Until Dawn'ın Film Uyarlaması Geliyor

18.01.2024 20:23 Mehmet Tandoğan

 
 
İlk olarak 25 Ağustos 2015 tarihinde PlayStation 4 için piyasaya sürülen korku temalı hikaye ve seçim odaklı Until Dawn için yeni bir film uyarlaması geliyor. Şu anda geliştirilme aşamasında olan film uyarlaması, PlayStation Productions, Screen Gems ve Shazam! yönetmeni David F. Sandberg iş birliği kapsamında hazırlanıyor.
 
Hayranlar tarafından beklenen bir uyarlama niteliğinde 
 
 
 
Filmin yapımcılığını Coin Operated Productions’tan Gary Dauberman, Mangata’dan Sandberg ve Lotta Losten, Vertigo Entertainment’tan Roy Lee ve PlayStation Productions’tan Asad Qizilbash ve Carter Swan üstleniyor.
 
Dauberman ayrıca daha önce 2022 yapımı korku filmi The Invitation’ı yazan Blair Butler tarafından kaleme alınan senaryoyu da uyarlıyor. Şu anda filmin hangi aşamada olduğu ve ne zaman vizyona gireceği konusunda elbette erken süreçte bulunuyoruz. İleriki dönemlerde uyarlama hakkında daha fazla bilginin yayınlanması bekleniyor.
 

 
Oyun hakkında 
 
8 arkadaşın yer aldığı yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici olaylarla karşılaşabilir ve yaptığımız seçimlerle beraber ön plana çıkabiliyoruz. Oyun özünde arka planda karanlık bir atmosfer ile beraber karşımıza geliyor. Bununla birlikte dilediğimiz şekilde seçimlerimizi yapabilir ve istediğimiz şekilde de ilerlemeye çalışabiliriz. 8 arkadaştan elbette hangisinin hayatta kalacağını tamamen biz karar verebiliriz ve yaptığımız seçimlerin sonucunu doğrudan oyun içerisinde görebiliriz. Oyunda kapana kısıldığımız esnada yapacağımız doğru zamanda doğru tuşlara basacağımız mekaniklerle beraber de elbette hangi karakterin nasıl bir şekilde hayatta kalacağını ve bu karakterlerin hangi tarafa doğru yönleneceğine tamamen biz karar verebiliriz. Oyunda yaptığımız seçimlerle beraber hikayenin gidişatına dokunabilir, hikayenin nereye gideceğini biz belirleyebilir ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü burada yapılacak seçimler tamamen oyuncuya değişkenlik gösteriyor.
 
 

Until Dawn oyunu içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici karakterlerle beraber karşılaşabilir ve gruptan iki kişinin kaybolduğu bir hikayeyle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda birkaç sene önce farklı bir gruptan iki kişinin kaybolduğu bir hikaye içerisinde kendimizi bulabiliyor ve bu hikaye kaybından sonra da elbette biz de burada neler olup bittiğini öğrenmek için etrafı araştırmaya ve keşfetmeye koyuluyoruz. Etrafı araştırırken ve keşfederken ilginç olaylarla karşılaşabiliyor ve bu olayların akabinde birisinin bizi takip ettiğini ve aynı zamanda uzaktan izlediğini deneyimleyebiliyoruz.
 
Gerilimin hat safhada olduğu oyun içerisinde işlerin çabucak kötüye gittiğini ve hiçbir iyi olayın bizlere sunulmadığını görebiliyoruz. Tam olarak burada bizim yapacaklarımız oldukça önem arz eder ve burada her bir karakteri farklı şekillerde ve farklı olay örgüsünde kontrol edebiliyoruz. Bizi takip eden kişinin kim olduğunu bulmak ve aynı zamanda ondan kurtulmak elbette temel amaç olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu kovalamaca macerasından sağ kurtulmak için burada karakterlerden karakterlere geçiş yapabiliyoruz ve bu karakter geçişleri elbette hikaye kapsamında karşımıza çıkıyor. Yani istediğimiz zaman istediğimiz şekilde karakterden karaktere geçiş yapamıyoruz.

Dramatik ve duygusal bir hikaye içeriğiyle karşılaştığımız yapımda karanlık geçmişiyle beraber bilinen bir bölgeye doğru ilerleyebiliyor ve burada kendimize ait bir tatil yapmaya çalışırken ne yazık ki bu tatil başımıza bela oluyor diyebiliriz. Daha sonra evine geçiş yapabildiğimiz ve davayı içerisinde etrafı keşfedebildiğimiz yapımda etrafın olabildiğince soğuk olduğunu verebiliyor ve burada yaşadığımız her bir olay ne yazık ki travmatik bir şekilde karşımıza çıkıyor. İşlerin kolayca kötüye gittiği ve yaptığımız hamlelerle beraber de işleri kurtarmaya çalışacağımız yapımda dramatik ölçüde değiştirilecek içerikleri gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda sırlar perdesini burada ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Daha önce kaybolan bu iki kişinin elbette nasıl ortadan kayboldu ve sonrasında ise nasıl hayatını kaybettikleri çeşitli araştırmalarla beraber açığa çıkarabiliyor.
 
 
 
Oyunda yine etrafa keşfederken çeşitli madalyonlar ve parçalar bulabiliyor ve bu parçalarla beraber de ilerideki olayların bir yansımasını burada verebiliyoruz. Dolayısıyla bu madalyon parçalarına dikkatli bir şekilde gözlemlememiz ve onları toplamamız lazım. Ancak bu şekilde ilerleyen süreçte olacaklara karşı önlem alabilir ve bununla beraber de kendi seçimlerimizi buna göre yapabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir keşif unsurlarının ve parçalarının olduğundan da bahsedebiliriz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde 8 farklı arkadaşla beraber yer alabilir ve oyun içerisinde yer alan her karakterin farklı duyguları, animasyonları ve karakter özellikleri yer alıyor. Dolayısıyla burada bazı karakterler oldukça fazla korkarken, bazı karakterler ise daha fazla cesur olabiliyor. Dolayısıyla aldığımız kararlar, bu karakterlerin içindeki duyguya göre eşleşebiliyor. Örneğin, cesur bir karakterle beraber daha cesur kararlar alabilirken, her şeyden korkan bir karakterle beraber cesur bir karar alırsak, elbette o karakter ne yazık ki hayatını kaybedebilir. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz karakterleri doğru bir şekilde tanımalı, onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmeli ve ona göre de seçimlerimizi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu da oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat etmemiz gereken unsurlar ve öğeler arasında bulunuyor.

Gerilimin ve ritmin yükseklere sıçradığı oyun içerisinde aynı zamanda kovalamacalar da bir hayli önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığımız kovalamacalar ile beraber doğru zamanda doğru tuşlara basmamız gereken QTE mekanikleri karşımıza çıkıyor. Bu mekaniklerle beraber doğru zamanda doğru tuşlara basarsak, elbette karşımıza çıkan zorlukları ve unsurları aşabiliyor; ancak basamazsak, karakterimiz ne yazık ki geri planda kalabiliyor ve bizi kovalayan kişiye yakalanabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde buna da dikkat etmemiz gerekiyor.
 
 

Farklı bölümlerle beraber ilerleyebildiğimiz yapımda Kelebek Etkisi sistemi ile beraber seçimlerimizi görebiliyor ve aynı zamanda gittiğimiz yolun sonuçlarını bizzat deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu etki ile beraber etraftaki unsurları oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve bu unsurları doğruca keşfetmemiz lazım. Aynı zamanda oyunda etrafı keşfederken farklı nesnelerle beraber etkileşime geçebiliyor, karakterlerle beraber konuşabiliyor ve onların fikirlerini de alabiliyoruz. Korku ve hikaye tarzı oyunlar içerisinde bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli. Çünkü burada yaptığımız hamlelerle ve etrafı keşiflerle beraber çeşitli nesnelerin ne anlama geldiğini öğrenebiliyor ve ipuçlarını burada yakalayabiliyoruz. Dolayısıyla burada dilediğimiz şekilde işaretleri arayabiliyor, ipuçlarını yakalamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve gözlerimizi dört açarak burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.

Her kararımızla beraber hangi karakterin yaşayacağını tamamen biz karar verebiliyor ve 8 arkadaşı burada hayatta tutabilirsek, elbette iyiyse onunla beraber buradaki hikayeyi bitirebiliyoruz. Ancak oyun içerisinde kötü son veya diğer sonlar da bulunuyor. Bu sonlara da ulaşmak için farklı seçimler yapabilir ve oyuna birden fazla kez oynayabilirsiniz.

Ölüm kalım meselesi ile beraber yer aldığımız yapımda her bir karakterle beraber oynayabiliyor ve bu karakter seçimlerinin hikayenin gidişatına göre değiştiğini tekrardan aktarmakta fayda var. Oyunda yeniden başlamak gibi bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla karakter öldüğü zaman doğrudan ölüyor ve herhangi bir kayıt noktasında da başlamıyorsunuz. Durum böyle olunca yaptığınız seçimlerde fazla da dikkat etmeniz gerekiyor ve bununla beraber de tüyler ürpertici korkulara göğüs germeniz lazım.
 
 
 
Elbette oyun içerisinde gerilim odaklı yapılan bir hayli arttığını ve yer yer bu odağında daha fazla artış gösterdiğini görebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu oyun içerisinde oldukça dikkat etmeniz ve olaylara karşı da soğukkanlı olmanız şart. Bunun dışında oyun içerisinde farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve hikaye kapsamında buraları keşfedebiliyorsunuz. Farklı manzaralarıyla ve ilgi çekici öğeleri ile beraber bizlere sunulan bu yapımın şu anda bir film uyarlaması gelmeye hazırlanıyor. Olmuyorsa güzel bir film uyarlamasıyla beraber karşılaşabilir ve o ikonik karakterlerle beraber de filmdeki yerimizi alabiliriz.
 
Bunun dışında film uyarlamalarında genel olarak oyun dünyasına bağlı kalınmalı ve hayranların aslında istediği de bu. Çünkü oyundaki olayların gidişatının değişmesi ve farklı ve dikkat çekmeyen unsurların yer alması, ne yazık ki film uyarlamalarında başarısız olmasına sebep olan unsurlar arasında yer alıyor. Ancak doğrudan olayların filmi aktarıldı ve ikonik karakterlerle beraber yer aldığımız filmlerde başarı oranı daha fazla olabiliyor. Ancak bu oyun özelinde şunu da belirtmemiz gerekiyor ki o gerilim atmosferini bizlere sunsun ve yaptığımız hamleleri doğrudan orada görebilirsek, gerçekten de güzel bir film içeriği ile beraber de karşılaşabiliriz. Dolayısıyla hayranlar da aynı şekilde bunun gibi istekleri bulunuyordur ve atmosferi ve olayları da oradan yansıtan uyarlamalar daha güzel bir şekilde bizlere sunulabiliyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Until Dawn Platformlar: PS4 Geliştirici: Supermassive Games Dağıtıcısı: SCEE Tür: Korku Çıkış Tarihi: 28 Ağustos 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 1 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 1 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 2 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 2 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler