PS4'te Deneyebileceğiniz Simülasyon Oyunları

12.10.2022 12:16 Mehmet Tandoğan

 
 
Simülasyon oyunları, oyuncuların belirli bir rolü üstlenmelerine olanak tanımaları bakımından özel bir oyun türü olarak karşımıza çıkıyor. Geçmişte, bu roller genellikle fantastik veya heyecan vericiydi yani gerçek hayatta kolayca yapamayacağınız şeylerden ibaretti. Ancak günümüzde simülasyon oyunları genellikle yemek pişirme, çimleri biçme ve bir odayı dekore etme gibi sıradan işleri bizlere sunuyor. Elbette bu sıradan şeyleri gerçek hayatta da yapabiliriz ama bu işler biraz yorucu olabiliyor. Bu yüzden simülasyon oyunlarında bu işleri yapmak daha zevkli ve zahmetsiz hale geliyor.
 
Bu listemizde sizlere PS4'te oynayabileceğiniz ve öne çıkan simülasyon oyunlarını derledik. Bunlar gerçekten de oynamanız gereken oyunlar arasında yer alıyor. Bu oyunlarda araba süren, yemek pişiren ve binayı yapan siz olacaksınız. İşte liste:
 
- Car Mechanic Simulator
 
 
 
Car Mechanic Simulator, adını duyurmuş ve başarılı bir garaj işletme oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunda tamir için gereken hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz. Arızalı parçaları onarmaktan, bir sorunu teşhis etmeye kadar birçok şeyi yapabileceksiniz. Kısacası gerçek bir tamircinin yapması gereken her şeyi Car Mechanic Simulator ile yapacaksınız.
 
Yine oyunda aracın herhangi bir yerinden yağ damlıyorsa bunu onarabilecek, yeni parçalara takacak ve daha fazlasını yapabileceksiniz. Bu tarz gerçekçi tamir simülasyonu oyunundan hoşlanıyorsanız PS4'te karşımıza çıkan en iyi simülasyon oyunlarından biri diyebiliriz.
 
- Farming Simulator 22
 
 
 
Farming Simulator 22 oyunculara çok geniş bir yelpaze sunuyor. Deneyimi daha da gerçekçi kılmak için gerçek hayattaki gibi traktör kontrol panellerini bile satın alabiliyorsunuz. Bu oyunda gerçek üreticilerin traktör modelleri, makine modelleri ve biçerdöverler yer alıyor. Birebir modellenmiş olarak karşımıza çıkan bu araçlar çok çeşitli ayrıntılara sahip olarak karşımıza çıkıyor.
 
Farming Simulator 22 ile ayrıntılı - gerçek traktör modellerinin ve biçerdöverlerin direksiyonuna geçebilirsiniz. Bunun yanı sıra tarlaları yavaş ve düzgün bir şekilde sürebilir, biçebilir ve hasat edebilirsiniz. Oyunun temeli bundan ibaret ancak oyunda yapılacak başka şeyler de var. Diğer şeyler arasında ilgilenebileceğiniz hayvanlar, ürünlerinizi satacak pazarlar, yönetilecek üretim zincirleri ve daha fazlası yer alıyor.
 
- Bus Simulator 21
 
 
 
Bus Simulator 21'i oynarken GTA hissiyatı alabilir, otobüsünüzün etrafında GTA oynuyormuş gibi dolaşmaya çalışabilirsiniz. Ancak bu öyle bir oyun değil. Bus Simulator 21'de belirlenmiş rotalarda seyahat etmek ve yol boyunca yolcuları almak için çalışan eğitimli bir otobüs şoförüsünüz. Otobüsü sürmeniz ve gösterge panelindeki tüm karmaşık düğmelerin ne yaptığını öğrenmeniz gerekecek. Oyun içerisindeki seyahat ücretlerini şimdiden saymaya hazır olun ve ödemeyi es geçen veya unutmuş gibi yapan yolculara da dikkat edin.
 
Bus Simulator 21, Stillalive Studios tarafından geliştirilen ve Astragon Entertainment tarafından yayınlanan bir otobüs simülasyon oyunu. Unreal Engine 4 ile geliştirilmiştir. Bus Simulator serisinin altıncı oyunudur ve Bus Simulator 18'in doğrudan devamı niteliğindedir. Oyun 7 Eylül 2021'de PC, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Bus Simulator 21, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki San Francisco Körfez Bölgesi'ni temel alan ve yeni bir kurgusal modern şehir olan "Angel Shores" da geçiyor.
 
- Lawn Mowing Simulator
 
 
 
PS4'teki denenmesi gereken simülasyon oyunlarından biri olan Lawn Mowing Simulator'de kendi çim biçme makinenizi alarak yönetici konuma geliyorsunuz. Sadece kendiniz ve bir çim biçme makinesiyle yola çıktığınız bu macerada kendi şirketinizi kurmak ve büyütmek adına yeterli parayı kazanana kadar insanların çimlerini keseceksiniz. Zamanla bir insanları işe almaya başlayacak, daha iyi makinelere yatırım yapacak, daha büyük ve daha iyi işler üstleneceksiniz. Oyunun bir de ek paketi yer alıyor. Bu DLC'yi satın alarak bir dinozor safari parkının çimlerini biçebileceksiniz.
 
- Train Sim World 3
 
 
 
Trenler simülasyonlarından hoşlanıyorsanız PS4 konsollarında yer alan Train Sim World 3 tam size göre. Bu devasa simülasyon oyunu, ciddi miktarda ek içerikle beraber karşımıza çıkıyor. Dünyanın hemen hemen her köşesini kapsayan ve bizlere sunan yapımda, Londra St. Pancras'tan yola çıkacak ve Amerikan dağlarına doğru taşımacılık yapacaksınız. Yüksek hızlı yolcu trenlerinden ülkenin geniş bölgelerine seyahat eden ve ağır yükleri taşımak için tasarlanmış trenlere kadar çok çeşitli trenleri kullanmayı öğreneceksiniz. Oyunda ayrıca çevre etmenlerine karşı da mücadele edeceksiniz. Sizi zora sokacak bir fırtınada veya sağanak yağışın altında tren kullanmak isterseniz bu oyunu deneyebilirsiniz.
 
Train Sim World (TSW olarak kısaltılır), Dovetail Games tarafından geliştirilen bir tren simülasyon oyunu serisidir. Oyun 24 Temmuz 2018'de yayınlandı. Train Sim World, ilk kez oyuncuların oyun dünyasında birinci şahıs modunda dolaşmasına izin veriyor.
 
- PC Building Simulator
 
 
 
İşte gerçeğe yakın bir simülasyon oyunu daha. PC Building Simulator, bildiğimiz günümüz PC'lerine odaklanıyor ve PC toplama işini görüyoruz. Bu oyunda ufaktan başlayarak, sonunda kendi bilgisayar tamir işinizi büyütecek ve müşterilerin sorunlarını teşhis edecek ve sistemlerini onaracaksınız. Bu oyunda düşük sistemlerden sıfırdan yepyeni yüksek özellikli bilgisayarlar oluşturmaya kadar her şeyi yapacaksınız. Bu oyunda tonlarca gerçek dünyadan alınmış parça modelleri yer alıyor. Bu nedenle yeni makineleri bir araya getirirken bir nevi gerçek bileşenlerle ve parçalarla uğraşacaksınız.
 
Oyun en son Nisan ayında güncellendi ve şu özellikleri eklendi:
 
- Steam Deck'te yer alan ekran klavyesi için destek eklendi
- PS5 denetleyici desteği eklendi
- Bazı durumlarda Steam Atölyesi duvar kağıdı entegrasyonunun düzgün çalışmasını engelleyen bir sorun düzeltildi.
 
- Alchemist Simulator
 
 
 
Alchemist Simulator, bu listedeki gerçek dışı simülasyon oyunlarından biri. Burada sihir, büyü ve iksirlerle dolu fantastik bir dünyada simyacı olmak için eğitim alıyorsunuz. Alchemist Simulator'da müşteriler tarafından verilen görevleri üstlenecek ve onlara ihtiyaç duydukları iksirleri hazırlayacaksınız. Tabi bunu yapmak için öncelikle simya ekipmanlarını kavramak ve etrafınızdaki dünyadaki tüm malzemelerin neler yapabileceğini öğrenmeniz gerekecek. Öğrenecek çok şey var ama kazanda çeşitli iksirler yapmak çok eğlenceli bir deneyim.
 
- Hunting Simulator 2
 
 
 
Avcılık konusunda bir şeyler yapmak istiyorsanız, Hunting Simulator 2'de sanal olarak deneyimleyebilirsiniz. Hunting Simulator 2'de avlanmakla kalmayacak aynı zamanda bir av gezisine çıkabilmeniz için size bir dizi güzel oyun alanları sunulacak. Çok çeşitli hayvanları takip etmek ve avlamak için Teksas çölünü, Colorado ormanlarını veya Avrupa'nın çeşitli manzaralarında kaybolacaksınız. Oyunda avlamak için doğru silahları, takip yöntemini ve daha fazlasını öğrenmeniz gerekecek. Hunting Simulator 2 ile sadece yanınızda silahınızla vahşi doğada olmak bile harika bir deneyim.
 
- Arcade Paradise
 
 
 
Arcade Paradise, bu listedeki diğer oyunlardan oldukça farklı. Bu tam olarak saf bir simülasyon deneyimi sunmuyor. Arcade Paradise'dan kısaca bahsetmek gerekirse bir çamaşırhaneyi yöneteceksiniz. Burada çamaşırları yerleştirmeniz, kurutucuya taşımanız ve alanın temiz ve düzenli tutulmasını sağlamanız gerekecek. Ayrıca zaman zaman işlenmesi ve açılması gereken bir tuvalet de var. Ancak asıl olay, çamaşırhanenin arkasında yer alan ve yavaş yavaş inşa edeceğiniz küçük bir alanda yatıyor. Sonunda çamaşırhanedeki çabalarınız, atari salonunuzun oluşturulmasına olanak sağlayacak. Yine burada makineleri tamir edecek, çöpleri toplayacak ve daha fazlasını yapacaksınız. Elbette atari salonundaki tüm oyunları kendiniz de oynayabileceksiniz. Bu oyunda oynayabileceğiniz 35'ten fazla atari oyunu yer alıyor.
 
- Barn Finders
 
 
 
Barn Finders, hala PS4'teki favori simülasyon oyunlarından biri. Burada, ikinci el mal satan bir dükkan olan aile şirketinden sorumlusunuz. Bu oyunda mağazanızda satılacak malları tedarik edecek, stokları tazelemek için teklifler verecek, açık arttırmalara katılacak (Depo savaşları gibi) ve bozuk ürünleri onarmak için belli başlı yerlere gitmeniz gerekecek. Zamanla mağazanızı geliştirebilecek ve daha iyi ürünler buldukça daha fazla para kazanabileceksiniz. Barn Finders'a başladığınızda oyunu bırakmak gerçekten de zor olacak.
 
Bu listemizde sizlere PS4 konsollarında öne çıkan ve denemeniz gereken simülasyon oyunları derlendi. Siz de aklınıza gelen oyunları yazabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 11 Mayıs Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 11 Mayıs Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler