Sony, PlayStation Kontrolcüsü için Yeni Bir Patent Aldı

27.12.2019 23:18 Gazali Çetinkaya

Japonya Patent Ofisi veri tabanında, Sony Interactive Entertainment'ın PlayStation kontrolcüsü için yeni bir patent aldığı ortaya çıktı.
 
Patent görsellerine baktığımızda tasarımın DualShock 4'e oldukça benzer olduğunu görüyoruz. Farklılık olarak ortadaki PlayStation tuşu kaldırılmış. Ayrıca kontrolcünün arkasında iki ek tuş daha bulunuyor.
 
Sony Interactive Entertainment geçtiğimiz ay da PlayStation kontrolcüsü için bir patent almıştı. O patentte de kontrolcünün daha kalın olduğunu, daha büyük tetik tuşlarına ve biraz daha küçük yön çubuklarına sahip olduğunu ve USB port içerdiğini görmüştük. Işık barı da kaldırılmıştı. (PlayStation 5 Kontrolcüsü Patent Görselleri)
 
Mark Cerny, PlayStation 5 kontrolcüsünün DualShock 4'e benzediğini resmi olarak açıklamıştı. PlayStation 5 geliştirme kiti ve kontrolcü görseli de bunu doğruluyordu. (PS5 Geliştirme Kiti ve Kontrolcü Görseli)

PlayStation 5, 2020'nin sonlarında çıkacak.
  
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Strive DLC Karakteri Slayer, 30 Mayıs'ta Çıkıyor 1 Saat önce Kameralarla Hayatta Kalacağınız Korku Oyunu Poltergeist Watcher Geliyor 1 Saat önce Umamusume: Pretty Derby – Party Dash 30 Ağustos'ta PC ve Konsollar için Çıkış Yapıyor 1 Saat önce The Quintessential Quintuplets: Gotopazu Story 2nd PS4 ve Switch için Duyuruldu 2 Saat önce Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler