Mayıs ayının ilk haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 1-7 Mayıs 2023 #1

27.04.2023 11:22 Mehmet Tandoğan

 
 
Mayıs ayı içerisinde birçok PC oyunu bizleri bekliyor. Aksiyondan maceraya simülasyondan stratejiye bir çok tür çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu listede Mayıs ayının ilk haftasında çıkış yapacak PC oyunları göz atıyoruz. Liste 1-7 Mayıs tarihlerini temel alıyor.
 
- Tiny Life (3 Mayıs: simülasyon, yaşam, inşa etme)
 
 
 
Ellpeck Games tarafından geliştirilen ve Top Hat Studios tarafından yayınlanacak olan simülasyon, yaşam, inşa etme oyunu Tiny Life, 3 Mayıs'ta geliyor. Piksel grafiklere sahip bu yaşam simülasyonu oyunu ilk etapta bizlere erken erişim olarak sunulacak. Erken erişim süreci boyunca oyuna yeni içerikler eklenecek, yeni güncellemeler dahil olacak ve oyuncu geri bildirimleri önemsenecek. Dolayısıyla oyunda bu süreçte çeşitli hatalar ve eksikler olabilir. Eğer oyunları erken erişim sürümünde oynamak istemiyorsanız oyunun tam sürümünü bekleyebilir ve eksiksiz bir deneyim elde etmek için erken erişim sürümünü es geçebilirsiniz.
 
Gelişmiş karakter oluşturma ekranı 

İzometrik kamera bakış açısıyla beraber karşımıza çıkacak olan bu simülasyon oyunu içerisinde kendimize ait bir yaşam kurabilecek ve istediğimiz şekilde karakterimizi oluşturabileceğiz. İlk etapta karakterimizi oluşturarak atıldığımız bu dünya içerisinde farklı farklı yeteneklere sahip insanlarla karşılaşabilecek, farklı karakterlerle beraber etkileşime geçebilecek ve oyun içerisinde birçok karakterle beraber sıkı bağlar kurabileceğiz. Oyunda kendi karakterimizi yaratma ekranı bulunacak ve bu karakteri yaratma ekranı içerisinde kendi kişiliğimizi, becerilerimizi ve tarzımızı belirleyebileceğiz. Burada bizlere geniş bir karakter yaratma ekranı sunulmuş durumda. Oyun içerisinde karakterimizin her bir özelliğini, fiziksel yapısını ve becerilerine tamamen  biz belirleyeceğiz.
 
The Sims'ten ilham alıyor 
 
 

The Sims serisinden ilham alan bu yapım bizlere karşımıza piksel grafikli bir şekilde çıkacak. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna muhakkak bir göz atmanız gerekecek. Eğer gerçekçilik konusunda takıntılı iseniz oyunun piksel grafikleri belki de sizi tatmin etmeyebilir .Ancak bu tarz sanat stilinden ve grafiklerden hoşlanan oyuncular bu yapıma bir şans verebilir diyebilirim. Oyunda yine yapabileceğiniz oldukça fazla içerik bulunacak. Dolayısıyla bir yaşam simülasyonu oyunundan neler bekliyorsanız bu oyunda da o içeriği bulabileceksiniz.

Oyun içerisinde kendimize ait bir karakter oluşturabilecek, oluşturduğumuz karakterle beraber gerçekçi bir dünyaya adım atabilecek ve kendi hayatımızı burada idame etmeye başlayacağız. Oyunda yine gün içerisinde yiyebilecek, içebilecek, acıkabilecek ve yatabileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçek bir insan olarak yer alacağız. Kendi karakterimizle beraber hayatımızı idame etmek için elbette öncelikle barınabileceğimiz bir yer bulmamız gerekecek. Bununla beraber bir ev bulduktan sonra kendimize ait bir işimiz olması gerekecek. Dolayısıyla oyunda her bir aşamayı sırasıyla gerçekleştirebilecek ve gerçek hayatta ne yapıyorsak ve hayatımızı nasıl geçindirebiliyorsak bu oyun içerisinde de aynı şekilde gerçekleştirebileceğiz.
 
İlişki ve bağ sistemi 
 
 

Tiny Life içerisinde geliştirici ekibin bizlere sunduğu farklı bir yapı daha bulunacak. Oyunda bir grup insana kontrol edebilecek ve günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Oyun içerisinde farklı insanlarla ilişkiler kurabilecek, onlarla etkileşime geçebilecek ve aradaki bağları tamamen kendimize göre ayarlayabileceğiz. Yani bir karakterle veya grupla ilişkimizin çok iyi olmasını isteyebilecek, ona göre hamleler yapabilecek, diğer taraftan ise o grupla ilişkimizin kötü olmasını istiyorsak ona göre olumsuz davranışlar sergileyebileceğiz. Bu tamamen bize kalmış durumda.

Oyun içerisinde eğlenceli bir yapı bizleri bekliyor olacak. Bir yandan bir grubu kontrol ettiğimiz ve onların hayatlarına dokunabildiğimiz bir yapı bizlere sunuluyor diğer yandan ise bu grubun hayatlarını mahvetmek için elimizden geleni yapabiliyoruz. Yani oyun içerisinde arka planda aslında mizahi unsurların yer aldığını görebiliyoruz. Oyun içerisinde tabii ki bu grubun hayatlarını mahvetme durumunda çeşitli hamleler yapabiliyor, istediğimiz şekilde onları sinirlendirebiliyor ve eğlenceli içerikler çıkartabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde grupta yer alan her bir karakterin kendine özgü yapısı, karakteri ve kişilik özellikleri bulunuyor. Dolayısıyla oyunda her bir karakter farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve her birinin kendine ait duyguları bulunuyor. Oyunda tabii ki her bir karakter farklı şekilde sinirlenebiliyor ,farklı şekillerde duygularını açığa çıkarabiliyor ve farklı kişilikleriyle beraber ön plana çıkıyor.  Dolayısıyla oyun içerisinde her bir karakter eşsiz bir şekilde  karşımıza geliyor.

Yaşam simülasyon oyunları içerisinde tabii ki olmazsa olmaz bir ev yani kendimize ait bir yaşam alanı. Oyunda bu kapsamda evler kurabiliyor, parklar - bahçeler inşa ediliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyun içerisinde ne kadar çok bina ve yapı inşa edebilirsek o kadar çok insanı yanımıza çekebiliyor ve grubumuzu daha da genişletebiliyoruz. Oyunda bir yandan inşa etme simülasyonu içeriklerinin bizlere aktarıldığını görebiliyor ve diğer yandan ise yaşam simülasyonu unsurlarının da burada harmanlandığını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla iki tür aslında birbirine bu şekilde harmanlanmış oluyor ve bizlere de geniş bir içeriği aktarılışını görebiliyoruz.
 
Özelleştirme istemi 
 
 
 
Oyunda kurduğumuz her binayı dilediğimiz gibi özelleştirilebiliyor ve renklerini ayarlayabiliyoruz. Oyun içerisinde yine yapıların dış cephelerinden iç kısımlara kadar her bir noktasına karışabiliyor, burada mobilyaları tek tek biz seçebiliyoruz ve yerleştirebiliyoruz. Mobilyaların yönünü, yapısını ve nereye kurulması gerektiğini tamamen biz ayarlayabiliyor ve oyun içerisinde bu tarz özgürlükler bizlere sunuyor.

Elbette diğer yaşam simülasyonu oyunlarında olduğu gibi burada da bir karakteri seçebiliyor, ona çeşitli komutlar verebiliyor ve ne yapması gerektiğini söyleyebiliyoruz. Elbette her bir karakterin kendine ait çeşitli ihtiyaçları ve yapması gereken işleri bulunuyor. Dolayısıyla o karaktere tıklayarak ne istediğini görebilir, eğer acıkmışsa yemeğini verebilir, susamışsa suyunu içirebilir ve ihtiyaçları varsa o ihtiyaçlarını gidermek için çeşitli hamleler gerçekleştirebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir karakterle tek tek uğraşabilir ve onların ihtiyaçlarını ortadan kaldırabiliriz.

Oyun içerisinde her bir karakterle konuşabiliyor, onlarla beraber diyaloglara girebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Diyaloglara girdiğimiz karakterle beraber ilişkimizi belirleyebiliyor, onlarla bağımızı daha da kuvvetlendirebiliyor ve istediğimiz zamanda o bağımızı kesebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bir bağ sistemi ve ilişki sistemi de bulunuyor. Ona göre ilişkilerimizi hem genişletebiliyor hem de daraltabiliyoruz.
 
Atölye ve mod desteği 
 
 

Oyunda diğer taraftan çeşitli modlar yükleyebileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor. Atölye desteği ile beraber karşımıza çıkacak olan bu yaşam simülasyonu oyunu içerisinde farklı farklı modları deneyebilecek ve bu modların içeriğini oynayabileceğiz. Topluluk üyeleri ile beraber oluşturulan bu modlar sayesinde oyundan daha farklı deneyimler elde edebilecek ve farklı içerikleri oyun içerisinde oynayabileceğiz. Dolayısıyla sıkılmadan oynayabileceğimiz çeşitli modlar da bu destekle beraber bizlere aktarılacak.

Piksel grafiklere sahip bu yaşam simülasyonu oyunu 3 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi erken erişim sürümü olarak bizlere sunulacak. Dolayısıyla erken erişim sürümünde eksiklikler ve hatalar olabilir. Eğer erken erişim sürümünü oynamak istemiyorsanız oyunun tam sürümünü beklemeniz gerekebilir. Oyunun tam sürümü ne zaman yayınlanır şu an için bilinmiyor. Dolayısıyla bu süreçte oyuna takibe alabilirsiniz.
 
- Showgunners (2 Mayıs: sıra tabanlı strateji, taktik)
 
 

Artificer tarafından geliştirilen ve Good Shepherd Entertainment tarafından yayınlanacak olan sıra tabanlı strateji, taktik oyunu Showgunners, 2 Mayıs'ta geliyor. Üstten görünümlü sıra tabanlı strateji taktik oyunu içerisinde farklı farklı düşmanlarla karşılaşabiliyor ve bu düşmanları kendi stratejimizle ve planlarımızla beraber alt edebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere atılabiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, bölgelerin avantajlarını ve dezavantajlarını görebiliyor ve çevreyi kullanarak ortadaki tehlikelere yok etmeye çalışıyoruz.

Sıra tabanlı taktik aksiyon sistemi içerisinde kendi ekibimizi kurabiliyor, bu ekibimize beraber büyük maceralara atılabiliyor ve bu macerada üstün çıkmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde gelecek teması yer alıyor, gelecek teması sayesinde elimize farklı farklı silahlar alabiliyor ve bu silahları da düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz yakın menzilli silahlar ve uzak menzilli silahlar yer alıyor. Bu silah türlerini kullanmak da tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyun içerisinde sadece aksiyon ve savaş sistemi değil çözmemiz gereken bulmacalar yer alıyor. Bu bulmacaları çözmek tabii ki ilk etapta kolay olabiliyor ancak daha sonraki süreçte bu bulmacaların zorluk derecesi artış gösteriyor ve bulmacalar bazen kafayı çok zorlayan bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla çevreyi iyi analiz etmeli ve iyi keşfetmeliyiz. Bu bulmaca zorluklarının yanı sıra bir de karşılaşacağımız çeşitli tuzaklar bulunuyor, bu tuzakları da aşmak oyun içerisindeki  temel amaçlarımızdan biri.
 
 

Sıra tabanlı strateji oyunları içerisinde genellikle bir ekip topluyor ve bu ekiple karşımıza çıkan düşmanları alt edebiliyoruz. Bu oyun içerisinde de bu şekilde bir yapı mevcut ve ekibimize birden fazla karakteri alabiliyor ve karakterlerin özelliklerinden faydalanabiliyor ve onları en verimli şekilde kullanmaya başlıyoruz. Oyunda çok fazla karakter bulunuyor, bu karakterlerin her birine farklı özellikleri yer alıyor, onların bu özelliklerini açığa çıkarmak, onları düşmanlara karşı kullanmak ve düşmanları bu şekilde alt etmek tamamen bizim stratejimize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü bu tarz oyunlarda yapacağımız her hamle çok fazla değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda yapacağımız çok fazla sayıda plan, strateji ve taktık olduğundan dolayı her bir kısım bu oyun içerisinde farklı bir plan taptırıyor ve  ekstra biri deneyimi bizlere sunuyor. Oyunda yine ekibimize farklı karakterler davet ederek ekibimizi genişletebiliyor, bu genişlik sayesinde de daha güçlü düşmanlara karşı gelmeye çalışıyoruz. Oyunda yine çevre etmenlerini kullanarak onları tuzağa düşürebiliyor, tuzağa düşürdüğümüz esnada da onları ortadan kaldırabiliyor ve malzemelerini envanterimize atabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yine çevreyi gözetleme, çevre unsurları kullanma ve çevreden çeşitli öğeler bulma mekanikleri bulunuyor. Oyunda yer alan bu öğeler sayesinde kendimizi daha da geliştirebiliyor ve ekibimizi daha fazla savaşa hazırlayabiliyoruz. Oyun içerisinde yine daha çok arena tarzı kısımlar bulunuyor, bu arena tarzı kısımlarda rakiplere karşı gelebiliyor ve bir bizim takım bir de karşı takım olmak üzere sıra sıra çeşitli hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda yapacağınız her hamle çok önem arz ediyor çünkü yaptığınız her bir  hamle sonrası sıra karşı tarafa geçiyor. Eğer karşı tarafa çok açık bir şekilde yakalanırsanız bu karakterinizin ölümüne yol açabiliyor. Dolayısıyla oyundaki her bir hareketinizin eylemini daha önceden düşünmek önemli. Örneğin bir bölgeye atıldınız ve karşınıza bir düşman grubu düşman çıktı, bu düşman grubunu alt etmek için öncelikle kafanızda bir taslak oluşturmak ve çeşitli planlar yapmanız gerekiyor. Ondan sonraki süreçte karakterinizi o plana ve taslağa uygun şekilde hareket ettirmeniz ve düşmanları alt etmeniz lazım. Ancak bu şekilde verim alabilirsiniz.
 
 

Oyun içerisinde yine arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında çeşitli bölümleri ve kısımları geçebiliyoruz. Oyunda yine bu hikaye kısımları çeşitli ara sahnelerle beraber destekleniyor ve daha çok karakterler arası diyaloglar şeklinde karşımıza çıkıyor. Oyunda yine kullanabileceğimiz çeşitli yakın dövüş silahları ve uzak dövüş silahları bulunuyor. Bunları istediğimiz gibi kullanabiliyor ve düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Oyunda farklı farklı aşamalar bulunuyor ve farklı aşamaları aşmak için de kendi planımızı oluşturmamız gerekiyor. Dolayısıyla oyundaki her bir bölümde çevreyi iyi analiz etmeli, çevre etmenleri iyi kullanmalı ve avantajlarına göz atmalıyız.
 
 

Oyunda yine hikaye kapsamında ilerleme gösterebilecek, yeni karakterlerin kilidini açabilecek, bu karakterler de savaşın ve hikayenin gidişatını değiştirebilecek. Oyunda yine alabileceğimiz karakterler arasında samuraylar makineli tüfeğe sahip karakterler ve daha fazlası yer alacak. Bu karakterleri de aynı şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde elbette sıra tabanlı bir savaş sistemi bulunacak ve bu  sistem dahilinde rakiplere karşı gelmeye çalışacağız.

Oyunda oluşturduğumuz ekiple beraber büyük maceralara atılacağız. Bu ekip içerisinde yer alan karakterleri dilediğiniz gibi geliştirebilecek ve yeni silahlarla beraber donatabileceğiz. Oyunda yine farklı farklı silahları etraftan bulabilecek, düşmanlardan bir şeyler çıkartabilecek ve her kısmı geçtikten sonra daha fazla silahın kilidini açabileceğiz. Oyunda bu silahlarla kendi ekibimizdeki karakterleri donatabilecek, onların daha güçlü olmasını sağlayabilecek ve bir yandan da ekibimizde yer alan karakterleri yükselterek onların istatistiklerini arttıracak. Böylece ekibi daha güçlü hale getirebileceğiz.

Oyun içerisinde yine bir dükkan sistemi olacak. Bu dükkan sistemi sayesinde çeşitli öğeler ve yükseltmeler alabileceğiz. Bu dükkan sisteminden öğe satın almak için de yine düşmanları alt etmek, çevreden çeşitli eşyalar toplamak ve bölümleri geçmek gerekiyor. Oyunda yine farklı farklı becerileri açabileceğimiz beceri ağacı sayesinde yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve karakterleri de bu oranda güçlendirebiliyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi bir şeyleri yükseltirken bulabilecek ve bu yükseltme esnasında da yeni özelliklerin kilidini açabileceğiz. Bu yeni özelliklerle beraber karakterler ile daha farklı stratejiler oluşturabilecek, planlarımızı ve stratejimizi değiştirebilecek ve bu sayede oyun içerisinde yer alan tüm içeriği deneyimleyebileceğiz.
 
 

Bu tarz oyunlarda çok fazla sayıda yetenek bulunduğundan dolayı bunları en iyi şekilde kullanmak biraz zorlu olabilecek ancak oyuna biraz alıştıktan sonra bu olayı da tamamen çözebileceğiz. Oyun içerisinde yine farklı farklı bulmaca sekanslarından tehlikeli  tuzaklara kadar birçok farklı kısım bizleri bekliyor olacak. Bunları da aşmak için oyun içerisinde yer alan karakterleri kullanabilecek, onları sağa sola doğru gönderebilecek ve doğrudan düşmanlarım veya tuzakları içerisine daldırabileceğiz.

2 Mayıs tarihinde çıkış yapacak olan bu strateji sıra tabanlı taktik oyununun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gibi bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında yine Steam sayfası üzerinde oyunun bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun belli bir kısmını ücretsiz bir şekilde deneyebiliyor ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Yine bu demo sürümü oyunu satın alıp almayacağınıza karar verdiren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bu demo sürümlerini denemek oldukça önem arz ediyor.
 
- Redfall (2 Mayıs: açık dünya, çevrimiçi, nişancı, aksiyon, macera)
 
 

Arkane Austin tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanacak olan açık dünya, çevrimiçi, nişancı, aksiyon, macera oyunu Redfall, 2 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Eşli olarak oynayabileceğimiz ve yanımıza arkadaşlarımızı çağırabileceğimiz bu vampir temalı aksiyon nişancı oyunu içerisinde tehlikeli bir dünyaya geçiş yapacak ve karanlık bir atmosferin bizlere sunulmasını deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde redfall adlı bir şehir bulunacak ve bu şehir içerisinde ekibimizle beraber ilerleyecek, farklı bölümlere doğru yol alabilecek, elimizdeki silahlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğiz.

Oyunda çok farklı aksiyon sahneleri ve kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunacak. Bu silahlarla beraber düşmanlara uzaklara saldırabilecek ve mermileri ateşleyebileceğiz. Oyunda yine yanımızda arkadaşlarımızı çağırabilecek ve arkadaşlarımızla beraber iş birliği yaparak bu tehlikede hayatta kalabileceğiz. Oyunda yine düşmanlara karşı farklı kombolar gerçekleştirebileceğiz ve onları bir anda yere sererek ortadan kaldırabileceğiz. İster tek başımıza istersek de eşli olarak ilerleyebileceğimiz bu nişancı aksiyon oyunu içerisinde dört bir yandan kuşatılmış düşman ordular bulunacak ve bu düşman ordularını ortadan kaldırmak için de çeşitli hamleler yapabileceğiz.
 
 

Birinci şahıs kamera bakış açısına sahip bu açık dünya oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebilecek, ilerlediğimiz kısımlarda da yine farklı tehlikeler ile karşılaşabileceğiz. Her bölgenin farklı özellikleri ve teması bulunacak, bu temaları ve atmosferi deneyimlemek oldukça güzel olacak. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çok farklı beceriler yer alacak, bu becerilerle beraber bir yandan düşmanları rahatsız ederken diğer yandan ise hayatta kalmanın yollarını arayacağız. Bu açık dünya içerisinde farklı farklı düşman türleri bulunacak ve düşman türlerinin her birinin kendine ait özellikleri yer alacak. Düşmanları öncelikle iyi analiz etmeli ve nasıl saldırı yaptıklarına görmemiz gerekecek. Dolayısıyla daha sonraki etapta onlara saldırabilir ve onları gafil avlayabiliriz.
 
 

Kendine ait yapısıyla ve dünyası ile beraber karşımıza çıkacak olan bu oyun içerisinde arka planda bir de hikaye anlatılacak. Bu hikaye kapsamında ilerleyecek ve yeni bölümlere geçiş yapabileceğiz. Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor olacak ve kendimizi sürekli olarak gece karanlığında ilerlerken bulabileceğiz. Bu tarz karanlık alanlarda ilerlerken kendimizi sürekli olarak diken üstünde hissedecek ve gergin bir ortama içerisinde kalacağız. Dolayısıyla oyun içerisinde tek başımıza ilerlemekten ziyade arkadaşlarımızla beraber koordineli bir şekilde ilerlemek ve bu gerginliği azaltacak hem de hayatta kalma şansımızı daha da arttıracak diyebilirim.

Oyun içerisinde karşımıza sürekli olarak vampir düşmanlar çıkacak ve bu vampir düşmanlar sizi de biliyor ki güneş ışıklarından zarar görüyor. Dolayısıyla bu vampirler gece karanlığında ve ay ışığında ortaya çıkıyor ve bizi de bu akşam karanlığında alt etmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla biz de bu dünyada hem hayatta kalmaya çalışıyor hem de bu vampirlerin kuşattığı bölgeyi ele geçirmeye ve bunları da tamamen temizlemeye uğraşıyoruz. Vampirler dışında yine uğraşabileceğimiz çok sayıda patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber daha zorlu mücadelelere geçiş yapabiliyoruz. Düşman çeşitliliğinin yeterli seviyede olduğu bu yapım içerisinde çok farklı düşmanlar çıkıyor ve onları da alt etmek eğlenceli hale olabiliyor.

Oyun içerisinde ister tek başımıza istersek de kendi ekibimizi kurarak ilerleyebiliyor ve yanımıza 3 kişiyi alabiliyoruz yani oyun içerisinde toplamda 4 kişilik ekiple beraber ilerliyor ve bu ekip içerisinde biz de kendi rolümüzü üstlenebiliyoruz. Oyunda yine takım arkadaşlarımızın hayatta kalmasını sağlıyor, onların arkasını kolluyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Takım arkadaşlarımızla beraber her bir oyuncu farklı karakteri seçiyor ve bu karakterin özelliklerinden ve avantajlarından yararlanabiliyor. Oyunda yine her karakterin kendine ait kahraman ekipmanları ve öğeleri bulunuyor ve ekipmanları kullanmak da tamamen oyuncuların işi oluyor. Dolayısıyla oyundaki her bir karakter çok önem arz ediyor ve bu karakterlerin avantajlarından yararlanmak takım için oldukça fayda sağlıyor.
 
 

Oyun içerisinde 4 farklı karakter bulunuyor ve bu karakterlerin seçimi tamamen size ait oluyor. Oyunda kullandığınız karaktere göre çeşitli beceriler ve hamleler yapabiliyor, bu beceri ve hamleler ile de düşmanları alt edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde çevre etmenlerini kullanabiliyor ve bu çevre öğeleri ile beraber vampirleri daha kolay bir şekilde alt edebiliyorsunuz. Oyunda yine kullanabileceğiniz çeşitli silahlar ve silah türleri bulunuyor. Bu silah türleri ile beraber çeşitli cephanelerin kilidini de açabiliyor ve kullanabileceğiniz özel silahlardan çeşitli cephanelere kadar farklı içerikleri deneyimleyebiliyorsunuz. Bu içerikleri tüketmek de tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyun içerisinde yine karakterimizi dilediğimiz gibi yükseltebiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Farklı farklı yükseltmeler yapabileceğimiz ve yeni becerilerin kilidini açabileceğimiz bu yapı sayesinde karakterimizin istatistiklerini yükseltebiliyor, düşmanlara karşı daha fazla hasar vermesini sağlayabiliyor ve oyun içerisindeki takımı dayanışmasını daha da üst düzey çıkartabiliyoruz. Açık dünya içerisinde bir sağa bir sola koştururken elbette karşımıza sürekli olarak tehditler ve tehlikeler çıkıyor. Bu tehlikeleri aşmak için de ekibimizle beraber koordineli bir şekilde ilerleyip sıkı bir iletişim kurabiliyor, ne kadar çok sağlıklı bir iletişim sağlarsak o kadar çok kolay bir şekilde bölgeleri aşabiliyoruz.
 
 

Beklenen bu yapım bir süredir geliştirme aşamasında yer alıyor ve nihayet 2 Mayıs tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Kısaca toparlamak gerekirsem oyun içerisinde farklı farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterlerin kullanımı tamamen bize ait oluyor. Bu karakterlerin her birinin farklı özellikleri bulamıyor ve özelliklerden faydalanmak çok önemli. Oyunda yine ister tek başımıza istersek de eşli olarak oynayabiliyor ve kendimize ait bir ekip kurabiliyoruz. Ekipteki her bir oyuncu farklı bir karakteri seçerek onların becerilerinden faydalanabiliyor. Oyunda karşımıza vampir düşmanlar çıkıyor ve vampir düşmanların istila ettiği bir dünyada yer alıyoruz. Bizim de amacımız bu istila edilen dünyaya vampirlerden arındırmak ve temizlemek.
 
 

Oyun içerisinde açık bir dünya bizleri bekliyor ve açık dünya içerisinde gezerken çevreyi keşfedebiliyor ve yeni silahların ve becerilerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda karakterimizi geliştirebiliyor ve istatistiklerini yükseltebiliyoruz. Yine farklı becerileri açmak için de beceri ağacına geçiş yaparak oradan yeni beceriler açabiliyor ve yeni özelliklerle beraber düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Kısacası oyun içerisinde hayatta kalmak için elimizden gelen her şeyi yapıyor ve bu sayede yeni özelliklerin kilidini açabiliyoruz.

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz. Oyunuun ne yazık ki şu anda demo sürümü bulunmuyor dolayısıyla herhangi bir deneme şansımız yok. Oyunun standart sürüm fiyatı 699 Türk lirası, Bite Back sürümü ise 999 Türk lirasından satışta. Dolayısıyla şimdiden oyunu ön sipariş verebilir ve satın alabilirsiniz. Oyun çıkış yaptığı gün de kütüphanenizden direkt olarak indirebilirsiniz.
 
- Age of Wonders 4 (2 Mayıs: sıra tabanlı strateji, taktik)
 
 

Triumph Studios tarafından geliştirilen ve Paradox Interactive tarafından yayınlanacak olan sıra tabanlı strateji, taktik oyunu  Age of Wonders 4, 2 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İzometrik kamera bakış açısına sahip bu strateji oyunu içerisinde yeni yeni diyarlara akın edecek, buralarda kendi ordumuzu kurarak düşmanları alt etmeye çalışacağız. Serinin yeni oyunuyla beraber çıta biraz daha yükselecek ve bu yükselme ile beraber oyuncular üst düzey bir strateji sıra tabanlı taktik deneyim elde edebilecek. Oyun içerisinde her bir tur çok önem arz edecek, yapacağınız tahminler - planlamalar tamamen oyun içerisinde siz tarafından yapılacak. Dolayısıyla oyunda bir düşmanla kapışmalar önce çevre etmenlerini kullanmak için çeşitli planlamalar yapmak ve bu planlamalar üzerinde detaylıca düşünmek gerekecek.

Oyun içerisinde fantastik bir yapı yer alacak, bu fantastik yapı ile beraber farklı karakterlere - ekibe sahip olacağız. Ekibimizin ve ordumuzun farklı farklı güçleri bulunacak ve bu orduyla beraber ilerleyerek daha fazla alana yayılacak ve haritanın boş kalan kısımları açabileceğiz. Ayrıca bu fantastik diyarı keşfedebilecek ve buralara kendi ekibimizi getirecek ve buraların hakim olmaya çalışacağız.
 
 

Oyun içerisinde büyük bir fantastik krallık oluşturacak, bu krallıkla beraber istediğimizi yapmaya çalışacak ve yeni yeni maceralara doğru atılmaya başlayacağız. Oyunda yine sıra tabanlı taktik savaşları yer alacak ve bu aksiyon içerisinde bir biz bir de karşı takım olmak üzere sıra sıra hamlelerimizi gerçekleştiriyor olacağız. Oyunda bir hamle yaptıktan sonra sıra diğer karaktere veya karşı tarafa geçmiş olacak dolayısıyla buralara yapacağımız her hamle ve her bir planlama çok önem arz ediyor. Oyun içerisinde yapacağınız her hamlenin çok önem arz ettiği bu yapım içerisinde çevre etmenlerini de kullanabilecek ve çevre etmenlerini de düşmanların aleyhine çevirebileceğiz.

Serinin en yeni oyunu içerisinde sıra tabanlı taktik aksiyon ve rol yapma unsurları yer alıyor. Bu unsurlarla beraber oyun bizlere farklı bir deneyim sunmaya çalışıyor ve ilk bulunduğumuz konumdan sonraki bulunduğumuz konuma doğru ilerlemeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde öncelikle küçük küçük teknolojilerle beraber ve ekiple beraber başlıyor daha sonrasında bu teknolojileri büyüterek ve ordumuzu da genişleterek daha büyük alana hakim olabiliyor ve imparatorluğumuzu diğer taraflara doğru yaymaya çalışıyoruz. Oyunda sürekli olarak büyümeye çalışıyor ve düşman ordularını yok etmeye başlıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yeniden oynanabilirlik açısından çeşitli özellikleri yer alıyor. Oyunda sürekli olarak yaptığımız eylemler değişkenlik gösteriyor ve karşımıza çıkan düşmanlar da bu değişkenlikten etkileniyor. Dolayısıyla oyuna her yeni başladığımızda farklı deneyim elde etmemiz olası. Oyun içerisinde elbette arka planda bir de hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında çeşitli ara sahnelere ve diyaloglara geçiş yapabiliyor. Bu hikayeyi kapsamında yeni bölümlere geçiş yapabiliyoruz, yeni düşmanlarla karşılaşabiliyoruz ve zorlu düşmanları da ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyunda yer alan krallığımız çok sayıda özelleştirebilir mekaniğe sahip olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde özelleştirme mekaniği oldukça ön planda. Oyunda yine krallığımızın takipçilerini ve krallığımızı özelleştirmek için çok sayıda seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerle beraber bu takipçilerin vücut şekillerini, diplerini ve güçlerini ayarlayabiliyor ve bunları tabii ki istediğimiz şekilde oluşturabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan kendi ekibimizi büyütebiliyor ve kendi ordumuzu büyütürken nüfusumuzu da arttırabiliyoruz. Nüfusumuzu arttırdıkça ve genişledikçe daha fazla alın yayılabiliyor ve krallığımızı daha fazla büyütebiliyoruz.
 
 

Karanlık bir atmosferin yer aldığı ve daha çok fantezi bir dünyanın bulunduğu bu yapım içerisinde farklı türde yaratıklar da bulunuyor. Bu yaratıkları alt etmek için de ordumuzu büyütebiliyor ve halkımızın bu düşmanlara karşı hazır olarak beklemesini sağlayabiliyoruz. Oyunda yine her olayı tepki veren bir yapı yer alıyor. Örneğin bir düşmanla karşılaştığın zaman ekibimizle beraber mücadeleye giriyor ancak mücadeleye girdiğimiz zaman ekibin yıprandığını ve değişim yaşadığını görebiliyorsunuz. Bu değişim de işte o varlıklardan etkilendiğini ve bu kaosun onlar için iyi gelmediğinin kanıtı.

Oyun içerisinde elbette bir amacımız bulunuyor. Bu amacımız da kendi krallığımızı korumak, bu krallığımızı geniş yerlere yaymak ve daha fazla alanı ele geçirmek. Yani bu diyarın hakimi olmak bizim temel amacımı. Elbette bu kolay bir süreç değil çünkü oyun içerisinde anlatılacak hikayeyi kapsamında çeşitli maceralara atılacak, bu maceralardan çıkmak için kendi ekibimizi yönetecek ve kendimize yeni takipçiler kazandırmaya çalışacağız. Oyunda yine farklı farklı becerilere sahip varlıklar ve düşmanlar karşımıza çıkacak. Bunları alt etmek için de çeşitli planlamalar yapabilecek ve bu taktik savaşları içerisinde galip gelmeye çalışacağız.

Oyun içerisinde yapacağımız her hamle çok önem arz edecek. Her bir tercih ve seçenek önümüzde farklı kapıların açılmasına sebep olacak. Oyunda yine detaylı strateji unsurları, detaylı taktik özellikleri ve aksiyon şeması yer alacak. Bu şemalarla beraber oyun içerisinde dallanıp budaklanan bir maceranın içerisine kendimizi bulacağız ve serinin en yeni oyununu bu şekilde denemiş olacağız.
 
 

Oyun içerisinde yine seride yer almayan yeni mekanikler de bulunacak. Oyunda yine geniş kuşatmalara yelken açabilecek, bunların akabinde çeşitli ödüller kazanabileceğiz. Oyun içerisinde yine kullandığımız karakterlerin moral sistemi bulunacak, bu moral sistemi oyunun gidişatını değiştirebilecek dolayısıyla oyundaki bu sistem ile beraber karakterlerin morallerini yüksek tutmak gerekecek. Eğer moralleri yüksek olursa daha eksiksiz bir şekilde savaşlara katılabilecek ve savaşlardan galip ayrılmak kolay olacak. Bu ve daha fazla mekanik oyun içerisinde bizlerin karşısına çıkacak.

Oyunda yine mod desteği bulunacak. Bu mod desteği sayesinde oyun içerisine sürekli olarak yeni modlar eklenebilecek. Mod geliştiricileri de bu oyuna yeni özellikler dahil edebilecek. Bu konuda geliştirici ekip açık tutmuş ve serinin en ucu açık modlanabilir oyununu yaptığını belirtmiş durumda. Yani kısacası oyun içerisinde oldukça geniş bir mod desteği bulunacak ve bu maklama desteği sayesinde de oyunu sürekli olarak oynamak isteyeceksiniz ve yeni özellikleri denemek isteyeceksiniz.
 
 

Kısaca toparlamak gerekirsek oyun içerisinde sıra tabanlı taktik savaşları yer alacak. Oyunda fantastik bir hikaye benimsenecek ve fantastik bir diyarda yer bulunacağız. Oyunda kendi krallığımızı kurarak bu krallığımızı genişletmeye çalışacak ve kendimize ait bir ekip kurabileceğiz. Ekipte farklı farklı karakterler bulunacak ve karakterlerin her birinin farklı becerileri yer alacak. Sıra tabanlı taktik savaşlarında her hamle çok önem arz edecek ve bu hamleleri de en iyi şekilde kullanmak gerekecek. Oyun içerisinde etrafı keşfedecek, yeni krallıklara doğru yol alacak ve bu krallıkları fethetmeye çalışacağız.

Oyunun şu anda Steam safhası açık durumda. Dilerseniz siz de Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve oyna çıktığı gün alabilirsiniz. Serinin hayranıysanız veya sıra tabanlı taktik oyunlarına geçiş yapmak istiyorsanız oyuna bir şans verebilirsiniz.
 
- Bare Butt Boxing (4 Mayıs: çok oyunculu, aksiyon, macera)
 
 

Tuatara Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan çok oyunculu, aksiyon, macera oyunu Bare Butt Boxing, 4 Mayıs tarihinde geliyor. Eğlenceli bir yapı ile karşımıza çıkacak olan bu çevrimiçi çok oyunculu yapıda bir boks müsabakasına katılacak ve yumruklarımızı sürekli olarak konuşturmaya başlayacağız. Oyun içerisinde farklı farklı ve renkli karakterler yer alacak ve bu karakterlerle beraber büyük bir mücadeleye girebileceğiz ve sağa sola yumruklarımızı savurarak bu rakipleri alt etmeye çalışacağız. Oyunda salladığımız her bir yumruk bir düşmana gelebilecek ve bu sayede onları farklı portallara ve uçurumlara doğru sürükleyebileceğiz.

Eğlenceli bir yapının yer aldığı bu oyun içerisinde oyuncuları indirmek, alt etmek ve onları başka boyutlara doğru yollamak tamamen bizim işimize olacak. Renkli grafikleri ve sanat tarzına sahip olan bu oyunda farklı farklı karakterler olacak, bu karakterlerle beraber rakipleri halletmeye çalışacağız. Oyun içerisinde mor karakterden sarı karaktere yeşil karakterden beyaz karaktere kadar çok farklı renkli oyuncular yer alacak. Bu oyunculardan herhangi birini seçerek oyunda bir arenaya atlatacak ve hem fizik tabanlı dövüş deneyimi elde edebilecek hem de rakipleri alt etmenin tadını çıkartabileceğiz.
 
 

Eğlenceli bir dövüş mekaniğini bulunduğu ve zorlu rakipleri alt edebildiğimiz bu oyunda yumruklarımızı sertçe sallayacak veya yavaş olarak sallayarak rakipleri geriye doğru itebileceğiz. Sert yumruklar atarak diğer oyuncuları uçurumlara doğru sürükleyebilecek ve onları başka bir boyuta doğru yollayabileceğiz. Simülasyon unsurlarının yer aldığı bu yapın içerisinde boks sporu farklı bir boyut kazanacak ve bu boyutla beraber eğlencenin dibine vurmaya başlayacağız.

Oyun içerisinde ister tek oyunculu olarak giriş yaparak bu mücadeleye katılabilecek istersek de çevrimiçi olarak doğrudan giriş yaparak diğer oyuncularla kapışacak ve yanımıza arkadaşınızı çağırabileceğiz. Oyun içerisinde ister arkadaşınızı çağırın isterseniz de diğer oyuncularla beraber kapışın bu tamamen sizin seçimlerinizle beraber olacak. Farklı farklı oyun modlarının ve arenaların yer aldığı bu yapının içerisinde her bir arenada farklı bir dövüş deneyimi elde etmeye çalışacak, bu arenalarda rakipleri alt etmeye çalışacak ve onları ortadan kaldırabileceğiz.

Birçok karakterin yer aldığı ve renkli kişiliklerin bulunduğu ortamda boks sporunu deneyimleyebilecek ve elimize bir karakterin kontrolünü alabileceğiz. Bu karakterimizle beraber sağa sola doğru atılabilecek ve rakiplerin yumruklarından kaçmaya çalışabileceğiz. Oyunda ne kadar çok yumruk sallarsak ve ne kadar çok bir rakibe isabet ettiğini görebilirsek o derece eğlenebilecek ve onları da farklı boyutlara doğru yollayabileceğiz. Oyun içerisinde sürekli olarak yumruklarımızı sallayacak ve yumruklarımıza denk gelen oyuncuları alt edebileceğiz.
 
 

Ortalığın kaosa sürüklendiği ve eğlenceli bir ortamın oluştuğu yapı içerisinde renkli renkli karakterler karşımıza çıkacak ve bu renkli karakterlerle beraber bu sporu deneyimleyebileceğiz. Fizik tabanlı bir yapının yer aldığı bu oyun içerisinde herhangi bir kural yere almayacak ve kural dışı şekilde rakipleri köşelere doğru ittirebilecek, yuvarlak şekilde karşımıza gelen portallardan rakipleri oralara doğru itebilecek ve yok edileceğiz. Yolladığımız karakterlerin de ortadan kaldırmasını sağlayabileceğiz.

Farklı oynanış dinamiklerinin yer aldığı oyunda farklı farklı arenalar bulunacak ve bu arenaların her birinin farklı teması yer alacak. Her bir arena kendi zorluklarıyla beraber gelecek ve bu arenalarda kapışmak tamamen bizim işimiz olacak. Bu yapım içerisinde farklı arenalara sonra geçiş yaparak adeta bir boks torbası yumruklar gibi rakiplere dalacak ve bu mücadeleden galip ayrılmak için de son hayatta kalan olarak yer almak gerekecek. Oyunda yine etrafta çeşitli güçlendirmeler olacak ve bu güçlendirmeler de mücadelenin gidişatını değiştirecek.
 
 

Oyun içerisinde yumruklarımızı savurduğumuz esnada rakipleri alt edebilecek ve onları başka yerlere doğru gönderebileceğiz. Oyunda yine sağdan soldan çeşitli güçlendirmeler alabilecek ve bu boks sporunun gidişatını değiştirebileceğiz. Oyunda yenilirken aldığımız bir güçlendirme sayesinde mücadelenin gidişatını değiştirebilecek ve rakiplerin üzerine kolayca gelebileceğiz. Oyunda rakipleri oldukça geriye püskürtecek, sert vuramazsak iki adım geriye ittirebilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Her bir yumruk farklı etki bırakabilecek ve deneyim daha da eğlenceli hale gelebilecek.

Oyunun içerisinde farklı farklı arenalar bulunacak ve bu arenaların her birinin farklı tuzakları yer alacak. Tuzaklarla beraber rakipleri bu yerlerin içerisine gönderebilecek ve tuzakların içerisine çektiğiniz rakipler de ortadan kalkmış olacak. Oyun içerisinde yine yuvarlak şekilde portallarla beraber rakipleri bu kısma yollayabileceğiz. Oyunda ister dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla oynayabilecek istersek de yerel çevrimiçi deneyim elde edebileceğiz.
Yerel çevrimiçi mod içerisinde yanımıza arkadaşlar çağırabilecek, kendimize ait bir arena seçebilecek ve bu mücadelede yer alabileceğiz. Diğer tarafta ise doğrudan çevrimiçi bir oyuna katılabilecek ve karşımıza rastgele oyuncuların gelmesini sağlayabileceğiz ve onlarla mücadele etmeye başlayacağız. Oyunda ister yanımıza arkadaşlarımızı çağırabilecek istersek de tanımadığımız oyuncularla beraber bu mücadeleye başlayabileceğiz.
 
 

Eğlenceli bir deneyimin yer alacağı bu dövüş aksiyon oyunu içerisinde boks sporunu gerçekleştirecek ve bu eğlenceli yapı içerisinde en son hayatta kalan olarak kalmaya çalışacak ve rakip oyuncuları elemeye başlayacağız. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı arenalar olacak ve bu arenalara geçiş yaparak rakipleri alt etmeye başlayacağız. Oyunda yer alan bu arenaların olan her birinin kendine ait yapısı ve teması yer alacak. Tuzakların üzerine rakiplere yumruklarımızla itebilecek ve rakipleri bu sayede alt edebileceğiz ve onları ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz farklı farklı karakterler yer alacak ve bu karakterlerden herhangi birini seçebileceğiz.

Oyunda yine mücadelenin gidişatını değiştirebilecek çeşitli güçlendirmeler yer alacak. Bu güçlendirmelerle beraber düşmanları tek yumrukla uzaklara doğru fırlatabilecek ve daha güçlü bir konuma gelebileceğiz. Dolayısıyla bu güçlendirmeler oyun  içerisinde çok önem arz edecek ve mücadelenin doğrudan seyrini değiştirebilecek. Oyun içerisinde yine yukarıda bahsettiğim gibi çeşitli mod desteği bulunacak ve bu modlar arasında çevrimiçi çok oyunculu, yerel çok oyunculu, tek oyunculu ve daha fazlası yer alacak. Bu modları denemek ve oynamak tamamen sizin işiniz olacak.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Oyun ilk etapt  erken erişim sürümü olarak çıkış yapacak ve erken erişim sürümünün ne kadar süreceği hakkında bilgi yok. Ancak bir süre bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Erken erişim sürüm içerisinde geliştirici ekip oyuncuların geri bildirimlerini önemseyecek ve bu süreçte oyunun gelişmesine oyuncular katkı sağlayabilecek. Tam sürüme sorunsuz bir şekilde ulaşmasını sağlayan bu erken erişim sürümünde oyuncular birçok özelliği deneyebilecek.

Siz de bu tarz eğlenceli bir yapıya ve karakterlere sahip dövüş boks deneyimi elde etmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Oyun 4 Mayıs tarihte çıkış yapıyor ve dilerseniz de istek listenize ekleyebilirsiniz.
 
- Hometopia (5 Mayıs: inşa etme, yaşam, simülasyon)
 
 

Hometopia Inc. tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan inşa etme, yaşam, simülasyon oyunu Hometopia, 5 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Tüm evleri sıfırdan inşa edebileceğimiz ve yönetim konusunda birçok detaya sahip olabileceğimiz bu yapım içerisinde sanal bir dünya oluşturabileceğiz. Oyunda farklı farklı evlerin projelerine adım atarak bu projelerde üst düzey bir iş yapmaya çalışacak, belirli bir alana sıfırdan temel atarak bu evi inşa etmeye başlayacak ve bu evin yapısının her birine kendi dokunuşlarımızı katabileceğiz.

Hem tek oyunculu hem de co-op

Oyun içerisinde co-op yani işbirliği modu yer alacak. İstediğimiz gibi bu mod dahilinde oynayabilecek ve istersek tek oyunculu bir şekilde de oyun içerisinde yer alabileceğiz.
Temelden çatılara kadar bir projeyi tamamen üstlenebileceğimiz bu yapım içerisinde birinci şahıs, üstten görünüm ve daha fazla kamera bakış açısı yer alacak. Dilediğimiz gibi bu bakış açıları ile beraber ilerleyebilecek ve projeyi tamamlamaya uğraşacağız. Oyun içerisinde yer alan projenin her bir odasını her bir kısmını tek tek düzenleyebilecek ve her bir büyüklüğü kendimize göre ayarlayabileceğiz.
 
 

Tüm dekorasyon işlerinin bize ait olduğu bu yapım içerisinde çok detaylı simülasyon ögeleri bizleri bekliyor. Bu detaylı simülasyon öğeleri içerisinde inşa etme, düzeltme, yıkma ve daha fazlası yer alıyor. Ücretsiz olarak bizlere sunulacak bu yapım içerisinde çevrimiçi olarak başka oyuncularla beraber birlikte çalışabiliyor, bu projeleri beraber bitirmeye uğraşabiliyor ve siz bir projeyi tamamlarken yan tarafta da başka oyuncuların bir başka projeyi bitirmeye çalıştığını görebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde sosyal bir alan bulunuyor ve bu sosyal alan içerisinde herkes kendi işine layıkıyla yapmaya çalışıyor.

Oyun içerisinde yanımıza arkadaşlarımızı çağırabiliyor ve bu projeye onları da ortak edebiliyoruz. Bu ortaklık sayesinde işleri daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapabiliyor ve iş bölümü sayesinde de kolayca bu projeyi bitirebiliyoruz ve yeni projelere doğru yol alabiliyoruz. Oyun içerisinde hemen hemen her şeyi özelleştirebiliyor, düzenleyebiliyor yıkıp yerine gerisini koyabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda geniş ve detaylı simülasyonu öğeleri  ve daha fazlası bizleri bekliyor.

Bir odadaki her detay bize ait olacak
 
 

Küçük bir mahalleden büyük bir sokağa doğru yol alabileceğimiz bu oyun içerisinde projenin ve evin her bir köşesine dokunabiliyoruz. Eğer bir oda yaptıysak ve odanın boyutunu beğenmediysek istersek bu odanın büyüklüğünü ve uzunluğunu ayarlayabiliyor ve oda içerisinde yerleştirebileceğimiz mobilyalara nesnelere ve unsurlara tamamen hakim olabiliyoruz. Oyunda yaptığımız her bir küçük detay tamamen bize ait oluyor ve bu detaylara daha hakim olmak tamamen bizim işimiz. Oyun içerisinde bir yatak odası kuruyorsak bu yatak odasındaki yataktan yastıklara kadar her bir detayına biz karışıyor ve biz seçebiliyoruz. Yine yatağın yanına koyabileceğimiz aksesuarları, ışıklandırmaları ve daha fazlasını tamamen biz seçebiliyoruz.

Mobilyaların yönünü ayarlayabileceğiz

Oyun içerisinde yine mobilyaların ne tarafa doğru bakabileceğini ve hangi yöne doğru konumlanabileceğini tamamen biz ayarlayabiliyoruz. Eğer bir sandalyenin yönünü beğenmediysek o sandalyeye tıklayabiliyor ve üzerinde çeşitli düzenlemeler yaparak yönünü istediğimiz yere göre değiştirebiliyoruz. Yine oyun içerisinde yer alan her bir mobilyanın konumunu, ve yapısını değiştirebiliyor ve yeni mobilyaları da bu oda içerisine dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir küçük detaya hakim olabiliyor, değiştirebiliyor ve her bir düzenlemeyi de biz yapabiliyoruz.
 
 

Oyunda sıfırdan inşa edebileceğimiz yapılar haricinde bir de mevcut evleri yenileyebileceğimiz çeşitli projeler ve görevler yer alıyor. Bu projeleri ve görevleri yapmak için de tabii ki büyük uğraşlar veriyoruz ve evleri ve projeleri tamamlamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde belirli görevler alabiliyor, bu görevler üzerine uğraşabiliyor ve istersek tek oyunculu istersek de arkadaşlarımıza beraber çevrimiçi olarak bu görevleri bitirmeye çalışıyoruz.

Farklı mahallelere adım atabileceğiz

Oyun içerisinde geliştirici belirttiğine göre 5 farklı mahalle ve bölge bulunuyor. Bu farklı farklı bölgeler arasında geçiş yapabiliyor ve her bir bölgenin kendi ait teması ve yapısı bulunuyor. Bu bölgelere ve mahalleleri ilerleyerek farklı farklı yapılar inşa edebiliyor, çeşitli projelere dahil olabiliyor ve bizlere verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Her bir bölgede kendi imzamızın bulunabileceği bu yapım içerisinde büyük bir yaşam alanı kurmaya uğraşıyoruz.

Oyun içerisinde tüm detayları bizde olduğundan bahsettim ve tüm düzenlemelerin biz tarafından yapıldığını söyledim. Yine bu detayları örnek verecek olursam: Oyun içerisinde arsaların tasarımları, arsaların büyüklüğü ve projenin nasıl olacağı tamamen bize ait olacak. Yani oyun içerisinde yer alan arsa parsellerini tek tek biz boyutlandıracak, boyutlandırmaya göre projeleri ve evleri üzerine dahil edebileceğiz. Oyunda böylece sıfırdan arsa ile beraber tamamen biz inşa edebilecek ve bu projelere halka arz edebileceğiz.
 
 

Oyunda yine ev içerisindeki her bir detaya karışabilecek ve düzenleyebileceğiz. Oyun içerisindeki mobilyalar çok fazla sayıda bulunacak ve bu mobilyalar arasında istediğimizi seçebileceğiz. Oyunda yine mobilyaların ve duvarların ve hatta diğer nesnelerin renklerini dilediğimiz gibi ayarlayabilecek ve sınırsız renk paleti ile beraber bu renklendirmeleri yapabileceğiz. Oyun içerisinde seçebileceğiniz renkler tamamen sınırsız olacak ve çeşitli kodlar ve menüler aracılığıyla bu renkleri istediğimiz gibi seçebileceğiz.

Yüzlerce parça alabileceğiz

Oyun içerisinde yine karşımıza çıkacak ve alabileceğimiz binlerce parça yer alacak. Parçalar sayesinde oyun içerisindeki her bir küçük detayı değiştirebilecek ve özelleştirebileceğiz. Oyun içerisinde yine boş bir duvarı boyayabilecek, istediğimiz rengi verebilecek, duvar üzerine tabloları asabilecek, çeşitli aksesuarlar yerleştirebilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Yani oyun içerisindeki tüm hakimiyet ve düzenleme işi tamamen bizde olacak.
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi mod yer alacak. Tek oyunculu mod içerisinde kariyer moduna başlayarak kendi kariyerimizi ilerletecek ve bu kariyer modu içerisinde basamakları sıra sıra tırmanmaya çalışacağız. Her mahallede belirli görevleri bu kariyer modu sayesinde tamamlayacağız.

Sandbox modu
 
 

Oyun içerisinde yine sandbox modu bulunacak. Bu mod sayesinde tüm fikirlerimizi oyun içerisine dahil edebileceğiz ve tüm detayları ile oyun bize açılacak. Yani bu mod sayesinde bize sınırsız bir bütçe ve belirli bir oranda arsa verilecek. Bu bütçe ile beraber istediğimiz gibi bir proje başlatacak ve dilediğimiz büyüklükte bu evi inşa edebileceğiz ve her bir detayını kendimize göre ayarlayabileceğiz. Bu mod sayesinde istediğimiz ve hayalini kurduğumuz bir evi tasarlayabilecek ve bu tasarladığımız evi de arkadaşlarımıza veya çevremize sunabileceğiz.

Birçok detayın ve projenin yer aldığı bu yapım içerisinde dilediğimiz gibi görevler üstlenebilecek ve bu görevleri de layığıyla yerine getirmeye çalışacağız. Simülasyon ögelerinim bol bol yer aldığı ve tüm detayları ile bizlere sunulduğu oyun içerisinde hayalimizdeki projeyi tamamlamaya çalışacak ve bu projede sunmaya başlayacağız.
 
 

Siz de bu tarz simülasyon ve inşa etme - dekore etme oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
Listenin devamı
 
https://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Mayis_ayinin_ilk_haftasinda_cikis_yapacak_PC_oyunlari_17_Mayis_2023_2-117427.htm

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 11 Mayıs Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 11 Mayıs Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler