Nintendo Sunumunda Öne Çıkan ve Duyurulan Switch Oyunları: Haziran 2023

25.06.2023 12:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Nintendo Direct sunumu ile beraber birçok oyun izleyenlere ve hayranları sunuldu. Bu sunumla beraber Switch konsollarına gelecek yeni oyun duyuruları ve mevcut oyunlar hakkında çeşitli güncellemeler aktarıldı.

Sunum içerisinde onlarca oyun yer aldı ve bu listemizde ise bu sunum içerisinde bulunan ve öne çıkan oyunları sizler için derledik.

- Super Mario Bros. Wonder
 
 

Süper Mario efsanesi yeni bir oyunla geri dönmeye hazırlanıyor. Nintendo sunumu içerisinde duyurulan ve yeni bir oyun olarak karşımıza çıkan Super Mario Bros. Wonder, 2 boyutlu yandan görünümlü bir yapıyı bizlere aktarmayı hedefliyor. Klasik Mario oyunlarında nasıl ilerliyorsak aynı şekilde yenilenmiş ve geliştirilmiş grafikleri içeren bu sürüm karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni maceralara atılacağımız ve yeni platform öğeleriyle beraber karşılaşacağımız oyunda birden fazla karakteri kontrol edebiliyor ve bu karakterlerin bölüm sonuna kadar ulaşmasını sağlayabiliyoruz.

Oynanış fragmanı ile beraber duyurulan yeni Mario oyunu Switch konsoluna özel olarak çıkış yapmayı bekliyor. Oyunu fragmanına bakacak olursak yine efsane Mario karakterimiz sağdan sola yukarıdan aşağıya doğru zıplayabiliyor, çeşitli zorluklara sahip köprülerden geçebiliyor, düşmanları platform unsurları ile beraber alt edebiliyor ve hatta yer çekimine meydan okuyup tepelerde dolanabiliyor. Yine fragman içerisinde her zamanki gibi sağdan soldan çeşitli altınları toplayabildiğini, yukarılara doğru ulaşmak için bulutları ve suyu kullanabildiğini ve her zaman olduğu gibi kaplumbağalarla kapıştığını görebiliyoruz.

Yeni oyun içi platform zorlukları bizleri bekliyor
 
 

Elbette bu yeni oyun yenilenmiş grafiklerle ve animasyonlarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda Mario'nun görüntüsü ve kalitesi daha iyi görünüyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde bulunan ve her oyuncunun aşina olduğu yeşil borular artık daha canlı ve hareket edebilir durumda. Örneğin bu borulardan bazıları yukarı aşağı doğru hareket ederken bazıları ise solucan misali ilerlemeye koyuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı oyun içi mekanikler ve yenilenmiş kısımlar bizleri bekliyor.

Eğlenceli bir platform deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen yeni Mario oyunu içerisinde sadece Mario karakteriyle değil birden fazla karakteri kontrol edebiliyoruz ve seriden aşina olduğumuz birçok karakter bu oyun içerisinde yer alıyor. Bu karakterler arasında ise Luigi ve Toad’un yanı sıra Princess Peach, Princess Daisy ve Yoshi bulunuyor. Bu karakterlerle beraber çeşitli platform bölümlerine atılabiliyor, bu zorlukları bu karakterlerle beraber aşmaya çalışıyor ve bu kapsamda bölümü bitirmeye başlıyoruz.

Görülmemiş içerikler yer alıyor
 
 

Mario serisinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapım 20 Ekim tarihinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Oyunda ayrıca Mario karakterini bir Elephant karaktere dönüştüğünü görebiliyor ve daha önce görülmemiş bir içeriği de bünyesine barındırdığını aktarabiliriz.

2 boyutlu görünümüyle beraber klasik bir Mario hissiyatını bizlere sunmayı hedefleyen yapın elbette birçok hayranın sevineceği türden ve eğleneceği türden. Mario serisi çok köklü bir seri olarak karşımıza çıkıyor ve bu seri içerisinde en yeni şekilde karşımıza çıkacak olan Wonder oyunu bulunuyor. Yeni oyun duyurusu ile beraber karşınıza çıkan bu yapım kısa süre içerisinde çıkış yapmayı bekliyor.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı karakterlerle beraber ilerleyebiliyor, platform zorluklarının değiştiğini ve hareket ettiğini görebiliyor, daha canlı ve daha yeni içeriklerin bizlere aktarıldığını hissedebiliyoruz. Oyunda her zaman olduğu gibi platform zorluklarını aşmak için çeşitli hamleler yapıyor, Mario karakteri ile beraber atlayıp zıplayabiliyor ve bölümün sonuna doğru ulaşmaya çalışıyoruz. Nintendo sunumu ile beraber duyulan bu yeni oyun öne çıkan ve artık beklenen oyunlar arasında yer alıyor.

- Super Mario RPG Remake
 
 

Super Mario serisinin rol yapma türü ile beraber harmanlandığı bu yapımın yeniden sürümü sunumla beraber duyurulan projeler arasında. 17 Kasım'da çıkış yapacak oyun bizlere yenilenmiş grafiklerle ve düzenlenmiş içeriği ile beraber yeni bir deneyimi aktarmayı hedefliyor. Rol yapma unsurlarını içerisinde bulunduran bu yapımda birçok karakter bulunuyor ve bu karakterlerin elbette iş birliği içerisine girdiğini ve düşmanlara karşı dik durduğunu görebiliyoruz.

Oyun içerisinde birçok ikonik karakteri bulunuyor ve bu karakterler arasında Mario, Bowser, Peach ve daha fazlası yer alıyor. Bu karakterlerle beraber atıldığımız rol yapma macerasında güncellenmiş grafikler ve sinematik içeriklerde bulunuyor. Renkli bir dünyaya geçiş yapabileceğimiz ve savaşlarda ve saldırılarda bu karakterleri kullanabileceğimiz rol yapma oyunu içerisinde bir yandan stratejimizi geliştirirken diğer yandan ise sıra tabanlı savaşlara geçiş yapabiliyoruz. Oyun içerisinde rol yapma unsurlarının yanı sıra elbette savaş anlarında sıra tabanlı savaş mekaniğine geçiş yapılıyor ve bu kapsamında ise kendi stratejimizi belirleyebiliyoruz ve istediğimiz şekilde mevcut karakterlerimizle beraber düşmanları alt edebiliyoruz.

Hem rol yapma hem de sıra tabanlı savaş mekaniği yer alıyor  
 
 

Sıra tabanlı strateji oyunlarında sizin de bildiğiniz gibi her hamle oldukça önem arz ediyor ve bu kapsamda yaptığımız hamlelerin arkasının boş olmaması gerekiyor. Dolayısıyla bu oyunda da aynı durum söz konusu ve yaptığımız hamlelere düşünerek ve ileriye dönük bir şekilde yapmamız bizlere artı sağlayan özelliklerden birkaç tanesi. Oyun içerisinde yenilenmiş ve düzenlenmiş bir içerikleri bekliyor olacak. Dolayısıyla bu yeniden yapım sürümüyle beraber karşımıza çıkacak olan yapım yeni ve detaylı güncelleme ile beraber karşımıza çıkmayı hedefliyor.

Üç kişilik grubumuzla beraber atıldığımız bu rol yapma macerasında yukarıda da bahsettiğim gibi sıra tabanlı savaşlara geçiş yapabiliyor ve bu karakterleri istediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Oyunda farklı farklı düşman türleri bulunuyor ve bu düşman türlerinin hasarlarının ve saldırı türlerinin farklı olduğunu görebiliyoruz. Elbette ekstra hasar veya koruma sağlamak için doğru zamanda tuşlara basmak oldukça önem arz ediyor ve oyun içerisinde hem zaman hem de stratejik düşünme konusunda oldukça önemli olduğunu görebiliyoruz.
 
 

Tanıtım fragmanı ile beraber duyurulan bu yeniden yapım sürümü içerisinde daha canlı bir görüntünün olduğunu görebiliyor ve fragmanda sinematik bir anlatımın karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Oyunda karakterimizle beraber ilerlemeye koyuluyor, izometrik kamera bakış açısıyla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda çeşitli platform zorlukları karşımıza çıkabiliyor ve bunları aşmak için de elbette sağa sola doğru zıplayabiliyoruz. Oyunda bir yandan farklı bölgelere doğru ilerlerken diğer yandan ise grubumuzla beraber hareket edebiliyor ve bu kapsamda hem normal düşmanlarla hem de patron savaşları ile beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde grubumuzda bulunan her karakterin farklı saldırı türleri ve hasar çarpanı bulunuyor. Dolayısıyla oyundaki karakterleri istediğimiz şekilde kullanmak ve stratejik savaşlarda hareket ettirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde bir yandan sağı solu keşfederken diğer yandan ise burada bulunan düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde karakterlerle beraber farklı bölgelere ilerleyebiliyor, rol yapma unsurları ile beraber diğer karakterlerle diyaloglara girebiliyor ve bu bölgelerdeki düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Atıldığımız bu macerada grubumuzla beraber canlı ortamları keşfedebiliyor ve bu bölgeleri keşfederken de farklı düşman türleri ile beraber karşılaşabiliyoruz. Yeniden yapım sürüm olarak karşına çıkmayı hedefleyen oyunda daha canlı görüntü, yenilenmiş deneyim, yeni içerikler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Nintendo sunumuyla beraber duyurulan bu yeniden yapım sürüm 20 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

- Detective Pikachu Returns
 
 

Yayıncılığını The Pokemon Company’nin geliştiriciliği Game Freak ekibinin üstlendiği yeni bir Pikachu oyunu duyuruldu. Sunumla beraber duyurulan bu yapım elbette hayranlar için sürpriz niteliğinde oldu. Oyunun duyurusuyla beraber çıkış tarihi de açıklandı ve 6 Ekim tarihinde oyun Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyor.

Pikachu'nun maceralarını atılacağımız ve yeni gizemleri çözebileceğimiz yapım içerisinde elbette dedektif Pikachu olarak yer alıyor ve bu kapsamda farklı farklı bölgelere adım atarak buralarda bulunan sır perdelerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Pokemonların ve insanların yan yana yaşadığı bir şehirde bulunduğumuz ortamda burada çeşitli gizemler ortaya çıkıyor ve buralardaki olayları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde hem sinematik bir deneyim hem de gizem unsurları ön plana çıkıyor. Bununla beraber bir dizi gizemli olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve bu olayları elbette çözmek temel amacımız.

Dedektif becerilerimizi ortaya çıkarabileceğimiz yeni bir oyun
 
 

Tanıtım fragmanı ile beraber karşımıza çıkan yeni oyun bizlere renkli bir atmosferi ve karakterleri karşımıza çıkarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle beraber diyaloglara girebiliyoruz. Elbette bu diyaloglara girmeyle beraber de olayların gidişatına dokunabiliyor ve gizemleri açığa çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde hem ara sahneler hem de geniş bir şehir bizleri bekliyor. Bu şehir içerisinde sağı solu keşfedebiliyor, şehirde bulunan gizemleri ortaya çıkarabiliyor ve dedektifi becerilerimizi bu yapım içerisinde kullanabiliyoruz.

Oyun içerisinde farklı farklı Pokemon türleri bulunuyor ve baba Pokemon türleri ile beraber istersek etkileşime geçebiliyor ve onlardan yardım isteyebiliyoruz. Eğer bir olay üzerinde takıldıysak ve bir kısmı geçemiyorsak bazı pokemonlarla beraber etkileşime geçebiliyor, onlardan yardım isteyebiliyor ve onlarla iş birliği yaparak bu zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Elbette yapım içerisinde her pokemonun kendine ait özellikleri bulunuyor ve bu özellikleri de oyun içerisinde görebiliyoruz. Lehir içerisinde farklı farklı olaylar meydana geliyor ve bu olayları çözmek tamamen işimiz.

Ryme şehrindeki olayları çözebildiğimiz yapım
 
 

Detective Pikachu Returns  içerisinde Ryme City bölgesinde yer alıyor ve bu bölge içerisinde bulunan ve ortaya çıkan olayları çözmekle meşgul oluyoruz. Şehir içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyebiliyor, bu bölgelerde farklı olayları meydana geldiğini görebiliyor, sinematik bir anlatımla beraber olaylara irdeleyebiliyor ve hangi sonuca ulaşmamız gerektiğini biz seçebiliyoruz. Farklı olayların yer aldığı ve bu olayları çözmeye çalıştığımız yapımda hem insanlar hem de Pokemonlar bulunuyor. Bu şehir içerisinde her iki tür birbirleriyle dostluk içerisinde yaşıyor ancak bunların tabii ki kırılma noktaları bulunuyor ve bazı durumlarda ise çeşitli sorunların ortaya çıktığını görebiliyoruz. Switch konsoluna çıkış yapmayı bekleyen bu yapım 6 Ekim tarihinde geliyor.
 
 

Sunumla beraber duyulan bu yeni oyun elbette hayranların beklediği ve sürpriz niteliğinde karşımıza çıkan bir yapım. Dolu dolu bir sunum olan ve yeni içerikleri ve oyunları hayranları sunan bu etkinlik içerisinde elbette Pikachu oyunu da büyük yer kaplıyor. Pikachu hayranları için eğlenceli ve ilgi çekici bir deneyim sunmayı hedefleyen bu yeni oyunda temel amacımız dedektif rolünü üstlenmek oluyor. Yapım içerisinde birçok karakterle beraber farklı olaylara doğru ilerleyebiliyor, buralardaki gizemleri ve sır perdesini ortaya çıkarmaya çalışıyor ve ipuçları bulmak için de sağı solu keşfedebiliyoruz. Yeni hikayesiyle ve içeriği ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapamayan Switch konsol oyuncularının beklediği oyunlar arasında bulunuyor.

- Metal Gear Solid Master Vol. 1
 
 

Sunumu içerisinde yeni bir duyuruyla beraber Konami, METAL GEAR SOLID: MASTER COLLECTION Vol. 1”ın Switch konsollarına geleceğini açıkladı ve bu durum elbette hayranların beğenisi ile karşılandı. Bu koleksiyon sürüm şu anda ön siparişlere açık durumda ve dilerseniz şu andan itibaren ön sipariş verebilir ve çeşitli bonuslardan faydalanabilirsiniz. 24 Ekim tarihinde piyasaya sürülecek olan koleksiyonla beraber istediğiniz şekilde oyunu deneyimleyebilir ve Switch konsolunuzla beraber oyunu oynayabilirsiniz.

Koleksiyon sürüm olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde elbette birden fazla seri oyunu bulunuyor be bunun yanı sıra bonus içerikler de bu koleksiyon içerisinde yer alıyor. Bu koleksiyon sürümü içerisinde “METAL GEAR SOLID: MASTER COLLECTION Vol. 1", "Metal Gear Solid", "Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty", "Metal Gear Solid 3: Snake Eater"ın yanı sıra bir dizi bonus içerik bulunuyor.
 

Koleksiyon içerisinde yer alan tüm oyunlara bakacak olursak şu şekilde sıralayabiliriz;

Koleksiyondaki Oyunlar

- Metal Gear
- Metal Gear 2: Solid Snake
- Metal Gear Solid (VR Görevleri/Özel Görevler dahil)
- Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (HD Collection versiyonu)
- Metal Gear Solid 3: Snake Eater (HD Collection versiyonu)
- Metal Gear (NES/FC versiyonu)

Snake's Revenge
 
 

Birçok oyunun içerisinde bulunduğu koleksiyon elbette oyuncular için geniş bir kütüphaneye bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Koleksiyon içerisinde bu seri oyunları ile beraber hikayeyi en baştan deneyimleyebilir ve hikayenin gidişatını görebilirsiniz. Metal Gear serisi köklü bir seri olarak karşımıza çıkıyor ve her platforma bundan sonraki süreçte çıkış yaptığını görebiliyoruz. Serinin farklı oyunlarını bünyesinde barındıran koleksiyon sürümü içerisinde yer alan oyunları dijital olarak ayrı ayrı bir şekilde de satın alabiliyorsunuz. Yani Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ve Metal Gear Solid 3: Snake Eater'ı ayrı ve bağımsız dijital oyunlar olarak satın alma imkanınız oluyor. Bu oyunların bölgesel sürümleri de dijital olarak ücretsiz indirilebiliyor.

Yeni fragmanda beraber duyulan ve birçok platforma çıkış yapacak olan bu koleksiyon sürüm serinin ikonik oyunlarını bir araya getiriyor. Oyun içerisinde gizlilik unsurları, aksiyon içerikleri, nişancı unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda genel anlamda gizli bir şekilde ilerleyebiliyor, karakterimizi dikkatli bir şekilde kontrol ediyor ve düşmanları arkadan gafil avlayabiliyoruz. Hem sinematik bir anlatımı hem de aksiyon macera ve nişancı içeriğini bünyesinde barındıran ve bir yandan da gizlilik unsurlarıyla ön plana çıkan seriyi bu koleksiyonla beraber bitirebilir ve hikayeyi deneyimleyebilirsiniz. Farklı farklı aksiyon anlarının ve sinematik içeriklerin yer aldığı yapımda kendi taktiklerimizi kullanmak da oldukça önem arz ediyor.

- Pikmin 4
 
 

Sunum içerisinde yer alan ve öne çıkan oyunlar arasında Pikmin 4 yer alıyor. Pikmin 4 için yeni detayların ortaya çıktığı bu sunumla beraber 28 Haziran'da bir demo sürümünün sunulacağını öğreniyoruz. Pikmin serisinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkacak oyun Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor ve sunumla beraber ayrıca Pikmin 1 ve Pikmin 2'nin HD sürümlerinin daha sonraki süreçte Switch konusunda geleceği aktarılıyor.

Pikmin 1 ve Pikmin 2'nin HD sürümleri iki farklı paket olarak veya tek paket olarak satın alınabilecek. İsterseniz ayrı ayrı isterseniz de ikisini bir arada alabilir ve istediğiniz şekilde HD sürümden faydalanabilirsiniz. Nintendo e-shop üzerinden satın alabileceğiniz bu sürüm elbette yeni iyileştirmeler ve geliştirmelerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Pikmin serisi Nintendo'nun öne çıkan serileri arasında yer alıyor. Oyun içerisinde farklı pikminlerle beraber karşılaşabiliyor ve pikmin adlı bitki benzeri yaratıklarla beraber mücadeleye başlıyoruz. Oyun içerisinde pikmin adlı karakterleri istediğimiz şekilde özelleştirebiliyor ve kendimize ait bir sanat tarzı oluşturabiliyoruz. Pikmin 4 ile beraber bu mücadele daha da genişliyor ve daha farklı maceraları atılabiliyoruz ve istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Oyunda yine etrafı keşfedebiliyor, etraftaki hazineleri toplayabiliyor ve farklı bölgelere giderek yer altı mağaralarına bile giriş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde daha fazla keşfedilecek alanın olduğu belirtiliyor.
 
 

Etrafı keşfedebileceğimiz ve diğer yandan ise farklı bölgelere doğru adım atabileceğimiz oyunda keşif gezilerine doğru adım atabiliyor ve bu sayede de farklı pikminlerle beraber karşılaşabiliyoruz. 21 Temmuz tarihinde Switch konusunda gelmeye hazırlanan oyunun sunumla beraber yeni bir fragmanı yayınlandı. Bu fragmanla beraber oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu, bizlere neler sunacağını ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olduk. Yine fragman içerisinde farklı farklı piknik karakterleri ile beraber karşılaştık ve hem su altı hem de karada farklı pikniğin olduğunu gördük.

Oyunu kendi pikmin karakterlerimizi özelleştirilebiliyor, geliştirebiliyor ve farklı maceralara doğru adım atabiliyoruz. Bitki benzeri bu pikminlerle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, arkamıza bu pikminlere takabiliyor ve farklı platformu unsurlarıyla beraber bu pikminleri yönetebiliyoruz. Oyunda istediğimiz şekilde bu pikminleri yönetebiliyor, koordine edebiliyor ve stratejik şekilde komuta edebiliyoruz. Bu pikminlerin her birine veya gruplara istediğimiz şekilde komutlar verebiliyor, görevler atayabiliyor ve bir nesnenin başka bir yere taşınmasını sağlayabiliyoruz. Sürekli olarak yeni pikmin elde edebildiğimiz oyunda yerden kök şeklinde pikminleri çekip alabiliyoruz. Zaten bitki benzeri olduğu için bu pikminlerle beraber kedi ordumuzu yani grbumuzu kurabiliyoruz. Oyunda farklı farklı pikmin renkleri bulunuyor ve kırmızı, mavi, yeşil ve daha fazla pikminlerle beraber karşılaşabiliyor ve bunlarla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
 

Oyun farklı bulmacalar ve içeriklerde karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra platformu zorluklarıyla beraber çeşitli eşyaları ve hazineleri bu pikminler aracılığı ile toplayabiliyoruz. Bu arada bir yandan yanımızda köpek dostumuz bulunuyor ve bu köpek dostumuzla beraber daha ağır nesneleri başka yerlere doğru taşıyabiliyor ve açılamayan yolları bununla beraber açabiliyoruz. Eğlenceli platform unsurlarının ve bulmacaların yer aldığı diğer yandan ise farklı patron savaşlarına atıldığımız oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi bir şeyler taşıyorken bulabiliyor ve bunları taşırken de oldukça eğlenebiliyoruz.

21 Temmuz tarihinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanan pikmin serisinin yeni oyunu Pikmin 4 bakalım bizleri nasıl bir deneyim sunacak. Hep birlikte göreceğiz. Elbette bu serinin birçok hayrını ve bekleyeni bulunuyor. Bu oyun da kısa süre içinde bizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

- WarioWare: Move It!
 
 

Sunumla beraber yeni oyun duyuruları karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yeni bir parti oyunu olan WarioWare: Move It bu sunumla beraber yeni duyurulan oyunlar arasında bulunuyor. Oyunun çıkış tarihi ise 3 Kasım olarak belirlenmiş durumda. Oyun 3 Kasım tarihinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor.

WarioWare serisinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu parti oyun içerisinde çeşitli mikro oyunları bulunuyor Yani oyun içerisinde istediğimiz şekilde joy-con kontrol cihazı ile beraber oynayabiliyor, 200'den fazla mikro oyun içerisinde yer alıyor ve yine oyunlarla beraber de maceramıza katılabiliyoruz.
 
 

Serinin yeni oyunu olarak karşına çıkan oyunda istediğimiz şekilde mini oyunlara dalabilecek ve joy-con kontrolleri ile beraber dans edebileceğiz. Oyun içerisinde birden fazla mini oyun bulunuyor ve bu mini oyunlarla beraber çeşitli şekillerde eğlenebiliyoruz. Farklı farklı mini oyunların bulunduğu ve eğlenebildiğimiz oyunda Mario yarışlarından zamanlama gerektiren mini oyunlara dans oyunlarından beyzbol oyununa kadar çok farklı şekilde karşımıza oyunlar çıkabiliyor. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde bu mini oyunları seçebiliyor ve eğlenceye dahil olabiliyoruz. Elbette bu mini oyunlarla beraber istediğimiz şekilde eğlenebileceğimiz yapımlar bulabiliyor ve hangisi üzerinde ustalaşmak istersek o mini oyunu sürekli olarak deneyebiliyoruz ve en yüksek skoru elde etmeye çalışıyoruz. Elbette en yüksek skoru elde etmek için sürekli olarak kendimizi deneyebiliyor ve bu kapsamda da bir anda da usta olmaya çalışıyoruz.
 
 

Farklı farklı mini oyunlarla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda ilgi çekici mini oyunlar de yer alıyor. Dolayısıyla oyunda çok çeşitli şekillerde eğlenebiliyor ve bu sayede de yeni mini oyunları deneyebiliyoruz. 3 kasım tarihinde Switch konsoluna gelecek olan oyunla beraber tamamen eğlence odaklı bir maceraya adım atabiliyoruz.

- Luigi's Mansion: Dark Moon Remaster
 
 

Sunumla beraber yeniden düzenlenmiş sürümler ve yeniden yapılmış sürümler karşımıza çıkıyor. Öne çıkan bu sürümler arasında Luigi's Mansion: Dark Moon oyununun remaster sürümü yer alıyor. Bu sürüm iyileştirilmiş görsellerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun yeni sürümü 2024 yılında çıkış yapmayı bekliyor.

İlk olarak Nintendo 3DS platformunda yayınlanan Luigi's Mansion: Dark Moon şimdi ise yenilenmiş sürümüyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Switch konsoluna gelmeye hazırlanan oyun içerisinde Luigi karakteri bulunuyor ve bu karakterle beraber çeşitli mücadelelere ve maceralara atılabiliyoruz. Ürkütücü hayaletlerin ve çeşitli zorlukların olduğu bir malikaneye atıldığımız ve bu malikaneyi istediğimiz gibi keşfettiğimiz yapım içerisinde gelişmiş sürümle beraber daha iyi grafikler elde edebiliyor ve yeni animasyonlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 

Kısa bir fragmanla beraber duyurulan bu yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde malikane içerisine girebiliyor, bu malikaneyi istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve çeşitli zorluklarla beraber karşılaşabiliyoruz. Daha çok karanlık bir atmosferi bizlere sunmayı hedefleyen oyunda çeşitli ikonik karakterler bulunuyor ve burada ikonik karakterlerini karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Farklı farklı zorlukların ve tuzakların olduğu oyunda sürekli olarak bu tuzaklara dikkat etmek için ilerliyor ve bu tuzakları aşmak için de adımlarımızı düşünerek atmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde çeşitli bulmaca anları, platform zorlukları ve daha fazlası yer alıyor. İstediğimiz şekilde karakterimizi yönlendirebiliyor ve malikanede farklı kısımlarına doğru da yol alabiliyoruz. Malikane birden fazla katlı olarak karşımıza çıkıyor ve istediğimiz şekilde hem alt katları hem de üst katları keşfedebiliyoruz ve farklı farklı oyun içi öğeleri ve nesneleri bu kapsamda bulabiliyoruz.

- Batman: Arkham Trilogy
 
 

Batman Arkham serisi yeni bir hamle ile Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Üçleme içerisinde yer alan her bir oyun teker teker Switch konsoluna geliyor ve bu sayede Switch   oyuncuları bu oyunu deneyimleme şansı elde edebiliyor. Daha önce PC platformuna ve diğer konsollara çıkış yapmış olan bu yapım şimdi Switch konusuna gelmeye hazırlanıyor. Konsol oyuncularının sevineceği bu haber sonrasında üçleme tamamen oynanabilir hale gelebiliyor ve istediğiniz şekilde hikayenin sonuna gelebiliyorsunuz.

Batman Arkham serisi gerçekten de oyuncular tarafından sevilen ve Batman oyunları arasında en iyi oyunlar olarak karşımıza çıkan yapımlar olarak yer alıyor. Seri içerisinde 3 farklı oyun yer oluyor ve her oyunda çıta biraz daha yükseliyor. Batman Arkham serisi her platforma çıkış yapmayı hedefliyor ve bu kapsamda ise Switch konsoluna gelerek yeni bir platformda daha kendini göstermiş oluyor. Üçleme içerisinde yer alan her bir oyun Turn Me Up Games ekibi tarafından Switch konsoluna Port ediliyor ve umuyoruz ki güzel ve sorunsuz bir deneyim konsol kullanıcılarını bekliyordur.
 
 

Trilogy içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi üç farklı oyun bulunuyor ve üç farklı oyunla beraber Batman serisini tamamen deneyimleyebiliyorsunuz. Rocksteady Studios tarafından geliştirilen bu Batman oyunları gerçekten de oyuncular tarafından sevilen oyunları arasında ve üçleme arasında bulunuyor. Steam sayfasındaki incelemeler de çok olumlu şekilde karşımıza çıkıyor ve her bir oyun bizlere farklı bir deneyimi, macerayı ve hikayeyi anlatıyor. Her oyun içerisinde ayrıca farklı düşmanlar da karşımıza çıkabiliyor.

Üçlemenin ilk oyunu 2009 yılında piyasaya sürülen Batman: Arkham Asylum olarak karşımıza çıkıyor. Burada deliler hastanesine adım atıyor ve buradaki deliliği tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Farklı farklı ikonik karakterlerle beraber karşılaşacağımız oyunda Joker ve Harley Queen ön safları alıyor.

Üçlemenin ikinci oyunu 2011 yılı içerisinde çıkış yapmış olan Batman: Arkham City bulunuyor. Bu yapımla beraber istediğiniz şekilde şehre inebiliyor, farklı farklı bölgeleri keşfedebiliyor, çeşitli bulmacaları çözebiliyor ve Batman ile beraber kötü karakterleri ve kötü düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Ayrıca oyunda farklı farklı görevlere elde edebiliyor ve Batman ile beraber bu görevleri tamamlamaya çalışıyoruz. Her bir oyun içerisinde farklı farklı ikonik düşman karakterler bulunuyor ve bunlar ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Her birinin kötü planlarını suya düşüreceğimiz yapım içerisinde Batman karakteri güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Batman'in gücünden ve becerisinden faydalanabiliyoruz.
 
 

Batman üçlemesinin son oyunu yani finali olan Batman: Arkham Knight ise 2015 yılında karşımıza çıkış yapmış durumda. Final niteliğinde olan bu yapımda elbette çıta biraz daha yükseliyor ve üçlemenin önceki oyunlarda yer almayan çeşitli mekanikler, detaylar ve içerikler bu yapımın içerisinde yer alıyor. Switch konsoluna gelmeye hazırlanan bu üçleme sonbahar ayında çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Switch konsol sürümü daha önce yayınlanmış tüm içerikleri barındırıyor. Yani her bir oyunu kendine ait indirilebilir içerikleri bulunuyorsa bu içerikler tamamen bu sürüm içerisinde yer alıyor ve istediğiniz şekilde bu içerikleri deneyimleyebiliyorsunuz. Yani ayrı ayrı satın almanıza gerek kalmıyor.

Batman ile beraber atılacağınız bu macera içerisinde gerçekten de güzel bir aksiyon macera deneyimi yaşayabiliyor ve istediğiniz şekilde Batman karakterinizi güçlendirebiliyorsunuz. Elinizdeki batarang ile farklı farklı bulmacaları çözebiliyor, önünüze çıkan zorlukları aşabiliyor, düşmanları sersemletebiliyor ve aracınızı atlayarak farklı bölgelere doğru adım atabiliyorsunuz. Bu üçlemenin Switch konsoluna gelme haberi sunum içerisinde öne çıkan duyurular arasında yer alıyor.

- Star Ocean: The Second Story R
 
 

Star Ocean Serisini yeni oyunu olarak karşımıza çıkacak olan The Second Story R sunum içerisinde öne çıkan yapımlar arasında. 2 boyutlu piksel karakterlerin yer aldığı oyunda 3 boyutlu ortamlar bulunuyor. Seri içerisinde yer alan her bir önemli ve güzel özelliklerin buluştuğu bu yeni oyun içerisinde oyuncuları ve hayranları memnun edecek içerikler bulunuyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde yeni savaş mekanikleri, yeni seslendirmeler, orijinal ve yeniden düzenlenmiş müzikler, hızlı seyahat mekaniği ve daha fazlası yer alıyor. Bu içeriklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun klasik bir deneyimi sunmaya hazırlanırken diğer yandan ise modern bir içeriği bizlere aktarmayı hedefliyor.

Oyun içerisinde farklı farklı karakterleri elimize alabiliyor ve bu karakterlerle beraber hikayeyi istediğiniz şekilde deneyimleyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde iki karakter bulunuyor ve bu iki karakterin de hikayesini ayrı ayrı deneyimleyebiliyor ve seçimlerimize bağlı olarak da farklı şekillerde sonlara ulaşabiliyoruz. Yine farklı şekillerde savaşlara girebiliyor, savaşlarda kendi stratejimizi konuşturabiliyor ve yapacağımız hamleler sayesinde de hem grup üyeleri ile ilişkilerimizi geliştirebiliyor hem de özel eşyaları bu grubumuza verebiliyoruz. İlgi çekici sanat tarzıyla ve grafik stiliyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde bizlere geniş kapsamlı özgürlükler sunulmuş durumda.
 
 

Oyunda kendi grubumuzu kurabiliyor ve grubumuzla beraber çeşitli düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Zindanlara atılabileceğimiz ve daha farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz oyundaki güçlü ekipmanlar elde etmeye çalışıyor ve bu kapsamda ise çevreyi keşfetmeye başlıyoruz. Düşmanları ortadan kaldırarak ve çevreyi keşfederek çeşitli ekipmanları üzerimize alabiliyor ve bunları kendi becerilerimizle beraber birleştirebiliyoruz. Güçlü olmanın birden fazla yolunu bulunduğu oyun içerisinde zanaatkarlık sistemi de bulunuyor. Bu zanaatkarlık mekaniği sayesinde de farklı öğelere birleştirebiliyor ve yeni öğeleri bu kapsamda oluşturabiliyoruz. Böylece düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde gelebileceğimiz çeşitli ekipmanların ve nesnelerin sahibi olabiliyoruz.

Japonca ve İngilizce seslendirmenin içerisinde yer aldığı bu oyunda arka planda da çeşitli müzikler yer alıyor. Elbette bu müzikler sayesinde biz de kendimizi oyun içerisinde hızlı bir şekilde adapte edebiliyor ve bu kapsamda ise farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Oyunda keşif unsurları ön plana çıkabiliyor ve bu sayede ise farklı bölgeler ilerleyerek buraların atmosferinden ve temasından yararlanabiliyoruz. Farklı bölgelere ilerleyerek buranın farklı düşmanlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve yeni içerikleri burada deneyimleyebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde 3 farklı zorluk modu bulunuyor ve istediğimiz şekilde bu zorluk modları arasında geçiş yapabiliyor ve bu sayede kendi deneyiminizi yaşayabiliyoruz. Serinin hayranları ve oyuncuları arasında yer alıyorsanız elbette zorluk modunu üst seviyeye çekmek isteyebilirsiniz ve bu sayede daha zorlu bir deneyim elde edebilirsiniz ancak seriye yeni gelmiş ve bu oyunu denemek isteyen oyuncular düşük zorluklarla beraber bu oyunu oynayabilir ve farklı sonlara doğru ulaşabilir.

Oyun içerisinde genel anlamda aksiyon macera ve rol yapma unsurları bulunuyor. Kendi ekibimizi kurabildiğimiz yapım içerisinde farklı farklı zorluklarla beraber karşılaşabiliyoruz ve hem ekipmanlarımızı hem de becerilerimizi bu kapsamda geliştirebiliyoruz. Birden fazla ekip üyesinin yer aldığı oyunda zindan temelli bölümlere doğru ilerleyebiliyor, bu zindanları temizleyebiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları kendi yeteneklerimizle beraber ortadan kaldırabiliyoruz.
 
- Dragon Quest Monsters: The Dark Prince
 
 
 
Sunumla beraber duyurulan yeni oyunlar arasında Dragon Quest Monsters: The Dark Prince de yer aldı. Oyunu kısa açıklaması ile beraber fragman bizlere aktarıldı. Japonya'da Dragon Quest Monster 3 olarak bilinen bu yapım 1 Aralık tarihinde dünya çapında çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Dragon Quest serisinin yeni oyunu The Dark Prince oyunculara yeni bir macerayı ve hikaye sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde farklı farklı düşmanlara karşı kapışabiliyor, düşman türlerini ortadan kaldırabiliyor, canavarları ve yaratıkları toplayabiliyor ve bu kapsamda kendimizi daha güçlü konuma getirebiliyoruz. Oyun içerisinde lanetli canavarlardan kötü görünüşlü ve ürkütücü yaratıklara kadar çok çeşitli düşman türü bulunuyor ve bunlarla beraber de maceramıza kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.
 
 

Serinin yeni oyunuyla beraber fantastik maceralara atılacağımız oyun içerisinde farklı farklı mevsimler bulunuyor ve her mevsim içerisinde geçiş yapabiliyoruz. Bu mevsim geçişleriyle beraber bölgenin ve havanın değiştiğini görebiliyor ve atmosferin de bu kapsamda bizlere farklı bir havayı verdiğini hissedebiliyoruz. Oyunda farklı farklı yaratık türleri bulunuyor ve bu yaratık türlerini deneyimleyebiliyor, onları toplayabiliyor ve istediğimiz şekilde geliştirebiliyoruz. Her bir yaratık türünün kendine özgü yapısı, becerisi ve gücü bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde en iyi yaratığı seçme konusunda ise seçim yapabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, burada farklı karakterlerle beraber diyalog içerisine girebiliyor, onlardan çeşitli görevler alabiliyor ve yaratıkları birbirleriyle kombin edebiliyoruz. Farklı farklı kombolar yapabileceğiniz ve yaratıkları bir araya getirip evrimleştirebileceğimiz yapım içerisinde çok çeşitli yaratıklar bizleri bekliyor. Oyun içerisinde hem yaratıklar üzerinde çeşitli geliştirmeler yapabiliyor, onları güçlendirebiliyor ve seviyesini arttırabiliyoruz. Üçüncü şahıs kamera parçasıyla beraber aksiyon rol yapma deneyimini bizlere  sunmayı hedefleyen oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bölgelerin farklı zorluklarını aşmaya çalışabiliyor ve Switch konsollarında dilediğimiz gibi bu oyunu deneyimleyebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde arena tarzı savaşlar seni bekliyor. Bu savaşlarla beraber farklı yaratıkları bir araya getirebiliyor, istediğimiz şekilde bunları düşmanlara karşı kullanabiliyor ve yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Ek olarak arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise serinin yeni bir macerası bizlere aktarılıyor. Elbette bu hikaye kapsamında çeşitli ara sahneler de bizleri bekliyor ve yer yer de karakterler arası diyaloglar aracılığıyla bu hikaye bizlere aktarılıyor. 1 Aralık tarihinde çıkış yapacak olan bu yapım bizlere yeni bir macerayı üst düzey bir şekilde aktarmaya hedefliyor.

Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 500'den fazla yaratık bulunuyor ve bu yaratıklarla beraber istediğimiz şekilde kendi ekibimizi kurabiliyor, bu yaratıkları güçlendirebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Kilidini açabileceğimiz yeni yaratıklardan güçlendirme yapabileceğiniz mekaniklere kadar çok çeşitli oyun içi içerikler bizleri bekliyor. Bu kapsamda yanımıza güçlü yaratıkları alabiliyor ve istediğimiz şekilde düşmanlara karşı kapışabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde çevrimiçi olarak dünyanın dört bir yanındaki diğer ustalara karşı kapışabiliyor ve onlara karşı gelebiliyoruz. Yani onun içerisinde çevrimiçi çok oyunculu bir yapı benimsenmiş durumda ve bu kapsamda ise istediğimiz şekilde diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor, kendi gücümüzü onlara karşı gösterebiliyor ve burada güçlünün biz olduğunu hissettirebiliyoruz.

Yaratık toplama içeriğini bizlere aktarmayı hedefleyen serinin yeni oyunu sunum içerisinde duyurulan oyunlar arasında yer alıyor ve öne çıkan yapımlar arasında bulunuyor. Elbette serinin hayranları ve bekleyenler bu oyundan beklentileri yüksek.
 
- Manic Mechanics
 
 
 
4J Studios tarafından duyurulan co-op aksiyon parti oyunu sunum içerisinde yer alan yapımlardan. Manic Mechanics adlı yeni oyun Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Oyun 13 Temmuz tarihinde 25 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkmayı bekliyor. Oyunun temelinde iş birliği içeriği yer alıyor ve bu iş birliği modu sayesinde oyunda yerimizi alabiliyoruz.

Yeni yapım olarak karşımıza gelecek olan oyunda renkli grafikler ve ilgi çekici içerik bizlere aktarılmayı bekliyor. Oyun içerisinde farklı karakterlerle beraber yarışlara koyuluyor, burada macera içeriğini deneyimleyebiliyor, farklı modlarla beraber oyun içerisinde yerimizi alabiliyor ve iş birliği modu sayesinde de diğer oyuncularla ve arkadaşlarımızla beraber ilerleyebiliyoruz. Manic Mechanics içerisinde farklı farklı oyun içi içerikler bulunuyor ve bazı noktalarda karşımıza elektrik alanları çıkarken bazı noktalarda ise bir yerden atlamak için aracımızı kullanabiliyoruz. Araçlardan kamyonlara helikopterlerden traktörlere kadar çok fazla aracı tamir edebileceğimiz yapım içerisinde zamana karşı bir yandan yarışabiliyor ve bu telaş içerisinde devam etmeye çalışıyoruz.
 
 

Ekip çalışmasının önemli olduğu oyun içerisinde farklı farklı bölümler bulunuyor ve her bölümün içerisinde farklı görevler bizlere aktarılıyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 25 farklı kısım bulunuyor. Bu kısımlar içerisinde de yukarıda bahsettiğim gibi farklı görevler ve farklı içerikler bizlere aktarılıyor. Elbette bu tarz içeriklerin çok fazla olması ve farklı içeriklerin bizlere sunulması oyuncular açısından bir artı. Çünkü oyunda sürekli olarak aynı şeyi yaparsak ve aynı görevleri üstlenirsek elbette bu bir yerden sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Dolayısıyla 25 farklı kısmın bizlere sunulması oyuncular açısından önemli diyebilirim.

Manic Mechanics içerisinde yine geliştirici ekibin belirttiğine göre her bir oyun benzersiz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu kısımları geçmek ve görevleri üstesinden gelmek için kendi becerilerimizi iş birliği yeteneklerimizi ve karakterimizi kullanmamız gerekiyor. Oyun içerisinde farklı farklı garajlar bulunuyor. Bu garajlar içerisinde istediğim şekilde zamana karşı yarışabiliyor ve farkı bölümlere doğru adım atabiliyoruz. Kasoun hakim olduğu bu yapın içerisinde ne kadar hızlı çalışırsak o kadar çok kaosum ortaya çıktığını görebiliyor ve arkadaşlarımızın ve diğer oyuncuların da bu hengamede ne kadar çok çalıştığını anlayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda hem beceri hem de şans faktörü oldukça önem arz ediyor. Bu iki faktör arasında gidip geldiğimiz yapımda farklı farklı zorluklar da karşımıza çıkıyor. Örneğin oyun içerisinde bir aracı tamir ederken aracın tekerlekleri patlayabiliyor diğer taraftan dökülen yakıtın tutuştuğunu görebiliyor, robotların ve mekanik parçaları kısa devre yapabiliyor ve daha fazla sorun karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı zorluklarla beraber aksilikler yer alıyor ve bunların da tabii ki üstesinden gelmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.

İş birliği modu ile beraber atıldığımız bu kaos dolu macera içerisinde farklı mahallelere doğru ilerleyebiliyor, burada farklı garajlara adım atabiliyor ve yeni karakterleri ve gizli sırları keşfedebiliyoruz. Burada yeni karakterlerin kilidini açabiliyor ve bu karakterlerle beraber istediğiniz şekilde zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir yandan bizlere verilen görevleri yapmaya çalışırken diğer yanda ise gizli sırlar da karşımıza çıkabiliyor ve onları da elbette keşfetmek tamamen bize kalıyor. Farklı oyun içi mekaniklerle ve dikkat çekici unsurlarla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapım Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. 13 Temmuz tarihinde çıkış yapmayı bekleyen bu yapım yukarıda da bahsettiğim gibi 25 dolarlık bir fiyatla beraber satın alınabiliyor.
 
- Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged 
 
 
 
Hot Wheels serisinin yeni yarış oyunu 19 Ekim tarihinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Bununla beraber yeni bir fragmanı izliyor ve bu kapsamda hangi yarışlara katılacağımızı ve oyun hakkında biraz daha detay sahibi olabiliyoruz. Oyun içerisinde 130'dan fazla araç bulunuyor ve bu araçlarda beraber dilediğimiz gibi aksiyona ve yarışlara dalabiliyor ve ayrıca rakipleri arkada bırakmaya çalışıyoruz. Oyunda arklı farklı pistler inşa edebiliyor, yeni modlarla beraber hem çevrimdışı hem de çevrimiçi yarışlara dalabiliyor ve yeni ortamlara doğru adım atabiliyoruz.

Klasik Hot Wheels yarış deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen oyun içerisinde motosikletten atv'ye farklı canavar yarış arabalarından diğer araçlara kadar birçok çeşit araç türü bulunuyor. Bu araçlarla beraber istediğimiz şekilde pistlere atılabiliyor, kendi stratejimizi belirleyebiliyor ve farklı yarış deneyimlerini burada görebiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli aksiyon anları ve hızlı yarış deneyimi bizleri bekliyor. Oyunda elbette ne kadar çok düzgün şekilde aracımızı sürersek o kadar çok rakipleri geride bırakabiliyor ve atlanabilir rampalardan keskin virajlara kadar çok çeşitli kısımlar yer alıyor.
 
 

Switch konsoluna gelecek olan yapım içerisinde yeni bir deneyim bizleri bekliyor. Bu yeni oyun içerisinde beceri ağacı bulunuyor ve bu beceri ağacıyla beraber istediğimiz şekilde aracımızı geliştirebiliyor, aracın performansını arttırabiliyor ve bu da tabii ki pistteki yarışlarımıza etki ediyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu beceri ağacıyla beraber kendi becerilerimizi güçlendirmek ve aracımızı yükseltmek oldukça önemli. Bu sayede yarış içerisinde daha iyi bir deneyim elde edebiliyor ve rakipleri geride bırakabiliyoruz.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem çevrimiçi hem de çevrimdışı modlara atılabiliyor ve istersek de pist oluşturma modu ile beraber kendi pistimizi kurabiliyor ve bunları diğer oyunculara sergileyebiliyoruz. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde pistleri kurabiliyor, kendi hayal dünyamızda yer alan pistleri oyuna aktarabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda ister çevirim dışı istersek de çevrimiçi olarak yarışlara katılabiliyor, elbette çevrimiçi mod içerisinde bulunan yarışlar daha eğlenceli olabiliyor.
 
 

Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerle beraber farklı tema, atmosfer ve yapı bizleri bekliyor. Oyunda her bölgenin kendine ait zorlukları ve pistleri bulunuyor. Bu kapsamda ise farklı pislere doğru atılıyor ve buralardaki yarışları deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yüzlerce araç bulunuyor ve bu araçlardan istediğimizi seçebiliyor ve bu kapsamda ise kendimize en uygun aracı bulabiliyoruz.

Hot Wheels serisinin yeni oyunu içerisinde hız ve aksiyon dolu yarış içeriği bizleri bekliyor. Switch konsoluna gelecek olan bu yapın sunumda öne çıkan oyunlar arasında bulunuyor. Oyun 19 Ekim tarihinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor, bu tarihten itibaren oyunu istediğiniz gibi konsolumuza alabilir ve yarışları tüm hızıyla deneyimleyebilirsiniz.
 
 

Ek olarak oyun içerisinde yeni bir hikaye modu bulunuyor ve bu yeni hikaye modu kapsamında farklı görevlere adım atabiliyor ve bu görevleri yaparak da yeni araç parçalarının ve yeni araçların kilidini açabiliyoruz. Oyun içerisinde yeni ve orijinal bir hikaye içeriğinin yanı sıra farklı mekanikler de bulunuyor ve bu mekanikler kapsamında ise istediğimiz şekilde oyundan verim alabiliyoruz. Elbette hikaye modunun olması oyuncular açısından öne çıkan mekanikler arasında. Hikaye modu ile beraber hikayenin nereye gittiğini merak ediyor ve bu kapsamda ise yarışlara dalabiliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler