Miyamoto: "Casual Oyuncuların Etkinliği Acınılası Durumda"

29.08.2014 11:51 Talha Aynacı


     Nintendo ve oyun dünyasının mihenk taşlarından Shigeru Miyamoto, Edge dergisine verdiği geniş çaplı röportajda casual/gündelik oyuncularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlk defa Nintendo'nun tepe isimlerinden birisi casual oyunculukla ilgili bu kadar açık ve net konuşurken, açıklamalar Nintendo'nun ilerleyen dönemlerde çizeceği strateji konusunda da ipuçları sunuyor.
 
İşte üstadın casual oyuncuların oyunlarla olan etkileşimi ve etkinliği konusundaki yorumları:
 
"Bu tarz oyuncuların oyuna yaklaşımı; örnek vermek gerekirse bir nevi film izlemek veya Disneyland'a gitmek  gibi. Şöyle bir tavırları var: 'Ben bir müşteriyim, beni eğlendirmeniz lazım'. Bu son derece pasif bir tavır ve benim için yetersiz ve acınılası. Şayet çok daha çetrefilli oyunları deneseler, daha zorlu oyunlar içinde mücadele etseler; bunun ne kadar ilgi çekici olduğunu bilirlerdi."
 
 
     Röportajın ilerleyen bölümlerinde Shigeru Miyamoto, akıllı telefonların ve artan tablet kullanımına karşı Nintendo'nun yeni oyunlarını daha geniş alana ulaştırma noktasında nasıl sıkıntı yaşadığını anlatıyor:
 
"O dönemlerde Nintendo, DS ve Wii ile elinden gelenin en iyisini yapıp oyun nüfusunu arttırmaya çalıştı. Kullanımı artan akıllı cihazlar sayesinde çok daha fazla insan tarafından kabul edilebilir bir eğlence aracı haline geldi oyunlar. Bu bizim için de bir bakıma iyi bir şey çünkü casual oyuncuların da ilgisini çekecek oyunları yaparak genel kitleye oyun tanıtma çabası ihtiyacımız olmayacak."
 
Umarız Nintendo, Gamecube dönemindeki oyun politikasıyla tekrar karşımızda olur.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 42 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 4 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 5 Saat önce Arcade Klasikleri Bir Arada: TAITO Milestones 3, Switch için Çıkış Yapıyor 5 Saat önce Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 5 Saat önce SteamWorld Heist II için Yeni Bir Fragman Videosu Yayınlandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler