Nisan ayı içerisinde çıkış yapacak Switch oyunları: 2023

25.03.2023 15:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Her ay olduğu gibi birçok Switch oyunu Nisan 2023'te bizleri bekliyor. Aksiyondan platform türüne kadar çok çeşitli oyunlar çıkış yapmaya hazırlanıyor. İşte Nisan 2023'te çıkış yapacak Switch oyunları:
 
- Castle of Shikigami 2 (13 Nisan: Switch, nişancı, aksiyon)
 
 
 
Cosmo Machia, Alfa System tarafından geliştirilen ve Komodo tarafından yayınlanacak olan nişancı, aksiyon oyunu Castle of Shikigami 2, 13 Nisan tarihinde Switch konsoluna geliyor. Anime temalı eski atari tarzı bu oyun içerisinde etraftan sürekli olarak mermiler yağıyor ve biz de bu mermilerin arasından sıyrılıp hayatta kalmaya çalışıyoruz. Atari salonlarında oynadığımız ve atari deneyimini bulacak olduğumuz bu yapım daha önce PC platformuna çıkış yaptı şimdi ise Switch konusuna çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu oyun tam bir el konsolu deneyimi için ideal olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunu Switch konsolu sayesinde dilediğimiz yerden oynayabileceğiz.
 
Nişancı unsurlarının yanı sıra aksiyon unsurlarının da bulunduğu bu yapım içerisinde farklı farklı yeteneklere sahip karakterler yer alıyor. Bu karakterlerin her birini kendi özel özellikleri ve becerileri yer alıyor. Bu becerilere sahip karakterlerin seçimini tamamen biz yapıyoruz ve bu karakterlerle beraber mücadeleye başlıyoruz diyebilirim. Oyuncu olarak bu oyun içerisinde sağa sola kaçabiliyor, üzerimize gelen mermilerden kaçınabiliyor ve onlara karşı ateş açabiliyoruz. İlk oyundan sonra ikinci oyunuyla beraber yeni mekaniklerin ve yeni özelliklerin eklendiği bu yapım içerisinde tam bir nişancı deneyimi bizleri bekliyor olacak.
 
Oyunun demo sürümü Steam'de
 
 
 
Bir yandan arka planda çeşitli hikayelerini anlatıldığı diğer yandan da mermiler arasında hayatta kalmaya çalıştığımız yapıp içerisinde tabii ki hikaye biraz arka planda ve sönük kalıyor diyebilirim. Oyunun şu anda Steam üzerinde bir demo sürümü bulunuyor dilerseniz Switch üzerinden satın almadan önce bir bilgisayarınız var ise bu demo sürümünü deneyebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Böylece oyuna kendi konsolunuza satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.
 
5 farklı bölüm - seviye
 
 
 
Farklı farklı karakterlerin yer aldığı bu nişancı aksiyon oyunu içerisinde 5 farklı bölüm bulunuyor. Bu 5 bölümün her biri bizlere farklı bir temayı ve zorluğu sunuyor. Bu zorluklar arasında hayatta kalmak ve karşımıza çıkan düşmanları alt etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı hikayeyi kırıntıları yer alıyor ve bu hikayeyi kırıntıları aslında karakterler arasındaki konuşmalar ve diyaloglar sayesinde gerçekleşiyor. Her bir kısımda farklı düşman türleri ve farklı platform zorlukları karşımıza çıkıyor. Bu zorlukları aşmak için de oyun içerisinde biraz vakit geçirmek ve biraz da ustalaşmak gerekiyor.
Dolayısıyla oyunda farklı farklı zorluklar bizleri bekliyor diyebilirim.
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi birçok karakter yer alıyor. Bu karakterler arasında geçiş yapmak aslında çok kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor. Geliştirici ekip bu geçiş yapmaya bir tuşa adamış ve bu tuşla beraber kolaylıkla karakterler arasında geçiş yapabiliyor ve bu karakteri becerilerinden faydalanabiliyoruz. Dolayısıyla bir yerde bir karakterle takıldıysak diğer karaktere geçiş yaparak onun bu özelliğinden faydalanarak bölmek daha kolay bir şekilde aşabiliyoruz.
 
Üç farklı saldırı türü yer alıyor
 
 
 
Oyunda farklı karakterler bulunuyor. Bu karakterlerin her birinin kendine özgü hikayeleri ve özellikleri bulunuyor. Bu karakterleri dilediğimiz zaman kullanabiliyor ve karakterler arasında geçiş yapabiliyoruz. Öte yandan oyun içerisinde karakterlerle kullanabileceğimiz üç tür saldırı stili bulunuyor. Bu saldırılar sayesinde düşmanları istediğimiz şekilde alt edebiliyor ve yeri geldiği zaman bu üç saldırı sistemini kullanabiliyoruz. Üç tür saldırı sistemi arasında normal saldırı, özel saldırı ve shikigami saldırısı bulunuyor. Bu saldırılar arasında geçiş yapmak ve bu saldırıları dilediğimiz yerde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi 5 farklı seviye bizleri bekliyor olacak. Bu seviyeler arasında farklı farklı temalar ve zorluklar bizlere sunulacak. Bu zorlukları aşmak için de yine kendi saldırı stillerimizi, karakter becerilerimizi ve yeteneklerimizi kullanmamız gerekecek Oyun içerisinde birazcık ilerlediğimiz ve biraz oynadığımız zaman zaten temel yapıyı öğrenebiliyor ve bölümleri nasıl geçirdiğini ve nasıl aşılabileceğini görebiliyoruz.
 
Yerel eşli oyun modu bulunuyor
 
 
 
Oyunda yine hep tek oyunculu hem de yerel iki oyunculu bir şekilde bir oyun deneyimi bizleri bekliyor olacak. Tabi bu tarz oyunlara tek başımıza oynamaktan ziyade iki kişiyle oynamak daha zevkli oluyor. Zaten daha önce atari oyunlarında tek başımıza oynamaktansa arkadaşlarla beraber bir arada oynamak çok daha zevk veriyordu şimdi bu oyun da eski tarz atari mantığını devam ettirdiği için arkadaşlarla beraber oynamak daha mantıklı ve daha eğlenceli. Dolayısıyla bu oyunda da iki oyunculu yerel bir şekilde oynayabiliyoruz ancak çevrimiçi bir yapı bulunmuyor.
 
Yüksek skor elde etmeye çalışıyoruz
 
Oyun içerisinde hem farklı karakterler hem de farklı bölgeler ve bölümler bulunuyor. Bu bölümler ve bölgeler bizlere farklı zorlukları beraberinde getiriyor. Buralarda elbette klasik atari oyunlarında olduğu gibi yüksek skor elde etmeye çalışıyoruz. Bu skorlarla beraber en çok puanı kazanmaya çalışıyor ve bir bölümde çokça vakit geçirmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla bir bölümde yüksek puanı hedefliyorsanız bu bölümü tekrar tekrar oynayabilir ve yüksek skora ulaşana kadar elinizden geleni yapabilirsiniz.
 
Arka plan müzikleri olmazsa olmaz
 
 
 
Yukarıda bahsettiğim özelliklerden ziyade tabii ki olmazsa olmaz arka plan müzikleri de bu yapım içerisinde yer alıyor. İlgi çekici ve kulağımıza hitap eden bu müziklerle beraber oyuna kendimizi daha iyi kaptırabiliyor ve daha iyi adapte edebiliyoruz. Bu müziklerle beraber ilerleyerek oyundaki bölümlere geçmeye çalışıyor ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla arka planda çalan bu müzikler oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor.
 
Nişancı aksiyon oyunu içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi 7 farklı ana karakter bulunuyor. Bu ana karakterlerin her birinin farklı hikayesi ve farklı özellikleri yer alıyor. Ana karakterler elbette anime tarzıyla karşımıza çıkıyor ve her birinin farkı duruşu ve kostümü mevcut. Bu karakterlerin kullanımı tamamen bize ait oluyor ve bu karakterlerle beraber yolumuza devam edebiliyoruz. Aşağıdan yukarıya doğru nişancı bir deneyim elde ettiğimiz bu oyun içerisinde düşman bölgesine atlayabiliyor ve bu sayede karşımıza çıkan düşmanları alt edebiliyoruz. Oyunda sağdan soldan gelen düşman mermilerine karşı kendimizi kollamaya çalışıyor ancak bu durum yer yer çok daha zorlu hale gelebiliyor.
 
Farklı geometrik şekillere sahip atış türleriyle düşmanları alt edebiliyoruz
 
 
 
Oyun içerisinde atadığımız bu macerada kullanabileceğimiz çok farklı silah türleri ve atış türleri yer alıyor. Bu silah türleri arasında üçlü atış, seri atış, daire şeklinde atışlar ve daha farklı geometrik atışlar yapabiliyoruz. Farklı farklı atış türlerinin yer aldığı bu yapım içerisinde düşmanları hızlı bir şekilde alt edebiliyor ve onları bitirmeye çalışıyoruz.
 
Patron savaşları tabii
 
Oyunda bir yandan normal düşman türleri bulunurken diğer yandan da ara ara karşımıza patron savaşları çıkıyor. Bu patron savaşları normal düşmanlara karşı daha zorlu ve daha çetin bir savaş deneyimi bizlere sunuyor. Dolayısıyla patron savaşlarını aşmak için elimizdeki karakterin becerilerinden son derece faydalanmaya çalışıyor ve bu patronunu alt etmeye başlıyoruz.
 
Daha önce PC platformları çıkmış bu yapım şu anda Switch konsoluna çıkış yapmaya hazırlanıyor. Siz de bu tarz atari nişancı oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun daha önce PC platformuna çıkış yaptığı için şu anda Steam üzerinde bulunuyor ve oyunu dilerseniz bilgisayarınız varsa deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
İlk oyunun üzerine birçok yeni mekaniğin ve özelliğini eklendiği ikinci oyun şu anda Steam üzerinde 32 Türk lirasından satılıyor. Bu ücreti vermekten ziyade oyunun şu anda mevcut olan demosuna ücretsiz bir şekilde ulaşabilir ve PC platformunda oyunu bir kısmını deneyebilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümü ile beraber diğer platformlarda oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.
 
- DNF Duel (20 Nisan: Switch, dövüş, aksiyon)
 
 
 
Arc System Works, EIGHTING, NEOPLE tarafından geliştirilen ve NEOPLE Inc., NEXON Korea Corp. tarafından yayınlanacak olan dövüş, aksiyon oyunu DNF Duel, 20 Nisan tarihinde geliyor. Anime tarzı grafiklere ve sanat tarzına sahip olan bu yapım içerisinde bizleri geniş bir dövüş deneyimi bekliyor olacak. Oyun içerisinde ilgi çekici efektler, farklı farklı karakterler ve bu karakterlerin kostümleri, bunların dışında karakterlerin kullanabileceği kombolar ve daha fazlası yer alıyor. İlgi çekici görselliği ile ve sanat tarzı ile karşımıza çıkacak olan bu yapım daha önce PC platformuna çıkış yaptı. Şimdi ise Switch konsoluna geliyor.
 
Switch konusunda elbette oyunu dilediğiniz yerden oynayabilecek isterseniz uzandığınız yerden bu oyunu deneyimleyebileceksiniz. Bu tarz dövüş oyunları konsollarda ve kontrolcülerle beraber çok daha iyi oynanıyor ve çok daha güzel bir deneyim elde ediliyor. Oyun içerisinde İngilizce, Korece, Japonca ve Çince dil desteği yer alacak. Bu dil destekleri ile beraber oyunda büyük bir dövüş macerasına atılabileceğiz. Diğer taraftan oyun içerisinde Korece, Japonca ve Çince seslendirme desteği yer alacak.
 
 
 
Yandan görünümlü bu dövüş aksiyon oyunu içerisinde istersek tek oyunculu istersek de çevrimiçi mod kapsamında diğer oyuncularla beraber kapışabiliyoruz. Oyun içerisinde tek oyunculu moda giriş yaptığımızda serbest bir şekilde botlarla beraber kapışabiliyor bunun yanı sıra hikaye moduna giriş yapabiliyor ve bizlere sunulacak olan hikayeyi deneyimleyebiliyoruz. Diğer tarafta ise hayatta kalma moduna giriş yapabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı hem yerel hem de çevrimiçi modlar yer alıyor. Bu modlar sayesinde oyundan güzel bir deneyim elde ediyoruz.
 
Çeşit çeşit mod desteğine sahip olan bu dövüş aksiyon oyunu içerisinde ister tek oyunculu istersek de çevrimiçi olarak yer alabiliyoruz. Yukarıda saydıklarım dışında bir de çevrimiçi modlar yer alıyor. Bu modlar arasında yine oyuncularla kapışabileceğimiz mücadele modları, diğer oyuncularla beraber sıralama içerisinde yükselmeye çalışacağımız sıralama modları ve daha fazlası bu yapım içerisinde yer alıyor. Oyuna eğer yeni başlayanlardansanız yine bu oyun sizin elinizden tutuyor ve size öğretici bir modu da aktarıyor. Oyun içerisinde pratik modu bulunuyor, bu pratik modu sayesinde antrenman moduna giriş yapabiliyor ve çeşitli öğretici unsurları deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunda yine sizin nasıl hareketler yapmanız gerektiğini öğreten bir öğretici ve rehber de bulunuyor.
 
 
 
Her oyuncu kesimine hitap eden ve renkli görselliği ile ön plana çıkmaya çalışan bu yapım içerisinde fazla sayıda karakterler bulunuyor. Bu karakterlerin her birinin görünümleri ve becerileri farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde birçok kadın karakter ve erkek karakter bulunuyor. Bu karakterlerin kullanımı ise tamamen bize ait oluyor. Oyun içerisinde bu karakterlerin her birini farklı komboları ve dövüş teknikleri yer alıyor. Bu dövüş teknikleri ile beraber sahaya atılabiliyor ve karşımızdaki rakibi alt etmeye çalışıyoruz. Oyunda her bir karakteri deneyimleme şansımız bulunuyor. Hangi karakter size daha iyi geliyorsa o karakter üzerinde yoğunlaşabilir ve o karakterin becerileri ve yetenekleri konusunda ustalaşabilirsiniz.
Zaten genelde bu tarz dövüş oyunlarında bir karakter belirliyoruz, bu karakter üzerine giderek onun kombolarını ve dövüşlerini öğreniyor ve ona göre bir plan çıkartabiliyoruz. Ancak tabii ki bu durum size kalmış. İsterseniz birçok karakter üzerinde ustalaşabilir ve dövüş konusunda bu oyunda yer edinebilirsiniz.
 
Oyun içerisine yukarıda bahsettiğim karakterler arasında toplamda 16 karakter bulunuyor. Bu 16 karakterden herhangi birini seçebiliyor ve dövüş arenasına atılabiliyorsunuz. Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi hem çevrimiçi hem de tek oyunculu modlar yer alıyor. Bu modları dilediğiniz gibi deneyimleyebilir ve bu modlardan istediğiniz gibi verim alabilirsiniz. Oyunda farklı farklı karakterlerin bulunması ile beraber her bir karakter için farklı yetenekler kullanabiliyoruz ve rakiplerin hamlelerini de böylece kesebiliyoruz. Oyun içerisinde yine dövüş esnasında kendimizi koruyabilmek adına gard alabiliyor bunun yanı sıra karşıya geçerek yumruk veya tekmeler atabiliyoruz, zıplayabiliyoruz ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bizleri daha çok uzak doğu dünyası takip ediyor. Oyunda yine uzak doğudan karakterler, mekanlar atmosferler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi bir hikaye modu bulunuyor. Bu hikaye modunu elbette ki deneyimlemeniz gerekiyor. Bu hikaye moduyla beraber hangi karakterin neler yaşadığını, arka planda nasıl bir olayın döndüğünü anlayabiliyor ve o karakterin aslında buraya geliş amacını öğreniyoruz.
 
Farklı farklı karakterlerin ve hikayelerin bulunduğu bu karakterler arasında suikastçı, büyücü, şövalye, güreşçi, öncü ve daha fazlası yer alıyor. Bu karakterler arasında aslında bir beceri üzerinde ustalaşmış kişiler bulunuyor. Bunların yeteneklerini kullanmak da tamamen bize ait oluyor.
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim karakterler haricinde tabii ki farklı farklı arenalara atılabiliyoruz ve bu arenalarla beraber karşımızdaki rakibi alt etmeye çalışıyoruz. Oyunda yine rakibe karşı çeşitli kombolar yapabiliyor, bu ataklar sayesinde hızlı hızlı rakibi alt edebiliyoruz. Oyunda yine sol tarafta ve sağ tarafta kombo sayaçları bulunuyor. Bu kombo sayaçları ile beraber ne kadar hızlı bir şekilde rakibe vurduğumuzu görebiliyor ve hiç hasar almadan da bu rakibi nasıl alt edebileceğimizi oyun içerisinde öğrenebiliyoruz. Oyunda yine yukarıda can barımız bulunuyor. Bu can barının altında bir de mavi bar bulunuyor. Bu mavi bar ne kadar çok kombo yaparsak o kadar hızlı bir şekilde dolmaya başlıyor ve en sonuna ulaştığında da kombomuzu nihayetine erdirebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda 8 farklı kısım bulunuyor ve bu 8 farklı kısımda farklı farklı arenaları ve arka planları deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yine bir restoran bölümündeyken diğer tarafta ise gemi kısmına geçiş yapabiliyoruz. Arka plandaki görsel aslında bir nevi canlı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Çünkü biz ön planda dövüşürken arkada bizleri destekleyenler olabiliyor ve masada oturup sıcak bir şeyler içenler de bulunuyor. Dolayısıyla arka planda canlı bir atmosferin bizlere sunulduğunu görüyoruz.
 
Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi bir hikaye modu bulunuyor. Bu hikaye modu içerisinde bizleri sürükleyici bir hikaye anlatılmaya çalışılıyor. Bu hikayeler karakterler arası girdiğimiz diyaloglarla veya ara sahnelerle beraber bizlere aktarılıyor diyebilirim.
 
 
 
Dövüş aksiyon oyunu yukarıda da bahsettiğin gibi ilk etapta PC platformuna çıkış yaptı. PC'de Steam üzerinde şu anda karışık incelemelere sahip. Oyuncuların bir kısmı bu oyunu beğeniyor diğer kısmı ise bu oyundan ne yazık ki istediğini alamıyor. Oyun şimdi ise 20 Nisan tarihinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Bakalım Switch konsollarında nasıl bir deneyim elde edeceğiz, hep birlikte göreceğiz. Bu tarz dövüş aksiyon oyunlarını seviyorsanız ve farklı karakterlerle farklı kombolar yapmak istiyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Arcana of Paradise: The Tower (20 Nisan: kart tabanlı, strateji, dövüş)
 
 
 
SHUEISHA GAMES tarafından yayınlanacak olan kart tabanlı, strateji, dövüş oyunu Arcana of Paradise: The Tower, 20 Nisan tarihinde biz oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Farklı farklı kartların yer alacağı ve farklı kombolarla birleştirebileceğimiz bu yapım içerisinde büyük bir maceraya atılacak, bu macera içerisinde ise çeşitli stratejik savaşlara yelken açabileceğiz. Oyun içerisinde çok farklı tarzda kartlar bulunacak, bu kartlarla beraber gerçek zamanlı bir strateji taktik deneyimini elde edebileceğiz.
 
Oyunda zindan temelli ve kule temelli bir yapı bizleri bekliyor olacak yani bu zindan ve kule temelli yapıdan kastettiğim: bir kule var, bu kulenin en üst katına ulaşmak için sürekli olarak farklı türde düşmanlarla kapışıyoruz, bu düşmanların güçleri kolaydan sonra doğru artış gösteriyor ve biz de kendimizi geliştirerek ve yeni kartlar elde ederek bu kulenin en tepesine ulaşmaya çalışıyor ve son olarak da oyunu bitirmeye uğraşıyoruz. Bu yapıyla beraber karşımıza çıkacak olan bu oyun içerisinde çok farklı türde desteler oluşturabilecek, bu destelerle beraber çeşitli kombolar yapabilecek, bu komboları birleştirerek de kendimize uygun en iyi desteyi bulmaya çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde yine kartlarla beraber farklı karakterleri öne süreceğiz, bu karakterlerin her birini farklı özellikleri bulunacak. Karşı tarafa büyü atabilecek, onlara doğrudan saldırabilecek ve saldırılarını kesebileceğiz. En iyi desteyi bulmaya çalıştığımız ve en iyi komboyu oluşturmaya başladığımız bu oyun içerisinde saldırılarımızı birleştirebileceğiz. Kendimize uygun güçlü büyüleri kullanabileceğiz ve etraftaki kartları toplayabileceğiz.
 
Gerçek zamanlı bir savaş deneyimini bizlere sunan bu oyun içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılacak, bu hikaye kapsamında çeşitli gizemleri açığa çıkarmaya çalışacağız. Oyunda bir kulede yer alacak, bu kulenin gizemlerini açığa çıkarmak ise tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda yine farklı farklı zorluklar bulunacak ve yeni zorlukların kilidini açmak için ise sürekli olarak ilerlememiz gerekecek. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak ilerleyecek, farklı düşmanlarla beraber kapışabilecek ve kulenin gizemini ortaya çıkarmaya çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde yandan görünümlü bir yapı bizlere sunulacak. Oyunda yine kartları seçebileceğimiz bir kısım bulunacak, bu kısımla beraber karşımıza çeşitli düşmanlar gelecek, bu düşmanlara karşı kartlarımızı öne sürecek, onlara karşı hamle yapmaya başlayacağız ve savaşta hayatta kalırsak oyundaki bir sonraki kısma geçebileceğiz. Oyun içerisinde yine etraftan çeşitli kalıntılar ve nesneler toplayabilecek bunun yanı sıra yeni kartları da kendi bünyemize dahil edebileceğiz. Oyunda farklı farklı kartları toplayarak bu kartlar arasında bir uyum kuracak, uyum sayesinde de çeşitli komboları ve saldırı stillerini deneyimleyebileceğiz.
 
Oyun içerisinde yine kontrol edebileceğimiz farklı farklı karakterler bulunacak, bu karakterler arasında çeşitli sınıflara ve becerilere sahip çocuklar  bulunacak. Bu çocukların her birinin farklı dövüş stilleri ve sınıfları yer alacak. Örneğin bir çocuk bu yapım içerisinde yakın dövüş saldırıları üzerinde ustayken diğer bir karakter ise pasif beceriler konusunda üst düzey bir beceriye sahip olacak. Dolayısıyla her bir karakterin oyun içerisinde farklı etkileri ve avantajları bulunacak ve bunların seçimi de tamamen bize ait olacak.
 
 
 
Oyun içerisinde yine çeşitli durumlarda kendi yolumuzu seçebilecek, bu yol içerisinde ilerleyeceğimiz kısımda ise farklı sonuçlar elde edebileceğiz. Oyun içerisinde temel amacımız kulede yer alan çocuklara rehberlik etmek ve onları bu kuleden kurtarmak olacak. Dolayısıyla çeşitli bulmacaları çözmeye çalışacak bunun yanı sıra arka planda bir de çeşitli müzikler bizleri bekliyor olacak ve bu dinamiklerle beraber oyunda ilerlemeye çalışacağız. Oyun içerisinde hem gerçek zamanlı bir savaş sistemi bulunacak, bu savaş sistemi ile beraber farklı farklı düşmanları alt edebileceğiz hem diğer yandan çeşitli kartları toplayarak bu kartlarla beraber çeşitli kombolar oluşturabilecek ve düşmanları kolayca elde edebileceğiz hem de burada bulunan bulmacaları ve gizemleri çözmeye çalışacağız. Oyunun aslında bu üç unsur arasında döndüğünü söyleyebilirim.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı kartlar bulunacak. Kartların her birinin kendine ait özellikleri bulunacak. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 70'ten fazla kart bulunacak. Bu kartların her biri benzersiz bir özelliği bizlere sunacak. Oyunda yine pasif büyü kartlarından saldırı kartlarına savunma kartlarından saldırı kesme kartlarına kadar birçok farklı kart türü ve içeriği bizleri bekliyor olacak. Bunun yanı sıra seçebileceğimiz ve oynayabileceğimiz 20 oynanabilir karakter bulunacak, bu karakterler arasında seçim yapabilecek ve her birinin kendine ait başlangıç kartları bulunacak yani her bir karakterin aslında kullanabileceği farklı kartlar ve kombolar yer alacak.
 
 
 
Oyunun içeriğine bakacak olursak tekrar oynanabilir bir yapı bizleri bekliyor olacağını söyleyebiliriz yani oyuna sürekli olarak girip çıkarak yeni oyuna başlayarak ve farklı deneyimler elde etmeye çalışarak tekrardan oynamak isteyebileceğiz. Oyunda yine karanlık bir atmosfer ve yapı izleri bekliyor olacak. Dolayısıyla bir kuleye giriş yapacak, kuledeki gizemleri çözmeye çalışacak ve bu oyun içerisinde yol almaya çalışacağız.
 
Arka planda bir hikayenin anlatılacağı bu yapım içerisinde bu hikaye bizlere hem ara sahneler hem de çeşitli diyaloglar aracılığıyla sunulacak. Oyun içerisinde farklı karakterlerle beraber ilerleyecek ve bu maceranın nereye gittiğini öğrenebileceğiz. Oyun içerisinde bir savaş esnasında giriş yaptığımızda alt kısımda kullanabileceğimiz çeşitli kartlar bulunacak, bu kartlar arasından seçim yaparak karşı hamlelerde bulunabileceğiz. Oyun içerisinde yine seçebileceğimiz çeşitli çocuk karakterler bulunacak ve bu çocuk karakterleri kullanarak da karşı hamlelerde bulunacağız ve düşmanları alt etmeye çalışacağız. Oyunda farklı farklı düşman tipleri bulunacak bu düşman tipleri arasında iskeletler, büyücüler ve daha fazlası yer alacak. Bu karakterlerin de her birinin farklı saldırı stilleri ve hasarları bulunacak. Bunları da alt etmek için onların saldırı stillerini öğrenmemiz gerekecek.
 
 
 
Oyunda yine saldırı yaptığımızda karakterin geri tepmesi ve kırmızı bir şekilde bizlere gösterilmesi tabii ki eski tarz bir yapının bizlere sunulduğunu gösteriyor. Oyundan çok büyük beklentiniz olmasın. Hem grafik anlamında hem de aksiyon ve dövüş sekansları anlamında yüksek beklentilere girmeyin. Bu oyunu yandan görünümlü yapıya sahip olarak karşımıza çıkacak olan ve bizlere kart tabanlı bir dövüş sistemini sunmaya çalışan bağımsız bir proje şeklinde görebiliriz.
 
Siz de bu tarz kart tabanlı - gerçek zamanlı bir dövüş sisteminden hoşlanıyorsanız ve bu tarz oyunları denemek istiyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı kartlar toplayacak, bu kartlarla beraber sürekli olarak dövüşlere giriş yapabileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz farklı karakterler bulunacak, bu karakterlerin de her birinin başlangıç kartları farklılık gösterecek. Bu yapım 20 Nisan tarihinde PC ve Switch platformuna geliyor. Hangi platforma sahipseniz oyunu o platform üzerinden alabilir ve deneyebilirsiniz.
 
 
 
Oyunun ayrıca PC platformu için Steam üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü deneyerek oyunun ilk kısımları oynayabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümü oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilmeniz açısından önem arz ediyor diyebilirim.
 
- Pupperazzi (6 Nisan: Switch, keşif, simülasyon, platform)
 
 
 
Sundae Month tarafından geliştirilen ve Kitfox Games tarafından yayınlanacak olan keşif, simülasyon, platform oyunu Pupperazzi, 6 Nisan tarihinde Switch konsoluna geliyor. Renkli ve ilgi çekici sanat stiline ve grafiklere sahip bu yapım içerisinde etrafta koşturacak, çeşitli türde köpeklerin fotoğrafını çekecek, renkli atmosferlere tanıklık edecek ve etrafı keşfetmeye başlayacağız. Bu oyun içerisinde fotoğraf çekilmeyi bekleyen birçok köpek ve köpek türü bulunacak. Bunların tabii ki fotoğrafını çekmek tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde bizlere rahat ve ferah bir oyun deneyimi sunulacak. Dolayısıyla arkanıza yaslanıp bu oyunu rahatlıkla oynayabileceksiniz.
 
Oyun daha önce PC platformuna çıkış yaptı şimdi ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Daha önce PC platformunda deneyen oyuncular genel anlamda bu oyunu beğenmiş durumda ve şimdi ise konsolda nasıl bir deneyim sunacak hep birlikte göreceğiz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi arkanıza yaslanıp oynamalık bir oyun. Dolayısıyla oyun içerisinde hem güneşli bir sıcak atmosfer hem renkli bir sanat stili hem de manzaralarla dolu bir yapı bizleri bekliyor olacak.
 
 
 
Birinci şahıs kamera bakış açısına sahip olan bu yapım içerisinde birçok bölgeyi keşfedecek, bu bölgelerin manzaralarına bakacak ve burada bulunan köpeklerin fotoğrafını çekmeye başlayacağız. Oyun içerisinde biz bir fotoğrafçı olarak atılacak kariyerimiz de ilerlemeye çalışacak ve birçok köpeğin fotoğrafını çekmeye başlayacağız. Oyun içerisinde eğlenebileceğimiz ve rahat edebileceğimiz bir yapı bekliyor olacak. Bu sebeple herhangi bir aksiyon veya dövüş sekansı bulunmuyor. Dolayısıyla rahat bir oyun deneyimi bizlere sunuluyor.
 
Oyunda Elbette sadece fotoğraf çekmekte kalmıyor bunun yanı sıra farklı animasyonlar da bu oyun içerisinde yer alıyor. Örneğin bir köpeğin yanına yaklaşarak onu sevebiliyor ve onlara kendi sevgimize gösterebiliyoruz. Oyunda farklı farklı türde köpekler bulunuyor ve bu köpeklerin her birinin görünüşleri ve tipleri gerçek hayattaki görünüşlerine benziyor. Dolayısıyla oyunda gerçekçi tarzda bir köpek yer alıyor diyebilirim.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi bir fotoğrafçı olarak atılacak, fotoğrafçılık mesleğinde ilerlemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Oyun içerisinde elimizde bulunan fotoğrafa geliştirebilecek, onu yükseltebilecek ve yeni lensler takabileceğiz. Bunun yanı sıra fotoğraf makinemizi geliştirdiğimiz zaman daha fazla içerik çekebilecek ve bunları çekerek daha fazla puan kazanabileceğiz. Oyun içerisinde yine bunun dışında sürekli olarak fotoğraf çekerek çeşitli albümler oluşturacak, bu albümleri daha da genişletecek ve kendi kariyerimizde ilerlemeye başlayacağız.
 
Pupperazzi içerisinde tür tür köpekler bulunacak, bu köpek türlerinin hepsini keşfetmeye çalışacağız ve tam bir koleksiyon sevdalısı olarak bu oyun içerisinde yer alacağız. Oyun içerisinde sürekli olarak fotoğraflar çekecek ve bunları kayıt altına alabileceğiz. Her türden köpeğin bulunduğu bu renkli dünya içerisinde çeşitli yan aktivitelere dalış yapacak, çeşitli görevler elde edecek ve bu görevleri yerine getirmeye çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde yine oyuncuların dikkatini çeken ve ilgisini çeken farklı bir mekanik daha bulunuyor. Oyunda fotoğrafını çektiğimiz köpekleri tutup sevebiliyor bunun yanı sıra onları giydirebiliyor ve çeşitli aksesuarlarla onlara farklılık katarak süsleyebiliyoruz. Yani bir köpeğin kafasına şapka takabiliyor veya üzerine bir kıyafet giydirebiliyoruz bu da onların hem tatlı gözükmesini hem de daha şirin gözükmesini sağlayabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz özelleştirme mekaniği de yer alıyor diyebilirim.
 
Fotoğrafçılığın temel amaç olduğu bu yapım içerisinde farklı türde köpeklerin fotoğrafını çekmek için farklı bölgelere ilerleyebilecek ve bu bölgelerin keşiflerini tamamen biz yapacağız. Örneğin bir iskele yolunda ilerleyecek, buradaki gün batımı manzarasına bakabileceğiz diğer yandan şehir içerisine dalabilecek ve şehirdeki köpeklerin ve şehir hayatı nasıl olduğunu deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde yine diğer taraftan deniz fenerine doğru ilerleyebilecek buradaki manzaraların tadına çıkarabilecek ve diğer taraftan da yeni bölgelere giriş yaparak buralara keşfetmeye başlayacağız.
 
 
Pupperazzi içerisinde yine çektiğimiz fotoğraflarla beraber bir paylaşım ağı bulunacak. Paylaşım ağı içerisinde çektiğimiz ve hoşumuza giden fotoğrafları paylaşabilecek ve arkadaşlarımıza bu fotoğrafları sunabileceğiz. Sunduğumuz bu fotoğrafları arkadaşlar tarafından beğenirse tabii ki olumlu oy alacak ve biz de bu olumlu oylardan etkilenerek daha fazla fotoğraf çekebileceğiz.
 
Oyun içerisinde yine sürekli olarak köpekler karşımıza çıkacak ve bu köpekler her bölgede farklı yerlerde bulunabilecek. Oyunda yine köpeklerle eğlenebilecek, onlarla çeşitli aktivitelere dalabilecek ve onların eğlencelerine ortak olabileceğiz. Oyun içerisinde her yerde köpekler bulunacak ve bu köpekler aslında insan yerine geçebilecek. Oyunda yine bu köpekler bisiklet sürebilecek, parkta sallanabilecek, vagonlarda ilerleyebilecek, sağda solda koşturabilecek yani insanların yapabileceği her şey aslında burada köpekler tarafından yapılacak.
 
 
 
Oyun içerisinde sadece köpeklerin olduğu bu şehirde onları giydirebilecek, onlara sevgi gösterebilecek ve yanlarına bir radyo koyup müzik açarak onlarla beraber hoplayıp zıplayabileceğiz. Farklı farklı mekaniklerin yer aldığı bu yapım içerisinde dinamik hava koşulları da bulunacak yani oyun içerisinde sabah başladığımız bir güne akşamın ışıkları ile beraber tekrardan bu atmosfere bir bakış atacağız. Oyun içerisinde karanlık atmosferden sabah ışığına kadar vakit geçirebilecek ve yeni köpeklerle tanışabileceğiz.
 
Oyun içerisinde her bir köpeğin farklı tarzı bulunacak, farklı tarzdaki bu köpeklerin fotoğraf çekmek, onları fotoğraflamak ve sevgi göstermek tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde yine köpeklerle oynamak için elimizi frizbi alacak ve o frizbiyi fırlatarak onu almasını ve getirmesini sağlayabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunacak ve bu bölgelere ilerleyerek farklı atmosferleri deneyimleyebileceğiz. Oyunda yine fotoğrafları çekerken yine farklı filtreler kullanabilecek ve fotoğraflarımızı renklendirecek veya şekillendirebileceğiz. Fotoğraf makinemizi istediğimiz yere kurabilecek, onların görüntülerini alabilecek hatta onları insan gibi giydirebileceğiz ve kostümlerle süsleyebileceğiz.
 
 
 
Oyunda yine tek başına gezen köpeklerden grupça gezen köpeklere kadar birçok farklı sğürüler de yer alacak. Bu gruplarla beraber onları salıncak tarafına götürebilecek veya iskele tarafına götürebileceğiz. Oyun içerisinde onlarla beraber ilerlemek tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda yine kaykay sporu yapan köpeklerden çimlerde koşan köpeklere piknik yapan köpeklerden şehir içinde bisikletle gezen köpeklere kadar farklı farklı aktiviteler karşımıza çıkacak. Bu aktivitelerle beraber onlara katılabilecek, onların fotoğraflayabilecek ve onlarla etkileşime geçebileceğiz.
 
Oyun içerisinde köpeklerle beraber bir diyalog içerisine girebilecek, onlara neler konuştuğunu ve neler istediklerini öğrenebilecek ve aslında bir sosyal medyanın köpekler tarafından yönetildiğini ve onlar tarafından kullanıldığını görebileceğiz. Yani bu oyun içerisindeki dünyada her şey köpekler yapıyor diyebiliriz.
 
 
 
Siz de bu tarz renkli grafikli, keşif macera ve fotoğraf çekme oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun şu anda PC platformunda bulunuyor ve Steam üzerinden dilerseniz satın alabilirsiniz. Oyunun şu anda Steam fiyatı 32 Türk Lirası ancak Switch konsoluna çıktığı zaman dolar üzerinden çıkış yaptığı için bu biraz daha pahalıya mal olacak. Dolayısıyla  Switch konsolumuz varsa bu yapıma bakabilirsiniz.
 
- Pixel Noir (Nisan ayı içerisinde: Switch, Japon rol yapma oyunu)
 
 
 
SWDTech Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan Japon rol yapma oyunu Pixel Noir, Nisan ayı içerisinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Piksel grafikli bu nişancı macera içerisinde bir yandan çeşitli zindanlara dalabiliyor, farklı bölgelere gidebiliyor ve bu bölgelerde farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyoruz. Oyun içerisinde bizlere birçok türün harmanlandığı bir yapı sunulmaya çalışılıyor ve daha önce PC platformu için çıkış yapan bu oyun şimdi ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor.
 
Oyun içerisinde bir şehir hayatı ve kasaba hayatı yaşayabiliyor, farklı farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve o etkileşime geçtiğimiz karakterlerle çeşitli diyaloglara girebiliyoruz. Oyunda yine hikaye kısmı yer alıyor ve bu hikaye kısmını ilerletmek için çeşitli görevleri yapmaya çalışıyoruz. Bu görevleri yapmak için de etrafı gezmeye çalışıyor, keşfetmeye çalışıyor ve rol yapma unsurlarını deneyimlemeye başlıyoruz. Oyunda yine bir karakteri kontrol ediyor, bu karakterle beraber çeşitli becerilere sahip olarak bu dünyaya atılıyoruz. Bu becerileri dilersek geliştirebiliyoruz ve kendimizi daha da bu yolda yükseltebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bir dedektif olarak yer alıyor, bu dedektif olarak yer aldığınız yapım içerisinde bizlere rahatsız eden bir hastalık bulunuyor. Bu hastalık halüsinasyon görme ile alakalı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla hem bu hastalığı aşmak hem de buradaki suç unsurlarını ortadan kaldırmak için büyük bir maceraya atılıyoruz. Bu macera boyunca da birçok farklı bölgeye gidebiliyor, buradaki karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve onlara kendi rahatsızlığımızı anlatabiliyoruz.
 
Pixel Noir içerisinde yine çeşitli düşmanlar edinebiliyoruz ve bu düşmanlar sayesinde de gidişatımız aslında bir nevi sekteye uğrayabiliyor. Ancak diğer yandan düşmanların karşısında kendimize müttefik toplayıp birçok kişiyi yanımıza çekebiliyoruz. Bu da ileride bizlere daha çok destekçinin yanımızda olmasını sağlıyor ve gidişatımızı tamamen olumlu yönde etkileyebiliyor diyebilirim. Oyun içerisinde bir yandan dedektiflik becerilerimizi geliştirirken diğer yandan ise masum olduğumuz kanıtlamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir suça müdahale ediyor, bu suça müdahale esnasında suçlu olduğumuz ortaya çıkıyor ve etraftaki söylentilerle beraber bizim de ne yazık ki bu yolda büyük bir suçlu olduğumuzu söylüyorlar. Ancak durum böyle değil. Bu durumu ortadan kaldırmak ve masum olduğumuzu kanıtlamak için o suç bölgesine gitmeye çalışıyor ve buradaki delilleri ve izleri bulmaya başlıyoruz oyunun aslında özü bundan ibaret.
 
 
 
Birçok sorunun ve cevabını ortaya atıldığı ancak doğruları kimsenin kovalamadığı bu yapım içerisinde doğrulara ortaya çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde birçok farklı bölgeye gidebiliyor ve bu bölgelerde farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyoruz. Bu karakterlere çeşitli sorular yönlendirebiliyor, o gün ne olduğunu burada sorabiliyor ve daha fazla delil bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde özel bir dedektif olarak yer alıyoruz, yer aldığımız bu kariyerle beraber soruların peşini bırakmıyor ve cevap aramaya koyuluyoruz.
 
Oyunda yine karşımıza farklı farklı davalar çıkıyor ve bu davaları aslında bir nevi çözümlemeye çalışıyoruz. Rol yapma unsurlarının yer aldığı bu oyun içerisinde farklı farklı görevler elde edebiliyor, bu davaları inceleyebiliyor, davaları incelerken çeşitli deliller bulabiliyor ve ipuçları ile birlikte bunu hakimlere sunabiliyoruz ve bu sayede davayı sağlıklı bir şekilde
kapatabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı davalar oluyor ve bu davaları kapatmak ise tamamen bizim işimiz oluyor. Ancak bizim için önemli olan adımızı temize çıkarmak için yer aldığımız büyük bir dava.
 
 
 
Bu dava fırsatı bizleri zaman içerisinde buluyor ve bu dava ile beraber kendi adımızı temize çıkarmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde atıldığımız bu macera boyunca bu davayı sağlıklı bir şekilde yürütmek, delilleri doğru bir şekilde açığa çıkarmak ve adımızı temize çıkarmak çok önem arz ediyor. Atıldığımız bu temize çıkarma yolculuğunda çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyor ve bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken de büyük yüklerin altına girebiliyoruz. Ancak oyun içerisinde yumruklarımız ve becerilerimiz bizi bu zorluklardan kurtarmaya çalışıyor diyebilirim.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız bu süre zarfında çeşitli davalara atılabiliyor, birçok gizemi ortadan kaldırmaya çalışıyor ve birden fazla davaya erişebiliyoruz. Bu davalarla beraber hem para kazanabiliyor hem de kendi popülerliğimize arttırmaya çalışıyoruz. Oyunda birçok farklı karakter bulunuyor, bu karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor ve onlara kendi safımıza çekebiliyoruz. Safımıza çektiğimiz zaman daha fazla fırsatın kapısını açabiliyor ve davayı bu şekilde daha kolay kapatabiliyoruz.
 
 
 
Suç dolu bir bölgede bulunduğumuz bu oyun içerisinde dolandırıcılık, karaborsa, yasa dışı ticaret ve her türden suç teşkil eden kişiler bulunuyor. Suç dolu bu yerde biz de dedektiflik becerilerimizi geliştirmeye çalışıyor, gerekirse o suç örgütünün içerisine giriş yapabiliyor ve onlarla beraber çeşitli deliller bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir yandan şehri keşfederken diğer yandan ise hem kendi becerilerimizi geliştirebiliyor hem de sağdan soldan çeşitli öğeler bulabiliyoruz. Bu öğeler sayesinde daha avantajlı konuma gelebiliyor ve dava konusunda daha ön planda yer alabiliyoruz.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi Japon rol yapma deneyim bizleri bekliyor olacak. Elbette bir rol yapma oyunu içerisinde ne bekleriz tabii ki aksiyon sistemini bekleriz. Oyun içerisinde aksiyon sistemi bizleri sıra tabanlı bir dövüş mekaniği olarak karşılıyor. Sıra tabanınlı dövüş mekaniği ile beraber çeşitli zindanlara dalabiliyor ve bu zindanların haricinde yine şehrin içerisinde kaos yaratabiliyoruz. Oyunda yine farklı farklı kullanabileceğimiz silahlar ve ekipmanlar bulunuyor. Bu ekipmanları satın alabiliyor veya etraftan bulabiliyoruz. Buradaki ekipmanlarla beraber hem daha güçlü olabiliyor hem de bizlere karşı gelen düşmanları ve suç örgütlerini ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda yine bulduğumuz bu silahları ve ekipmanları yükseltebiliyor, onlara daha fazla parça veya aparat takabiliyor, bu aparatlarla beraber silahları daha güçlü bir konuma getirebiliyoruz. Oyunda yine envanterimize çeşitli öğeler atabiliyor, öğelerle beraber daha güçlü olabiliyoruz. Ekipmanların yanı sıra yine karakterimizi güçlendirebileceğimiz ve geliştirebileceğimiz bir yapı da bu oyun içerisinde yer alıyor. Bu mekanik sayesinde karakterimizi daha fazla geliştirebiliyor, daha fazla özelliğin açabiliyor ve karakterimiz bu sayede daha hızlı bir şekilde hem davaları çözebiliyor hem de suç örgütlerinin ortadan kaldırabiliyor.
 
Bu yapım içerisinde etrafı keşfetmek, etraftaki görevleri tamamlayabilmek çok önem arz ediyor. Dolayısıyla hep becerilerimizi geliştirmek hem karakterimizi yükseltmek hem de teni ekipmanlar elde etmek oldukça önemli. Oyunda yine bir yandan karakterimizi ve ekipmanlarımızı geliştirirken diğer yandan ise adımızı temize çıkarmaya çalışıyoruz. Adımızı temize çıkarma yolculuğunda birçok tehlikelere atılabiliyor, bu tehlikelerin üstesinden gelmeye çalışabiliyor ve hikayenin sonunda da erişmeye başlıyoruz.
 
 
 
Siz de bu tarz sıra tabanlı Japon rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız ve bir yandan piksel grafikleri seviyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun daha önce yukarıda da bahsettiğim gibi PC platformuna Steam üzerinden çıkış yaptı. Eğer bir bilgisayarınız varsa tabii ki daha önceden deneme şansınız bulunuyor. Oyun şimdi ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Nisan ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanan bu oyunun tam çıkış günü belli değil. Dolayısıyla Nisan ayı içerisinde bu oyunun çıkış yapmasını bekliyoruz.
 
- A Light in the Dark (5 Nisan: Switch, görsel roman, macera, seçimli)
 
 
 
CreSpirit, Storia, Narrator tarafından geliştirilen ve Sekai Project tarafından yayınlanacak olan görsel roman, macera oyunu A Light in the Dark, 5 Nisan'da Switch konsoluna geliyor. Seçimlerin ön planda olduğu ve sürekli olarak metinleri okuyabildiğimiz bu yapım içerisinde bir maceraya atılacak ve karmaşık gizemlerin içerisine giriş yapacağız oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi görsel roman niteliği yer alacak ve bu unsur sürekli olarak karşımıza çıkacak. Yani oyun içerisinde en çok yapacağımız şey karşımıza çıkan metinleri okumak ve bu metinlere göre kendimize uygun seçenekleri seçmek. Dolayısıyla bu yapımları daha çok okumayı sevenler ve bu tarzı benimseyenler oynayacaktır.
 
Daha önce PC platformuna çıkış yapan bu yapım şimdi Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Oyunu tabii ki Switch konusunda oynamak oldukça rahat olacaktır çünkü oyun içerisinde herhangi bir karakterin kontrolü veya aksiyon şeması bulunmadığından ve sadece seçimler üzerinden gittiğinden dolayı rahatlıkla oynayabileceksiniz. Switch konsolunun avantajı siz de biliyorsunuz ki içerikleri istediğiniz yerden oynayabiliyor ister seyahatlerinizde eisterseniz de oturduğunuz yerden oyunu deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde arka planda bizleri bir hikaye anlatıyor ve bu hikaye kapsamında biz de çeşitli seçimler yaparak oyunun gidişatını etkileyebiliyoruz. Oyunda yine anime tarz bir yapı benimsenmiş durumda ve her metin içeriğine göre arka planda da çeşitli değişiklikler oluyor. Oyun içerisinde yapacağımız bu seçimlerle beraber karmaşık gidişatı aslında bir nevi ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde yine birçok karakter yer alıyor ve bu karakterlerle beraber karşılaşarak çeşitli diyaloglar içerisine girebiliyoruz.
 
Oyunda yapacağımız hamlelerle başka bölgeleri ilerleyebiliyor, oyunun gidişatına dokunabiliyor ve daha farklı yön içerisine girebiliyoruz. Oyunun hikayesi ise kısaca şu şekilde başlıyor: İlk olarak karakterimiz bir odada kendisine bağlı olarak gidiyor, nasıl buraya geldiğini ve niçin bu şekilde olduğunu anlamaya çalışırken karşısında bir kız beliriyor. Bu kızı incelemeye koyulurken kızın karşısında alay edici ve küçümseyici bakışlara dikkat çekiyor ve bu karşındaki karakter ise fidye karşılığında bizi serbest bırakacağını belirtiyor ancak Ttbii ki ailesi bunu reddettikçe burada tutulmaya mahkum bırakılıyor.
 
 
 
Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada ana hikayenin temeli bu şekilde başlıyor ve oyunun Bbşlangıcı bu şekilde oluşuyor. Tabii ki bu oyun içerisinde bağlı bulunduğumuz süre boyunca bizden sadece fidye istenilmiyor, arka planda daha da karışık işlerin olduğunu öğrenmeye başlıyoruz. İşler bu şekilde daha da karışık ve gizemli alırken biz de bu gidişatın bizlere neler sunacağını oldukça merak ediyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette hikayenin içeriği ve metinlerin niteliklere dolu olması gerekiyor çünkü boş boş metinler okumak gerçekten de bizi oyuncuların canına bir yerden sonra sıkabiliyor ve oyundan kısa sürede soğuyabiliyoruz. Dolayısıyla bu metinlerin içinin dolu olması ve bizleri gerçekten de heyecanlandırması gerekiyor.
 
Adaletin olmadığı bir dünyada uyandığımız bu süre zarfında çeşitli hamleler yapabiliyor, etrafı araştırabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyun içerisinde görsel roman niteliği benimsendiğimden dolayı karşımızda sürekli olarak seçimli seçenekler çıkıyor, bu seçenekler arasında ise karşıdaki karakterle konuşabiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve diğer seçenekleri seçebiliyoruz. Bu seçenekler arasında elbette istediğimizi seçebiliyor ve maceranın gidişatına yön verebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda metinlerin içeriğine göre arka plandaki çizimler değişiyor ve bizlere adeta bir roman havası verilmeye çalışıyor yani elimize bir kitap almışız ve bu kitabın da görsel bir kitap olduğunu görebiliyor ve ona göre bu macerada ilerlemeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yine yukarıda da bahsettiğim gibi seçimli metinler oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Bu seçimlerle beraber de oyun içerisinde kendimizi daha iyi adapte edebiliyoruz.
 
Diğer yandan oyun içerisindeki hikayeye sürekli olarak dahil oluyor ve bu etkileşimli macerada sürekli olarak kendimizi bir şeyler yaparken bulabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde bir karakteri alıp kontrol edemiyor, karakterin kişiliğine tamamen görünemiyoruz ancak yaptığımız seçimlerle oyun içerisine biraz da olsa dahil olabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde üç farklı dil seçeneği bulunuyor. Bu dil seçeneklerin arasında İngilizce, geleneksel Çince ve basitleştirilmiş Çince yer alıyor. Bu dil seçeneklerinden istediğinizi seçebiliyorsunuz ve ona göre metinleri okumaya başlıyorsunuz. Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi bu metinler aracılığıyla hikayemizi sona erdirmeye çalışıyor ve ortada olan gizemi bitirmeye uğraşıyoruz. Karşımıza genellikle üç farklı seçenekli metinler çıkıyor, bu seçenekler arasında yine bahsettiğim gibi nesneleri inceleyebileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor olacak yani oyun içerisinde metinler arasında nesneleri inceleyebiliyor, nesneleri üzerine tıklayabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer alan bu hikaye boyunca sürekli olarak seçimler yapabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, karakterler arasında diyaloglara girebiliyor ve daha fazlasını yapmaya uğraşıyoruz. Etkileşimli bölümlerin yer aldığı ve macerayı sona erdirmeye çalıştığımız bu yapıda herhangi bir aksiyon veya dövüş unsurları bulunmuyor. Dolayısıyla düz bir metin üzerinde sürekli olarak metin okurken kendimize buluyoruz.
 
 
 
Tabii bu tarz her oyuncuya gitmiyor dolayısıyla bu tarzı benimseyenler ve bu türü sevenler için bu yapım gayet ideal bir şekilde karşımıza çıkabilir ancak tabii ki elimize bir karaktere alıp oynamak veya o karakterle beraber bütünleşmek daha da güzel olabiliyor. Tabii ki her oyunun tarzı kendine göre farklılık gösterebiliyor bu yüzden oyun tamamen görsel roman olarak karşımıza çıkıyor ve biz de bu bizlere sunulan içerikle beraber hikayenin sonuna gelmeye çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde yine sürekli olarak araştırmalar yapıyor, etrafı keşfedebiliyor ve nesnelerin ne olduğuna bakabiliyoruz. Bu yaptığımız hamleler boyunca sürekli olarak karakterimiz tepki verebiliyor ve bu tepkilerle beraber işin aslında ne olduğunu öğrenebiliyoruz. Oyunda tabii ki bu tepkilerin verilmesi gerekiyor ve aslında yaşayan bir karakterin olduğunu bu şekilde deneyimleyebiliyor ve görebiliyoruz. Oyunda seçtiğimiz nesnelerin her birine farklı yorum getiren karakterimizle beraber ilerlediğimiz macerada gizemli seçenekler ve gizemli olaylar da meydana geliyor ve arka planda aslında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Merak unsurları bu oyun içerisinde oldukça fazla karşımıza çıkıyor ki bu şekilde de olması gerekiyor. Zaten bir hikaye veya roman okuyucuları olarak düz bir metin okumaktan ziyade o hikayeyi kendimizi kaptırmış ve neler olup bittiğini öğrenmeye uğraştığımız bir yapının bizlere sunulması gerekiyor. Ancak bu şekilde hikaye kendimizi kaptırabiliriz ve bir sonraki kısımda neler olup bittiğini merak ederek ilerlemeye koyulabiliriz. Eğer sönük bir hikayesi varsa ve metinler oldukça boşsa tabii ki bir oyuncu olarak bir yerden sonra okumayı bırakacak ve romanın kapağını da ne yazık ki kapatacağız.
 
İlk olarak PC platformuna çıkan bu görsel roman niteliğindeki yapım şimdi ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. 5 Nisan tarihinde Switch konusunda gelecek olan bu yapımı dilerseniz siz de deneyebilir ve bir göz atabilirsiniz. Görsel roman türündeki oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bakabilirsiniz.
 
- Oyunlar ay sonuna kadar eklenmeye devam edilecek. Konu bu süre zarfında güncellenecek. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 2 Saat önce FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 2 Saat önce Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 3 Saat önce Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 8 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler