Remedy Entertainment, Contol Oyununun Tüm Haklarını Satın Aldı

29.02.2024 12:14 Mehmet Tandoğan

 
 
Remedy Entertainment tarafından yayınlanan nişancı aksiyon oyunu Control'ün tüm hakları satın alındı. Daha önce bu IP'nin yayıncılık, dağıtım, pazarlama ve diğer hakları 505 Games şirketine aitti. Ancak şimdi geliştirici ekip Remedy Entertainment bu markanın tüm haklarına sahip.
 
Condor ve Control 2 projelerinin önü açıldı
 
 
 
Remedy Entertainment tarafından satın alınan marka hakları ile beraber artık ilerleyen süreçte dört oyunculu co-op/çok oyunculu bir yan oyunu olan Condor'u, Control 2'yi ve gelecekteki tüm Control ürünlerini görebiliriz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu satın alım mevcut ve gelecekteki Control oyunları için daha iyi anlaşmalar yapmasına olanak tanıyacak. Ayrıca Project Condor ve Control 2 oyunlarının yayıncılığını üstlenebilecek veya yeni bir yayıncı ortak bulabilecek. Dolayısıyla Remedy artık tüm bu evrenin sahibi ve ilerleyen süreçte yeni projeleri görmeyi merakla bekliyoruz.
 

 
Control oyununda neler var? 
 
Dikkat çekici aksiyon ve nişancı içerikleriyle beraber karşımıza bulunan Control, oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor. Bu yapım içerisinde dünya dışı varlıkların yani bir tehdidin ortada olduğuna göre biliyor ve bu tehdidi ortadan kaldırmak için de büyük bir maceraya atılabiliyoruz. New York şehrinde yer aldığımız ve aynı zamanda burada gizli bir ajans üzerinde çalıştığımız yapımda bu tehdidin neden geldiğini anlamaya çalışıyor ve aynı zamanda buralara hakimiyet kurmak için üstün yeteneklerimizi sergilemeye çalışıyoruz. Bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirmek için yönetici olabileceğimiz ve üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımına karakterimizi tüm yönleriyle görebiliyor ve burada istediğimiz gibi yer alabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı yeteneklerle beraber önümüze çıkmaya hazırlanıyoruz. Bu yetenekleri dilediğimiz gibi sergileyebiliyor ve aynı zamanda bu yeteneklerin kullanımı tamamen bize ait oluyor. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok yetenek sergilersek ve ne kadar hızlı olabilirsek o kadar çok büyük tehditlerin üstesinden gelebilir ve böylece kendi görevimizi başarıyla tamamlayabiliriz. Oyunda üçüncü şahıs kamerasına bakış açısı gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor çünkü burada hem karakterimizi doğru bir şekilde kontrol ediyor hem de etrafa olan hakimiyeti sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla kapsamlı bir deneyim elde etmek istiyorsanız bu yapımı gözden geçirmenizde fayda var.

New York şehri içerisinde yer aldığımız ve gizli bir ajans içerisinde çalıştığımız ve aynı zamanda yönetici olduğumuz bu yapımda özelleştirilebilir kombinasyonların bulunduğundan bahsedebiliriz. Öncelikle oyunda gerçekten de ön plana çıkan nişancı reaksiyon unsurları yer alıyor. Bu aksiyon içerisinde kullanabileceğimiz birçok araç ve donanım bulunuyor ve aynı zamanda hem yakın hem de menzilli döviz silahları ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca özelleştirilebilir ekipmanların olduğundan bahsedebiliyor ve bu ekipmanları kullanmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken görevleri nasıl yapmamız gerektiğine tamamen biz karar verebiliyor, doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyor, düşmanları istediğimiz yerden vurabiliyor ve onların zayıf yönlerini açığa çıkarmak için de elimizdeki kombinasyonları ve ekipmanları kullanabiliyoruz.
 
 
 
Tahmin edilemeyen ve öngörülemeyen bir dünya içerisinde yer aldığımız ve tehditlerin sürekli olarak farklılık gösterdiği bu yapımda hangi düşmanın nasıl saldırdığını öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla öncelikle saldırı stilini öğrenirken ve onlara saldırmaya çalışırken onlardan kaçınmakta çok önemlidir. Macera oyunu içerisinde yine yapacağınız çeşitli geliştirmeler ve kombinasyonlar bulunuyor. Bunları yaparak diğer oyunculardan farklı olabilir ve bu oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir.

Oyunun evreni gereği gerçekten de ön plana çıkan ortamlar ve atmosferlerde bulunuyor. Bu ortamlara geçiş yapabilir, farklı bölgelere doğru gidebilir ve aynı zamanda buraları keşfedebiliriz. Oyunda yine etrafı keşfederek hikaye konusunda çeşitli fikir sahibi olabilir ve hikaye konusunda çeşitli ipuçlarını yakalayarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten de doğaüstü güçlerle beraber burada karşılaşabiliyor, usta olmamız gereken düşmanlar üzerinde kendimizi hayatta tutmaya çalışır ve karakterimize beraber yukarılara doğru uçabilir, hızlı bir şekilde hareket edebilir, sağa sola doğru manevralar yapabilir ve düşmanların saldırılarından bu şekilde kaçabiliriz. Aynı zamanda oyunda kaosun hakim olduğu bir dünya yer alıyor ve bu kaosu aslında bir nevi biz de çıkarabiliyoruz. Çünkü oyunda ilerlerken farklı düşmanların üzerimize geldiğini ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için çevre unsurlarını kullanmak oldukça önemli.
 
 Nitekim oyunda kullanabileceğimiz doğaüstü güçler de bulunuyor. Elimizi kullanarak çevreyi darmadağın edebileceğimiz bir güç veya silahlarımızı kullanarak düşmanları uzaktan vurabileceğimiz silahlar ve daha fazlası yer alıyor oyunda. Aynı zamanda yapacağımız hamlelere göre değişen bir fizik tabanlı çevre sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda patlayıcılara attığımız veya doğaüstü güçlerimizi beraber kullanırken çevre unsurlarına nasıl savrulduğunu ve ona göre sağa sola fırladığını deneyimleyebilirsiniz.
 
 
 
Bu da oyuna gerçekçilik katan ve oyun üzerinde uğraşıldığını gösteren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve bu tarz oyunlar gerçekten de nişancı ve aksiyon unsurlarını sevenler ve saf aksiyon ihtiyacı olanlara hitap ediyor. Aksiyon oyunları içerisinde yine bu oyun bazında konuşacak olursak farklı kombinasyonları burada ortaya çıkarabiliyor ve elimizdeki silahları ve doğaüstü güçlere birbirine harmanlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı kombinasyonlarla ve kombolarla beraber düşmanların üzerine gidebiliyor, onları amansızca savmaya çalışıyor ve tahmin edilemeyen bir şekilde saldırmaya hazırlanıyoruz. Elbette onları ortadan kaldırdıktan sonra bölgenin güvenliğini elinize alabilir ve böylece büyük tehditlere yavaş yavaş son verebiliriz.

Oyunun elbette arka planında geniş kapsamlı bir hikaye anlatılıyor. Zaten oyun özünde tek oyunculu, hikaye odaklı aksiyon-macera deneyimini bizlere sunuyor. Bu deneyimle beraber ilerleyebileceğimiz güzel bir dünya ve atmosfer sunuluyor bize. Buraları keşfedebiliyor, etrafı keşfederken hem hikaye hem de çevre konusunda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz çeşitli ipuçları ve notlar bulabiliyoruz. Bunları araştırarak ve okuyarak kapsamlı bilgileri bu evren hakkında görebiliyoruz, kişisel cevap arayabileceğimiz ve aynı zamanda gizli bir ajans üzerinde çalıştığımız bu yapımda bu yolculuk içerisinde tanışabileceğimiz farklı karakterler bulunuyor.
 
Bu karakterlerle beraber etkileşime girebilir, onlarla diyaloglar içerisine girdiğimiz zaman elbette hikaye konusunda cevapları almaya çalışıyor ve diğer taraftan onlar bizlere çeşitli görevler veriyor ve bu görevleri yapmak da zaten temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Biz de oyunda elbette bu hikaye konusunda ve kapsamında çeşitli görevleri alıyor, bunları yaparak oyunda güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Bu deneyimi de kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz, oyunda yapacağımız hamleler aslında bize göre değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Oyunda doğaüstü güçlerimizin olduğundan bahsettik ve gizli silahımızla beraber büyük bir gökdeleni keşfedebileceğimiz ve olabildiğince geniş çevreyi araştırabileceğimizi yapımında çok daha büyük ve derin sırlarının olduğunu burada görebiliyoruz. Güvenlik konusunda elbette taviz vermediğimiz ve doğaüstü güçlerimizi burada kullanabildiğimiz yapımda evrenin ne kadar geniş olduğunu görebiliyor ve bu evrenin aslında bir nevi geliştirici ekibin diğer oyunlarıyla bağlantılı olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Oyunun şu anda standart sürümünün aksine Ultimate Edition sürümü bulunuyor. Bu sürüm içerisinde ana oyun ve daha önce yayınlanmış tüm genişletmeler yer alıyor. Dolayısıyla bu genişletmelerle beraber de oyundan aslında ana hikayenin dışında yeni bir hikaye öğrenebilir ve bu ana hikayenin devamı niteliğinde olan ek paketlerle beraber kendi deneyimimizi daha da genişletebiliyoruz. Dolayısıyla piyasada şu anda Ultimate Edition sürümü gerçekten de ön plana çıkıyor ve Steam platformu ve diğer platformlar üzerinde de bu sürümü rahatlıkla bulabilir ve satın alabilirsiniz. Hangi platformda oyunu oynamak istiyorsanız o platforma yönelebilir ve satın alma tuşuna basabilirsiniz.
 
Diğer taraftan derin ve öngörülemeyen ortamlarda yer aldığımız bu yapımda elbette Federal Kontrol Bürosu denetimi altında ilerleyebiliyor ve bu denetim altında bulunan bir varlığın farklı şekillerde karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Bu güce ve durdurma gücüne tamamen bir sahip olarak oyundaki yerimizi alabiliyor ve düşmanlarla dolu bu ortamlar içerisinde hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
80'den fazla ödül kazanan bu yapım gerçekten de hızlı aksiyon ve nişancı unsurlarını bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda tüylerimizi diken diken eden unsurlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Görsel açıdan ve grafik açısından gerçekten etkileyici bir yapı ile beraber karşılaşabileceğimiz yapımda animasyonların ve çevre unsurlarının oldukça etkileyici olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca zaten grafik ve animasyon konusunda herhangi bir sorunun olmadığını ve gayet yeterli olduğunu aktarabiliyoruz. Karakterimizin jest ve mimikleri, yaptığı konuşmalar, duygular ve daha fazlası bize gerçekçi bir şekilde aktarılmaya çalışılıyor ve gerçekten de kendi içerisinde başarılı bir deneyimi bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyunun hem grafik hem de animasyon kapsamında, hem de vuruş hissiyatı kapsamında gerçekten güzel bir iş başardığını söyleyebilir ve bu tarzı yönelmek isteyen, aynı zamanda bu tarzdan hoşlanan oyunculara gerçekten güzel bir deneyimin kapısını araladığını aktarabiliriz. Komboları yapabileceğimiz ve komboları birleştirebileceğimiz zincirleme vuruşları gerçekleştirebileceğimiz yapımda tüm kontrol bize ait oluyor ve bu kontrol ile beraber de oyunda gizemli unsurları açığa çıkarmaya çalışıyor, büronun karanlık sırlarını ortaya döküyor ve aynı zamanda destansı bir doğaüstü olayı burada tetikleyebiliyoruz.

Öngörülemeyen bir dünya içerisinde yer aldığımız yapımda son derece tatmin edici bir deneyim içerisinde yer alabiliyor ve kayıp kardeşimizi arayabileceğimiz, gizli sırları açığa çıkarabileceğimiz, aynı zamanda büronun karanlık sınırlarını ortaya dökebileceğimizi yapın beklenmedik karakterlerle ve tuhaf olaylarla dolu diyebiliriz. Burada bulunan her şey aslında bizim silahımız olarak karşımıza çıkıyor ve her çevre unsurunu ve çevre detaylarını burada kendi lehimize kullanmaya hazırlanıyoruz. Düşmanları yok etmenin yeni yollarını keşfedebileceğimiz, silahlarımızı ve telekinetik güçlerimizi burada kullanabileceğimizi yapında yıkım gücümüzü serbest bırakabiliyor ve etrafı yakıp yıkarak ortamı kaosa sürükleyebiliyoruz.
 
Dolayısıyla oyunda etrafın kırıldığını, patladığını, etraftaki nesnelerin uçtuğunu ve daha fazlasını deneyimleyebiliyoruz. Bu da oyuna gerçekçilik katan ve aynı zamanda oyunda yer aldığımızı hissettiren ve gerçek bir dünya içerisinde yer aldığımızı deneyimleten bir unsur diyebiliriz. Gizli dünyaları keşfedebildiğimiz ve tehditlerin derinliklerine inebildiğimizi yapımda değişen ortamları keşfetmeye hazırlanıyor ve her ortama girdiğimizde farklı bir ambiyans ile karşılaşabiliyoruz. Heyecan verici görevler ve zorlu görevlerin bulunduğu bu yapımda bu görevleri yapmak için amasız düşmanlar ortadan kaldırmaya çalışıyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak da zaten tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, oyun gerçekten de hızlı ve tatmin edici bir nişancı aksiyon deneyimini bizlere sunuyor. Üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber yer alabildiğimiz yapımda karanlık sınırları açığa çıkarabiliyor, kardeşimizi kurtarmak için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, evreni keşfetmeye çalışıyor, doğaüstü güçlerimizi kullanabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Kadın karakterimize beraber ilerlediğimizi yapımda yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Bu kilidi açtıktan sonra düşmanlara karşı daha sert bir şekilde davranabilir ve daha güçlü bir şekilde oyundaki yerimize alabiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda yeni bir maceraya atılabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Control Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Remedy Dağıtıcısı: 505 Games Tür: Aksiyon-Macera Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 3 Dk önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 1 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 1 Saat önce Siyah Beyaz Renkleriyle Hauntii 23 Mayıs'ta Çıkacak 2 Saat önce Aksiyon RYO Kristala Erken Erişim Sürümüyle Bu Yıl Çıkacak 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler