Nintendo'nun Joy-Con'lar Yüzünden Başı Dertte

22.07.2019 20:55 Gazali Çetinkaya

 
İnternette 'Joy-Con drift' adıyla geçen problem Switch Joy-Con'larındaki analog'ların düzgün bir şekilde çalışmasını engelliyor ve oyunda analog'a dokunmadan dahi karakterin hareket etmesine yol açıyor. Oldukça yaygın olan bu problem Nintendo'nun başını ağrıtmaya devam ediyor.
 
Avukatlık ofisi Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) geçtiğimiz hafta Cuma günü Washington Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi'nde 'Joy-Con drift' problemi yüzünden Nintendo'ya toplu dava açtı.
 
CSK&D davayı Ryan Diaz adlı Kaliforniya'da yaşayan bir Switch kullanıcısı üzerinden açtı. Ryan Diaz konsolunu Temmuz 2017'de almış ve aldıktan 11 ay sonra Joy-Con'larında bu sorunu yaşamaya başlamış ve düzeltilmesi için ürünü Nintendo'ya yollamış. Ryan Diaz ürün geldikten üç ay sonra yine aynı problemi yaşamasıyla birlikte yeni Joy-Con'lar almaya karar vermiş ve aynı sorun yeni Joy-Con'larda da çıkmış.
 
CSK&D daha çok kişinin davaya katılmasını talep ediyor ve hatta bir online form açtılar. Switch ve Joy-Con'ları ne zaman satın aldığınız, bu problemin ne zaman başladığı ve Nintendo ile bu konuda iletişime geçtiniz mi gibi birkaç basit soru soruluyor.
 
Davanın ana konusu olmasa da Joy-Con'ların başka bir sorunu daha var. O da bazı kontrolcülerin cihaza tam oturmaması, biraz gevşek durması. Hatta bazı kişiler arka tuşa basmadan kontrolcülerin çıktığını söylüyor. Direkt olarak oyun keyfini etkilemese de Nintendo'nun dikkate alması gereken başka bir konu.
 
Nintendo, dava hakkında yorum yapmayı reddetti. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler