Mayıs 2023'te çıkış yapacak tüm PS4 ve PS5 oyunları

28.04.2023 10:41 Mehmet Tandoğan

 
 
Bu listemizde Mayıs ayı içerisinde çıkış yapacak tüm PS5 oyunları yer alıyor. Birkaç oyun açıklamalı şekilde sizlerle. Listenin en altında çıkış yapacak tüm oyunları görebilirsiniz.
 
- Space Engineers (11 Mayıs: PS5, açık dünya, hayatta kalma, çevrimiçi, inşa etme)
 
 
 
Keen Software House tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan açık dünya, hayatta kalma, çevrimiçi, inşa etme oyunu Space Engineers, 11 Mayıs tarihinde PS5 konsoluna geliyor. Uzay temalı bu hayatta kalma oyunu içerisinde birçok detay bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde inşa edebilecek, etrafı keşfedebilecek, hayatta kalma öğelerini deneyimleyebilecek ve arkadaşlarımızla beraber büyük bir yolculuğa çıkabileceğiz. Oyun içerisinde hemen hemen yapabileceğimiz her türlü içerik bizleri bekliyor olacak ve geniş bir evren bizlere aktarılacak.
 
Daha önce PC platformuna çıkış yapmış olan bu yapım şimdi ise PlayStation 5 konsoluna çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun PC sürümü 2019 yılında çıkış yaptı ve birçok oyuncu tarafından beğenildi. Şimdi ise PS5 konsollarına gelerek daha fazla oyuncu kitlesine erişmek ve daha fazla oyunculunun bu oyunu denemesine olanak sağlamak isteniyor.
 
Space Engineers içerisinde uzayda hayatta kalma deneyi elde ediyoruz ve bu uzayda ister tek oyunculu istersek de arkadaşlarımızla beraber ilerlemeye başlıyor ve hayatta kalma öğelerini deneyimlemeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yine uzayda olduğumuz için uzay gemileri, uzay istasyonları, çeşitli uzay karakolları ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda yine etrafı keşfetmek, etraftan çeşitli kaynaklar toplamak çok önem arz ediyor. Çünkü hayatta kalmanın temelleri arasında kaynak toplamak oldukça hayati. Zaten hayatta kalma oyunları içerisinde kaynak toplamadan herhangi bir şey inşa edemiyor ve ilerleme kat edemiyoruz. Dolayısıyla etrafı keşfetmek, kaynakları toplamak ve bu kaynaklarla beraber çeşitli yapılar kurmak oldukça önemli.
 
 
 
Geniş bir gezegene adım atabileceğimiz bu yapının içerisinde her türlü aracı ve yapıyı inşa etmeye çalışıyor, bu yapılarla beraber kendimize fayda sağlamaya başlıyoruz. Oyun içerisinde ister yaratıcı modda istersek de hayatta kalma modunda mücadele edebiliyoruz. Oyunda bu modlar içerisinde istediğimizi yapabiliyoruz. Yaratıcı modunda oyun içerisinde yapabileceğimiz her şeyi bu kısımda deneyebiliyor, hayatta kalma modunda ise standart bir hayatta kalma içeriğini deneyimliyoruz. Dolayısıyla dilediğiniz mod içerisine girebilir ve dilediğiniz deneyimi elde etmeye başlayabilirsiniz.
 
Uzayda atılacağımız bu hayatta kalma oyunu içerisinde yapabileceğimiz oldukça fazla şey olacak ve bunları denemek için de oyun içerisinde uzun vakitler geçirebileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere atılabilecek, bu bölgeleri keşfedebilecek ve bu bölgelere çeşitli yapılan inşa edebileceğiz. Oyunda yanımıza arkadaşlarımızı çağırarak çeşitli karakollar inşa edebilecek ve elbette bu oyunu arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli olabilecek. Çünkü bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber ilerlemek, kaynakları toplamak ve çeşitli yapılar inşa etmek çok daha verimli olabiliyor. Dolayısıyla arkadaşlarımızı yanımıza çağırarak ve onlarla beraber iş birliği yaparak daha hızlı bir şekilde gelişebiliyor, daha hızlı bir şekilde kaynakları toplayabiliyor ve daha hızlı bir şekilde kendi bölgemizi oluşturabiliyoruz.
 
 
 
Space Engineers içerisinde elde edebileceğimiz çeşitli uzay öğeleri ve uzay araçları ile beraber farklı farklı bölgelere ve gezegenlere ilerleyebiliyor ve bu gezegenlerin etrafını keşfedebiliyor ve çeşitli nesneleri buralarda bulabiliyoruz. Oyun içerisinde yine geliştirici ekibin bizlere sunduğu ortamda gerçekçi fizik dinamikleri bulunuyor ve bu dinamiklerle beraber hem nesneler hem de karakterler gerçekten uzay boşluğundaymış gibi karşımıza çıkıyor ve bu da gerçekçiliği arttıran özelliklerden birkaçı.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu ve hem de çok oyunculu modlar bulunuyor. Bu modlar içerisine dilediğiniz gibi giriş yapabiliyor ancak bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber yani çevrimiçi modu içerisinde oynamak çok daha eğlenceli ve zevkli olabiliyor. Dolayısıyla bu oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamak ve daha fazla eğlenmek isteyebilirsiniz. O yüzden çevrimiçi moduna girmenizi tavsiye ediyorum.
 
 
 
Oyun içerisinde bizlere gelecek teması aktarılıyor ve bu gelecek teması dahilinde çeşitli teknolojilerin ve yapıların kilidini açabiliyoruz. Oyunda etrafı keşfettikçe ve yeni kaynaklar elde ettikçe yeni yapılar kurabiliyor ve bu yeni yapılarla beraber kendi teknolojimizi daha da ileri boyuta taşıyabiliyoruz. Hayatta kalmak ve bu konuda uzman olmak için Tabii ki oyunda bir süre vakit geçirmek gerekiyor ve bu vakitle beraber de ustalaşabiliyoruz. Oyun içerisinde her inşa ettiğimiz yapıyla beraber hayatta kalma olasılığımız artış gösteriyor ve kendimizi bu konuda eğitmeye ve yükseltmeye başlıyoruz.
 
Space Engineers oyununda yine etraftan bulduğumuz ve topladığımız kaynakları envanterimize alabiliyor yeri geldiği zaman da bu envanterimizden kaynakları seçerek doğru zamanda ve doğru yerde kullanmaya başlayabiliyoruz. Oyun içerisinde yine karşımıza çıkan nesneler tamamen parçalanabilir bir şekilde karşımıza çıkıyor ve yok edilebilir yapıyı da bizlere aktarıyor. Yani oyunda bir yapıya ateş ettiğimiz veya ona fiziksel bir hamlede bulunduğumuz zaman bize karşılığını direkt olarak gösterebiliyor ve o nesnelerin parçalandığını ve o yerin darbe aldığını görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz gerçekçi bir fizik motoru ve fizik yapısı yer alıyor diyebiliriz.
 
 
 
Elbette oyun içerisinde sadece hayatta kalmaya çalışmıyor diğer taraftan hem nişancı hem de aksiyon unsurlarını deneyimlemeye başlıyoruz. Bu unsurlar dahilinde yine elimize çeşitli silahlar alabiliyor ve düşmanlara ve  tehditlere karşı gelmeye başlıyoruz. Oyunda elimize silahımızı alarak ateşleyebiliyor, birçok nesneyi yıkabiliyor ve nesnelerin parçalanışını görebiliyoruz.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi iki farklı mod yer alıyor ve bu modlar arasında istediğimiz zaman geçiş yapabiliyoruz. Oyunda hem yaratıcı mod hem de hayatta kalma modu bulunuyor. Yaratıcı mod içerisinde istediğimizi yapabiliyor ve oyunun tüm imkanlarını mod içerisinde deneyimleyebiliyoruz. Yaratıcı mod içerisinde sınırsız kaynaklar, anında inşa etme ve ölümün devre dışı bırakılması gibi özellikler bulunuyor. Bu sayede de oyunda direkt olarak ilerleme katledebiliyor ve oyunun sunduğu tüm özellikleri bir anda karşımızda bulabiliyoruz.
 
Diğer taraftan hayatta kalma modu ise bizlere standart bir hayatta kalma deneyimini aktarıyor. Oyunda yine etrafı keşfetmek, etraftan kaynakları toplamak, kendimize ait bir bölge ve karakol inşa etmek ve bu yapıları korumak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla hayatta kalma modu diğer oyunlarda olduğu gibi bizlere standart bir deneyimini aktarıyor. Zaten oynayabileceğiniz en iyi mod bu hayatta kalma modu olacaktır.
 
 
 
Space Engineers içerisinde diğer yandan geliştirici ekibin bizlere sunduğu çeşitli senaryolar ve hikayeler bulunacak. Bu hikayeleri elbette etrafı keşfederek bulabilecek ve bu hikaye kırıntılarıyla beraber aslında arka planda bir senaryonun olduğunu öğrenebileceğiz. Oyunda yine çeşitli özel dünyalar bulunacak ve bu özel dünyalar ile beraber kendi senaryomuzu yaratabilecek ve çeşitli özelleştirmeleri de bu dünyaları aracılığıyla bulabileceğiz.
 
Oyunda hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs kamera bakış açısı bulunacak. Dilediğiniz gibi bu bakış açıları arasında geçiş yapabilecek ve o şekilde ilerleme katledebileceksiniz. Oyunda yine çeşitli karakollar ve keşfedebileceğimiz unsurlar bulunacak. Buralara adım atarak istediğiniz gibi keşfinizi tamamlayabileceksiniz.
 
 
 
Hayatta kalma unsurlarını bünyesinde barındıran Space Engineers, 11 Mayıs tarihinde PlayStation 5 konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
- Zool Redimensioned (16 Mayıs: PS5, aksiyon, platform, macera)
 
 
 
Sumo Digital Academy tarafından geliştirilen ve Secret Mode tarafından yayınlanacak olan aksiyon, platform, macera oyunu Zool Redimensioned, 16 Mayıs tarihinde geliyor. Retro tarzı bu platform oyunu içerisinde bir ninja karakterini kontrol edebilecek, bu ninja karakterle beraber ilerleyebilecek ve yeni bölümlere doğru adım atabileceğiz. Oyun içerisinde eski tarz bir grafik görüntüsü ve yapısı bizleri bekliyor olacak. Eskiden nasıl atari konsollarında çeşitli oyunlar oynuyorsak bu oyun da bizlere adeta eskiyi andırıyor diyebilirim. Oyun içerisinde yine klasik platform aksiyon unsurları bulunuyor ve bu unsurlar bizlere eski tarzda aktarılıyor.
 
Ninja bir karakteri kontrol ettiğimiz bu yapım içerisinde klasik platform aksiyon unsurları işleniyor. Oyunda yine çeşitli sırları keşfedebiliyor, farklı bölümlere doğru adım atabiliyor, karşımıza çıkan platform zorluklarını aşabiliyor, ninja karakterimizle beraber sağa sola atlayıp zıplayabiliyor, karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve her bölümü sonunda da farklı patron savaşları ile mücadele edebiliyoruz.
 
 
 
Klasik bir platform aksiyon macerasını bizlere aktaran bu yapım içerisinde elbette arka planda bir de bizlere hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında evren büyük bir ihtilacı grup tarafından tehdit ediliyor. Bizim de amacımız bu evreni tehdit eden istilacı grubu ortadan kaldırmak. Grubu ortadan kaldırmak elbette zorlu bir sürecin başlangıcını temsil ediyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı bölgelere atılarak her bölgenin farklı patronlarını alt etmeye çalışıyor yani o grubun başını ortadan kaldırmaya başlıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde alt edebileceğimiz çeşitli patronlar yer alıyor. Bunları da alt etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyun içerisinde her bölgenin kendine ait tasarımı, yapısı ve teması bulunuyor. Ancak daha çok gelecek tarzı ile karşımıza çıkan bu yapım içerisinde sağda solda uçan uzaylıları görebiliyor ve onları alt etmek için elimizdeki yeteneklere davranabiliyoruz. İlk olarak 1992 yılında oyunculara sunulan ve piyasaya sürülen bu yapım şimdi ise yeni tasarımıyla ve yeni düzenlenmiş içeriği ile beraber PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarına geliyor. Oyun daha önce PC platformuna 2021 yılında çıkış yaptı ve birçok oyuncu tarafından beğenildi. Hem eskiyi bizlere hatırlatması hem de klasik platform aksiyon deneyimini sunması gerçekten de nostalji bir hissiyatı bizlere aktardı. Şimdi ise oyun konsollara geçiş yapmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Ninja karakteri kontrol ettiğimiz bu karakterle beraber estetik hareketler yapabildiğimiz bu yapım içerisinde karşımıza çeşitli platform zorlukları da çıkacak. Bu platform zorlukları arasında karşıdan karşıya atlamamız gereken unsurlar, düşman atışlarından kaçmamız gereken kısımlar ve daha fazlası yer alacak. Bir yerden bir yere atlamak için karakterimizle beraber space tuşuna basarak atlayabilecek ve o platform zorluğunu kolay bir şekilde aşmaya başlayacağız. Oyunda bu şekilde farklı farklı platform zorlukları bulunuyor ve bunları aşmak da tamamen bizim tecrübelerimize ve ustalığımıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla oyunda belki bu kısımlar ilk etapta zorlu bir yapıyı bizlere aktarabilir ancak oyunun ilerleyen kısımlarında bu yapıya alıştıktan sonra zorlukları kolay bir şekilde aşabilirsiniz.
 
Gizli sırları açığa çıkarabileceğiniz ve evreni tehdit eden düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz yapım içerisinde her bölgenin kendine ait teması ve zorluğu bulunuyor. Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada farklı bölgelere ve bölümlere giderek çeşitli bölüm sonu canavarlarıyla karşılaşabiliyor ve onları alt etmek için de bir müddet uğraşabiliyoruz. Oyun içerisinde alt ettiğimiz her patron savaşı ile beraber evreni tehdit eden bir düşmanı ortadan kaldırabiliyor ve çeşitli sırları bu kapsamda açığa çıkarabiliyoruz. Arka planda anlatılan hikaye de alt ettiğimiz düşmanla beraber daha da açığa çıkabiliyor ve bu kapsamda hikayeyi bir nevi sona erdirebiliyoruz.
 
 
 
Klasik bir aksiyon macera platform unsurlarını bizlere aktaran ve bu deneyimin bizlere sunan yapayım içerisinde her seviye bizlere yeni bir deneyimi aktarmayı hedefliyor. Yeni tasarımıyla beraber karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde tabii ki kolay kontroller ve alışılması kolay bir yapı izleri bekliyor. Bu kolay yapı ile beraber oyuna daha hızlı bir şekilde adapte olabiliyor ve kendimizi oyuna hızlı bir şekilde kaptırabiliyoruz. Oyun içerisinde yine alt etmemiz gereken çeşitli düşmanları bulunuyor ve bu düşmanları alt etmek için de onların nasıl hamle yaptığını öğrenebiliyor ve öğrendikten sonra ona göre kendi stratejimizi ve planımıza oluşturabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı düşman türleri bulunuyor ve bu düşman türlerinin her birinin kendine ait özellikleri ve saldırı tarzları yer alıyor. Dolayısıyla yukarıda da bahsettiğim gibi bu saldırı tarzlarını öğrenmek ve ezberlemek çok önem arz ediyor.
 
Zool Redimensioned içerisinde yine karşılaştığımız bölüm sonu canavarlarının da kendine ait saldırı tarzları ve hareket kombinasyonları bulunuyor. Öncelikle onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu, hangi hareket kombinasyonlarını bizlere sunduğu ve nasıl bir saldırı stiline sahip olduğunu öğrenmek gerekiyor. Temel yapıları öğrendikten sonra kendi saldırı stilimizi belirleyebiliyor ve patronun yapacağı hamle sonrasında kendinizi korumaya alabiliyoruz. Dolayısıyla bu şekilde yavaş yavaş o patronu alt etmeye başlıyoruz.
 
 
 
Çeşitli zorlukların bizleri bekliyor olacağını ilk etapta kolay bir zorluktan başlayarak daha sonra oyunun ilerleyen kısımlarında daha da zorlu bir deneyim bizlere aktarılacak. Dolayısıyla oyunun kolaydan zora doğru bir yapısı bulunuyor diyebiliriz. Oyunda yine çeşitli erişebilirlik özellikleri yer alacak ve bunları da oyun içerisinde kullanabileceğiz. Oyunda yine farklı bölümleri seçebilecek ve o bölümü tekrardan oynayabileceğiz. Dolayısıyla oyunda seviye seçme ekranı, kayıt noktaları ve daha fazlası bizlere sunulacak. Bu sayede daha kolay ve daha temiz bir oyun deneyimi elde edebileceğiz. Tabii ki bu tür özellikler eski sürümde yer almıyor. Bu yeni sürümde bizlere bu tarz kolaylıklar sağlanıyor.
 
Yeni özellikler ve erişebilirlik seçenekleriyle beraber karşımıza çıkacak olan bu yapın 16 Mayıs tarihinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarına geliyor. Dolayısıyla oyun hem eski nesil hem de yeni nesil konsola geçiş yapmaya hazırlanıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun ilk etapta 92 yılında oyunculara sunuldu daha sonra PC platformuna geçiş yaptı şimdi ise konsollara çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla oyunun yenilenmiş ve düzenlenmiş sürümleri bizleri bekliyor diyebilirim.
 
 
 
Yenilenmiş sürümle beraber tabii ki orijinal oyun yapısı korunuyor ve nu yapının üzerine çeşitli iyileştirmeler ekleniyor. Oyunun özü korunurken yeni eklemelerle beraber oyun deneyimi daha üst seviyeye çıkartılmaya çalışılıyor. Biz de bu oyunda hem eğlenmeye hem de hikayeyi sona erdirmeye çalışıyoruz.
 
Siz de bu tarz Retro tarzı klasik platform aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Nostalji bir deneyim yaşamak ve eskilere geri gitmek için bu yapımı oynayabilirsiniz. Oyunun şu anda PS4 ve PS5 için Türkiye fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı gün Türkiye fiyatı da belli olacak. Steam fiyatı ise 19,50 TL.
 
- Ys IX: Monstrum Nox (9-12 Mayıs: ABD - Birleşik Krallık, PS5, aksiyon, rol yapma, macera)
 
 

Nihon Falcom, PH3 GmbH, Engine Software BV tarafından geliştirilen ve NIS America tarafından yayınlanacak olan aksiyon, rol yapma, macera oyunu s IX: Monstrum Nox, 9 Mayıs tarihinde PS5 konsoluna geliyor. Anime temalı bu rol yapma oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyecek, yeni güçler keşfedecek ve karşımıza çıkan düşmanları alt edebileceğiz. Oyunun içerisinde Japon rol yapma  deneyimi bizlere sunulacak ve sağa sola doğru atlayıp uçabilecek ve üstün güçlerimizi kullanarak karşımıza çıkan tehlikeleri ve tehditleri ortadan kaldırabileceğiz.

Oyun içerisinde bulunduğumuz dünyanın tehlike altında olduğunu görebilecek, bu tehlikeleri alt etmek için kendi karakterimizin güçlerine sarılabilecek ve yeni bölgelere ilerleyerek yeni görevler elde edebileceğiz. Her keşfedilen güçle beraber daha da yükseleceğimiz bu oyunda yaratıkların dünyayı ele geçirmesini engellemeye çalışacak ve bu dünya içerisinde bir korucu olarak yer alacağız.
 
 

Lanetli yaratıkların ve tehlikeli düşmanların yer aldığı bu yapım içerisinde farklı farklı karakterlerle beraber ilerleyebilecek, bu karakterleri güçlendirebilecek ve istediğimiz gibi bu karakterleri kontrol ederek kendi rol yapma deneyimimizi oluşturabileceğiz. 6 farklı karakterin yer aldığı bu yapım içerisinde her bir karakterin kendini özgü bir yapısı, kostümü, istatistikleri ve güçleri yer alacak. Bu beceri ve istatistiklere göre aralarından seçim yapabilecek ve istediğimiz gibi o karakterle beraber ilerlemeye koyulacağız.

Oyunda her bir karakterin kendi özgü becerileri ve özellikleri bulunacak. Bu becerileri kullanmak ve bu beceriler üzerinde ustalaşmak açmak için tabii ki o karakteri bir süre ve bir müddet oynamak gerekecek. Oyunda kullandığımız karakterle beraber sıkı bir bağ kuracak ve onun güçlerini verimli bir şekilde  kullanmaya başlayacağız. 6 farklı karakterden birini seçebileceğimiz bu yapım içerisinde her bir karakter üzerinde ustalaşabilecek ve bu karakterleri dilediğimiz gibi geliştirebileceğiz. Aksiyon ve rol yapma sekansı içerisinde de o karakteri kullanabileceğiz.
 
 

Oyun bizlere bu karakterlerin hikayelerini bizlere anlatacak, bu hikaye kapsamında da büyük maceralara atılacak ve farklı bölgelere doğru yol alabileceğiz. Oyun içerisinde açık bir dünya bizleri bekliyor olacak ve bu açık dünya içerisinde istediğimiz yere doğru yol alabilecek ve ilerleyebileceğiz. Her bölgenin kendine ait teması ve atmosferi bulunacak. Daha çok karanlık tarzı bir yapıyı benimseyen bu oyun içerisinde karanlık güçlere karşı savaşabilecek ve onları alt etmek için de elimizden geleni yapmaya koyulacağız.

Oyun içerisinde sürekli olarak düşmanlarla karşılaşabilecek ve kendimizi zindanlarda bulabileceğiz. Oyunda farklı farklı bölgelere ilerleyerek bu zindanları keşfedebilecek ve yeni zindanlara doğru yelken açabileceğiz. Oyun içerisinde bu zindanların haricinde yine etkileşime geçebileceğiniz ve sosyal alan diyebileceğimiz bölgeler bulunacak. Bu bölgelerde farklı karakterler ile etkileşime geçebilecek, onlarla alışverişler ve ticaret yapabilecek ve kendimize daha iyi silahlar alabileceğiz.
 
 

Oyunda şehir hayatı - köy hayatı ve daha fazlası bizlere aktarılacak. Farklı bölgelere doğru yol alabileceğimiz bu yapının içerisinde zindanlara doğru atılarak bu zindanları keşfedeceğiz ve sonunda da bir patron savaşı ile karşılaşabileceğiz. Oyun içerisinde atılacağımız bu macerada patron savaşları oldukça önem arz edecek ve bu patronları alt etmek pek de kolay olmayacak. Patronları hallettikten sonra kendimize ait çeşitli silahlar ve ödüller elde edebilecek ve bu ödüllerle beraber kendimizi daha da güçlendirebileceğiz. Oyunda yine kullanabileceğimiz çeşitli silahlar ve öğeler bulunacak. Bu unsurlar sayesinde de düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde gelebileceğiz.

Oyunda yine her bir karakterin kendine ait özellikleri ve zıplayış şekilleri bulunacak. Örneğin bir karakter çatılardan çatılara hızlı bir şekilde koşarak ilerleyebilecek diğer taraftan ise binaların üzerine doğru ilerleyerek adeta bir örümcek adam gibi tırmanabilecek ve binaların üzerinde koşabilecek. Yine öte yandan binaların üzerine çıktığımız karakterle beraber aşağı doğru süzerek inebilecek ve kanatlarımızı ortaya çıkarabileceğiz. Yani oyun içerisinde kullanabileceğimiz çok fazla yetenek ve beceri bulunacak ve bu becerileri kullanmak tabii ki bizim işimiz olacak.
 
 

Farklı farklı yeteneklerin ve becerilerin yer aldığı bu oyun içerisinde bir karakter üzerinde ustalaşmak çok önem arz edecek. Çünkü o karakterin tüm becerilerine hakim olmak ve o özellikleri bilmek düşmanları kolay bir şekilde alt edebileceğimiz anlamına gelecek. Dolayısıyla oyundaki bir karakter üzerine yoğunlaşmak en iyisi olacak diyebiliriz.

Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebilecek ve bu bölgelerde gezebileceğiz. Etrafı keşfedebileceğimiz ve yeni gizemleri ortaya çıkarabileceğimiz bu yapın içerisinde farklı farklı tehdit unsurları yer alacak ve bu tehdit unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışacağız. Oyunda yine bu bölgeleri ilerleyerek çeşitli karakterler ile etkileşime geçecek ve onlardan görevler alabileceğiz. Kasaba halkına çeşitli yardımlar yapmak için atılacağımız bu macerada onlarla beraber etkileşime girebilecek, onların sorunlarına ortak olabilecek ve bu sorunları da ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Yani oyun içerisinde kasaba halkına da yardım edebileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde daha çok fantezi tarzı bir yapı bulunacak ve düşmanların üzerine doğru güçlü bir şekilde uçup kaçabileceğiz. Oyunda havadayken bile beceriler kullanabilecek, havadayken düşmanlara karşı gelebilecek ve onlara karşı çeşitli yetenekler kullanabileceğiz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli beceriler bulunacak ve bu becerileri bir araya getirerek çeşitli kombolar da yapabileceğiz. Dolayısıyla oyunda hem savaş yeteneğimiz arttırabilecek hem de becerilerimizi yükseltmeye çalışacağız. Ne kadar güçlendirme yaparsak o kadar çok düşmanlara hasar verebilecek ve düşmanları da derece kolay öldürebileceğiz.

Farklı farklı oyun mekaniklerinin ve becerilerin yer aldığı bu oyun içerisinde en iyi yeteneği bulmak ve o yetenek üzerinde ulaşmak çok önem arz edecek. Bu yapım içerisinde birden fazla saldırı stilini birleştirebileceğiz. Bu saldırı stillerini birleştirince düşmanlara karşı daha hızlı bir şekilde karşı çıkabilecek ve onlara sürekli olarak güçlü saldırılar yapabileceğiz. Böylece onları kolayca alt edebileceğiz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak yukarıda da bahsettiğim gibi oyun içerisinde 6 farklı karakter bulunacak ve bu altı farklı karakterle beraber istediğimiz gibi ilerleyebileceğiz. Arasından seçim yapabileceğimiz karakterlerle beraber atılacağımız bu macerada farklı bölgelere doğru ilerleyebilecek, şehirlere doğru adım atabilecek ve buradaki halk ile karşılaşabileceğiz. Bu halka yardım etmek ve onların sorunlarına ortak olmak tamamen bizim işimiz olacak. Bunun yanı sıra ana hikaye görevlerinden ilerleyebilecek ve açık dünya içerisinde sağa sola doğru gidebileceğiz. Oyunda etrafı keşfetmeye çalışacak, yeni silahlar ve öğeler almaya çalışacak ve karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye başlayacağız.
 
 

Daha önce ülkemizde PC, PS5 ve daha fazla platforma çıkış yapan bu yapım ABD'de 9, Birleşik Krallık'ta ise 12 Mayıs'ta PS5 konsollarına gelecek. Dolayısıyla oyunu bu ülkelerde yaşayanlar bu tarihten itibaren konsolları ile beraber oyuna erişebilecek ve oynama imkanına sahip olacak. Siz de bu tarz aksiyon rol yapma oyunları hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Böylece Japon rol yapma aksiyon deneyimini yaşayabilirsiniz. 
 
Diğer PS5 oyunları listesi: 
 
- 1 Mayıs: Final Fantasy Pixel Remaster: FF35th Anniversary Edition (PS4)
- 2 Mayıs: Age of Wonders 4 (PS5)
- 5 Mayıs: Death or Treat (PS5)
- 5 Mayıs: Demon Skin (PS5, PS4)
- 5 Mayıs: Hogwarts Legacy (PS4)
- 9 Mayıs: Ys 9: Monstrum Nox (PS5)
- 11 Mayıs: Fuga: Melodies of Steel 2 (PS5, PS4)
- 11 Mayıs: Space Engineers (PS5, PS4)
- 11 Mayıs: TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 (PS5, PS4)
- 16 Mayıs: Humanity (PS5, PS4)
- 16 Mayıs: Tin Hearts (PS5, PS4)
- 16 Mayıs: Zool Redimensioned (PS4)
- 17 Mayıs: Crusader Kings 3: The Royal Court (PS5)
- 17 Mayıs: Daymare: 1994 Sandcastle (PS5, PS4)
- 18 Mayıs: Firmament (PS5, PS4)
- 19 Mayıs: Alchemic Cutie (PS4, Switch)
- 19 Mayıs: Garden Simulator (PS5)
- 19 Mayıs: Lego 2K Drive (PS5, PS4)
- 19 Mayıs: Truck Driver: Premium Edition (PS5)
- 23 Mayıs: After Us (PS5)
- 23 Mayıs: Amnesia: The Bunker (PS4)
- 23 Mayıs: Warhammer 40,000: Boltgun (PS5, PS4)
- 23 Mayıs: Monster Menu: The Scavenger's Cookbook (PS5, PS4)
- 25 Mayıs: Bat Boy (PS5, PS4)
- 25 Mayıs: Fuyukara, Kururu. (Switch)
- 25 Mayıs: Kizuna AI - Touch the Beat! (PS5, PS4)
- 25 Mayıs: The Lord of the Rings - Gollum (PS5, PS4, XBX/S, XBO, PC)
- 30 Mayıs: Company of Heroes 3: Console Edition (PS5)
- 30 Mayıs: Farworld Pioneers (PS5, PS4)
- 30: Mayıs Shame Legacy (PS5, PS4)

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 15 Dk önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 1 Saat önce Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler