablolarında ön plana çıkmaya çalışacak ve daha fazlasını yapmaya çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde yine özelleştirme yapacağımız seçenekler arasında aracın her bir parçasına dokunabiliyor, renginden motoruna kadar birçok parçasını karışabiliyoruz. Oyunda yine aracımızın üzerine ekleyebileceğimiz çeşitli çıkartmalar ve yapıştırmalar bulunuyor. Bu yapıştırmalar ile diğer oyunculara bir nevi hava atabiliyoruz diyebilirim. Bunun dışında oyun içerisinde farklı farklı beceriler bulunuyor. Bu beceriler sayesinde de rakipleri saf dışı bırakabiliyor ve belirli bir süre arkada bırakabiliyoruz. Çapraz platform desteği ile de ön plana çıkan bu yapımda ister mobilden ister PC'den istersek de konsollardan bu oyunu oynayabilir ve her bir platform birbirleriyle mücadele edebilir.
 
Oyun içerisinde normal yarış harici bir de farklı farklı modlar yer alıyor. Bu modlar oyunculara farklı deneyimler sunuyor ve gerçekten de iyi bir seçenek oluyor. Örneğin hız modunda oyun içerisinde çok hızlı bir yarış içeriğine dalarak sadece hıza odaklanıyoruz. Burada tabii ki hassas kontroller, gelişmiş drift seçenekleri, araçlar ve farklı sürüş dinamikleriyle sınırlarımızı zorluyoruz. Bu mod içerisinde ortalık kaosa sürüklenebiliyor ve tamamen hızlanabileceğimiz ve uçabileceğimiz için hızlı bir yarış deneyimi bizleri bekliyor olacak. Bunun yanı sıra kullanabileceğimiz çeşitli ekipmanlar ve araçlar da bulunuyor. Oyun içerisinde rakipleri alt etmek için de roket atarlar, bombalar ve ufo gibi çeşitli özellikler ve beceriler kullanabiliyoruz. Böylece rakipleri alt etmek için uğraşıyoruz.
 
 
 
Normal yarışların haricinde fantezi bir yarış deneyimi sunan bu oyun içerisinde rakipleri alt etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Oyun içerisinde hangi mod bulunursa bulunsun bu modlar içerisinde temel amacımız birinci olmak. Dolayısıyla her bir mod içerisinde birinci olmak için yarışıyor ve bu modların özelliklerinden de faydalanabiliyoruz. Hangi mod sizlere eğlenceli geliyorsa o modu deneyimleyebilir ve pistlere dalış yapabilirsiniz.
 
Kısaca toparlamak gerekirse çeşitli karakter ve araç özelleştirme seçenekleri ile bizlere atari tarzı hızlı bir yarış aksiyon deneyimi sunan bu yapım nostalji bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde zamanla kendinizi geliştirebileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz bir mekanik bulunuyor. Bu mekanik sayesinde de oyunu  sürekli olarak oynayabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda farklı farklı pistlere ve bölgelere atılabiliyor ister yakındaki arkadaşlarınızla istersiniz de dünya çapındaki oyuncularla kapışabiliyor ve çevrimiçi liderlik tablolarını üst sıralara çıkmaya çalışıyorsunuz. Garajınızı oyun ilerledikçe doldurabiliyor ve çeşitli özelleştirme seçenekleri ile burayı süsleyebiliyorsunuz. Yarış ve aksiyon severler için gayet ideal bir deneyim sunuyor diyebilirim.
 
- Transport Fever 2 (9 Mart: PS5, Xbox Series, simülasyon, strateji, yönetim)
 
 
 
Urban Games tarafından geliştirilen ve Good Shepherd Entertainment tarafından yayınlanacak olan simülasyon, strateji, yönetim oyunu Transport Fever 2, 9 Mart tarihinde yeni nesil konsollara gelmeye hazırlanıyor. Simülasyon unsurlarının ön planda olduğu bu strateji yönetim oyununda yeni bir dünyayı keşfediyor, farklı farklı bölgelere geçiş yapıyor ve dünyanın farklı harikalarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde büyük bir ulaşım ağı kuracağımız bu dünyada kara, su ve hava kısımlarına geçiş yapabiliyor ve her bir kısımda farklı farklı yönetim unsurlarına erişebiliyoruz. Oyun içerisinde bizim temel amacımız gereken profesyonel ulaşım desteğini halka sağlamak ve sunmak. Bu ulaşım simülasyon oyununda yapacağımız temel şeyler yukarıda da bahsettiğim gibi ulaşım altyapısını sağlamak. Gerek havada gerek karada gerekse suda bu tür desteği sunmak bu oyunun temel taşı.
 
 
 
Simülasyon oyunu içerisinde yer alan bu dünyada ulaşım altyapısı oldukça önem arz ediyor. Ulaşım altyapısını profesyonel olarak halka sunmak için gerekli olan özveriyi kendimizde bulmamız gerekiyor. Oyun içerisinde gerek trenler gerek otobüsler gerekse kamyonların ulaşabileceği altyapıyı düzenlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde simülasyon unsurlarının ön planda olduğu bu dünyada birçok ayrıntı, yönetim unsurları, ulaşım altyapı desteği ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Tüm bu unsurlar arasındaki dengeyi sağlamak ve yönetmek tamamen bizim elimizde.
 
Oyundaki temel amacımız ulaşım konusunda rakipsiz bir yönetim sistemi kurmak. Kuracağımız bu şirket sayesinde gerekli olan kargoları, insanları ve daha fazlasını farklı bölgelere doğru sağlıklı ve güvenli bir şekilde ulaştıracak ve şirketimizin güvenilirliğini arttırabileceğiz. Her yaptığımız güzel iş sonrasında şirketimizin değeri artacak ve kazancımıza kazanç eklemeye başlayacağız. Oyun içerisinde kuracağımız bu profesyonel ulaşım ağı sayesinde insanları ve kargoları bir yerden bir yere götürebilecek, yeni yeni oluşumlara gidebilecek ve rakipsiz bir şirket olma yoluna girişeceğiz.
 
 
 
Transport Fever 2 içerisinde yer alan bu ulaşım şirketinin her bir bölümünü kendimiz bizzat yöneteceğiz. Yani oyun içerisinde bulunan ekonomi, ulaşım kurulumu, yol güzergahları ve daha fazlası tamamen bizim elimizde olacak. Tüm bunların düzenlemelerini sağlıklı ve planlı bir şekilde yapmamız gerekecek. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunacak. Avrupa, Amerika ve Asya kıtaları bu yapım içerisinde yer alacak ve her bir bölgeye - kıtaya geçiş yapacak buralara da ulaşım sistemimizi kurabileceğiz.
 
Gerçekçi bir ulaşım simülasyonunu bizlere sunan bu oyunda demir yollarından havaya, deniz güzergahından kara taşımacılığına kadar tüm ulaşım türleri bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde her bir ulaşım türüyle farklı farklı uğraşacak ve bunları geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Oyunda yine inşa edeceğimiz bu yolları tek tek görebilecek, bunlar üzerinde düşünebilecek ve planlar yapabileceğiz. Tüm yönetimsel işlemlerin elimizde olduğu bu dünyada farklı stratejiler benimseyerek şirketimizi daha yukarılara taşımamız gerekecek.
 
 
 
Farklı farklı kıtalara ve bölgelere geçiş yapacağımız bu simülasyon oyununda oyun deneyimimizi iyileştirecek çeşitli modlar da yer alıyor. Bu mod içerisinde dilediğimiz her şeyi yapabiliyor ve kilidini açabileceğimiz çeşitli ödüller ve başarımlar bulunuyor. Oyun içerisinde yer alan serbest mod sayesinde istediğimiz şekilde ulaşım ağı kurabiliyor, kilidini açabileceğimiz çeşitli başarımlara ulaşabiliyor ve çeşitli konularda meydan okuma yapabiliyoruz. Diğer kısımda ise ana hikaye modu bulunuyor. Bu hikaye modunda bizlere bir hikaye anlatılıyor bu hikaye hem ara sahnelerle hem de seslendirmeler ile bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunun hikaye modunu daha ön planda yer alıyor. Hikaye modu içerisinde çeşitli görevler bulunuyor. Bu sayede oyunu hem öğrenebiliyor hem de hikayenin tadını çıkarmış olabiliyoruz.
 
Ulaşım altyapı simülasyonu oyununda şirketimizin ekonomik giderlerini, ihtiyaçlarını ve daha fazlasını yönetebiliyor ve görebiliyoruz. Oyundaki tüm bu unsurların elimizde olduğu bu dünyada her açıdan düşünmemiz ve plan yapmamız gerekiyor. Oyun içerisinde bir şehrin ihtiyaç duyacağı tüm ulaşım unsurlarını sağlamamız ve şirketimizi ön plana çıkarmamız lazım. Örneğin bir şehirde köprüler, tüneller, yollar çok önem arz ediyor. Biz de bu konuda şirket olarak profesyonel bir destek sunmak ve gerekli yapıları kurmamız gerekiyor. Kurduğumuz Bu yapıların sağlamlığı ve güvenilirliği ne kadar çok iyi olursa o kadar çok geri dönüşü bizleri oluyor.
 
 
 
Oyun içerisinde yine kuracağımız yapılar arasında demir yolları, caddeler, ışıklı levhalar, otobüs güzergahları ve daha fazlası bulunuyor. Dolayısıyla ulaşım konusunda tüm detaylar bu simülasyon oyunu içerisinde yer alıyor ve bunların her birinin planını bizzat bizim yapmamız gerekiyor. Oyunda yine ulaşım konusunda çok dikkat etmemiz gereken konular arasında trafik bulunuyor. Eğer bir bölgede çok trafik oluyorsa yoğun bölgenin yollarını genişletmek veya ışıklandırma yapmak gerekiyor. Dolayısıyla her bir kısmı çok iyi düşünmek ve yoğunlaşan kısımlara da değişiklik yapmamız ve geliştirme yapmamız gerekiyor. Tüm altyapı işleri kısacası bizim elimizde diyebilirim.
 
Daha önce bilgisayar platformuna çıkmış olan bu yapım bizlere 20 saatin üzerinde oynama süresi sunuyor. Oyun içerisinde üç farklı kısım yer alıyor ve bu hikaye kısımlarını deneyimleyebiliyoruz. Oyunda ayrıca üç ayrı manzara türü bulunuyor. Farklı farklı manzaralara dalabileceğimiz ve farklı kıtalara yol alabileceğimiz ve profesyonel ulaşım ağımızı kurabileceğimiz çeşitli yapılar da bizlere sunuluyor.
 
 
 
Oyun içerisinde şirket olarak ulaşım ağı kurabiliyor ve bunları profesyonel olarak destekleyebiliyoruz. 200'ün üzerinde aracın, trenin, otobüsün ve daha fazlasının bulunduğu bu oyunda dikkat etmemiz gereken çok fazla detay ve unsur bulunuyor. Yine caddelerin hacmi, trafik durumu, ekonomik giderler, konutların yoğun olduğu kısımlar ve daha fazlasının tamamen düşünülmesi gerekiliyor. Tüm bu unsurlar akabinde ulaşım ağımızı kurmamız ve sağlıklı bir altyapıyı halka arz etmemiz lazım.
 
Daha önce PC platformuna çıkmış olan bu yapım mod desteğini de bünyesinde barındırıyor. Oyunun PC sürümünü oynayanlar görmüşlerdir: Steam atölyesinde bu yapım için birçok mod desteği bulunuyor. Bu mod desteği sayesinde oyun içerisinde çeşitli özellikler ve güncellemeler getirebiliyorsunuz. Dolayısıyla daha detaylı ve farklı bir oyun yapısı istiyorsanız bu atölye desteğinden de faydalanabilirsiniz. Dilerseniz siz de bu mod konusunda kendinizi ileri seviyeye taşımak isteyebilirsiniz. Bunun için de kendi modunuzu yayınlayabilir ve buradaki oyunculara sunabilirsiniz. Bunlar sayesinde de kendi yaratıcılığınızı ön plana çıkarabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.
 
 
 
Ulaşım simülasyonu oyunu içerisinde bir taraftan profesyonel olarak ulaşım kuracak diğer taraftan ise gerçekçi simülasyon unsurları ile beraber çok ayrıntılı bir dünyaya geçiş yapacağız. Ayrıntıların çok olduğu ve öğrenilmesi belki de biraz zaman aldığı bu oyunda biz oyuncular olarak tüm kıtaya ve bölgelere ulaşım ağı kurmak ve bu ulaşım ağını sürekli olarak desteklemek gerekecek. Oyun içerisinde bir bölgede trafik çıkabilecek, o bölgede yer alan trafik yoğunluğunu azaltmak için şirket olarak elimizden geleni yapacak ve gerekli düzenlemeleri sunmamız gerekecek. Bunun için de tabii ki ekonomik anlamda şirketimizi beslememiz ve daha fazlasını yapmamız lazım.
 
Bu tarz şehir simülasyon ve ulaşım simülasyon oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz. Oyun şu anda yukarıda da belirttiğim gibi Steam üzerinden PC oyuncuları için mevcut. 340 TL'den şu anda satışta olan bu yapım 9 Mart tarihinde PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarına geliyor. Yeni nesil konsollara çıkış yapacak olan bu yapımı siz de mevcut konsollarınızla deneyimleyebilecek ve kendi profesyonel ulaşım şirketinizi kurabilecek ve genişletebileceksiniz.
 
- LEAP (1 Mart: PS5, Xbox Series, bilim kurgu, aksiyon, nişancı)
 
 
 
Blue Isle Studios tarafından geliştirilen ve Blue Isle Publishing tarafından yayınlanacak olan bilim kurgu temalı, aksiyon, nişancı oyunu Leap, 1 Mart tarihinde yeni nesil konsollara geliyor. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla bizlere sunulan bu yapım içerisinde büyük bir bilim kurgu dünyasına atılıyor, bu dünyada çevrimiçi çok oyunculu olarak savaşa başlıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bilim kurgu temasına ait karakterler, farklı türde silahlar ve farklı bölgeler bulunuyor. Bu karakterlerin, silahların ve bölgelerin her birinin farklı özellikleri ve farklı şekilleri yer alıyor. Tüm bunları kullanmak ve karakterimizi geliştirmek bunun dışında karşımıza çıkan oyuncuları alt etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Tamamen silah kullanımına dayalı bu oyun içerisinde tüm nişancı türünün özellikleri bulunuyor. Elimize silah alıp dosdoğru farklı haritalarda ilerliyor, ilerlerken takım arkadaşlarımızla beraber iletişime geçiyor, onlarla koordineli bir şekilde planlar yapıyor ve karşımıza çıkan düşman askerlerini halletmeye çalışıyoruz. Oyunda farklı farklı bilim kurgu temasına ait silahlar, benzersiz sınıf becerileri ve daha fazlası bizlere aktarılıyor. Çok fazla özelleştirme ve seçenek olduğundan dolayı bizlere birçok konuda oyun özgürlük sunuyor diyebilirim.
 
 
 
Erken erişim olarak piyasaya sürülen bu yapım ilk olarak PC platformuna çıkış yaptı. Şimdi ise yeni nesil konsollara yani PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyun bir yandan konsol sürümlerine port edilirken diğer yandan da erken erişim sürümünde oyuncu geri bildirimleri dikkate almıyor ve oyunun eksiklikleri giderilmeye çalışılıyor. İki taraftan da çalışan ekip bizlere bilim kurgu temalı nişancı deneyimi sunmayı hedefliyor.
 
Atıldığımız bu dünyada her bir oyuncu tepeden tırnağa silahlı bir şekilde büyük bir mücadeleye atılıyor, silahlı ve donanımlı olarak atıldığımız bu dünyada kendimizin de dahil olduğu bir takım kuruyor, bu takımla beraber iletişime geçebiliyor ve onlarla planlı bir şekilde karşımıza çıkan düşman unsurlarını alt edebiliyoruz. Çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oynanabilen bu yapım içerisinde karşımıza farklı farklı yerlerden  oyuncular çıkabiliyor ve onları alt etmek için de kendi takımımızla beraber iletişime geçebiliyor ve planlar yapabiliyoruz. Düşmanları ablukaya almak üstten veya alttan köşeye sıkıştırmak ve daha fazlasını yapmak tamamen bizim stratejimize ve ekip falan iletişimimize bağlı.
 
 
 
Atıldığımız bu çevrimiçi çok oyunculu nişancı oyununda birçok farklı araç, birçok farklı silah türü, aletler, beceriler ve daha fazlası bizlere aktarılıyor. Oyunda bir karakter sınıfını seçebiliyoruz, bu karakter sınıfı ile beraber çeşitli becerileri kullanabiliyor ve diğer oyunculara karşı daha etkin bir şekilde karşı çıkabiliyoruz. Yine kendi kullanımınıza uygun silah türlerini seçebiliyor, cephane türlerini seçebiliyor ve ona göre donanabiliyoruz. Bu sayede düşmanlara karşı daha iyi atışlar yapabiliyor ve daha isabetli vuruşlar gerçekleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde tabii ki zafer elde etmek için hem takımımızla beraber koordineli bir şekilde çalışmak hem de atışlarımızın isabetli bir şekilde gitmesi gerekiyor.
 
Birinci şahıs nişancı oyununda bilim kurgu teması sonuna kadar işleniyor ve bu bölgede bulunan her haritada bilim kurgu teması oldukça fazla yansıtılıyor. İçerisinde bulunduğumuz gerek karakterler gerekse silahlar ve çevre etmenleri tamamen bilim kurgu temasına ait bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde elbette silah ve karakterlerden hariç çeşitli çevre etmenlerini de kullanabiliyoruz. Örneğin bir maça başladık, bu maç içerisinde karşımıza mekanik bir geyik çıkabiliyor, bu geyiğin istersek üstüne atlayabiliyor ve hızlı bir şekilde bir yerden başka bir yere geçiş yapabiliyoruz. Yani oyun içerisinde binek olarak kullanabileceğimiz mekanik araçlar da bulunuyor diyebilirim.
 
 
 
Oyuncu içerisinde tabancalardan makineli tüfeklere kadar birçok türde silah türü bizleri bekliyor olacak. Oyunda sadece silahımızı değil aynı zamanda ekibimizle beraber koordineli bir şekilde çalışmak gerekecek. Oyunda gerek atışlarımız gerekse çevre etmenlerini çok iyi kullanmamız lazım. Sadece nişan al ateş et olayının haricinde bir de karşımıza çıkan oyunculara karşı ilave strateji uygulamamız gerekiyor. Bu oyun içerisinde kullanacağımız çeşitli binek araçları ve daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Öte yandan elbette kullanacağımız silahlardan makineli tüfeklere kadar birçok farklı araç da bizleri bekliyor olacak. Örneğin elimize bir drone alabilir, bu drone ile etrafı keşfedebilir ve bu keşif esnasında bir düşmanla karşılaştığımız zaman onun üzerine doğru gidip onu atabilir ve patlatabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz farklı farklı silah türleri de bulunabiliyor diyebilirim.
 
 
 
Bunun dışında yine çeşitli ateşlerden korunmak için kalkan kullanabiliyoruz. Bu yapım içerisinde farklı farklı etmenler bulunduğundan dolayı gerek drone gerek kalkan gerekse kanca gibi çeşitli unsurlar da yer alıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi drone ile etrafı keşfedebiliyor ve düşman gördüğümüz yere bu drone'u patlatabiliyor, kalkan ile düşman atışlarından korunmaya çalışabiliyor, kanca ile de yüksek yerlere tırmanmak ve oralara ulaşmak için hamleler yapabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda yüksek yerlerde olmak her zaman bizim için avantajlı. Çünkü diğer oyunculara karşı yukarıdan isabet almak ve aşağıdaki oyuncuları görmek daha kolay. Yüksek yerler her zaman konum avantajına sahip kısımlardır. Dolayısıyla kancayı bu oyun içerisinde bol bol kullanacağız diyebilirim.
 
Elbette bu tarz oyunların olmazsa olmazı özelleştirme sistemi ve mekaniği. Özelleştirme sistemi içerisinde karakterimizi, silahımızı ve emojilerimizi özelleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde görünümlerinizin haricinde çeşitli araçları ve silahları tamamen farklı görünümlerle bezeyebiliyoruz. Bunun dışında yine karakterimizi özelleştirerek diğer oyunculardan farklı görünebiliyor, silahlarımıza yeni kaplamalar ve çıkartmalar ekleyerek görsel olarak daha güzel hale gelebiliyoruz. Bunun dışında rakip oyunculara karşı gösterebileceğimiz çeşitli emojiler ve dans türleri de bulunuyor. Bunları da oyun içerisinde bir rakibi öldürdükten sonra veya istediğimiz zaman kullanabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz özelleştirmeler ve seçenekler de bu yapım içerisinde yer alıyor.
 
 
 
Yine bu emojileri ve dans türlerini rakiplerle dalga geçmek için de kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu geliştirmeler ve özelleştirmeler ilerleyen zamanlarda daha da artış gösterecektir. İlk etapta az bir seçeneğe sahip olacağımız bu yapım içerisinde ilerleyen süreçte daha fazla özelleştirme seçeneği, emoji seçeneği ve  diğer seçenekler eklenecektir.
 
Oyun şu anda erken erişim sürümünde bulunuyor. eErken eşim sürümü içerisinde geliştirici ekip geri bildirimlerin önemsendiğini belirtiyor. Bu süreçte oyunun eksiklikleri gideriliyor ve yeni yeni güncellemelerle ek özellikler oyuna dahil ediliyor. Oyun şu anda Steam platformu üzerinden PC için yer alıyor. Şu anda Steam üzerinde 50 Türk lirasından satışta. Erken erişim sürümünde 50 TL'den satışta olan bu yapım tam sürüme geçiş yaptığı zaman fiyatını arttıracaktır. Dolayısıyla eğer çevrimiçi çok oyunculu ve bilim kurgu temasının harmanlandığı bu yapımı denemek istiyorsanız bu fiyattan almanızda fayda var.
 
Oyunu denemek için şu anda ne yazık ki bir demo sürümü bulunmuyor. Dolayısıyla oyunu satın alıp deneyebilirsiniz. Eğer elinize bir PC varsa Steam üzerinden bu yapımı satın alıp deneyebilir ve 2 saatin altında bir süre geçirdikten sonra oyunu beğenmezseniz de iadesini gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
 
Bilim kurgu teması ile karşımıza çıkan çevrimiçi çok oyunculu aksiyon nişancı oyunu 1 Mart tarihinde yeni nesil konsollara - PlayStation 5 ve Xbox Series'e geliyor. Bu tarz nişancı oyunlarından hoşlanıyorsanız ve bilim kurgu teması da ilginizi çekiyorsa bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Ancak tabii ki çok oyunculu bir yapı sergilediğinden dolayı herhangi bir hikaye vs. bulunmuyor. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak diğer oyuncularla beraber büyük bir mücadeleye atılıyoruz.
 
- Before Your Eyes (10 Mart: PS5, hikaye, macera, interaktif kurgu)
 
 
 
GoodbyeWorld Games tarafından geliştirilen ve Skybound Games tarafından yayınlanan hikaye odaklı interaktif kurgu macera oyunu Before Your Eyes, 10 Mart tarihinde Playstation 5 konsoluna geliyor. Çizgi tarzı grafikleri ve ilgi çeken karakterlere sahip bu hikaye odaklı macera oyununda birinci şahıs kamera açısı ile beraber duygusal bir anlatım yer alıyor. Bu yapım içerisinde tamamen içimize işleyecek bir hikaye bizlere aktarılmaya çalışılıyor ve hikayemizi bu oyunla beraber bitirmeye odaklanıyoruz. Oyun içerisinde ilgi çeken tarzda karakterler, yerler ve daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Hikaye odaklı bu yapım içerisinde atılacağımız bu macerada duygu yüklü bir ortama giriş yapıyoruz. Giriş yaptığımız bu ortamda zaman zaman çeşitli seçimlerle karşılaşıyor ve gideceğimiz yola bizzat biz karar veriyoruz. Karar verdiğimiz bu yolda ve yapacağımız her seçim de sonuçlar farklılık gösteriyor ve gideceğimiz yer de değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla bu oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
 
 
Yürek burkan bir hikayenin bizlere sunulduğu bu yapım içerisinde gerçek hayatta olduğu gibi tüm yaşantımız gözlerimizin önüne geliyor. Hikaye anlatımının büyük oranda ön planda olduğu bu yapım içerisinde hem ara sahneler hem karakterlerle etkileşim hem de farklı bölgelere gitme durumu bulunuyor. Her tanıştığımız karakterin bizlere hikayeye dair parça bıraktığı bu yapım içerisinde gerçek hayattan esintiler de yer alıyor.
 
Yenilikçi bir teknikle anlatılmaya çalışılan bu hikaye kapsamında yer yer duygularımıza hakim olamıyor ve oldukça hüzün dolu bir ana geçebiliyoruz. Bu yapım içerisinde karakterimizin eskiden yaşamış olduğu anılara geri dönebiliyor ve hatta bu anıları tekrardan yaşayabiliyoruz. Eskiye gittiğimiz bir yapım içerisinde bu tarz bir deneyim elde etmek elbette hikaye açısından önemli bir unsur. Burada ana karakterimizin eskiden neler yaşadığını, nasıl bir yoldan geçtiğini ve daha fazlasını görebiliyor ve bizzat kendi elimizle deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Hayat hikayemizi öğrenebileceğimiz bu yapım içerisinde ilgi çekici karakterler, renkli atmosferler ve manzaralar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Birinci şahıs kamera bakış açısına sahip bu oyunda farklı bölgelere ilerliyor, bu bölgelerde yeni karakterlerle ve insanlarla tanışabiliyor, onlarla beraber hikayenin gidişatı hakkında bilgi alabiliyor ve çeşitli sırları açığa çıkarabiliyoruz. Bağımsız bir yapım olan ve ilk başta Kickaster projesi ile desteklenen bu yapım bağımsız oyun ödülünü alan bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyun içerisinde işlenilen tema ise hastalık, ölüm ve hüzün olarak karşımıza geliyor. Bu üç temel etrafında dönen bu yapımla beraber duygularımıza hakim olamıyor ve kendimizi bu hikayeye kaptırabiliyoruz.
 
Geçmişe bir göz attığımız ve ana karakterimizin yaşadıklarını öğrendiğimiz bu duygu yüklü oyun içerisinde her bir karakter seslendirmeli olarak karşımıza çıkıyor. Bunlardan bahsetmemin sebebi de oldukça basit. Çünkü oyun bağımsız bir proje ve seslendirme gibi teknikler olmayabiliyor. Dolayısıyla bu yapım bağımsız bir proje olduğundan dolayı bu tarz içeriklerinde olduğundan bahsetmem gerekiyor. Yukarıda bahsettiğim gibi her bir karakter tamamen seslendirmeli olarak karşımıza çıkıyor ve hikayenin gidişatını bizlere aktarıyor. Atılacağımız bu hikaye odaklı macerada gerçek hayatta olduğu gibi beklentilerimizi gerçekleştirmek istiyoruz.
 
 
 
Oyuncular tarafından beğenilen bu yapım bizleri renkli dünyaya götürüyor ve bu dünyada duygu yüklü bir anlar yaşıyoruz. Oyun içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve her bir deneyimi bizzat yakından yaşıyoruz ve kameramızla beraber geçiş yapabileceğimiz ve oyun içerisinde karakterimizin bizzat gözünden ilerliyor ve her bir anı dolu dolu yaşayabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı olaylar yaşayabiliyor ve çeşitli ufak bulmacalar da bulunuyor. Bir cenaze töreninden başlayarak kamp alanına doğru geçiş yapabiliyor ve farklı farklı olaylara şahit olabiliyoruz. Bu da oyunun bizlere sunduğu hikayenin ne kadar geniş bir yer kapladığını gösteriyor.
 
Oyunun gerek grafikleri gerekse dünyası gerçekten de ilgi çekiyor. Daha önce bu tarz grafiklere sahip olan birçok yapım bulunuyor ancak bu yapımı Road 96 ile karşılaştırabilirim. İki oyun arasında da hem hikaye anlatımında hem de grafik ve karakter tasarımı anlamında benzerlik bulunuyor. Dolayısıyla Road 96 oyununu oynadıysanız bu yapımı hem grafik anlamında hem de hikaye anlatımı konusunda sevebilirsiniz.
 
 
 
Farklı anlara şahitlik ettiğimiz ve farklı karakterlerle tanışabildiğimiz bu oyunda karşımıza farklı türde karakterler çıkıyor. Bu karakterler bizlere hikayenin geri kalanını anlatıyor ve geçmişe doğru yol aldığımız bu oyunda farklı anıların kilidini açabiliyoruz. Oyun içerisinde elimizde bir web kamerası bulunuyor ve bu kamera aracılığıyla eski anlara giderek bu anıları tazelemeye ve daha da açmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde diğer yandan mini tarzda bulmacalar bulunuyor ve ara sıra da karşımıza çıkacak olan seçimlerle farklı sonuçlara doğru ilerleyebiliyoruz.
 
Oyunda eskiden tanıştığımız karakterler dışında yeni tanışabileceğimiz ve onlarla etkileşim kurabileceğimiz karakterler de bulunuyor. Bu karakterler de hikayenin gidişatına etki ediyor ve bizlere daha iyi bir anlatım sunuyor.
 
Bağımsız bir proje olan bu yapımda güzel bir deneyim yaşayabiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan karakter animasyonları ve seslendirmeleri de gayet yerinde. Dolayısıyla hikaye odaklı macera yapımlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna da bir şans verebilir ve bir göz atabilirsiniz. Steam sayfası üzerinde zaten son derece olumlu etiketine sahip. tek oyunculu bir yapım olan bu oyun ayrıca Steam başarımlarını da bünyesinde barındırıyor. Bunun dışında 8 farklı dil desteğine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Desteklediği diller arasında İngilizce, Fransızca, Almanca, Kastilya İspanyolcası, Japonca, Korece, basitleştirilmiş Çince ve geleneksel Çince yer alıyor.
 
 
 
Öte yandan oyunun medya tarafından puanlamasına bakacak olursak: Gamespot 10 üzerinden 8, Game Informer 10 üzerinden 8,5 gibi puanlamalar yapmış durumda. Dolayısıyla hem oyun medyası hem de oyuncular tarafından beğenilmiş bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun en son güncellemesi ise 19 Ekim 2022 tarihinde bizlere sunulmuş durumda. Bu güncelleme küçük bir güncelleme olarak karşımıza çıkıyor ve burada çeşitli hataların ve sorunların giderildiği belirtiliyor.
 
Yer ye  mini oyunların sunulduğu bu yapım içerisinde ana karakterimizin yaşadıklarına bizzat ilk elden şahit oluyoruz. Gece karanlığından gündüzün ışıklarına kadar farklı farklı saatlere geçiş yapabiliyor, yazdan kışa doğru farklı mevsimleri deneyimleyebiliyor ve ortamdaki değişikliklerine göz atabiliyoruz. Oyun içerisinde restorandan piknik alanlarına okuldan evimize birçok yerde bulunabiliyoruz ve burada yaşadıklarımızı bizzat görebiliyor ve anılarımıza burada dokunabiliyoruz. Ana karakterimizin burada yaşadıklarına ve ne zorluklar çektiğini görebiliyor, her yerde karşımıza çıkan seçimleri bizzat kendimiz onaylıyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Bu seçimler oyunun gidişatına etki ediyor ve oyun farklı sonlarla bitebiliyor. Dolayısıyla seçimler oldukça önem arz ediyor diyebilirim.
 
 
 
Daha önce 2021 yılı içerisinde PC platformuna çıkan bu yapım 10 Mart tarihinde yeni nesil bir konsol olan PlayStation 5 konsoluna geliyor. Bu tarz yapımlar konsollarda daha iyi bir deneyim sunabiliyor. Oyun içerisinde herhangi bir aksiyon veya dövüş unsuru yer almadığından dolayı konsolun kontrolcüsüyle oynamak ve o hissiyatı - titreşimi hissetmek daha iyi bir oyun deneyimi sunabilir diyebilirim.
 
Before your Eyes Steam üzerinden şu anda 18.50 Türk lirasından satılıyor. Dolayısıyla oyunu PC platformunda denemek isterseniz fiyatı da gayet uygun ancak PlayStation 5 fiyatı şu an için belli değil. Çıkış yaptığı gün fiyatı da belli olur.
 
- Anno 1800 Console Edition (16 Mart: PS5, Xbox Series, şehir kurma, strateji, simülasyon)
 
 
 
Ubisoft Mainz tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanacak olan şehir kurma, strateji, simülasyon oyunu 16 Mart'ta yeni nesil konsollara geliyor. Daha önce PC platformuna çıkış yapmış olan bu strateji simülasyon oyunu içerisinde büyük bir şehir oluşumu inşa edecek, bu şehirle beraber daha iyi bir şekilde kültürümüzü ve mirasımızı bir sonraki nesillere yayabileceğiz. Oyun içerisinde Sanayi Devriminin lideri konumunda olacak ve birçok yeni yapılar inşa ederek yaptığımız inşalarla beraber yeni teknolojileri de şehrimize katabileceğiz.
 
Anno serisi köklü bir seri olarak karşımıza çıkıyor ve stratejisi simülasyon oyunları arasında beğenilen yapımlardan biri. Bu yapım içerisinde yeni teknolojileri keşfedecek Bu teknolojileri şehrimize sunacak bunlarla beraber yeni kıtaları ve bölgeleri keşfedecek yeni toplumları bünyemize katacak ve istediğimiz şehri bu yapı içerisinde inşa edebileceğiz.
 
 
 
Sanayi devrimi toplumlarını bünyesinde barındıran bu oyun içerisinde yeni teknolojilerle beraber hızla bir sonraki seviyeye geçiş yapabileceğiz. Bunun yanı sıra kültür seviyemizi arttırabileceğiz ve yeni toplumların kilidini açabileceğiz. Kafamızdaki şehri bu oyun içerisinde kurabilecek, yeni binalar yaparak nüfus popülasyonunu arttıracak bunun yanı sıra yeni  yapı türlerini keşfederek de üretim konusunda ön plana çıkmaya çalışacağız.
 
Anno 1800 rastgele oluşturulmuş haritaları ve kıtaları karşımıza çıkaracak ve seri içerisinde sevilen özellikler bu yapım bünyesinde bulunacak. Daha önce PC platformuna çıkış yapmış olan bu oyun yeni nesil konsollara yakın zamanda gelecek. Yeni neslin teknolojik özelliklerinden faydalanabilecek bu yapım içerisinde farklı farklı kıtalara giderek bu kıtaları keşfedecek, yeni kaynakların sahibi olacak ve bu kaynakları toplayarak şehrimize dahil edeceğiz. Topladığımız bu kaynaklarla da yeni yapılar kuracak ve yeni bir dünyayı topluma vadedeceğiz.
 
 
 
Strateji ve simülasyon unsurlarının harmanlandığı bu oyun içerisinde çok çeşitli yönetim mekanikleri bulunacak. Bu yapımda yapıların her bir noktasına karışabilecek bir yapıyı istediğimiz yere kurabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Sanayi devriminden başladığımız bu oyun içerisinde yavaş yavaş teknolojilerinizi geliştireceğiz ve bir üst seviyeye çıkarak daha fazla yapının kilidini açabileceğiz.
 
Oyun içerisinde çeşitli modlar bizlere sunulacak ve bu modlar arasında seçim yapmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde en çok oynayacağımız modlardan biri hikaye modu olacak. Bu mod içerisinde oyunun bizlere sunduğu hikayeyi deneyimleyecek bu kapsamda çeşitli görevleri yapacak, yapılar dikebilecek ve kültür seviyemizi arttırmaya çalışacağız. Yeni teknolojilerin kilidini açarak yeni kıtalar keşfedecek, keşfettiğimiz bu kıtalarda da yerleşim yerleri kuracak ve kendi kültürümüzü buralara yaymaya çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde yer alan diğer bir mod ise çok oyunculu mod. Bu mod ile beraber zengin bir şehir kurmaya çalışacak, diğer oyuncularla beraber çıktığımız bu yolda en iyi şehri biz kurmaya çalışacağız ve çeşitli dünya yapıları kurmaya başlayacağız. Oyun içerisinde temel amacımız büyük bir şehri ve büyük bir dünya yapısını kurmak olacak. Bu oyunda farklı kıtaları ve anakaraları keşfedecek bu sayede yeni kaynaklar elde edebileceğiz. Bu yeni Dünya'yı keşfetme ile beraber farklı okyanuslara geçiş yapacak ve bu okyanuslara da kendi lehimize kullanabileceğiz. Büyük bir medeniyetin adımlarını attığımız bu oyun içerisinde karşımıza çıkan kıtaları keşfederek ve yeni kaynaklar toplayarak bunu halka sunacak ve toplumumuzu bu şekilde yükseltmeye ve yüceltmeye çalışacağız. Simülasyon ve strateji unsurlarının yer aldığı bu yapım içerisinde şehir kurma konusunda çok detaylı bir içerik bizleri bekliyor olacak.
 
Oyun içerisinde her bir yapının farklı mekaniklerine dokunacak, bu mekaniklerle beraber yapının şeklini ve şemalini değiştirebilecek, onu sağa sola veya diğer taraflara doğru döndürebileceğiz. Şehir menüsü yine alt kısımdan çıkacak ve burada istediğimiz gibi yolları, yapıları ve çeşitli kültür unsurlarını bu şehrimize dikebileceğiz. Oyunda yine birçok alan bulunacak ve bu alanları temizleyerek kendimize yeni oluşumlar ve yapılar dikecek, bu sayede kendi şehrimizi daha da geliştirebilecek ve genişletebileceğiz. Oyunda yanlış yaptığımız yerleri kazmayla silecek ve oraların tekrardan üzerinden geçebileceğiz. Örneğin bir yol yaptık ve bu yolu yanlış yere kurduk bunu kazma simgesi ile beraber ortadan kaldıracak ve yolu tekrardan oraya inşa edileceğiz.
 
 
 
Oyun içerisinde çok çeşitli ve detaylı simülasyon ve strateji unsurları yer alacak. Bu yapımda her bölgeye farklı farklı yapılar ve binalar inşa edebilecek, her yaptığımız ev ile nüfus popülasyonu daha da artış gösterecek. Oyunun belirli kısımlarında bizlere çeşitli görevler verilecek ve bu görevleri yapmak için de oyun içerisinde farklı hamleler ve stratejiler yapmak durumunda kalacağız. Oyun içerisinde ormanlık alanda bulunuyorsak bu ormandaki ağaçları keserek buraya yerleşim yerleri kuracağız ve kendi şehrimizi geliştirmeye başlayacağız. Yine etraftan kaynaklar toplamaya başlayacak ve bu kaynakları da yeni binalar ve yapılar dikmek için kullanacağız.
 
Çok çeşitli yapılar dikebileceğimiz ve yeni teknolojilerin ve binaların kilidini açabileceğimiz bu oyun içerisinde teknik detay gerektiren ve ince hesap gerektiren durumlarla da karşılaşacağız. Bu durumları aşmak ve çeşitler stratejiler yapmak bizim kendi fikrimize ve düşüncemize bağlı olarak değişkenlik gösterecek. Bunun altında kalkmak için de tabii ki yönetim konusunda ileri düzey bir düşünme tekniği uygulamaya başlayacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı farklı yapıları inşa edecek ve bu yapılarla beraber nüfus daha da artış gösterecek. Yaşayan bir şehir imajı katmak için oyunda topluma lazım olan binalar yapmaya çalışacak ve toplum bu şekilde kendi kendine geliştirecek. Oyunda her yaptığımız yapı bir gelişim etkisi gösterecek ve bu sayede daha da büyümeye çalışacağız. Küçük bir bölgeden başlayarak büyük bir alana doğru yayılacağımız bu oyun içerisinde her bir yönetim unsurunu en iyi şekilde değerlendirmek, bölgenin konumunu ve bölgenin yapısına iyi analiz etmek gerekecek.
 
Oyunda karalar olduğu gibi deniz kısımları da bulunacak, bu deniz kısımlarına ve göl kısımlarına yine balıkçılık için çeşitli iskeleler inşa edecek, bu iskeleler sayesinde gemiler yapacak ve bu gemilerle beraber yine halkın yiyebileceği ve tüketebileceği canlılar tutabileceğiz. Gerçek hayatta olduğu gibi bu kısımları da çok iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor ve bunun yanında su kirliliğine de dikkat etmemiz lazım.
 
 
 
Daha önce PC platformuna çıkmış olan bu yapım 16 Mart tarihinde yeni nesil konsollara yani PlayStation 5 ve Xbox Series XS konsollarına geliyor. Herhangi bir aksiyon veya dövüş unsurlarının bulunmadığı sadece strateji ve simülasyon unsurlarının bulunduğu bu yapım içerisinde büyük bir medeniyet inşa etmeye başlayacak ve bu medeniyeti bir sonraki nesillere aktarmaya çalışacağız.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi Anno serisi köklü bir seri ve her bir yeni oyunda farklı farklı yenilikler ve özellikler oyuna dahil ediliyor. Eğer elinizde yeni nesil bir konsol varsa ve oyunu oynamak istiyorsanız bu yapıma muhakkak bir göz atmalısınız. Strateji ve simülasyon severler bu yapıma bir şans verebilir ve bunun yanında şehir kurma oyunlarından hoşlanıyorsanız bu sanayi devrimi temalı yapımı deneyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 1 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 1 Saat önce Sızıntı: God of War: Ragnarök Yakında PC İçin Duyurulacak 2 Saat önce Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 3 Saat önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler