The Elder Scrolls IV: Oblivion DLC Boyutunda Moda Kavuştu

15.04.2024 14:31 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda tarafından oyunculara sunulan aksiyon rol yapma oyunu The Elder Scrolls IV: Oblivion için yeni modlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise yepyeni bir paket oyuna neredeyse DLC niteliğindeki bir yapıyı ekliyor.
 
80'den fazla yeni konum yer alıyor
 
 
 
Mod geliştiricisi 'Samtheson' tarafından yayınlanan "Journey to the Center of Nirn" adındaki yeni mod, DLC boyutundaki genişletme içeriğini bünyesinde barındırıyor. Açıklanan detaylara göre modun 2 yıldır geliştirildiği ve içerisinde 80'den fazla yeni konumun yer aldığı aktarılıyor.
 
Daha fazla detaya girecek olursak hayran yapımı genişletmesi Jules Verne'in ünlü hikayesinden ilham alıyor. Mod içerisinde oyuncular geniş magma odalarından karanlık mağaralara geçebiliyor, buralardaki bulmacaları çözmeye çalışıyor ve ilgi çekici labirentler içerisinde kaybolabiliyor. Paket içerisinde aynı zamanda kendi ses efektlerine ve atmosfer müziklerine sahip bir yapı bulunuyor.
 
Oyuna yeniden dönmek isteyenler veya yeni bir maceraya adım atmak isteyenler bu pakete bir göz atabilir. Paket içeriğine buradan ulaşabilirsiniz.
 
 
 

Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Aksiyon ve rol yapma unsurlarının bir hayli ön planda olduğu ve açık dünyada yer alabildiğiniz bu yapımda istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde açık dünyada gezip keşiflerle beraber hem hikaye konusunda yeni detayları açığa çıkarabiliyor hem de yeni karakterlerle beraber tanışabiliyorsunuz.
 
Elbette ilgi çekici karakterlerin ve olayların yer aldığı bu yapımda hem bu karakterlerle tanışabiliyor, onlarla etkileşime girerek yeni görevler elde edebiliyor, yaptığınız seçimlerle beraber onlarla aranızdaki bağı güçlendirebiliyor veya daha fazla etkileşim unsuru ve seçimle beraber kendi yolunuzu çizebiliyorsunuz. Serinin sevilen oyunları arasında bulunan bu yapım şu anda elbette yılın oyunu sürümüyle beraber karşımıza çıkıyor ve zengin ayrıntılarla, canlı oyun sistemleri ve dinamik unsurlarla beraber oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz.

Oyun dünyasına adım attığımız esnada elbette istediğimiz şekilde uçsuz bucaksız dünyayı keşfetmeye çalışıyor, buralarda adım attığımız yerde serbest bir şekilde ilerleyebiliyor ve geliştirici ekibin oluşturduğu bu dünya içerisinde istediğimiz şekilde kendi seçimlerimizi yaparak burada kendi yolumuza izleyebiliyoruz. Bu sayede oyun bizlere gerçekten de geniş bir özgürlük sunmuş durumda, bu özgürlüğü elimizde hissedebiliyor ve deneyimleyebiliyor ve daha da iyileştirilmiş sistemlerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Serinin sevilen oyunları arasında bulunan 4. oyun elbette geliştirici ekibin belirttiğine göre zengin ayrıntılara sahip ve canlı bir oyun dünyası bizlere aktarılıyor. Bildiğiniz üzere serinin en son 5. oyunu bizlere sunulmuş durumda ve altıncı oyun şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor. Skyrim adlı 5. oyun ilgi çekici bir dünyayı bünyesinde barındırıyor ve dördüncü oyun içerisinde yer alan dinamiklerin daha da gelişmiş versiyonu burada yer alıyor. Serinin en çok sevilen ve en çok oynanan yapımları arasında bulunan Skyrim öncesinde elbette Oblivion adlı yapım yer alıyor.
 
 
 
Bu yapım ile beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, kendinize oyunda serbest biçimli bir şekilde oynatabilir ancak oyunun grafikleri bir hayli eski olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun eski bir yapıyı bünyesinde barındırdığından veya sadece bir yapıyı içerdiğinden dolayı da elbette 2006 yılında en iyi oyun ödülüne layık görülüyor. Hem eleştirmenler tarafından hem de oyuncular tarafından bir hayli sevilen bu yapım zengin ayrıntılarla beraber bizleri karşılar ve başka bir dünya içerisinde başka bir hayatı yaşamak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Canlı oyun dünyasına adım attığımız, çeşitli kombinasyonları bir araya getirebildiğimiz, serbest biçimde bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve hikayeyi kendimizin açabildiği bu yapımda dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, uçsuz bucaksız dünyayı keşfedip kendi zorluklarımızı burada ortaya çıkarabiliyor ve ilgi çekici düşmanları burada ortadan kaldırarak elimizdeki karakteri daha da güçlendirmeye hazırlanıyoruz.
 
Yapım içerisinde elbette karakter odaklı bir sistem bulunuyor. Karakterimizi burada geliştirebiliyor, yeni donanımları üzerine alabilir ve düşmanlara karşı burada daha güçlü bir şekilde gelebiliyoruz. Aynı şekilde oyunda elimize kılıçlar, kalkanlar, tokmaklar, balyozlar ve daha fazlasını alabilir ve bunlarla beraber de elbette düşmanlara karşı gelebiliyor ve onların saldırılarından kendimizi koruyabiliyoruz.

Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca eşi benzeri görülmemiş ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlanıyor, ilgi çekici ortamlara geçiş yaparken buraları keşfetmeye hazırlanır ve her bölge içerisinde farklı unsurların ve bölümlerin bulunduğundan bahsedebiliyoruz. Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca her kısmı istediğimiz şekilde keşfedebiliyor, elimizden geldiğince burada kendi sorunlarımızı çözebiliyor ve karakterimizi burada istediğimiz şekilde geliştirmeye hazırlanıyoruz. Hangi istatistiğe yönelmek istiyorsanız ona göre kendinizi yönlendirebiliyor, şimdiye kadar yaratılmış en zengin ayrıntılara sahip ve canlı oyun dünyasına adım atmaya hazırlanıyor ve oyun içerisinde eşi benzeri görülmemiş yeni ve benzersiz görevler de görebiliyoruz. Oyunda elbette bu görevlerle beraber kendimizi hem ana görevleri hem de yan görevleri tamamlamaya hazırlanıyor ve oyunun aynı zamanda ek paketlerinin olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 

Eleştirmenlerin yüksek puanlar verdiği ve gerçekten de beğendiği bir yapıyı bünyesinde barındıran bu oyunda savaşçıdan suikastçiye, büyücüden daha diğer karakterlere kadar farklı sınıflar bulunuyor. Bu sınıflarla beraber istediğiniz şekilde hangi güçleri kullanmak istiyorsanız ve hangi kombinasyonları yapmak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyor, elinize ona göre donanımlar alabilir ve daha fazla detay ile beraber buradaki sistemleri açığa çıkarmaya hazırlanıyorsunuz. Oyunun şu ana kadar elbette birçok mod desteği bulunuyor. Bu mod destekleriyle beraber de istediğiniz şekilde oyunu güncelleyebiliyor, geliştirebiliyor ve sıkıldığınız noktada bu modlardan yardım alabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde bildiğiniz üzere farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebilir ve aynı zamanda keşfetme ile beraber de yeni ve ilgi çekici sırları açığa çıkarabiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde istediğiniz gibi asil bir savaşçıdan suikastçiye, büyücüden diğer sınıflara kadar farklı şekilde özellikleri ve seçenekleri açığa çıkarabiliyorsunuz. Her bölge içerisinde ilgi çekici canavarlar, karakterler, olaylar, hikaye örgüsü ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber kendimize oyun dünyasına kaptırabiliyor ve gerçekten de güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi karakter odaklı bir yapı yer alıyor ve bu karakter odaklı yapı ile beraber hem kendimizi geliştirmeye hazırlanıyor hem de elimizden geldiğince burada diğer olaylara karşı güçlü durmayı bekliyoruz.

Bunun dışında oyun içerisinde istediğimiz şekilde başka bir dünyada başka bir hayat yaşayabiliyor ve elimizden geldiğince birinci şahıs ve yakın dövüş ve sihir ile beraber burada farklı kombinasyonları deneyimleyebiliyoruz. Toprakları içerisinde farklı bölümler ve kısımlar bulunuyor, buralarda istediğimiz şekilde gezip tozabiliyor, keşfedebiliyor ve elimizden geldiğince çeşitli sırları açığa çıkarmak için burada gözümüzü dört açmamız gerekiyor. Çünkü sağda solda açılacak hazineler, sandıklar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bunları göz atmak için de etrafı iyi kullanmak gerekiyor.

Oyun içerisinde her ne kadar aksiyon ve rol yapma unsurları yer alsa da ve karşımıza çıksa da diğer taraftan bulmaca içeriklerinin ve zindanlarında oldukça fazla olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Dikkat çekici ortamlarda geçiş yapabileceğimiz ve oyundan tam verim alabileceğimiz bu yapım, mod desteğini bünyesinde barındırıyor ve geniş mod destekleri ile beraber oyunu gerçekten de daha farklı bir şekilde deneyimleyebiliyorsunuz. DLC kapsamındaki modlardan oyunun görüntüsünü iyileştirecek ve değiştirecek modlara kadar aynı zamanda ek hikayelere kadar gerçekten de geniş kapsamlı bir mod desteğini ve hala da desteklenen bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.

Eğer oyunu bitirdiyseniz veya oyuna tekrar bir geri dönüş yapmak istiyor veya oyunu hiç oynamamışsanız, elbette bu mod destekleriyle beraber oyun sizlere eski geliyorsa istediğiniz şekilde modları kurabilir ve kendinizi daha yeni nesil bir deneyim içerisinde bulabilirsiniz.
Oyun elbette yapısı gereği eski bir yapıyla bizlere karşılıyor ve bunun dışında mekaniklerinin de oldukça eski olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu durumu şu an günümüzde oynuyorsanız bizzat yaşayabiliyor ve bu yapıyı ortadan kaldırmak için elbette çeşitli modlara ve topluluk tarafından oluşturulan paketlere bir bakış atmanızda fayda var diyebiliriz.

Yenilenmiş dövüş ve sihir sistemi ile beraber istediğimiz şekilde oyunda ilerleyebiliyor ve birinci şahıs rol yapma deneyimini burada da oradan yaşayabiliyor ve her bir vuruşu burada hissetmek elbette oldukça güzel bir yapının olduğunu bizlere gösteriyor.

Zorlu yeni düşmanların bulunduğu bu yapımda, korkunç böceklerden iskeletlere ve diğer taraftan farklı düşmanlara kadar oldukça ilgi çekici düşmanlarım burada olduğundan bahsedebiliyoruz ve bunları ortadan kaldırmak da tamamen bizim işimiz oluyor.

Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve bu bölgeleri keşfedebileceğimiz yapımda her bölge içerisinde bu düşman çeşitliliğinin farklılık gösterdiğini aktarabiliyor ve aynı zamanda her yeni seviye ile beraber yeni yoğunluk sistemlerinin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Savaşçıdan büyücüye kadar farklı sınıflara doğru geçiş yapabileceğimiz ve farklı kombinasyonları deneyimleyebileceğimiz yapımda ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor, herhangi bir karakteri tekrar bir şekilde oluşturup oynayabiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
Yeni yoğunluk seviyeleri ile beraber elbette farklı zindanlara doğru adım attığımız esnada burada ilgi çekici düşmanların olduğundan bahsedebilir ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için de güçlü donanımlar elde etmek durumunda kalıyoruz.

Oyunu isterseniz ana görevlerden isterseniz de yan görevlerden keşfetmeye hazırlanıyor veya hiçbir görev yapmayıp sadece keşif unsurlarıyla beraber açık dünyayı gezmeye hazırlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yapacaklarınız tamamen diğer oyunculardan farklılık gösteriyor ve aynı zamanda kendi seçimlerinizle beraber kendi kaderinizi burada belirlemek durumunda kalıyorsunuz.

Oyun içerisinde yer alan karakterler yani oyuncu olmayan NPC karakterler tamamen canlı bir şekilde davranıyor. Kendi başlarına yemek yiyebiliyor, uyuyabiliyor, hedefleri yani görevleri tamamlayabiliyor ve daha fazla etkileşimle beraber gerçekten de yapay zekanın o gerçekçi hissiyatını hissedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde canlı ve dinamik bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve her şehir içerisinde gerçekten de hayat bulabildiğimiz yapı ile karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan ve gerçekçiliği arttıran unsurlar arasında bulunuyor. Bu deneyimle beraber kendimize güzel bir oyun içerisinde hissedebiliyoruz.
 
 
 
9'ların Şövalyesi sizi çoktan dağılmış bir dünyaya götürüyor. Destansı bir görev içeriği boyunca ilgi çekici bölgelere doğru adım attığımız bu yapımda farklı bölgeler içerisinde keşfedebileceğimiz yapılar bulunuyor. İhtişamlı bölgelerden terk edilmiş harabelere, titreyen adalardan diğer şehirlere kadar oldukça farklı bölgelere kadar istediğimiz şekilde buraları keşfedebiliyor ve yeni bir grupla beraber de kendimize oyuna dahil edebiliyoruz.

Kendi seçimlerimizle beraber burada doğrudan farklı görevlere doğru adım atabiliyor, her görev içerisinde farklı yaklaşımlar benimseyebiliyor ve yaptığımız seçimlerimizin burada ne kadar etkili olduğunu doğrudan görebiliyoruz. Dolayısıyla buradaki seçimleri kendi kafanıza göre yapmamanızı ve üzerinde düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Bu seçimler gerçekten de ilerleyen süreçte sizlerin başına dert olabiliyor veya daha fazla bonus kazandırabiliyor. Bu seçimlerle beraber bir gruba yaklaşabiliyor, o grupla beraber ilerleyebiliyor veya diğer taraftan kendi başınıza bu sistemleri çözmeye hazırlanıyorsunuz.

Elinizden geldiğince farklı şekillerde yer alabildiğiniz ve farklı komboları deneyebildiğiniz bu yapım kısacası bu tarz bir deneyim sunuyor.
 
 

Şimdi ise oyun yeni modlarla ve hala geliştirilme aşamasında bulunan yeni paketlerle beraber desteklenmeye devam ediyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten oyun içerisinde geniş bir sistem bulunduğundan dolayı oldukça uzun vakitler çalan bir yapı bulunuyor. Uzun vakitler oyunu oynayabileceğiniz ve bu vaktinizi daha iyi bir şekilde değerlendirebileceğiniz bir yapı arıyorsanız bu yapım tam size göre.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Elder Scrolls III: Morrowind Platformlar: PC Geliştirici: Bethesda Game Studios Dağıtıcısı: Bethesda Tür: RPG Çıkış Tarihi: 29 Nisan 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 34 Dk önce Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunundan Fragman Yayınlandı 1 Saat önce EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 8 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler