Temmuz 2023'te Çıkış Yapacak PC Oyunları: #2

29.06.2023 12:53 Mehmet Tandoğan

 
Temmuz ayında çıkış yapacak PC oyunları listesine devam ediyoruz. 
 
- Techtonica (18 Temmuz: simülasyon, inşa etme, keşif)
 
 

Fire Hose Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan simülasyon, inşa etme, keşif oyunu Techtonica, 18 Temmuz tarihinde geliyor. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber atılacağımız bu inşa etme simülasyon oyunu içerisinde kendimize ait bir bölge inşa edecek, burayı yaşanabilir hale getirebilecek ve tam bir fabrika üretim hattını buraya konuşlandırabileceğiz. İster tek oyunculu istersek de iş birliği içerisinde oynayabileceğimiz yapım içerisinde sürekli olarak etrafı keşfedecek ve etraftan bulduğumuz kaynaklarla beraber kendi bölgemizi daha da genişletecek ve yeni binaları buraya dikebileceğiz.

Farklı bir gezegene atıldığımız ve bu gezegeni keşfetmeye çalıştığımız yapım içerisinde elbette bir yandan hayatta kalmak ve diğer yandan ise üretim hattımızı oluşturmak oldukça önemli. Oyun bu iki temel unsurlar arasında gidip geliyor ve biz de bu kapsamda hem etrafı keşfediyor hem de teknolojimizi daha da geliştirebiliyoruz. Oyunun özünde inşa etme ve keşfetme mekaniği bulunuyor ve bu iki mekanikle beraber de oyunda yerimizi alabiliyoruz. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerlemeye koyulduğumuz ve etrafı keşfettiğimiz yapım içerisinde fabrikalar inşa edebiliyor, kaynaklar toplayabiliyor, yeni teknolojileri araştırarak yeni yapıların kilidini açabiliyor, araziyi şekillendirebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyun içerisinde bu ve daha fazla özellik yer alıyor.
 
 

Bilmediğimiz bir gezegene geçiş yaptığımız ve burayı keşfetmeye çalıştığımız yapım içerisinde temel olarak bir uzaylı bölgesi karşımıza çıkıyor ve burada garip unsurları keşfetmeye çalışıyor ve etrafı keşfederek de burada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyunu istersek tek başımıza istersek de iş birliği kapsamında arkadaşlarımızla beraber oynayabiliyor ve bu kapsamda oyundan daha fazla zevk alabiliyoruz. Elbette bu tarz inşa etme ve keşfetme oyunları arkadaşlarla beraber daha zevkli olabiliyor ve yanımıza çağırdığımız arkadaşlarımızı oyuna dahil edebiliyor ve bu sayede beraber etrafı keşfedebiliyoruz. Etrafı keşfederken arkadaşlarımızla beraber diyalog halinde olmak ve onlarla sürekli olarak iletişime geçmek oldukça önemli. Çünkü bulduğumuz bir kaynağı nasıl kullanacağımızı arkadaşımıza sorabilir ve en iyi şekilde bu bölgeyi inşa edebilir ve geliştirebiliriz.

Bir operasyonun üstü kurabileceğimiz ve bu operasyonun üssünü istediğimiz şekilde geliştirebileceğimizi yapımda elbette bizlere geniş özgürlükler sunuluyor ve bu özgürlükler sayesinde etrafı keşfedebiliyor, elimize kazma alabiliyor ve çevreyi kazarak çeşitli kaynakların sahibi olabiliyoruz. Elbette sadece kazma ile beraber madencilik yapmıyor bunun yanı sıra kaynak üretimi ve diğer temel bilgileri de öğrenme aşamasına geçiyoruz. Temel bilgilerin yanı sıra daha fazla bilgiyi öğrenerek de daha yeni kaynaklar toplayabiliyor ve bu kaynakları da elbette kendi bölgemiz için kullanabiliyoruz. Etrafta ne kadar çok kaynak toplarsak o kadar çok kendimizi geliştirebiliyor, yeni teknolojileri kilidini açabiliyor ve daha fazla yapıyı bu bölgeye kurabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde farklı farklı arazi yapıları bulunuyor ve bu arazi yapılarını düzeltmek için de çeşitli hamleler yapabiliyoruz. Yani oyun içerisinde birçok kısma dokunabiliyor ve tamamen kendimize göre buraları ayarlayabiliyoruz.
 
 

Farklı farklı binalar inşa edebileceğimiz ve yeni teknolojilerin kilidini açabileceğimiz oyun içerisinde elbette yüzlerce ekipman yer alıyor ve ekipmanlarla beraber kendimizi daha da geliştirebiliyor ve yeni teknolojilerini kilitlerini bu kapsamda açabiliyoruz. Oyunda inşa ettiğimiz her bir yapı güç ve kaynak gerektiriyor. Biz de bu kapsamda hem gücü hem de kaynağı bir arada tutmaya çalışıyor ve bunları yerli yerinde kullanmamız gerekiyor. Etrafı keşfetmek için öncelikle kendimizi teçhizatlarla beraber donatabiliyor ve bu kapsamda daha fazla kaynağı beraberinde getirebiliyoruz. Keşfetmek için çıktığımız bu yolculukta çeşitli üretim hatları kurabiliyor ve tamamen otomatik bir fabrikanın yapısını burada oluşturabiliyoruz. Bu üretim hattı ile beraber daha fazla kaynağın ve içeriğin sahibi olabiliyor ve bu kapsamda da oyunda kendimize ait bir bölge inşa edebiliyoruz.

Makineleri ve kaynakları birbirine bağlayabileceğimiz ve her şeyi otomatikleştireceğimiz yapım içerisinde bilim kurgu yapısı bizlere aktarılıyor ve bu yapı içerisinde de elbette farklı gezegenlere ve bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde farklı bir gezegende yer alıyor ve burada bütün bir fabrika kurabiliyor ve bu bölgede istediğimiz şekilde kaynaklar üretebiliyoruz. Yeni fabrika türlerini inşa edebileceğimiz ve bölgemizi genişletebileceğimiz yapım içerisinde elbette en iyi fabrika üretim hattını korumak için elimizden geleni yapıyor ve bu kapsamda da ister tek oyunculu istersek de iş birliği kapsamında ilerleyebiliyoruz. Makinelerimiz kurmak, buralara istediğimiz şekilde yerleştirmek, yönünün hangi tarafa bakacağını seçmek ve daha fazla detay tamamen bizim elimizde oluyor ve istediğimiz şekilde de buraları düzenleyebiliyor ve hattımızı kurabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde elimizde farklı farklı silah türleri bulunuyor ve bu silah türleri ile beraber etrafı keşfederek farklı kaynaklara ulaşabiliyoruz. Örneğin bir yere ulaştığımız zaman bu yeri elimizdeki ışın silaha ile beraber kırabiliyor ve yolumuzu açabiliyoruz. Bu sayede gizli mağaraları açabiliyor, çeşitli tünellere ulaşabiliyor ve eski kalıntılara bu sayede rastlayabiliyoruz. Tabii ki bölgenin çok eski konumda olması bizlere yeni sırları sunacağı anlamına geliyor ve biz de bu sayede kendi güçlü teknolojilerimizle beraber bölgeleri araştırabiliyor, çeşitli gizemleri açığa çıkarabiliyor ve bu açığa çıkardığımız sırlarla beraber de çeşitli hazinelerin ve içeriklerin sahibi olabiliyoruz.

Uzaylı türlerinin bulunduğu bir gezegene atıldığımız bu bilim kurgu inşa etme keşif ve simülasyon oyunu içerisinde bizlere geniş bir özgürlük sunuluyor. Bu kapsamda istediğiniz şekilde oyunda ilerleyebiliyoruz. Oyunda istersek ilk etapta kaynaklar toplamak için çeşitli hamleler yapabiliyor ve yönümüzü bu tarafa doğru çevirebiliyoruz. Oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimlerle beraber oyunun bizlere sunduğu hissiyatlar farklılık gösterebiliyor. Oyunda birçok yere doğru dokunabiliyor ve istediğimiz şekilde bölgeye ayarlayabiliyor ve kendimize ait bir üretim hattı kurabiliyoruz.
 
 

Yeni bir deneyimi bizlere sunmayı hedefleyen bu yapım 18 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun ilk etapta erken erişim sürümü olarak yayınlanmayı bekliyor ve bu süreç içerisinde oyuncuların geri bildirimlerinin önemseneceği belirtiliyor. Elbette erken erişim  sürümünü oynamak istemeyen oyuncular tam sürüm çıkış tarihini bekleyebilir. Ancak şu anda tam sürüm çıkış tarihi konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Oyunun ek olarak şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı bugün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında bu tarz inşa etme simülasyon ve macera oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Broken Roads (Temmuz ayı içerisinde: rol yapma, keşif, taktik)
 
 

Drop Bear Bytes tarafından geliştirilen ve Versus Evil tarafından yayınlanacak olan rol yapma, keşif, taktik oyunu Broken Roads, Temmuz ayı içerisinde çıkış yapabilecek yapımlar arasında yer alıyor. Oyunun şu anda herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor ancak birçok rapor oyunu Temmuz ayı içerisinde geleceğini belirtiyor ve biz de bu oyunu Temmuz ayı içerisinde bekliyoruz.

İzometrik kamera bakış açısına sahip bu yapım içerisinde sıra tabanlı dövüş sistemi, keşif unsurları, strateji unsurları ve rol yapma unsurları bulunuyor. Birçok içerik türünün harmanlandığı ve kıyamet sonrası bir dünyanın bizlere sunulduğu yapımda arka planda bir hikaye bizlere anlatılıyor ve çeşitli seçimlerimizle beraber bu hikayenin gidişatını değiştirebiliyoruz. Oyun içerisinde yenilikçi bir diyalog sistemi bizlere aktarılmaya çalışılıyor ve yeni rol yapma macerası içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise kendi ekibimizi kurabiliyor ve bu ekibimizle beraber karşımıza çıkan tehlikeleri ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere doğru atılabiliyor ve yaptığımız seçimlerle beraber birçok kişiyi ekibimize dahil edebiliyor veya dışlayabiliyoruz. Bunun dışında verdiğimiz kararlar hayati önem taşıyabiliyor ve bu kararlarla beraber ekibimizde bulunan karakterlerin yaşamasını sağlayabiliyoruz.

Kıyamet sonrası bir dünyaya atılıyoruz
 
 

Kıyamet sonrası bir dünya içerisinde yer aldığımız oyunda genellikle çorak araziler karşımıza çıkabiliyor ve buraları yeşillendirmek ve daha canlı bir hale getirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde kendimize ait bir ekip kurabiliyor ve ekip üyelerine tek tek yönetebiliyoruz ve dilediğimiz gibi de onları donatabiliyoruz. Oyunda farklı farklı keşif unsurları ile beraber etrafı keşfedebiliyor, bu keşiflerle beraber yeni içeriklerin kilidini açabiliyor, yeni öğeleri de bu sayede envanterimizi atabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda sizin de bildiğiniz üzere etrafı ne kadar keşfedersek o kadar çok kaynak sahibi olabiliyor ve yeni unsurlarla beraber de gidişatımızı güçlendirebiliyoruz. Oyunda yaptığımız bu keşiflerle beraber yeni öğeler ve unsurlar bulabiliyor ve bunları da karakterlerimize verebiliyoruz ve donatabiliyoruz. Bu sayede daha güçlü konuma gelebiliyoruz.

Herhangi bir karakter sınıfı yer almıyor
 
 

Geniş bir haritaya geçiş yaptığımız ve farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz yapım içerisinde herhangi bir karakter sınıfı bulunmuyor ve bu sayede her bir karakterle istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve taktik yapabiliyoruz. Elbette karakterler içerisinde herhangi bir sınıfın olmaması bazı oyuncular için sevindirici bazı oyuncular için de istenmeyen bir durum olabiliyor. Çünkü sınıf sistemine sahip olan oyunlar içerisinde her bir sınıfın kendine özgü yetenekleri, becerileri ve özellikleri bulunuyor ve bu sınıf üzerinde ustalaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu tarz sınıfsız oyunlarda ise her bir karakter üzerinde aynı deneyimi elde etmek için çeşitli değişimler yapabiliyor ve her bir karakteri de aynı şekilde donatabiliyoruz. Tabii ki her iki durumda da oyunun içeriği bizleri için daha önemli.

Atıldığımız rol yapma ve sıra tabanlı strateji oyunu içerisinde farklı farklı dövüş seçenekleri ve diyalog seçenekleri de bulunuyor. Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada farklı bölgelere ilerleyerek burada yeni karakterlerle beraber tanışabiliyor ve bu karakterlerin gerçekten iyi niyetli mi yoksa kötü niyetli mi olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde elbette sürekli olarak kendimizi tedirgin hissediyor ve karşımıza çeşitli tehditler çıkabiliyor ve biz de bu tehditleri savurmak için kendi ekibimizi kurabiliyor ve bu ekibimizle beraber sıra tabanlı taktik savaşlarına dalabiliyoruz. Oyunda sıra tabanlı taktık savaşları ile beraber kendi stratejimizi belirleyebiliyor ve karakterlerimizi düşmanların üzerine bu şekilde yollayabiliyoruz. Hikaye odaklı ve diyalog odaklı bu yapım içerisinde elbette hikayenin sonunu gitmek oldukça önem arz ediyor ve hikaye konusunda da geliştirici ekip ilgi çekici bir içeriği bizlere aktarılacağını belirtiyor.

Oyunda çeşitli karakterlerin sorunlarını çözebiliyoruz
 
 

Oyunda çorak arazilerden terk edilmiş şehirlere birçok kişinin yaşadığı karakollardan askeri alanlara kadar birçok kısım bizleri bekliyor. Bu kısımlara geçiş yaparak buradaki yaşayanlarla beraber etkileşime geçebiliyor, çeşitli ticaret hamleleri yapabiliyor ve buralardan yiyecek veya teçhizat temin edebiliyoruz. Bunlar arasında istediğimiz şekilde de diyaloglara girebiliyor ve çeşitli diyalog seçimleri ile beraber de aramızdaki ilişkiyi belirleyebiliyoruz. Beklenmeyen olayların olabileceği ve farklı diyalog seçenekleriyle farklı yerlere doğru ilerleyebileceğiniz yapıp içerisinde siyasi entrikalar da büyük yer kaplıyor. Oyunda farklı farklı karakterlerle tanışarak onların hangi durum içerisinde olduğunu görebiliyor ve farklı sorunlara çözüm getirmek de tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette oyunun ana görevlerinden haricinde bir de yan görevler bulunuyor ve istersek birçok karaktere bu kapsamda yardım edebiliyor ve onların sorunlarını çözebiliyoruz.

Broken Roads'da karşımıza sürekli olarak farklı şekillerde çeşitli ikilemler çıkabiliyor ve bu ikilemler arasında sık sık kalabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan diyalog sistemi oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve geliştirici ekibin de zaten üzerinde durduğu konu bu. Biz de bu kapsamda oyun içerisinde diyalogların dolu olması ve gerçekten güzel ve ilgi çekici içeriklerine görevlerin bizleri bekleyeceğini düşünebiliriz. Klasik rol yapma unsurlarının yer aldığı oyun içerisinde yolculuğumuz bizleri farklı farklı kısımlara doğru götürebiliyor ve burada farklı atmosferlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi kendimize ait bir ekip kurabiliyor ve bu ekibin hayatta kalması ve ilerlemesi tamamen bize bağlı olabiliyor. Oyunda yine oyuncuların hayatta kalması ve tehlikeleri ortadan kaldırması için sıra tabanlı savaş sistemi içerisine giriş yapması ve bu kapsamda da farklı teçhizatları bünyesinde barındırması gerekiyor. Elimize ne kadar çok güçlü silah türü bulunursa o kadar çok tehlikeye karşı gelebiliyor ve bu sayede hayatta kalmamız daha da olanaklı hale gelebiliyor. Oyunda farklı farklı düşman tiplemeleri bulunuyor ve buluşma tiplemelerine karşı çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyoruz. İstersek onlara karşı tek tek hamle yapabiliyor istersek de alan hasarlı öğelerle beraber onları topluca ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde vereceğimiz her bir karar çok önem arz ediyor. Geliştirici ekibin yukarıda da bahsettiğim gibi üzerinde durduğu konu diyalog sistemi. Bu diyalog sistemi ile beraber gidişatımızı tamamen değiştirebiliyor ve farklı sonuçlara doğru yol alabiliyoruz. Yani bu kapsamda görevlerin farklı dallanmaları olabiliyor ve bu sayede farklı yollara doğru geçiş yapabiliyoruz. Yani kısacası oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu kapsamda oyunu farklı şekillerde bitirebiliyor. Bu da aslında oyunculara sunulacak olan güzel eklemelerden bir tanesi. Biz de bu kapsamda yaptığımız seçimlerle beraber ilerlemek ve farklı sonuçları görmek isteriz.

Birçok detayın elimizde bulunduğu Broken Roads, Temmuz ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu ücretsiz demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını oynayabiliyor ve oyunu satın alıp almayacağınıza da bu demo sürümü sayesinde karar verebiliyorsunuz.
 
- Testament: The Order of High-Human ( 13 Temmuz: aksiyon, macera, rol yapma)
 
 

Fairyship Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, rol yapma oyunu Testament: The Order of High-Human, 13 Temmuz tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber atıldığımız bu rol yapma oyunu içerisinde kıyamet sonrası bir dünya bizleri bekliyor. Hem aksiyon hem macera hem de rol yapma unsurlarını bünyesinde barındıran oyunda aynı zamanda platform ve bulmaca içerikleri de bulunuyor. Yani oyun içerisinde birçok içerik türünün olduğunu görebiliyor ve bu kapsamda ise deneyimimizin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu farkına varabiliyoruz.

Testament: The Order of High-Human içerisinde rol yapma unsurlarıyla beraber tamamen karakterimizin rolüne bürünebiliyor ve yeni yetenekleri ve becerileri de bu kapsamda açabiliyoruz. Aynı zamanda kendimizi arena tarzı bölgelere atabiliyor ve bu bölgelerde karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı silah türleri bulunuyor ve bunları düşmanlara karşı kullanabiliyor ve böylece daha farklı aksiyon şemaları içerisinde geçiş yapabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz aksiyon şeması arasında kılıçlar, büyüler ve yaylar bulunuyor. istediğimiz şekilde bunlar arasında geçiş yapabiliyor ve hangi düşman hangi silah türlerine karşı daha zayıfsa onu kullanabiliyoruz.

Oyunda üç farklı aksiyon şeması yer alıyor
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi kullanabileceğimiz aksiyon şemaları arasında istediğimiz şekilde geçiş yapabiliyor ve herhangi bir mekanik üzerine ustalaşabiliyoruz. İstersek oyun içerisinde kılıç savaşları üzerinde ilerleyebiliyor yeni kılıç becerileri açabiliyor istersek de daha çok büyü tarafından geçiş yapıyor ve burada yeni büyüler öğrenerek düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Elbette kılıç yakın dövüş kısımlarını temsil ederken büyü ve yay ise uzak yani menzilli dövüş mekaniklerini bizlere sunuyor. Oyun içerisinde istediğiniz şekilde bu üç aksiyon şeması içerisinde gidip gelebiliyor ve herhangi birisi üzerinde de ustalaşabiliyorsanız veya karma bir şekilde bunları kullanabiliyorsunuz.

Testament: The Order of High-Human'da farklı farklı kombinasyonlar kurabiliyor ve istediğimiz şekilde bu kombinasyonu harmanlayabiliyor ve kombo şeklinde de düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Oyunda bir yandan büyülerle beraber düşmanları dondururken diğer taraftan kılıcı çekerek düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve böylece farklı kombinasyonları bir araya getirebiliyor ve bu kapsamında düşmanları kolayca alt edebiliyoruz. Tek oyunculu bir aksiyon macera içeriğini bizlere sunmayı hedefleyen oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi platform zorlukları ve bulmaca unsurları da bulunuyor. Elbette atıldığımız bölgelerin etrafını keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında ise farklı platform zorlukları ve tuzaklar karşımıza çıkabiliyor ve bunları aşmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Diğer taraftan bulmaca öğeleri karşımıza çıkan unsurlardan birkaç tanesi. Bulmacalar da platform unsurları içerisinde yer alıyor ve bunları istediğimiz şekilde çözebiliyor ve böylece yeni bölgelerin kilidini açıp farklı bölgelere ve içeriklere erişim sağlayabiliyoruz.

Kıyamet sonrası bir dünya bulunuyor
 
 

Daha çok karanlık bir atmosferin bizlere aktarıldığı bu kıyamet sonrası dünya içerisinde elbette bu dünyada hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise bizlere aktarılan hikaye konusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye anlatmaya çalışılıyor ve bu kadim uygarlıklar içerisinde biz de toprakları keşfedebiliyor ve etrafı araştırmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde farklı gizemler barındıran hikaye içeriğini deneyimliyor ve bu hikayenin sonuna gelmek için düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisindeki hikayeden kısaca bahsetmek gerekirsek; Bu krallıklara hakim olan bir diktatör bulunuyor. Bu diktatörün ve takipçileri elbette bizim üzerimizde güç göstergesi yapmaya çalışıyor ve tüm karşı çıkanları ortadan kaldırmaya başlıyor. İşte biz de burada devreye giriyor ve tekrardan bu krallığı eski hallerine döndürmek ve diktatörü ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye atılıyoruz. Burada diktatör ve takipçilerin ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyor ve yeni becerilerle beraber de bu macera içerisinde yer alıyoruz.

Oyun içerisinde beceri temelli bir aksiyon sistemi bulunuyor. İstediğimiz şekilde büyülerimizi yapabiliyor ve istediğimiz şekilde de yayımızı elimize alıp okumuzu fırlatabiliyoruz. Yani birçok saldırı türü arasında geçiş yapabiliyor ve anlık olarak da bunları uygulayabiliyoruz. Örneğin karşımıza gelen düşmanları büyü saldırısıyla beraber dondurabiliyor aynı anda kılıcımızı çekerek onlara bir darbe indirebiliyor veya yayımızla beraber okumuzu fırlatabiliyor ve onları ortadan kaldırabiliyoruz. Yani bu üç temel saldırı kısmı içerisinde istediğimiz anda geçiş yapabiliyor ve istediğimiz zamanda ise bunları düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Kısacası burada geliştirici ekip bizlere geniş bir özgürlük sunmuş durumda. Bu oynanışı çeşitlendiren ve şekillendiren unsurlardan birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Oynanışı çeşitlendiren unsurlar bulunuyor
 
 

Testament: The Order of High-Human'da yenilikçi bir aksiyon ve saldırı mekaniği bulunuyor ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber atıldığımız bu aksiyon  rol yapma oyunu içerisinde farklı farklı kombinasyonları deneyebiliyor ve farklı yetenekleri düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Oyunda farklı farklı yetenekler bulunuyor ve yeni yetenekleri de bu kapsamda açabiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi düşmanları ortadan kaldırmak için üç temel aksiyon şeması arasında anlık olarak geçiş yapabiliyor ve bunları düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Düşmanları yine bu kapsamda dondurabiliyor, felç edebiliyor, hareketsiz bırakabiliyor, yakabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Bu tarz kombinasyonlarla ve saldırı stilleri ile beraber düşmanları ortadan kaldırmak elbette eğlenceli olabiliyor ve oyunda farklı bir şeyler deniyor hissiyatını girebiliyoruz.
 
 

Oyunda tüm bu aksiyon şemasının ve kombinasyonlarının yanı sıra yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli bulmacalar bulunuyor. Bu bulmacalar elbette karşımıza ilk etapta kolay bir şekilde çıkıyor ancak daha sonra ise daha zorlu bir şekilde karşımıza gelebiliyor. Oyunda bir yandan bulmacaları çözerken diğer yandan ise platform zorluklarını aşmaya çalışıyoruz. Bir yerden bir bir yere atlamak için de çeşitli hamleler yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda elbette karakterimizi istediğimiz gibi kullanabiliyor ve karakterimizle beraber istersek çömelebiliyor istersek de atlayabiliyor istersek de hızlı koşabiliyoruz. Dolayısıyla karakterimizin becerilerinden ve standart hareketlerinden faydalanabiliyor ve platform zorluklarını aşmaya başlıyoruz. Oyunda bulmacalar ve platform zorlukları daha çok bir arada karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda ise bu iki içerik türü birbirine harmanlanıyor diyebilirim. Yani buradaki bulmacaları çözerken bir yerden biri atlamak durumunda kalıyor ve bu sayede de bulmacaları çözmek için hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
 

Aksiyon rol yapma macera bulmaca ve platform unsurlarını bünyesinde barındıran Testament: The Order of High-Human, 13 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyunun şu anda yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde ücretsiz bir şekilde oyunun bir kısmını deneyebilir ve hangi yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bu demo sürümü sayesinde oyunu satan alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümleri oyuncular açısından önemli bir yere sahip.
 
- Greedland (Temmuz ayı içerisinde: aksiyon, roguelike, nişancı)
 
 

VaMP He tarafından geliştirilen ve Gamersky Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon, roguelike, nişancı oyunu Greedland, Temmuz ayı içerisinde çıkış yapacak yapımlar arasında yer alıyor. Üstten görünümlü bu yapım içerisinde üzerimize akın akın düşmanlar gelecek ve biz de bu kapsamda üzerimize gelen düşmanları mermi yağmuruna tutabileceğiz. Ortalığın kaosa sürüklendiği bu yapım içerisinde nişancı öğelerini kullanabilecek, elimize farklı farklı silah türlerini alabilecek ve bu kapsamda da yeni yeteneklerin kilidini açabileceğiz.

Oyunda sürekli olarak üzerimize dolu dolu düşmanlar gelecek ve bu düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabileceğiz. Ancak bu düşmanların yanı sıra devasa düşmanların da aralarında olduğunu görebilecek ve onları ortadan kaldırmak için de elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Oyunda üzerimize çeşitli yaratıklar gelecek ve bu kendimizi onlara karşı yaklaştırmamamız lazım. Çünkü üzerimize gelen düşmanları alt etmezsek oyun içerisinde yere düşmüş olacak ve maalesef yeniden bu kısma başlamak durumunda kalacağız. Oyun içerisinde roguelike unsurları bulunacak ve bu unsurlarla beraber siz de biliyorsunuz ki tekrar tekrar ölebilecek ve bu kapsamda tekrardan daha çok güçlenip geçemediğimiz kısımlara doğru adım atabileceğiz.

Roguelike unsurlarını bünyesinde barındırıyor
 
 

Roguelike oyun türü genellikle bizlere hızlı aksiyon ve nişancı unsurlarına sunmayı hedefliyor. Bu unsurlar içerisinde sürekli olarak ölebiliyor ve yeniden doğabiliyoruz. Ancak bu ölüm durumu çok da sorun değil. Çünkü sürekli olarak kendimizi bu kapsamda geliştirebiliyor ve daha fazla taktiği oyun içerisinde yapabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda kendimizi sürekli olarak geliştirmek ve güçlendirmek oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla bu kısmı geçmek için daha fazla güçlenmek ve daha farklı işler yapmak lazım.

Erken erişim sürümü olarak çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım ilk etapta kullanıcı geri bildirimlerini önemseyecek ve bu kapsamda bizlere farklı farklı güncellemelerle beraber karşımıza yeni bir deneyimi aktarmaya hedefleyecek. Oyun içerisinde yer alan bu yapı ilk etapta tabii ki eksik görülebilir. Çünkü oyunun tam sürümü içerisinde olacak ancak erken sürümü içerisinde olmayan birçok kısım bulunacak. Dolayısıyla bu erken erişim sürümü içerisinde biz de oyunu deneyimleyebilecek eğer sorun veya eksikler varsa bunları geliştirici ekibe geri bildirim şeklinde iletebileceğiz. Geliştirici ekip bu kapsamda geri bildirimlerin önemseneceğini ve geri bildirimlere göre çeşitli güncellemelerin yapacaklarını aktardı.

Güçlü silahları elde etmek oldukça önemli
 
 

Hayatta kalmaya çalıştığımız ve yeni şeyler denemeye başladığımız oyun içerisine çok çeşitli güçlü silahlar bulunacak ve silahları açmak için de elbette oyun içerisinde bir müddet ilerlemeye başlayacak ve düşmanları ortadan kaldırmamız gerekecek. Elbette oyun içerisine ne kadar ilerlersek o kadar çok güçlü silahlara erişebilecek ve bu güçlü silahlarla beraber düşmanlar ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi üzerimize akın akın düşmanlar ve düşman orduları gelecek ve bunları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahlara güveneceğiz. Silahlar ne kadar güçlü olursa o kadar çok hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldıracak ve tehlikeleri bertaraf edeceğiz.

Yeni becerilerin de kilidini açabiliyoruz

Bir taraftan düşmanları alt ederken diğer taraftan ise farklı farklı yeteneklerin kilidini açabileceğimiz bir yetenek ağacımız bulunacak. Bu kapsamda açabileceğimiz yeteneklerle beraber düşmanların üzerine daha hızlı bir şekilde yürüyebilecek ve düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabileceğiz. Farklı silah çeşitlerinin ve türlerinin olduğu oyun içerisinde tekli silahlardan makineli silahlara ve etrafa saçmalar atan çeşitli silahlar bulunacak. Bunun yanı sıra ise yeni becerilerle beraber de bu silah türleri gücümüzü daha da yükseltecek ve bu kapsamda düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda hem silahlar hem de becerilerimiz oldukça önemli. Bunları geliştirmek için elimizden geleni yapmaya başlayacak ve bu kapsamda da düşman ordularını ortadan kaldırabilecek ve yeni bölgelere doğru adım atabileceğiz. Zaten oyunun özünde bu aksiyon içeriği yer alıyor ve bu şekilde ilerlemeye başlıyoruz.
 
 

Greedland içerisinde farklı silahların haricinde bir de farklı cephane türleri bulunuyor ve bu cephane türleri ile beraber farklı şekillerde düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Örneğin yanlara doğru üçü şekilde atış yapan farklı cephane türü, tekli bir şekilde düzlem üzerinde ateş ettiğimiz cephane türü, toplu bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabildiğimiz cephane türü ve daha fazlası yer alıyor. Yapım içerisinde bunları kullanarak çok kolay bir şekilde düşmanlar ortadan kaldırabiliyor ve cephaneler ne kadar çeşitli olursa o kadar çok ilerleme kat edebiliyoruz.

Boss savaşları da yer alıyor

Oyun içerisine atıldığımız macerada farklı bölgeler ve haritalar bulunuyor ve bu farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Her bölgenin kendine ait farklı düşman türleri ve atmosferi yer alıyor. Bunun yanı sıra farklı zorluklarla beraber karşımıza çıkacak olan bu bölgelerle beraber benzersiz kombinasyonlar yapabiliyoruz. Ek olarak normal düşmanlar haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber oyunda daha zorlu bir deneyim elde etmeye çalışıyor ve bu patronları alt etmek için de elbette elimizdeki tüm cephaneyi kullanmak durumunda kalıyoruz. Patron savaşları bizlere zorlu bir deneyimi sunmayı hedefliyor ve bunları alt etmek için de elbette oyun içerisinde bir süre vakit geçirmemiz gerekiyor. Ne kadar çok patronu ortadan kaldırırsak o kadar çok ganimetin sahibi olabiliyor ve bu kapsamda  kendimizi güçlendirebiliyor ve daha üstün konuma gelebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre farklı zorluk seviyelerine sahip üç farklı harita bulunuyor. Bu haritaların her birinin kendine özgü düşman türleri, teması ve atmosferi bulunuyor. Farklı zorluklarla beraber karşımıza çıkan bu haritalar içerisinde gidip haritalardaki düşman çeşitliliğini ortadan kaldırmaya başlıyoruz. Bu haritalar içerisinde farklı ve benzersiz kombinasyonlar deneyebiliyor ve bu düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve buraları tamamen temizleyebiliyoruz.

Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli olarak oynayabileceğimiz bu yapımda yanımıza arkadaşlarımızı çağırabiliyor ve bu kapsamda arkadaşlarımızla beraber oynayabiliyoruz. Oyunda yanımıza arkadaşlarımızı çağırarak daha eğlenceli bir deneyim elde etmeye başlıyor ve 4 oyunculu çevrimiçi iş birliği mod içerisinde de ilerlemeye koyulabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlar çevrimiçi modu destekliyorsa bu mod içerisinde oynamak daha eğlenceli bir deneyimi bizlere sunabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde arkadaşlarınızı yanınıza alarak düşmanları ve patronları daha kolay bir şekilde alt edebilirsiniz.
 
 

Erken eşim sürümü ile beraber karşına çıkmayı hedefleyen bu yapım Temmuz ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında yer alıyor. Şu anda hangi gün çıkış yapacağı belli değil ancak Steam sayfası üzerinde "Temmuz ayı içerisinde ibaresi" yer alıyor ve biz de bu oyunu belirtilen ay içerisinde bekliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunu istek listenize ekleyerek çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
- Great Ambition of the SLIMES (Temmuz ayı içerisinde: sıra tabanlı, strateji, rol yapma)
 
 

Altairworks tarafından geliştirilen ve Flyhigh Works tarafından yayınlanacak olan sıra tabanlı, strateji, rol yapma oyunu Great Ambition of the SLIMES, Temmuz ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında yer alıyor. Jel tarzı karakterlerle beraber atılacağımız bu sıra tabanlı strateji macerasında farklı farklı becerilerimizi düşmanlara karşı sergileyebiliyor ve bu kapsamda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise ekibimizi güçlendirebiliyoruz. Oyunda farklı farklı Slime karakterlerini ekibimize davet edebiliyor, onları güçlendirebiliyor ve çeşitli ekipmanlarla beraber onları daha etkili bir şekilde kullanabiliyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu kapsamda hikaye tarafında ilerlemeye başlıyor ve farklı farklı zorluklara doğru adım atabiliyoruz.

Sıra tabanlı strateji oyunlarında farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen oyunda renkli ve ilgi çekici grafik tarzı bizleri bekliyor. Oyun içerisinde daha çok piksel grafikler bulunuyor ve bu piksel grafiklerle beraber oyuna geçiş yapıyoruz. Oyunda farklı Slime türleri bulunuyor ve bu türlerin her birini kendine ait özellikleri, becerileri ve saldırı stilleri bulunuyor. Elbette karşımıza çıkan bu düşman türlerinin de her birinin kendine ait zayıf noktası bulunuyor ve bu zayıf noktalarından yararlanabiliyor ve böylece onları kolayca ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda ekibimizi toplayabiliyor ve tamamen bu ekibi biz komuta edebiliyoruz ve ekibimize istediğimiz şekilde bu Slimeları alabiliyor ve onları yönetebiliyoruz. Bu jelleri istediğimiz şekilde düşmanların üzerine yöneltebiliyor ve düşmanlara hasar verebiliyoruz.

Taktiksel becerilerimizi sınayabileceğimiz ve farklı farklı zorluklarla beraber
 
 
 
karşılaşabileceğimiz yapım içerisinde elbette yaptığımız her hamle çok önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki her bir hamle ile beraber sıra karşı tarafa geçiyor ve böylece yaptığım hamlelerin arka planın da dolu olması gerekiyor. Eğer boş hamle yaparsak düşmanlar da kolayca bizi alt edebiliyor. Atıldığımız bu sıra tabanlı strateji macerasında elbette farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraların farklı zorluklarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Her bölgenin kendine ait düşman tarzları ve yapısı bulunuyor. Bir yandan manzaraları keşfederken diğer yandan ise düşmanları alt etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyor ve bu kapsamda ise ekibimizi hayatta tutmaya başlıyoruz.

Oyun içerisinde temel amacımız bu Slimeları kullanarak insanları ele geçirmek. Oyun tamamen bunun etrafında dönüyor ve biz de komuta ettiğimiz bu jellerle beraber insanları ele geçirebiliyor ve onların kılıklarına bölünebiliyoruz. Ne kadar çok insanı ele geçirebilirsek o kadar çok güçlenebiliyor ve bu kapsamda ekibimizi daha da genişletebiliyoruz. Oyunda sıra tamamı strateji savaş sistemi ile beraber mücadeleye atılabiliyor ve her yaptığımız hamle ile beraber insanları ele geçirebiliyoruz. Bunun dışında ekibimizi istediğim şekilde güçlendirebiliyor ve daha güçlü jellerle beraber mücadeleye atılıyoruz. Pek de güçlü olmayan bu jellerle beraber atıldığımız macerada taktik unsurlarını doğru bir şekilde kullanmamız gerekiyor.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı insanları ele geçirebiliyor ve onların kimliğine bürünebiliyoruz ve onların güçlerinden yararlanabiliyoruz. Karşımıza normal insanlardan savaşçılara güçlü şövalyelerden büyücülere kadar çok çeşitli düşman türleri çıkabiliyor ve bu kapsamda da bunları ortadan kaldırmak ve ele geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ne kadar çok insanı ele geçirebilirsek ve güçlü savaşçıların bünyesine geçebilirsek o kadar çok ilerlememiz kolaylaşır ve böylece daha ele geçirilemez olan insanların bünyesine zapt edebiliriz. Oyun içerisinde bu insanların haricinde bir de ilgilenmemiz ve başa çıkmamız gereken iblisler de bulunuyor ve bu iblisler ise tamamen ortalığı karıştıran unsurlar olarak karşımıza çıkıyor ve biz de bu şekilde oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise bu jelleri güçlendirmeye çalışıyoruz. Ne kadar çok insanı ve savaşçıyı ele geçirebilirsek o kadar çok ekibimizi güçlendirebiliyor ve genişletebiliyoruz.

Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere atılabiliyor ve bu bölgelerin manzarasından ve zorluklarından yararlanabiliyoruz. Oyunda ele geçirdiğimiz her insanla beraber jellerimiz büyüme gösterebiliyor ve içerisine hapsettiğimiz insanlarla beraber bu jelin daha da güçlenmesine sebebiyet verebiliyoruz. Oyun içerisinde kare kare yapacağımız hamleler bulunuyor ve her bir hamle ile beraber bir kare veya iki kare atlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sıra tabanlı strateji mekaniği ile beraber karşımıza çıkan insanları ele geçirmeye başlıyoruz.
 
 

Oyunda farklı farklı Slime türleri bulunuyor. Bu türlerle beraber kendimize ait bir ordu oluşturabiliyor ve bu kapsamda bunların güçlerinden yararlanabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 20'den fazla Slime türü bulunuyor ve bu tür çeşitliliği gerçekten de bizleri güzel bir deneyimin kapısını aralayacak gibi duruyor. Oyun içerisinde ışınlanabilen, çarpma hasarı verebilen, ekipmanları eritebilen ve daha fazla özelliği bünyesinde barındıran Slime türleri bulunuyor. İstediğimiz şekilde bunların güçlerinden ve becerilerinden yararlanabiliyor ve bu kapsamda da ilerlemesi daha da kolaylaştırabiliyoruz.

Great Ambition of the SLIMES'da yukarıda da bahsettiğim gibi temel amacımız karşımıza çıkan insanları ele geçirmek ve onları kendi bünyemize hapsetmek. Hangi bedeni ele geçirebileceksek  kendimize daha güçlü konuma getirebiliyoruz. Oyunda ele geçirdiğimiz her bir insanla beraber elimizde bulunan Slimelar daha da büyüme gösteriyor ve becerilerini bu kapsamında arttırabiliyoruz. Bunun dışında ele geçirdiğimiz her bir insanla beraber karşımıza daha güçlü düşmanlar çıkabiliyor ve ele geçirdiğimiz insanları kurtarmaya gelen şövalyeler de bulunabiliyor. Dolayısıyla ele geçirilen insanları doğru bir şekilde hapsetmek ve doğrudan diğerlerini ele geçirmek için çeşitli hamleler yapmamız gerekiyor. Yani bir nevi elimize çabuk tutmakta fayda var.
 
 

Yapım içerisinde bir yandan insanlar ele geçirirken diğer yandan ise bu elimizde bulunan jelleri farklı türlere dönüştürebiliyor ve bu kapsamda farklı öğelerle beraber çeşitli beceriler kazanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı jel türleri bir araya getirebiliyor ve yeni beceriler kazanmak için de bu türlerin yapısını değiştirebiliyoruz. Böylece farklı farklı dönüşüm mekanikleri de oyun içerisinde yer alıyor.

Sıra tabanlı taktik strateji oyunu içerisinde farklı farklı mekanikler de bizleri bekliyor. Bu yapım Temmuz ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında yer alıyor ve birçok raporda Temmuz ayında çıkış yapması bekleniyor. Oyunun hangi gün çıkış yapacağı şu anda bilinmiyor ancak birçok raporda belirtilen ay içerisinde geleceği aktarılıyor. Siz de bu tarz sıra tabanlı strateji oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirseniz..
Öte yandan oyunu Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz.
 
- Rise of the Triad (31 Temmuz: retro, nişancı, aksiyon)
 
 

Nightdive Studios, Apogee Software tarafından geliştirilen ve Apogee Entertainment, New Blood Interactive tarafından yayınlanacak olan retro, nişancı, aksiyon oyunu Rise of the Triad, 31 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Eski tarz retro grafiklerle karşımıza çıkış yapacak olan bu nişancı aksiyon oyunu içerisinde eskiden atarilerde ve konsollarda oynadığımız bir deneyim bizleri bekliyor. Oyun içerisinde eski Doom tarzı bir yapı benimsenmiş durumda ve karşımıza birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda elimize farklı farklı silahları alabiliyor, arena tarzı bölümlere doğru atılabiliyor ve buralarda yer alan düşmanları temizleyebiliyoruz. Oyunda tabii ki bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise üzerimize gelen korkunç düşmanlara karşı gelmeye çalışıyor ve buradan sağ çıkmaya başlıyoruz.

Eski tarz bir yapım olan bu oyun yeni sürümle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu sürüm içerisinde elbette PC'ye özgü çeşitli iyileştirmeler ve yenilikler bulunuyor. Oyunda öncelikle karşımıza çıkan geniş ekran desteği ile beraber 4K ve Ultra geniş çözünürlük desteği oyunu yüksek çözünürlükle beraber oynamamızı sağlıyor. Bunun yanı sıra sınırsız kare hızı ile beraber de istediğimiz şekilde oyunu deneyimleyebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlar PC tarafına iyi çıkarılmadığı zaman çeşitli teknik sorunlarla beraber gelebiliyor ancak genel olarak bu yapımların PC sürümü sorunsuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Zaten grafiksel anlamda herhangi bir zorlama yaşatmadığından dolayı PC'de kolaylıkla oynayabileceğiniz ve adım atabileceğiniz bir macera diyebilirim.

Hem tek oyunculu hem çevrimiçi destek yer alıyor
 
 

Bu yeni sürüm içerisinde oyunda yer alan tüm ek paketler içerikler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Yani tamamen toplanmış bir koleksiyon sürümü olarak da karşımıza çıkacak diyebilirim. Bunun dışında oyun içerisinde birden fazla mod bulunuyor ve bu oyun modları içerisinde ister tek oyunculu isterseniz de çevrimiçi çok oyunculu olarak atılabiliyor ve çevrimiçi desteği gerçekten de oyun içerisinde belki de eğlenmemizi sağlayacak unsurlardan biri. Klasik yapımlardan biri olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle beraber kendi mücadelemize atılabiliyoruz. Elbette bu oyunu oynarken arka planda çalan müziklerle beraber de kendimizi atmosfere kaptırabiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz.

Oyunda elbette bir de karşımıza menü tasarımı çıkıyor ve ekranda gördüğünüz her bir nokta iyileştirilmiş ve değiştirilmiş durumda. HUD ekranı olarak nitelendirdiğimiz bu ekran içerisinde en iyi görüntü ve sade bir tasarım bizleri bekliyor. Oyun içerisinde bu HUD ekranı ile beraber çeşitli seçenekleri ayarlayabiliyor ve kendimize en uygun ayarı seçebiliyoruz. Bunun dışında silah sesini istediğimiz şekilde değiştirebiliyor ve farklı farklı seçeneklerle beraber de oyunu en iyi şekilde deneyimleye başlayabiliyoruz. Orijinal sürümün daha daha gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapım içerisinde elbette tek oyunculu mod dışında yukarıda da bahsettiğim gibi çok oyunculu mod bulunuyor. Bu tarz oyunları belki de çevrimiçi çok oyunculuğu mod içerisinde oynamak daha eğlenceli bir hale bizleri büründürebiliyor. Dolayısıyla bu yapımları istediğiniz şekilde oynayabilir ve hangisinden zevk alırsanız o modu deneyimleyebilirsiniz.
 
 

Farklı farklı silahları kullanarak retro havasıyla düşmanları ortadan kaldırıyoruz
Çeşitli PC geliştirmeleriyle ve destekleriyle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, her atıldığınız bölgenin de kendine özgü düşmanları ve yaratıkları bulunuyor. Üzerimize farklı farklı düşman türleri yer alıyor ve bu düşmanların bazıları tekli bazıları da sürü halinde gelebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu düşmanlara dikkat etmeli, onları kendimizden uzak tutmalı ve silahımızı onlara doğru ateşlememiz gerekiyor. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşit ekipmanlar ve silahlar bulunuyor, onlarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve yolumuzu açabiliyoruz. Tabancalardan bıçaklara kadar çok çeşitli silah türlerinin bulunduğu oyunda farklı farklı durumlarda bunları kullanabiliyor ve en iyi şekilde bu silahları düşmanlara doğru yöneltmemiz gerekiyor.

Eskilerin havasını bizlere yansıtacak ve bu kapsamlı nişancı aksiyon deneyimine giriş yapacağımız oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise ilerlemeye koyuluyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterlerle beraber ilerlemeye başlıyor ve bu kapsamda bu karakterleri hayatta tutmaya çalışıyoruz. Bir yandan oyunda arena tarzı bölgelere atılırken diğer yandan ise farklı gizemleri keşfedebiliyor ve hikaye konusunda ilerleme kat edebiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı silahlar kullanabiliyor ve bu silahları istediğimiz şekilde düşmanlara doğru yöneltebiliyoruz. Oyunda çift elli tabancalardan büyülere top atan silahlardan makineli tüfeklere kadar çok çeşitli silah kütüphanesi bulunuyor. Bu silahlardan istediğimizi alabiliyor ve düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 

Arena tarzı bölgelerde ilerliyor, düşmanların haricinde çeşitli tuzaklar da çıkıyor
Oyunda karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkabiliyor ve bu düşmanların her birinin kendine ait tarzı yapısı ve saldırı stilleri bulunuyor. Düşmanları istediğimiz şekilde ortadan kaldırabiliyor ve ortalığın kan reva  olmasını görebiliyoruz. Oyun içerisinde atıldığımız bu nişancı aksiyon macerasında daha çok koridor ve arena tarzı bölgelere atılıyor ve dar koridorlar içerisinde ilerleyebiliyor ve duvarlar arasında kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyunda alt ettiğimiz her bir düşmandan kanlar çıkabiliyor ve düşmanın alt edilişini böylece görebiliyoruz. Bunun dışında atıldığımız bu macerada farklı bölümlere ve bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buranın farklı zorluklarıyla beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyunda karşımıza çıkacak olan çeşitli tuzaklar ve bulmacalar bulunuyor ve bunları da aşmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyor ve karakterimizin hızından ve becerisinden yararlanmaya başlıyoruz.

Rise of the Triad: Ludicrous Edition'da karşımıza türlü tuzaklar çıkabiliyor ve bu tuzaklar arasında belirli aralıklarla harlanan ateşler yine belirli aralıklarla kapanıp açılan tuzaklar, dönen bıçaklar ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi geniş ekran ve 4K çözünürlük desteği bulunuyor ve bu desteklerle beraber oyun içerisinde daha iyi verim alabiliyor ve çeşitli ara sahneleri de HD kalitesinde görebiliyoruz. Oyunda bu kapsamda ilerlemeye koyuluyor ve ortalığı tamamen kaosa çevirebiliyoruz. Oyun içerisinde karşımıza çıkan her bir düşmanı ortadan kaldırabiliyor veya platform zorluklarını bu kapsamında aşmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyunun her bölümünde farklı tuzaklar ve düşmanlar bulunabiliyor ve bu tuzakları ve düşmanları aşmak için de elbette etrafı iyi keşfetmeye çalışıyor ve bu kapsamda da kendi yolumuzu bulmaya başlıyoruz. Retro tarzı grafik yapısı ile beraber karşına çıkacak olan bu yapım 31 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan  haberdar olabilirsiniz. Steam üzerinden istek listenize eklediğiniz her oyun için mail adresinize bir bildirim geliyor ve böylece e oyunları takip edebiliyorsunuz.
 
- Tea For God (19 Temmuz: keşif, macera, nişancı)
 
 

Void room tarafından geliştirilen yapım 19 Temmuz tarihinde geliyor. VR destekli gelecek temasını işleyen bu yapın içerisinde robot orduları ile beraber savaşabiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz. Bir yandan keşif unsurlarının ön planda olduğu bu oyunda sadece kontrolcü ile beraber ilerleyebiliyor ve herhangi bir klavye ve fare desteği bulunmuyor. Oyunda bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise karşımıza çıkan düşman orduların ortadan kaldırabiliyor ve tuhaf bulmacalar ve zorluklarla da karşılaşabiliyoruz.

Yeni bir macerayı bizlere sunmayı hedefleyen bu yapımda elimize çeşit çeşit silahları alabiliyor ve karşımıza çıkan farklı robot türlerini ortadan kaldırmaya başlıyoruz. Oyunda farklı farklı robot türleri bulunuyor ve bu robot türlerinin her birinin kendine özgü yapısı ve farklı saldırı stili bulunuyor. Oyunda bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise bu robotlarla beraber karşılaşabiliyor ve bu robotları da alt etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bunların dışında yine karşınıza çıkacak olan çeşitli platform zorlukları ve tuzaklar bulunuyor. Tuzaklarla beraber karşılaştığımız zaman öncelikle bu tuzağı nasıl hareket ettiğine dikkat ediyor ve daha sonrasında ise doğru zamanda doğru hamleyi yaparak tuzağı aşabiliyoruz. Farklı farklı tuzakların yer aldığı oyunda her tuzağın ve zorluğun kendine özgü yapısı ve dinamiği bulunuyor. Dolayısıyla öncelikle tuzaklara dikkat etmeli ve nasıl hareket ettiğine bir süre bakmamız gerekiyor.
 
 

Oyun içerisinde bizleri geniş bir alan bekliyor ve bu geniş alanı istediğimiz gibi keşfedebiliyoruz, sağa sola doğru zıplayabiliyor ve farklı alanlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Elbette her geçiş yaptığımız bölgenin çeşitli zorlukları bulunuyor ve elimizdeki silahı muhakkak dolu bir şekilde tutmamız gerekiyor. Oyunda buraları keşfederken aniden karşımıza çeşitli robot düşmanlar çıkabiliyor ve bunları da ortadan kaldırmak için elbette elimizdeki silaha davranabiliyoruz. Oyunda gelecek teması işleniyor ve bu gelecek temasıyla beraber robotların istilasına karşı olduğumuzu anlayabiliyor ve çeşitli kolonilerin de burada bulunduğunu görebiliyoruz. Bunları ortadan kaldırmak ve yeniden özgürlüğe kavuşmak için atıldığımız bu macerada elbette zamana karşı yarış içerisinde bulunuyoruz.

Tea For God içerisinde bir karakterimiz bulunuyor ve bu karakterle beraber sağa sola zıplayabiliyor, yürüyebiliyor ve çeşitli zorlukları aşabiliyoruz. Oyun içerisinde herhangi bir ışınlanma unsuru bulunmuyor yani bir yerden bir yere doğru hızlı bir şekilde ışınlanmıyor sadece yürüyerek ve koşarak buralara ulaşabiliyoruz. Yine deneyimimizi özelleştirebileceğimiz çeşitli seçenekler bulunuyor ve istediğimiz şekilde kolay ve zor hale getirebiliyoruz. Oyunda farklı farklı modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber oyundan farklı bir deneyimler elde edebiliyoruz. Modlar içerisinde ve arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise etrafı keşfedebiliyor ve çeşitli sırları ortaya çıkarabiliyoruz.
 
 

Prosedürel olarak oluşturulmuş bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde her bir oyun deneyimi bizlere farklı bir oynanış dinamiği sunuyor. Yani prosedürel olan oyunlar genellikle rastgele olarak dünyaları bizlere sunuyor ve daha önce bulduğumuz bir nesneyi bir sonraki oyunda o kısımda bulmuyor  ve farklı bir yerde karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda bulduğumuz nesnelerden karşılaştığımız düşmanlara kadar her bir yeni oyun farklılık gösteriyor. Oyun içerisinde ana hikaye boyunca ilerlemeye çalışıyor ve etrafı sürekli olarak araştırmaya koyuluyoruz çünkü araştırmamız ile beraber birçok sırrı ortaya çıkarabiliyoruz. Zaten geliştirici ekibin belirttiğine göre de oyun içerisinde belli başlı noktalara çeşitli kayıtlar konulmuş durumda ve biz de bu kayıtları bulmak için oyundaki yerimize alıyoruz. Oyunda etrafı keşfederek kayıtlara ulaşabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Yani oyundaki sır perdesini aralamanın en büyük anahtarı bu kayıtları bulmak ve etrafı keşfetmekten geçiyor.

Oyun içerisinde her bir oyuncu hitap eden bir deneyim bulunuyor ve isterseniz kolay isterseniz de karmaşık bir oyun deneyimine adım atabiliyorsunuz. Bu deneyimleri elbette farklı oyun modları içerisinde deneyebiliyor ve hangisi sizlere eğlenceli bir deneyim sunuyorsa onun içerisinde yer alabiliyorsunuz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 3 temel mod bulunuyor, bu modlarla beraber istediğiniz modu seçebiliyor ve ona göre oyununuzu özelleştirebiliyorsunuz .Ounda bulunan deneyim modu en kolay mod olarak karşıma çıkıyor ve hikayeyi kısa yoldan deneyimleyebileceğimiz ve oyunu kısa sürede bitirebileceğimiz bir mod olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan standart kuralların olduğu modda çeşitli yönlendirmeler mevcut oluyor ve burada deneyim moduna göre daha orta bir zorluk bizleri bekliyor. Son olarak gelişmiş kuralların aldığı mod içerisinde ise daha karmaşık ve keşif gerektiren bir deneyim bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde bir yandan kaynaklar kıtlaşıyor ve kaynak yönetimi de bu kapsamda zorlaşıyor. Ayrıca haritayı burada kendimiz kullanarak yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Bu zor mod tabii ki üst düzey zorluk isteyen oyuncular için oldukça ideal bir deneyimi aktarıyor diyebilirim.
 
 

Oyunda bir yandan ilerlerken genel anlamda bir yandan da kaynak yönetimini ele alıyor ve etrafı keşfederek buradaki kaynakları toplayabiliyoruz. Elbette kaynaklar kıtlaştıkça etrafı keşfetme süreniz de artış gösterebiliyor. Oyunda karşımıza yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli robot düşmanlar çıkıyor ve bu robot düşmanları ortadan kaldırmak için sağdan soldan bulduğumuz silahları kullanabiliyor ve mühimmatları da elimizde tutabiliyoruz. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için çeşitli kaynaklar harcamamız gerekiyor ve bu kaynakları da tabii ki biriktirmemiz oldukça önemli.
 
Tea For God'da farklı alanlar bulunuyor ve farklı alanlara geçiş yaparak burada farklı zorlukların olduğunu görebiliyor ve düşman çeşitliliğini değiştiğini hissedebiliyoruz. Platform zorlukları oldukça fazla karşımıza geliyor ve bunları aşmak için de elbette karakterimizin zıplama yeteneğinden faydalanmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde kontrol ettiğimiz karakterin üst düzey bir yeteneği bulunmuyor sadece standart hareket kabiliyeti bulunuyor ve biz de bu standart kabiliyetlerle beraber oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
 

19 Temmuz tarihinde çıkış yapacak olan bu macera keşif ve nişancı oyunu hem sanal başlıklarda hem de PC platformunda oynanabiliyor. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi klavye ve fare desteği yer almıyor sadece kontrolcü ile beraber oynayabiliyorsunuz. Diğer taraftan oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Diğer yandan oyunun bir demo sürümü bulunuyor ve demo sürümünü isterseniz ücretsiz bir şekilde indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde oyunu temellerini öğrenebilir ve nasıl bir deneyim sunduğunu görebilirsiniz. Ayrıca oyunu satın alıp almayacağınıza da bu sayede karar verebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yeni bir göz atabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 11 Mayıs Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 11 Mayıs Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler