Temmuz 2023'te Çıkış Yapacak PC Oyunları: #1

29.06.2023 12:09 Mehmet Tandoğan

 
 
Temmuz ayı içerisinde çıkış yapacak birçok oyun bulunuyor. Bu listemizde çıkış yapacak oyunlardan bazılarına göz atıyoruz. Listenin devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. (Konu şu anda düzenleniyor)
 
- Touhou: New World (13 Temmuz, aksiyon, rol yapma, macera)
 
 
 
Ankake Spa tarafından geliştirilen ve XSEED Games, Marvelous USA tarafından yayınlanacak olan aksiyon, rol yapma, macera oyunu Touhou: New World, 13 Temmuz'da geliyor. İzometrik kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkacak olan bu Japon rol yapma oyunu içerisinde kendimize ait bir karakteri kontrol edebilecek ve bu karakterle beraber farklı bölgelere doğru adım atabileceğiz. tam bir Japon rol yapma içeriğini deneyimleyeceğimiz yapımda sürekli olarak karşımıza çıkan tehlikeleri ve düşmanları alt etmeye çalışacak ve karakterimizin istatistiklerini yükseltmeye başlayacağız.
 
Touhou: New World içerisinde shoot ‘em up Unsurları yer alıyor ve bu kapsamda kendimizi sürekli olarak bir çatışmanın içerisinde bulabiliyoruz. Oyunda yine arka planda bizlere bir hikaye anlatılacak ve  hikaye kapsamında biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde arka planda anlatılan hikayeden kısaca bahsedecek olursak; Oyunda iki farklı dünya bulunuyor: İç dünya ve dış dünya. Dış dünya ile aramızda bir sınır bulunuyor ancak bu sınır ne yazık ki birtakım nedenlerden dolayı ihlal ediliyor ve aşılıyor. İşte biz de bu sınır ihlalinin nedenini öğrenmek ve bunun neden yapıldığını ortaya çıkarmak için oyun içerisinde yer alıyor ve büyük maceraya atılıyoruz.
 
Farklı bölgelere doğru adım atıyoruz
 
 
 
Aksiyon ve rol yapmaya öğelerinin bulunduğu bu yapım içerisinde elbette sürekli olarak kendimizi farklı farklı bölgelere doğru adım attığımızı görebiliyor ve bu kapsamda yeni bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Her bölgenin kendine ait atmosferi, teması ve karakterleri bulunuyor ve biz de böylece hem farklı karakterlerle tanışabiliyor hem de atmosferin değiştiğini hissedebiliyoruz. Oyun içerisinde yine karşılaşabileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor, bu karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor ve onlardan çeşitli bilgiler alabiliyoruz. Hem bilgiler hem de görevler alabileceğimiz bu karakterlerle beraber diyaloglar sürekli olarak karşımıza çıkıyor ve bu şekilde hem becerilerimizi geliştirebiliyoruz hem de onlardan daha farklı isteklerde bulunabiliyoruz.
 
Yeni silahlar oluşturabiliyoruz
 
Oyun içerisinde klasik rol yapma oyunlarında olduğu gibi bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakteri geliştirmek ve yükseltmek oldukça önem arz ediyor. Zaten rol yapma türünün temelinde karakteri yükseltmek ve o karakterin rolüne bürünmek yer alıyor. Biz de bu oyun içerisinde karakterin rolüne bürünerek onun becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz ve yeni becerilerin de kilidini açmak için oyun içerisinde sürekli olarak tehlikeleri alt etmek durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra etrafı keşfetmek oldukça önemli. Çünkü hem düşmanlardan hem de etrafı keşfederek elimize yeni silahlar alabiliyoruz ve bunları da karakterimize verebiliyoruz. Farklı ekipmanlar takabileceğimiz ve kendimizi daha da güçlendirebileceğimiz oyunda yeni ekipmanların yanı sıra farklı kaynakları birleştirerek de yeni silahlar üretebiliyor ve bu sayede daha güçlü istatistiklere sahip olabiliyoruz.
 
 
 
İzometrik kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde çeşitli sırları açığa çıkarmamız gerekiyor ve biz de anlamda hem etrafı keşfetmek hem de olayların gidişatının nasıl olduğunu öğrenmek için sağa sola doğru ilerlemeye başlıyoruz. Oyun içerisinde gerçeği öğrenmek için adım attığımız esnada elbette karşımıza türlü tehlikeler çıkabiliyor ve kendimizi tam bir kaosuz içerisinde bulabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde karakterimizi yükseltmek ve becerilerimizi geliştirmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkabiliyor ve bu düşmanların da her birini kendine ait yetenekleri, becerileri ve saldırı stilleri kullanıyor. Biz de bunları alt etmek için elimizdeki güçlere ve yeteneklere güveniyoruz.
 
Büyülü kartlar bulunuyor
 
Touhou: New World içerisinde aksiyon esnasında standart saldırı mekaniklerinin yanı sıra bir de kullanabileceğiniz ve oyun içerisinde aksiyona etki edebilecek büyü kartları bulunuyor. Bu büyü kartlarıyla beraber rakiplere daha fazla hasar verebiliyoruz ve kendi lehimize bu kartları kullanabiliyoruz. Her büyü kartının farklı farklı özellikleri ve avantajları bulunuyor. Bunlara da doğru şekilde doğru zamanda kullanmak oldukça önem arz ediyor. Her bir kartın kendine özgü özellikleri ile beraber bu kartları toplamak çok önem arz ediyor ve bunları da aksiyon esnasında kullanarak ortamın daha fazla kaosa sürüklenmesini sağlayabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde tüm bu olayları içerisinde normal bölgelerden gizli ve anormal bölgelere doğru adım atabiliyor ve bu bölgelerde keşfetmeye çalışıyoruz. Garip bölgelere doğru adım atmak ve bu bölgeleri araştırmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü buralarda elde edebileceğimi çeşitli ekipmanlar ve kaynaklar bulunuyor. Bunları da envanterimize atmak çok önemli. Bu envantere attığımız kaynaklarla ve ekipmanlarla beraber kendimizi güçlendirebiliyor ve istatistiklerimizi yükseltebiliyoruz. Bu sayede daha güçlü konuma gelebiliyoruz.
 
Yapım içerisinde karakterimizin farklı farklı saldırı stilleri bulunuyor ve farklı ekipmanlarla beraber gücümüzü daha da yükseltebiliyoruz. Gücümüzü arttırdığımız esnada ise kolay bir şekilde ve daha hızlı düşmanlar ortadan kaldırabiliyor ve hem ağır darbeler hem de hızlı darbeler indirebiliyoruz. Düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve onları kendi saldırılarımızla beraber yavaşlatabileceğimizi yapımda temel amacımız buraları düşmanlardan temizlemek ve hayatta kalmak.
 
 
 
Oyun içerisinde bir yandan düşmanları alt ederken diğer yandan ise yukarıda bahsettiğim gibi garip bölgelere doğru adım atmak ve buraları keşfetmek çok önem arz ediyor. Çünkü buralarda hem kayıp ruhlar bulunabiliyor hem de dost canlısı karakterlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bu farklı ve ilginç bölgeleri keşfetmek oldukça önemli. Oyunda araştırdığımız kısımda çeşitli ipuçları bulabiliyor ve gidişatımızı aslında bu yönde değiştirebiliyoruz. Bu bölgeleri keşfettikçe hikaye konusunda daha fazla bilgi elde edebiliyor ve bu da oyuna olan ilginin artmasını sağlıyor.
 
Oyunda karakterimizi birçok alanda geliştirebiliyor ve istatistiklerini yükseltebiliyoruz. Oyunda yine savaş esnasında kullanabileceğimiz çeşitli beceriler yer alıyor ve bu becerileri istediğimiz şekilde güçlendirebiliyor ve seviyesini arttırabiliyoruz. Bunun yanı sıra kendi sağlığımızı yükseltebiliyor ve saldırı stillerimiz arasında istediğimiz şekilde geçiş yapabiliyoruz. Oyun içerisinde kendi stratejinizi oyna adapte edebiliyor ve istediğiniz şekilde bu istatistikleri yükselterek kendi karakterinizi ortaya koymuş oluyorsunuz.
 
 
 
Rol yapma deneyimini bizlere aktaracak olan yapım içerisinde son olarak da etraftan çeşitli ekipmanlar ve zırh parçaları bularak bunları kendi lehimize kullanabiliyor. Bunlarla beraber de rastgele istatistikler elde edebiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan ve etrafta bulduğumuz ekipmanların kendine ait ve rastgele istatistik değerleri bulunuyor. Bunları da kendi karakterimiz üzerinde donanabiliyor ve kullanabiliyoruz. Bunlar da bizlere ekstra katkılar sağlayabiliyor.
 
Japon rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız ve izometrik kamera bakış açısıyla beraber yeni bir maceraya atılmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyun 13 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Anime tarzı grafik stili ile karşımıza çıkacak olan bu yapım renkli grafiklere ve sanat silme de sahip durumda.
 
- The Break-In (17 Temmuz: keşif, platform, macera)
 
 

Jorgen games, Oliver Josh tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan keşif, platform, macera oyunu The Break-In, 17 Temmuz'da gelmeye hazırlanıyor. Hem sanal başlıklarda hem de diğer platformlarda oynanabilen yapım içerisinde tek oyunculu ve çevrimiçi odaklı çeşitli modlar bulunuyor. Bu modlarla beraber istediğimiz şekilde oyuna giriş yapabiliyor ve farklı oyuncularla beraber karşılaşabiliyor veya yanımıza arkadaşlarımıza çağırabiliyoruz. Oyun içerisinde temel amacımız bir yere girip buradaki malzemeleri soymak ve kısacası eşyaları çalmaktan ibaret. Oyunda farklı soygunlara atılabiliyor, farklı evlere doğru zorla giriş yapabiliyor ve farklı nesneleri camdan aşağıya atabiliyor ve böylece soygunlar gerçekleştirebiliyoruz.

Oyun içerisinde bir hırsız olarak yer alıyor ve bu kapsamda ise farklı mekanlara doğru giriş yapmaya çalışıyoruz. Hırsız simülasyonu olarak da diyebileceğimiz bu yapım içerisinde öncelikle çeşitli hazırlıklar yapabiliyor ve o hazırlıklarla beraber kilitleri açabileceğimiz çeşitli mekanizmaları yanımıza alabiliyoruz. Elbette zorla giriş yaptığımız bu bölgeleri arkadaşlarımızla beraber soyabiliyor ve farklı malzemeleri aşağıya doğru atabiliyor ve böylece bunları paraya çevirebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı oyuncularla beraber toplanabiliyor, onlarla çeşitli planlamalar yapabiliyor ve çeşitli özel ekipmanlarla beraber soygunlara giriş yapabiliyoruz. Oyun içerisinde elbette özel ekipmanlarla giriş yapmak ve hazırlıklı olarak ilerlemek oldukça önemli. Çünkü açılamayan kısımlar ve kilitler karşımıza  çıkabiliyor ve böylece bu ekipmanlar sayesinde bunları açabiliyoruz.
 
 

The Break-In içerisinde farklı farklı soyulacak kısımlara doğru girebiliyor ve buraları soymak için ekibimizle beraber ilerlemeye koyuyoruz. Oyun içerisinde 4 oyuncuya kadar destek bulunuyor ve yanımıza arkadaşlarımızı çağırabiliyoruz. Oyunda tehlikeli konumlardan evlere müzelerden bankalara kadar farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraları söylemek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyunda farklı zorluklar ve bulmacalar karşımıza çıkabiliyor ve bunları açmak için de elbette elimizdeki malzemeler ve yanımızdaki arkadaşlara güveniyoruz. Bunun dışında farklı malzemeler almak için çeşitli miktarlarda paralar biriktirmeye çalışıyor ve bu kapsamda hazırlıklı olarak oyun içerisinde yer alıyoruz. Oyunda bir taraftan kendimizi geliştirirken diğer taraftan ise farklı ekipmanlar alabiliyor ve ek olarak ise araç satın alabiliyoruz. Araç satın alma ile beraber daha hızlı bir şekilde farklı bölgeye doğru ilerleyebiliyor ve araca yükleme yaparak daha hızlı bir şekilde işimizi gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda ne kadar çok hızlı bir şekilde eşyaları alabilirsek o kadar çok farklı bölgeye ilerliyor ve yaptığınız iş üzerinde ustalaşabiliyorsunuz.

Daha önceki Thief simulator oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da farklı mekanikler ve farklı içerikler bulunuyor. Diğer oyunlardan ilham alan bu yapım içerisinde de farklı nesneler yer alıyor ve bu nesnelerle beraber de yolumuzu açmaya çalışıyoruz. Oyunda alabileceğimiz her bir ekipmanla beraber daha hızlı bir şekilde kilidi açılmayan kısımlara erişebiliyor ve buralarda değerli eşyalara erişebiliyoruz. Değerli eşyaları ne kadar çok elde edebilirsek o kadar çok kar elde edebiliyor ve böylece daha farklı ekipmanlar ve araçlar satın alabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde bir minibüs satın alırsak bunu daha sonraki süreçte kar olarak satabiliyor ve daha farklı soygunlara da giriş yapabiliyoruz. Yani oyun içerisinde al sat sistemi yani ticareti sistemi yer alıyor ve bu kapsamda da farklı ticari işlere de giriş yapabiliyoruz.

Telsiz kullanımıyla beraber planlamalar yapabiliyoruz
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi özel ekipmanlar bulunuyor. Bu ekipmanlarla beraber değerli eşyaları ortaya çıkarabiliyor ve açılamayan kilitleri bu kapsamda açılabiliyoruz. Oyunda merdivenlerden rampalara tornavidalardan diğer nesnelere kadar çok farklı kullanabileceğimiz unsurlar bulunuyor ve bunlarla beraber de yolumuzu açabiliyor ve farklı soygunlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Farklı ekipmanlarla beraber atılacağımız bu simülasyon macerasında elbette ne kadar çok değerli eşya bulabilirsek o kadar çok işimize yarayabiliyor ve böylece diğer bölgelere doğru adım atmaya başlıyoruz.

The Break-In içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi elbette çevrimiçi eşli olarak oynayabiliyor ve arkadaşlarınızla beraber oyun içerisinde yer alabiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerlemeye koyuluyoruz. Oyunda tırmanılamayan bölgelere merdiven dayayabiliyor ve böylece pencerelerden geçişimizi yapabiliyoruz. Bunun dışında elimizde dürbün telsiz ve insansız hava aracı gibi çeşit ekipmanlarda bulunuyor. Bunlarla beraber de istediğimiz şekilde soygunu yönetebiliyor ve etkileşimde kalabiliyoruz. Oyunda elimizde bulunan telsizle beraber arkadaşlarımızla ve ekibimizle beraber iletişime geçebiliyor ve böylece çeşitli planlamalar yapabiliyor ve bu bölge hakkında çeşitli analizlerimizi de ekibi aktarabiliyoruz. Telsiz kullanımının oldukça önemli olduğu oyunda elbette planlamalar da büyük yer kaplıyor ve böylece bu telsizi de oldukça etkin bir şekilde kullanabiliyoruz.
 
 

Diğer taraftan elimizde bulunan dürbün ekipmanıyla beraber etrafı yiyecek keşfedebiliyor, girilecek kısımları işaretleyebiliyor ve burada istediğimiz şekilde planlama yapabiliyoruz. Elbette ekibimizle beraber bu dürbünle bakabiliyor ve her biri oyuncu burada farklı bir açık bulabiliyor. Böylece telsizle beraber de bu planlamaları yapabiliyoruz. Oyunda yine insansız hava aracı ile beraber etrafı keşfedebiliyor, girilmeyen kısımlara bakabiliyor, hem de buralara çeşitli işaretlemeler yapabiliyoruz. Bu unsurlarla beraber planlamalarımızı daha önceden yapabiliyor ve böylece daha rahat bir şekilde değerli eşyalara ulaşabiliyoruz.

Oyunda çeşitli tırmanma mekanikleri de bulunuyor ve duvara dayadığımız merdivenle beraber istediğimiz şekilde yukarılara çıkabiliyor veya bir yerden bir yerden bir yere doğru sürünüyor ve atlayabiliyoruz. Oyunda bir bölgeyi gözetlemek için çatılara çıkabiliyor ve buradan kuşbakışı olarak yukarıdan bakabiliyor ve etrafı böylece keşfedebiliyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğim nesneler haricinde gelişmiş unsurlar da bulunuyor ve EMP cihazlarından ışın cihazlarına kadar çok çeşitli teknolojik ürünlerde karşımıza çıkabiliyor ve bunları da etkin bir şekilde kullanmak gerekiyor. Elbette tüm bu unsurların kullanımı tamamen size ait oluyor ve istediğiniz şekilde  planlamaları ve stratejileri yapabiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde hem sanal başlıklar için uygun bir ortam hem de normal bir şekilde oynayabileceğimiz içerik bulunuyor. Yani oyunu klavye fareyle oynuyor veya sanal başlıklar içerisinde bu oyunu deneyebiliyorsunuz. Oyun iki farklı sürümü de destekliyor. Diğer taraftan oyunda atıldığımız soygun macerasında her bir başlangıç rastgele olarak karşımıza çıkıyor. Yani daha önce bulduğunuz veya gördüğünüz bir karakteri sonraki daha sonraki soygun içerisinde farklı bir yerde görebiliyorsunuz. Dolayısıyla etrafı araştırmak oldukça önem arz ediyor.

Çeşitli soygunlar gerçekleştirebileceğiniz bu yapım 17 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve arkadaşınızla beraber eğlenmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. 
 
- Rightfully, Beary Arms (27 Temmuz: nişancı, roguelike, aksiyon)
 
 

Daylight Basement Studio tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan nişancı, roguelike, aksiyon oyunu Rightfully, Beary Arms, 27 Temmuz'da geliyor. Üstten görünümlü bir yapıya sahip olan bu oyun içerisinde piksel grafiklerle beraber bizlere aksiyon dolu anlar bekliyor. Oyun içerisinde bir yandan karakterimizle beraber ilerlerken diğer yandan ise farklı bölümlere doğru adım atabiliyor ve buralardaki ganimetleri toplayabiliyoruz. Sürekli olarak ateş edebileceğimiz ve düşmanlara karşı farklı silahları kullanabileceğimiz yapım içerisinde hem kendimizi geliştirebiliyor hem de çeşitli yükseltmelerle beraber düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde durabiliyoruz.

Renkli unsurlar ve sanat stili ile karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde farklı farklı düşman grupları yer alıyor ve bu düşman gruplarını alt etmek için de ortalığı kaosa sürükleyebiliyoruz. Çeşitli yükseltmelerle ve silahlarla beraber atıldığımız bu aksiyon dolu içerikte zindanlara doğru adım atabiliyor ve bu zindanlarda yer alan düşmanları temizlemeye çalışıyoruz. Oyunda ne kadar çok zindan temizlersek o kadar çok görevi başarıyla tamamlıyor ve bunun akabinde de çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyoruz. Oyun içerisinde bir taraftan zindanları temizlerken diğer taraftan etrafta bulunan çeşitli hazineleri keşfedebiliyor ve onları kendi lehimize kullanabiliyoruz. Böylece farklı farklı cephane içerikleri ile beraber daha farklı silahlara erişebiliyor ve bu kapsamda güçlü silahları elde ederek düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyoruz.

Oyunda farklı farklı silah türleri yer alıyor
 
 

Geniş bir silah kütüphanesine ve cephanesine sahip olan oyun içerisinde güçlü silahları toplayabiliyor ve istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Bunun yanı sıra farklı farklı cephane özellikleriyle beraber lazer silahları, kedi fırlatma makinesi ve daha fazla ilginç silah türü karşımıza çıkabiliyor ve bunlarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve düşman gruplarını toplu bir şekilde yok edebiliyoruz. Oyunda farklı farklı silahlar yer alıyor. Bu silahların kullanımı tamamen bize ait oluyor. İstediğiniz şekilde istediğiniz silahla beraber ilerleyebiliyor ve hangi silahı seviyorsanız onun üzerinde ustalaşmaya başlıyorsunuz.

Hızlıca zindanlara geçiş yapabileceğimiz ve buraları temizleyebileceğimiz oyunda farklı yeteneklerimizle beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı becerilerimiz ve hareket kabiliyetimiz bulunuyor. Hızlı hareket kabiliyetimiz sayesinde düşmanların saldırılarından kaçabiliyor ve kendimizi kollayabiliyoruz. Bunun yanı sıra elimize aldığımız silahların her birinin farklı mekanikleri ve Duru işte telefonu nerede Dolayısıyla oyunda ne kadar çok ağır bir silah elimize alırsak o kadar çok hareketiniz yavaşlayabiliyor ve atışlarımız ona göre değişkenlik gösterebiliyor. Hem silahları yükseltebildiğimiz hem de kendi becerilerimizi güçlendirebildiğimiz yapımda ortalığı kaosa sürükleyebiliyor ve üzerimize gelen düşmanları alt etmeye çalışıyoruz.

Level Scaling özelliği bulunuyor
 
 

Oyun içerisinde ne kadar çok güçlenirsek düşmanlar da buna nazaran güçlenebiliyor ve karşımıza daha güçlü bir şekilde çıkabiliyor. Yani oyun içerisinde Level slacing mekaniği var diyebiliriz. Bu mekanik temel olarak biz ne kadar çok seviye atlarsak ve ne kadar çok güçlenirsek düşmanlar da karşımıza o kadar çok güçlü çıkabiliyor ve bizlere karşı dik durabiliyor. Yani oyunda çok güçlü olduğumuz zaman düşmanları tek kuruşta ve çok kolay bir şekilde öldüremiyor, düşmanların da kendine özgü geliştirme ve yükseltme seçenekleri bulunuyor. Bu sayede de karşımıza daha dişli düşmanlar çıkabiliyor ve bunlarla beraber de uğraşmaya başlıyoruz.

Rightfully, Beary Arms içerisinde farklı farklı düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanların her birinin kendine ait tarzı ve saldırı stilleri bulunuyor. Her bir düşmanın nasıl saldırdığını öğrenmek oyun içinde çok önem arz ediyor. Çünkü düşmanlardan gelen atışlardan kaçınmak oldukça önemli. Bu da bizi hem hayatta tutabiliyor hem de diğer bölgelere doğru adım atmamıza olanak sağlıyor. Bunun dışında daha çok karşımıza zindan temelli yapılar çıkıyor ve zindan temel yapılar içerisinde ilerleyebiliyor ve böylece hem etrafı keşfediliyor hem de buraları düşmanların istilasından kurtarabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde hem silahlarımızı yükseltme hem de farklı silahları elimize alma mekanikleri bulunuyor. İstediğimiz şekilde silahları güçlendirebiliyor ve kapasitelerini arttırabiliyoruz. Farklı farklı istasyonların yer aldığı oyunda bu tarz mekaniklerle daha güçlü konuma gelebiliyor ve yeni silahları da elimize alabiliyoruz. Oyun içerisinde her yeni oyunda rastgele bir yükseltme ağacı karşımıza geliyor ve istediğimiz şekilde hem aktif hem de pasif yükseltmeler elde edebiliyor ve bu kapsamda farklı becerilerin kilidini açabiliyoruz. Yani oyunda her bir yeni zindan başlangıcında elimize farklı becerileri ve yetenekleri alabiliyor ve bu da oyuna farklılık getiren dinamiklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Karakterimizi atışlardan kaçındırmak için hızlı hareket ettirebiliyoruz

Oyun içerisinde ilerlediğimiz esnada tamamen stratejik bir plan düşünmek durumunda da kalabiliyoruz. Çünkü düşmanlarını attığı atışlar oldukça yoğun bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ve biz de bu kapsamda karakteri sağa sola doğru hareket ettirmek durumunda kalıyoruz. Hem aktif hem de pasif yeteneklerin bulunduğu oyun içerisinde tabiri caizse ölümle dans eder duruma geliyor ve burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde ateş ettikçe ekranın titremesi ve daha fazla efektlerin yer alması oldukça güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve o kaosu bu oyun esnasında hissedebiliyoruz. Oyunda farklı farklı düşmanlar karşımıza çıkıyor, bu düşmanlar bizlere sürekli olarak ateş edebiliyor ve ortalıkta mermilerin uçuştuğunu görebiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun içerisinde çok farklı silah türleri ve cephane türleri bulunuyor. Bunlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve onları tamamen yok edebiliyoruz. Düşmanların hamlelerine karşılık verebileceğimiz ve stratejik düşünmeye çalışacağımız yapım içerisinde kendi güçlü noktamızı öğrenmeye çalışıyor ve bu sayede o beceri üzerine doğru yoğunlaşabiliyoruz.

Oyunda düşmanların her birinin zayıf yönleri bulunuyor ve bu düşmanları zayıf yönlerinden vurmak daha kolay bir şekilde ortadan kaldırılmasına sağlıyor. Her ne kadar bu durum kolay bir şekilde oluyor gibi gözükse de elbette oyun içerisinde zorlu düşmanlar karşımıza çıkıyor ve bunları alt etmek için de bir süre vakit geçirmemiz gerekiyor. Üstten görünümlü aksiyon roguelike oyunu 27 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün boyundan haberdar olabilirsiniz. Diğer yandan oyun erken erişim sürümü olarak karşımıza çıkacak ve erken erişim sürümü içerisinde bazı eksiklikler ve hatalar olabilir. Dolayısıyla geliştirici ekip bu süreç boyunca daha iyi bir deneyim elde etmek için oyuncu geri bildirimlerini önemseyecek ve bu kapsamda yeni güncellemeleri ve yamaları oyuna zamanla dahil edebilecek. Eğer oyunu  erişim sürümü ile beraber almak istemiyorsanız da tam sürümü bekleyebilirsiniz.
 
- Snowbreak:Containment Zone (20 Temmuz: aksiyon, macera, nişancı)
 
 

Seasun Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, nişancı oyunu Snowbreak:Containment Zone, 20 Temmuz'da geliyor. Bilim kurgu temalı ve anime tarzı karakterleri ile karşımıza çıkacak olan bu yapımda aksiyon macera ve nişancı unsurlarının yanı sıra rol yapma unsurları da bulunuyor. Oyun içerisinde yeni nesil bir deneyim bizlere aktarılmaya çalışılıyor ve bu kapsamda üst düzey bir deneyim şansı elde ediyoruz. Oyun birçok platforma çıkışını gerçekleştirmek için hazırlanıyor ve aynı zamanda çapraz platform desteğini de bünyesinde barındırıyor.

Geniş silah kütüphanesi yer alıyor

Oyun içerisinde farklı farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterlerden istediğinizi seçebiliyor ve karakterler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunun bizlere sunmak istediği temel amaç elbette elimizdeki silahlarla ve patlayıcılarla beraber düşmanlar ortadan kaldırmak ve kendi karakterimizi güçlendirme etrafında dönüyor. Oyunda geniş kapsamlı bir silah kütüphanesi yer alıyor ve bu kütüphane ile beraber düşmanların üzerine yürüyebiliyor ve toplu bir şekilde onları ortadan kaldırabiliyoruz. Makineli tüfeklerden tabancalara bomba atar tüfeklerinden keskin nişancı silahlarına kadar birçok silah türü bizleri bekliyor. Oyun içerisinde istediğimiz silahı alarak ilerleyebiliyor ve daha fazla becerilerin de kilidini açabiliyoruz. Bilim temasını yansıtan ve yeni nesil silahlarla beraber karşımıza çıkacak olan bu yapının içerisine istediğimiz şekilde karakterimizi yönlendirebiliyor ve bu aksiyon ve rol yapma macerası içerisinde biz de yerimizi alabiliyoruz.
 
 

Aksiyon ve macera unsurlarının yanı sıra rol yapma unsurlarına da bünyesinde barındıran oyun içerisinde ister tek oyunculu istersek de çevrimiçi olarak arkadaşlarımız ve diğer oyuncularla beraber oynayabiliyor ve bu maceraya hep birlikte katılabiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi anime tarzı karakterler yer alıyor ve uzak doğu temasını zaten oyun içerisinde görebiliyoruz. Unreal Engine 4 oyun motoru ile geliştirilen yapım içerisinde birçok oyundan Aşina olduğumuz titanlar bulunuyor ve bizim de amacımız bu titanları ortadan kaldırmak ve harap olmuş bu dünya içerisinde insanoğlunun tekrardan yücelmesini sağlamak. Oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve biz de bu kapsamda ana görevleri tamamlayabiliyor ve yine yan görevlere de adım atabiliyoruz. Farklı farklı görev içeriklerinin yer aldığı oyunda her bir görevi tamamladığımızda yeni silahların ve öğelerin sahibi olabiliyor ve bunları da kendi lehimize kullanabiliyoruz. İstediğimiz şekilde istediğimiz tarzda donanabildiğimiz yapım içerisinde nişancı unsurları oldukça ön plana çıkıyor ve biz de elimize aldığımız silahlarla beraber düşmanları hızlı bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

Oyunda yer alan çok farklı silah türleri ile beraber düşmanları istersek tekli şekilde istersek de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve takip eden mühimmatlar aracılığıyla da onları kolayca yok edebiliyoruz. Hızlı aksiyon içerisine dalış yapabildiğimiz ve arkadaşlarımızla beraber atılabildiğimiz bu macera içerisinde rol yapma unsurları da arka planda oldukça yer kaplıyor ve biz de bu kapsamda hem kendi karakterimiz üzerinde hem de çeşitli seçimler aracılığıyla da bu unsurları deneyimleyebiliyoruz.
 
 

Snowbreak:Containment Zone içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayeyi kısaca özetlemek gerekirsek;  Oyun içerisinde bulunduğumuz dünyada titanlar bu dünyaya hükmetmeye çalışıyor ve İnsanoğlu ne yazık ki burada arka planda kalmaya başlıyor. İnsanoğlunun yok olmaya başladığı ve Titanların hükmettiği bu dünya içerisinde biz de insanoğlunu kurtarmak ve Titanların gücüne ve saltanatına son vermek için bulunuyoruz. Hikaye bu temel üzerine oturtulmuş durumda ve oyun içerisinde dilediğimiz gibi farklı görevlere adım atarak bizde bu titanları zayıflatmaya ve artık onları buradan def etmeye başlıyoruz. Farklı farklı görev içeriklerinin yer aldığı oyunda görevleri tamamlayarak çeşitli silahların ve bonusların sahibi olabiliyor ve bu sayede daha güçlü düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde gelebiliyoruz.

Menzilli saldırılardan yakın saldırılara kadar birçok silah türünü bünyesinde barındıran yapım içerisinde istediğimiz şekilde güçlerimizi birleştirebiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini de açabiliyoruz. Farklı silahları donanabileceğiniz ve 3 arkadaşımızla beraber hareket edebileceğimiz oyun içerisinde bir ekip kurabiliyor ve Titanların gücüyle yüzleşebiliyoruz. İş birliği modu içerisinde istediğimiz şekilde arkadaşlarınızla ilerleyerek koordine olabiliyor ve koordine olarak arkadaşlarımızın gücünden de yararlanabiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı karakterler yer alıyor, bu karakterlerin görünüşleri, yapıları ve becerileri farklılık gösterebiliyor. Oyunda kullanılan silahlardan açılabilen becerilere kadar çok farklı içerikler bizleri  bekliyor ve farklı farklı bölgelere adım atarak da buraları keşfetmeye başlıyoruz. Bir yandan oyun içerisinde farklı bölgelere adama atarak buranın atmosferini ve yapısını öğrenmeye çalışıyor ve diğer taraftan ise buranın manzaralarını keşfetmeye başlıyor ve farklı manzaralar da her bölge içerisinde yer alıyor.
 
 

Snowbreak:Containment Zone içerisinde farklı farklı düşman türleri yer alıyor ve her düşman türünün kendine ait saldırısı, yapısı ve zayıf noktası bulunuyor. Öncelikle düşmanların nasıl şekilde saldırdığını öğrenmek, onlara karşı savunma mekanizmasını alıştırmak oldukça önem arz ediyor. Daha sonra ise karşı saldırıya geçerek onların zayıf noktalarını öğrenmek ve zayıf noktalardan vurmak onları kolayca alt etmek anlamına geliyor. Her düşmanın zayıf noktasını bulmak çok önemli çünkü zayıf noktalarından vurursak düşmanlar daha kolay bir şekilde alt edebiliyor ve böylece önümüzü temizleyebiliyoruz.

oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bizleri bekliyor ve sürekli olarak üzerimize gelen düşmanları alt etmek durumunda kalıyoruz. Oyunda farklı farklı bilim kurgu öğeleri bulunuyor ve bu öğelerle beraber de hızlı bir şekilde ilerlemeye koyulabiliyoruz. Hem PC hem de mobil platformlara çıkış yapacak olan bu yapım farklı platformlar arası desteğe de sahip olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde bölüm bölüm görevler de yer alıyor ve bu görevler esnasında ise çeşitli hamleler yapmak durumunda kalıyor ve diğer bölüme geçmek için de belirli düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Karşımıza çok farklı bölgeler çıkıyor ve her bölgenin kendine ait yapısı teması ve atmosferi bulunuyor. Bunun yanı sıra yine her bölgenin kendine ait düşman çeşitliliği ve zorluğu bulunuyor. Elbette bunların üstesinden gelmek de tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Oyun içerisinde karakterler arası geçiş yapabiliyor ve bu karakterlerin yeteneklerinden yararlanabiliyoruz. Örneğin bir karakter hızlı saldırı yapma becerisi ve makine tüfeği ile beraber ön plana atılırken diğer karakter ise keskin nişancı tüfeği ile beraber düşmanları tek tek alt ediyor ve her karakterin kendine becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde hızlı geçiş yaparak bu karakterleri kullanabiliyor ve onların becerilerinden faydalanabiliyoruz.

Bilim kurgu temasına sahip ve anime tarzı karakterleriyle karşına çıkacak olan bu yapım 20 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ön kayıtlar şu anda mevcut durumda.
 
- Puzzles For Clef (27 Temmuz: bulmaca, platform, macera)
 
 

Weasel Token tarafından geliştirilen ve Freedom Games tarafından yayınlanacak olan bulmaca, platform, macera oyunu Puzzles For Clef, 27 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Keşif ve platform unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapımda çizgi tarzı bir yapı bizleri bekliyor. Oyun içerisinde bir kız karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber çeşitli platform zorluklarını aşmaya çalışıyor ve karşımıza çıkan bulmacaları da çözmeye kalkışıyoruz. Oyunda arka planda canlı bir dünya bizleri bekliyor ve bu kapsamda farklı bölgelere doğru adım atarak bu platform zorluklarını aşabiliyor ve yeni bölümlere doğru yelken açabiliyoruz.

Çeşitli manzaralara sahip bölgeler yer alıyor

Gökyüzü adası içerisinde geçen bu yapımda farklı farklı manzaralar ve atmosferler bizleri bekliyor. Oyun içerisinde her bölgenin kendine ait ilgi çekici manzaraları, yapısı ve teması bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bir yandan bu zorlukları aşarken diğer yandan ise bu güzel görsellere kendimizi kaptırabiliyor ve karşımıza çıkan bulmacaları da bu güzel görseller eşliğinde çözebiliyoruz. Oyunda yine bu bölgelere doğru adam atarken etrafı keşfedebiliyor ve bu keşif esnasında da ilgi çekici unsurları da bulabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve bulmacaların temelini çözmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içinde zaten bulmaca ve platform unsurları bulunuyor. Biz de bu unsurları açmak için elbette etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz.

Herhangi bir aksiyon içeriği bulunmuyor
 
 

Herhangi bir aksiyon içeriğini bünyesinde barındırmayan ve macera mlatformu bulmaca öğelerini bizlere aktaran yapım içerisinde bir kız karakter yer alıyor. Ancak bunun yanında tabii ki farklı farklı karakterler de bulunabiliyor. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre tavşan arkadaşımız da yer alıyor ve bazı yerlerde bu arkadaşın bizlere yardım ettiğini görebiliyoruz. Aile mirasını keşfedebildiğimiz ve çeşitli sırları açığa çıkarabildiğimiz bu yapım içerisinde farklı farklı ve ilgi çekici arka plan hikayeler de bizleri bekliyor. Oyununu elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye örgüsü kapsamında biz de yeni bölgelere doğru adım atabiliyor ve çıkarılacak bir sır varsa bu sırrı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

Ormanlardan yüzen kalelere kadar çeşitli bölgeler bulunuyor

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı bölgeler yer alıyor ve bu belgelerin her birini kendine yapısı ve teması kullanıyor. Oyunda bambu ile çevrili ormanlardan yüzen kalelere kadar birçok farklı bölge bulunuyor ve bu bölgelere doğru adım atarak buraları keşfetmeye ve çeşitli sırları açığa çıkarmaya başlıyoruz. Bu yapım içerisinde her bölgenin kendine ait yapısı kullanıyor ve bu yapı ile beraber biz de yeni bölgelere adım atarak bulmacaları çözmeye ve platform zorluklarını aşmaya başlıyoruz. Oyunda ne kadar çok bulmaca çözersek ve platform zorluklarını aşarsak elbette diğer bölgeye geçişimiz de o derece hızlanıyor.

Bulmacaların yanı sıra platform zorlukları karşımıza çıkıyor
 
 

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi her bölgenin kendine ait bulmacaları ve platform zorlukları bulunuyor. Elbette bu bulmacalar bölgeden bölgeye doğru değişkenlik gösteriyor ve her bölgenin yapısına uygun farklı bulmaca içerikleri karşımıza çıkabiliyor. Bunun yanı sıra bulmacaları çözerken de platform zorluklarını aşmak durumunda kalabiliyor ve bunların da üstesinden gelmeye başlıyoruz. Oyunda örneğin bir yerden bir yere atlamak için çeşitli hamleler yapabiliyor ve karşıdan karşıya doğru zıplayabiliyoruz. Eğer yukarılara doğru tırmanmak gerekiyorsa da küçük dallar üzerinden yukarılardır tırmanabiliyor ve o bölgeye doğru erişim sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bir yandan platform zorlukları bulunurken diğer yanı ise çözebileceğimiz çeşitli bulmacalar bulunuyor.

Farklı karakterler ile diyaloglara girebiliyoruz

Sihir ve gizemle dolu oyun içerisinde arka planda yer alan çeşitli sırlar bulunuyor ve bu sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bunun dışında oyunda karşılaşabileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle beraber diyaloglar içerisine girerek onlarla konuşabiliyoruz. Onlardan çeşitli bilgiler öğrendiğimiz bu yapım içerisinde farklı sırları  açığa çıkarmak için ipuçları elde edebiliyor ve onların yardımlarını da bir noktada isteyebiliyoruz. Pek çok karakterin içerisinde bulunduğu yapım içerisinde bu karakterin arkadaşlarıyla beraber tanışabiliyor ve burada bulunan halk ile iç içe olabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi etrafı keşfetmek çok önem arz ediyor ve etrafı keşfetmekle beraber bu tanıdığımız arkadaşlarımıza ait çeşitli öğeler bulabiliyor ve onları bu şekilde mutlu edebiliyoruz. Dolayısıyla bir yandan bir yandan bulmacaları çözerken diğer yandan ise onların kaybettiği eşyaları tekrardan bulabilme şansı elde edebiliyoruz.

Puzzles For Clef içerisinde ana görevlerini haricinde bir de arka planda yer alan çeşitli karakter görevleri bulunuyor. Örneğin oyunda tanıdığımız ve önceden arkadaş olduğumuz karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve onlardan kişisel görevler alabiliyoruz. Onların kişisel görevleri arasında kaybolan eşyaları bulabiliyor ve onları tekrardan mutlu edebiliyor ve yuvalarını kurmasına yardımcı olabiliyoruz. Bu tarz görevler ve içerikler de oyun içerisinde yer alıyor ve bu da oyuna güzel bir ekleme olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Oyun içerisinde çözebileceğimiz çeşitli bulmacalar bulunuyor ve bu bulmaca türleri çok çeşitlilik gösterebiliyor. Örneğin bir yerde zilleri tek tek ayarlamamız gereken durumlar bulunuyor ve her birinin farklı melodisi bulunuyor ve doğru şekilde bu zilleri dizmemiz gerekiyor. Elbette oyunda yer alan bu bulmacaların mantığını çözmek çok önem arz ediyor. Çünkü mantığını çözemediğimiz bir bulmacayı ne yazık çözmemiz mümkün olmuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kafa patlatacak pek çok bulmaca bulunuyor ve bunları da çözmek için elbette oyun içerisinde biraz vakit geçirebiliyoruz.
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde düzinelerce bulmaca bulunuyor ve şifre kırmamız gereken durumlar da yer alıyor. Bu bulmacaların her birinin kendine ait özellikleri bulunuyor ve zorluklarla beraberle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Mantık çerçevesinde hazırlanmış olan bu bulmacaları çözmek bize düşüyor ve bulmacaları çözerek de yeni bölgelere doğru adam atabiliyoruz. Elbette bulmaca tarzı içeriklerden hoşlanan oyuncular için bu oyun gayet güzel bir deneyim sunmaya hazırlanıyor diyebiliriz. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyundaki bulmacalar zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ancak bir yandan da rahatlatıcı bir deneyimi bizlere aktarıyor. Yani bulmaca çözdükten sonra derin bir nefes alabiliyor ve diğer bulmacaya doğru adım atabiliyoruz. Zorlayıcı bu bulmacalar karşısında biz değil elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bulmacanın mantığını anlayarak diğer bölgelere doğru adım atabiliyoruz.
 
 

Puzzles For Clef içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi herhangi bir aksiyon içeriği yer almıyor. Dolayısıyla karşımıza herhangi bir düşman veya tehlike duruma çıkmıyor. Oyunda sadece yapmamız gereken şey bulmaca ve bu zorlu platform unsurlarını aşmak oluyor. Oyunda arkanıza yaslanarak rahat bir deneyim elde edebiliyor ve bu bulmacaları çözmek için derin düşünceler içerisine girebiliyoruz. Bu tarz bulmaca ve macera oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun birçok raporda 27 Temmuz tarihinde çıkış yapacağı belirtiliyor. Biz de bu oyunu Temmuz ayı içerisinde bekliyoruz.
 
- My Friendly Neighborhood (18 Temmuz: bulmaca, hayatta kalma, korku)
 
 

John Szymanski, Evan Szymanski tarafından geliştirilen ve DreadXP tarafından yayınlanacak  olan bulmaca, hayatta kalma, korku oyunu My Friendly Neighborhood, 18 Temmuz'da geliyor. Tek oyunculu bu korku macerası içerisinde elbette her korku oyununda olduğu gibi çeşitli bulmacalar, farklı zorluklar, içerikler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyun içerisinde daha çok kukla tarzı karakterler karşımıza çıkıyor ve sürekli olarak bunların korku dolu anlarına maruz kalıyoruz. Oyunda bu tarz kuklaları elbette televizyon ortamında daha önceden görmüş ve çeşitli programlar aracılığıyla da bu kuklalarla haşır neşir olmuş durumdayız. Dolayısıyla tanıdık yüzler belki de bu oyun içerisinde karşımıza çıkabilir. Öte yandan bu tarz tiplemelerden korkan oyuncular da mevcut. Bu tarz tiplemeler korkunç geliyorsa elbette oyun içerisinde daha fazla gerilmeniz ve ürkmeniz çok doğal.

Hayatta kalma macerasında oyunda elbette temel amacımız karakterimizin yaşamasını sağlamak. Sizin de bildiğiniz üzere bu tarz korku oyunlarında sürekli olarak etraftan korku unsurları çıkabiliyor ve bunun akabinde ise çeşitli bulmaca zorlukları da karşımıza geliyor. Bir yandan bulmacayı çözerken diğer yandan ise sürekli olarak kendimizi tedirgin hissedebiliyor ve bu kapsamda ise bir sonraki bölüme ve kısma doğru adım atmaya çalışıyoruz. Kukla gösterisine geçiş yaptığımız ve ancak farklı sorunların olduğunu hissettiğimiz yapım içerisinde üzerimize çeşit çeşit kuklalar geliyor ve bizim de amacımız bu kuklaları üzerimizden atmak ve kendimizi savunmak.
 
 

Bir yandan bu kuklaların üzerimize gelmesiyle uğraşırken diğer yandan ise karşımıza çeşitli bulmacalar çıkabiliyor. Bu bulmacaların tabii ki her birini kendine ait türleri ve özellikleri bulunuyor. Öncelikle bu bulmacaların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek oldukça önemli. Daha sonrasında ise bu bulmacaların çözümü için uğraşmaya başlamamız gerekiyor.  Oyun içerisinde Gordon adlı bir karakter bulunuyor ve bu karakterle beraber büyük bir Maceraya atılıyor ve sağdan soldan gelen kuklaları savuşturmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde aslında arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise kendimizi kukla gösterirsin bulabiliyor ve bizim de amacımız bu gösteriye katılanları memnun etmekten geçiyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen izleyicileri memnun etmek elbette kolay olmuyor. Biz de bu kapsamda üzerimize gelen kuklaları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve hayatta kalma mücadelesini izleyenlere aktarmaya başlıyoruz. Oyunda tekrardan izleyen sayısını arttırmak diğer taraftan satışları arttırmak ve daha fazlasını yapmak durumunda kalıyoruz. Yeni maskotlar bulabileceğimiz ve yeni kuklalara karşı da çıkabileceğiz yapım içerisinde elbette bu kuklaların vahşi tarafını öğreniyor ve üzerimize sürekli olarak kuklaların geldiğini görebiliyoruz. Zaman geçtikçe daha fazla zorluğun kilidini  açabiliyor ve daha fazla kuklanın üzerimize geldiğini görebiliyor ve hissedebiliyoruz. Bunun dışında bunları alt etmek için elimizdeki nesnelere güvenebiliyor ve bu nesneler ve silahlarla beraber de onlara uzaklaştırabiliyoruz.
 
 

Atıldığımız bu hayatta kalma macerasında farklı farklı bölümler ve bölgeler bulunuyor ve bulunduğumuz gösteri kısmı içerisinde de kendi rolümüzü oynamaya başlıyoruz. Oyunda korkunç ve ürkütücü kısımlar bulunuyor ve önümüze aniden çıkan ve üzerimize atlamaya çalışan kuklalarla beraber kendimizi gergin bir ortamda hissedebiliyoruz. Karanlık bir ortamın ve atmosferin sunulduğu yapım içerisinde biz de kendi yolumuzu bulmak ve bulmacaları çözmek için adım atıyor ve temel amacımız da bu iki unsurlar arasında gidip geliyor. Yeni arkadaşlar edinebileceğimiz ve korku unsurlarını tadabileceğimiz yapım içerisinde aniden üzerimize saldıran kuklalar, sağdan soldan çıkan ancak sadece korkutma amaçlı konulmuş doldurma kuklalar ve daha fazlası yer alıyor. Çeşitli gizemleri açığa çıkarabileceğimiz ve farklı farklı nesnelerle etkileşime geçebileceğimiz yapım içerisinde bulmacalar çok önemli yer kaplıyor. Sizin de bildiğiniz üzere korku oyunlarında bulmaca kısımları oldukça önemli. Çünkü oyunun özünde bu bulmaca kısımları bulunuyor ve bu bulmacalar ne kadar çok korku içeriğiyle beraber harmanlanırsa ve özdeşleşirse o kadar çok güzel bir deneyim bizlere aktarılmış oluyor.

Doğrusal olmayan bir hikaye içeriği yer alıyor
 
 

Oyunda bu korku unsurlarıyla beraber uğraşırken ve diğer yandan bulmacaları çözerken elbette farklı kukla kadrosuyla beraber tanışabiliyor ve ilk etapta bizlere düşman olan bu kadro daha sonra arkadaşımız olabiliyor. Oyun içerisinde oyunculara çeşitli özgürlükler sunuluyor ve doğrusal olmayan bir hikaye bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyunda istediğimiz kısımdan ve istediğimiz yerden başlayabiliyor ve hikaye haritalarını biz keşfediyoruz. Yani oyunda farklı farklı kısımlar bulunuyor ve bu kısımlara istediğimiz şekilde adım atabiliyor, istersek başka bir bölgeden istersek de diğer kısımdan başlayabiliyor ve hikaye kısımlarını kendimiz keşfedebiliyoruz.

Haritamız ile beraber yolumuzu bulmaya çalışıyoruz
 
 

My Friendly Neighborhood'da bir yandan doğrusal olmayan hikayeyi keşfederken diğer yandan ise elimizde haritamız bulunuyor ve bu haritamızla beraber farklı farklı bölgelere gidebiliyor ve hem bu sayede kaybolmuyor hem de yeni bölgelere adım atmış oluyor ve bulmacaları da bu kapsamda çözmüş oluyoruz. Harita elbette oyun içerisinde çok önem arz ediyor ve bununla beraber sürekli olarak kendimizi kontrol ediyor ve nerede olduğumuza bakabiliyoruz. Elbette harita ile beraber farklı bölgeleri keşfedebiliyor, bu bölgelerin zorluklarını ortadan kaldırabiliyor ve bulmacaları da bunun akabinde çözebiliyoruz. Farklı farklı gizemleri ve sırları açığa çıkarabileceğimiz yapım içerisinde bulmacaları çözmek için çeşitli kolları çekebiliyor, farklı butonlara basabiliyor ve çevredeki nesnelerle beraber etkileşime geçebiliyoruz. Çevreyle beraber haşır neşir olduğumuz bu yapımın içerisinde elbette elimize farklı farklı silahları da alabiliyoruz.

Farklı silahlarla beraber kuklalara karşı koyabiliyoruz
 
 

Hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi bu bu yapım içerisinde de elimize çeşit çeşit silahlar alabiliyor ve bu silahlarla beraber hem kendimizi koruyor hem de kollayabiliyoruz. Üzerimize çok sayıda düşman kuklalar gelebiliyor ve bunları da def etmek için elimizdeki benzersiz silahlara davranabiliyoruz. Oyunda birden fazla silah türü bulunuyor, bu silahları kullanmak için elbette karakterimizi kontrol ediyor ve nişangahımızı kuklaların üzerine doğru tutmamız gerekiyor. Farklı farklı silahları keşfetmek ve elimize almak için elbette çevreyi keşfetmek ve yeni bölgelere doğru adım atmak oldukça önemli. Çünkü bu sayede hem daha güçlü konuma geliyor hem de kendimizi daha soğukkanlı bir şekilde koruyabiliyoruz.

Oyun içerisinde etrafı keşfederken diğer yandan ise envanter sistemi yer alıyor. Bu sistemle beraber elimize aldığımız çeşitli nesnelere düzenleyebiliyor ve bunları yerleştirebiliyoruz. Elbette üzerimize belirli sayıda nesne ve silah alabiliyor ve bunlara da gerçek zamanlı olarak oyun içerisinde düzenleyebiliyoruz.
 
 

My Friendly Neighborhood adlı hayatta kalma korku oyunu 18 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Öte yandan oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 1 Saat önce FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 1 Saat önce Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 2 Saat önce Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 7 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler