Microsoft, Yeni Xbox ve PlayStation 6'nın Ne Zaman Çıkış Yapacağını Açıkladı

23.06.2023 22:16 Mehmet Tandoğan

 
 
Yeni nesil PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarının çıkışının üzerinden üç yıl geçmesinin ardından Microsoft tarafından yeni konsol açıklaması geldi. IGN tarafından hazırlanan bir rapora göre bir sonraki Xbox ve PlayStation konsolu 2028 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 
Yeni konsolların 2028 yılında gelmesi bekleniyor
 
 
 
Microsoft şu anda Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolara satın almasını engelleyen ABD Federal Ticaret Komisyonu ile mahkeme sürecinde yer alıyor. Duruşma sırasında yayınlanan mahkeme belgeleri bir sonraki oyun konsollarının 2028 yılında çıkmasının beklendiğini gösteriyor. Microsoft tarafından belirtilen "2028" yılı aslında beklenen yıl çerçevesi içerisinde bulunuyor.
 
Geldiğimiz süreçte hem Playstation 4 hem de Xbox One konsolları 2013 yılında çıkışını gerçekleştirdi. PS5 ve Xbox Series ise 2020 yılında piyasaya sürüldü. Aradaki süreye bakacak olursak 7 yıllık bir arayı kapsadığını görüyoruz. 2028 yılı da bu kapsamda beklenen yıl çerçevesi içerisinde bulunuyor. Dolayısıyla yine 7/8 yıl içerisinde bir sonraki konsolların çıkış yapacağı aktarılıyor.
 
Bu bilgilerin ortaya çıkışı şu anda gerçekleştirilen FTC ve Microsoft davasından geliyor. Taraflar kendilerini destekleyen kanıtlar sunuyor ve diğer şirketlerle yapılan anlaşmaların boşlukları doldurulmaya çalışılıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 32 Dk önce Square Enix Birçok Projeyi İptal Ettiğini Açıkladı 1 Saat önce Devam Oyunu Drug Dealer Simulator 2, 20 Haziran'da Geliyor 2 Saat önce Mağazada Hayatta Kalabileceğiniz The Store is Closed Yakında Çıkacak 2 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler