WUCHANG: Fallen Feathers Çıkış Yılı Açıklandı: İşte Yeni Detaylar

10.06.2024 13:04 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını 505 Games ve geliştiriciliğini Leenzee Games stüdyosunun üstlendiği aksiyon rol yapma oyunu WUCHANG: Fallen Feathers için yeni detaylar ortaya çıktı. Açıklanan bilgilere göre oyun 2025 yılı içerisinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü Steam, Epic Games Store ve Microsoft Store üzerinden yayınlanacak. Ayrıca abonelik hizmeti olan Xbox Game Pass’te de yer bulacak.
 
Soulslike bir yapıyla geliyor 
 
 
 
WUCHANG: Fallen Feathers, karanlık ve çalkantılı bir dönem olan Ming Hanedanlığı'nın son döneminde geçiyor. Savaşan grupların ve canavarların bulunduğu yapımda, zorlu ortamlara doğru geçiş yaparken türlü düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Yaratıkların ortaya çıkmasına sebep olan bir hastalık yer alıyor. Bu hastalığı ve aynı zamanda düşmanları yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Souls-like bir deneyim sunmayı hedefleyen oyunda karakter odaklı bir yapı yer alıyor. Bununla beraber etrafı keşfedebiliyor, cephaneliğinizi geliştirebiliyor ve elinize farklı donanımları alarak düşmanların üzerine gidebiliyorsunuz. Aksiyon dolu yapım içerisinde kendi dövüş stilinizi oyuna adapte edebiliyor ve her göreve farklı bir bakış açısı sunabiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlar genel olarak zoru seven oyunculara hitap ediyor. Oyunun şu anda Steam sayfasının açık olduğunu ve diğer dijital mağazalarda da yer aldığını aktarabiliyoruz. Son olarak oyunun yeni fragmanına aşağıdan ulaşabilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.
 
 
 
Oyunda neler olacak?
 
Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz ve aksiyonlu rol yapma deneyimi ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz bu yapımda, canavarların ve yaratıkların nasıl bir hale büründüğünü görebiliyor ve aynı zamanda onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde daha çok karanlık ve kasvetli bir hava içerisinde ilerlemeye başlarken, elbette kadın karakterimizin yeteneklerini kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda estetik dövüş aksiyon sistemi, Kombat sistemi ve çok daha fazla detay bizleri bekliyor.

Dolayısıyla yayınlanan yeni fragman içeriğinden de bu duruma göre biliyoruz. Fragman içeriğine bakacak olursak, karakterimizin estetik bir şekilde hareket ettiği, düşmanın saldırılarından kaçtığı ve tuhaf düşmanlarla karşılaşacağını aktarabiliyoruz.

Soulslike bir yapıya sahip olan bu yapım içerisinde gerçekten de zorlu bir sistem bizleri bekliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda, siz de biliyorsunuz ki sürekli olarak bir şeyleri avlamak ve canavarları ortadan kaldırmak temel amacımız oluyor. Dolayısıyla durum böyle olunca, kendinizi zorlu bir durum içerisinde buluyor ve bu canavarların her birinin de kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Aynı zamanda bu saldırı biçimlerine öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor.

Öncelikle düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmek bu tarz oyunlarda oldukça önemli. Daha sonrasında ise kendinize özgü bir sistem ortaya çıkarabilir ve bu sayede düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz. Örneğin, düşmana saldırısından sonra karşı saldırıya geçebilir ve akabinde onun zayıf noktasını öğrenebilirsiniz.

Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Patron savaşları zaten zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve sürekli olarak onlarla beraber haşır neşir olmamızı gerektiriyor.

Karanlık ortamlarda ilerleyebildiğimiz, kendimize ait bir ışık yakabildiğimiz ve akabinde ise dünya içerisinde boğuşan bir hastalıkla beraber karşı karşıya geldiğimiz yapımda, bir yandan bu hastalığı ortadan kaldırmak, diğer yandan ise canavarları yok etmek bizim temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Ve bununla beraber rol yapma deneyimi içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde karakter odaklı bir sistem yer alıyor. Bu karakter odaklı yapılmış eliyle beraber sadece cephaneliklerle düşmanlara karşı gelebiliyor ve elimize farklı silahlar ve araçlar alabiliyoruz. Bu sayede düşmanlara karşı farklı şekillerde savaşabiliyor ve kargaşalı bir dönem içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışabiliyoruz.

Gizemli geçmişimizin detaylarını adım atmaya hazırlandığımız ve akabinde ise karışık olayların bulunduğu yapım içerisinde elbette canavar ve yaratıkları ortaya çıkaran bir hastalığın söz konusu olduğundan bahsedebiliyor ve bunu ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
Oyunda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Tüm bu zorlukların ardından elbette sinematik ara sahnelerin oldukça estetik bir şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve karanlık ve kargaşalı bir dönemden geçtiğimizi aktarabiliyoruz.

Oyun içerisinde ölen düşmanlardan elbette toplayabileceğimiz çeşitli kaynaklar bulunuyor. Yağma sisteminin bir hayli ön plana çıktığı yapımda, kendi cephaneliğimizi geliştirebiliyor, karakterimize yükseltebiliyor ve zorlu durumdan üstesinden gelmek için yeni yetenekler ve beceriler üzerinde ustalaşmaya çalışabiliyoruz.

Aynı zamanda korsan bir savaşçı olarak ilerleyebildiğimiz yapım içerisinde, kendi yeteneklerimizin gelişimine tanıklık edebiliyor ve yolumuzu bulmamız gereken bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz. Kargaşalı dönemden geçtiğimiz yapımda güçlü yükseltmelerle beraber kendi karakterimize destekleyebiliyor ve akabinde ise kendi yapımıza uyan aksiyon sistemine ön plana çıkmaya hazırlayabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi oyun tarzınızı oyunu adapte edebiliyorsunuz.
 
Kendi stratejinizi ve benzersiz yaklaşımınızı benimsediğiniz bu yapımda, düşmanları nasıl ortadan kaldıracağınız tamamen size ait oluyor. Karışık bir dönemden geçtiğimiz yapım içerisinde her bir düşmanın farklı zayıf noktaları bulunuyor veya doğrudan düşmanlara karşı hasar vermek durumunda kalabiliyorsunuz. Düşmanları farklı şekillerde komboları gerçekleştirebiliyor, art arda gerçekleştirdiğiniz kombolarla beraber düşmanları ortadan kaldırmak ve aman vermemek durumunda kalıyor ve onları yok ederek tamamen bitirebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda zaten hızlı ve çevik olmanız oldukça önemli arz ediyor ve aynı zamanda karakterin becerilerini kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Biraz hikaye içeriğinden bahsetmek gerekirse, karanlığın ve hastalığın pençesinde kalan bir dünyada kahramanımız kendisini zorlu bir görevle karşı karşıya buluyor. Bu salgınla mücadele ederken aynı zamanda canavarlarla dolu ortamlarda ilerleyip onları avlamak zorunda. Bu macerada hızlı aksiyon ve rol yapma deneyimi bir araya geliyor. Souls-like bir oynanışa sahip olan oyun, zorluğuyla öne çıkıyor. Estetik dövüş sistemi sayesinde düşmanlarla estetik bir şekilde savaşabiliyorsunuz. Farklı yeteneklere sahip çeşitli canavarlar ve boss savaşları da heyecanı doruğa çıkarıyor. Işık kullanımı mekaniği ise karanlık ortamlarda ilerlemenize yardımcı oluyor. Heyecan verici ve sürükleyici bir oyun deneyimi sunan bu yapım, zorluğuyla Souls-like oyunları sevenleri cezbedecek. Karanlık atmosferi ve ilgi çekici hikayesiyle de öne çıkan oyun, oyun severlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak gibi görünüyor.

Düşmanlara karşı savaşabileceğimiz ve rol yapma deneyiminin dibine vurabileceğimiz yapımda elbette tuhaf olayların döndüğünü aktarabiliyoruz. Akabinde bu yapımda güçlü yükseltmelerle beraber karakterimizi destekleyerek daha da yüksek bir duruma gelebiliyoruz. Oyun içerisinde daha çok çirkin yaratıkların ve tuhaf düşmanların olduğundan bahsedebiliyoruz ve insanlığı tehdit eden bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Çünkü zaten oyunun özünde bu tarz bir temel hikaye yer alıyor ve karanlığa meydan okumak için onları ortadan kaldırmakla beraber kadim bilgilerden yararlanmak durumunda kalıyoruz. Gerçeği aramak durumunda kaldığımız yapım içerisinde elbette biz kendimizi unutulmuş tapınaklarda, terk edilmiş harabelerde, tehlikelerle dolu mağaralarda ve çok daha fazlasında farklı atmosferlerin, düşman çeşitliliğinin ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde zengin bir hikaye bulunuyor ve bu hikaye kapsamında biz de kendimize ön plana atabiliyoruz. Bunun dışında elbette gerçeği arama yolculuğumuzda tuhaf olaylarla beraber yolculuğumuza devam etmeye çalışıyor ve kendimizi yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelerde bulabiliyoruz. Her bölge içerisinde yine yeni düşman çeşitliliği ile ve tuhaf düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve komboları düşmanlara karşı kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde elbette açıklanan bilgilere göre birden fazla sonun olduğundan bahsedebilir ve yapacağımız seçimlerle beraber gidişatımıza yön verirken aynı zamanda farklı sonlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 

Durum böyle olunca elbette kendimizi hikaye anlamında zengin bir yapıyla karşı karşıya bulabiliyoruz. Kaosun, ölümün ve tuhaf olayların meydana geldiği ve kendimizi bu tarz durumlarla beraber bulabildiğimiz yapımda diğer taraftan seçtiğimiz müttefiklerle beraber ilerleyebiliyor, onlara güvenmek durumunda kalabiliyor veya ortaya çıkarılan sırlarla beraber hangisine güvenip hangisine güvenmeyeceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Yaptığımız seçimlerle beraber gidişatımıza yön verirken birkaç sondan birine gitmemiz gerekiyor. Biz de bu sonların en iyisini yaşamak için elbette yaptığımız seçimleri ön plana çıkarmamız gerekiyor.
 
Tehlikelerle dolu yollardan ilerleyebileceğimiz, gölgeli yollara ışık saçabileceğimiz ve aynı zamanda kayıp anılarımızı tekrardan bir araya getirebileceğimiz bu yapımda, gidişatımıza yön verirken yeşillenmiş harabelere, mağaralara ve çok tuhaf bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda zaten grafik anlamında da gerçekten güzel bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve canavarların burada dikkat çekici bir tasarıma sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda canavar tasarımları, karakter tasarımları ve diğer tüm tasarımlar ön plana çıkıyor ve bunu onunla beraber biz de kendimize oyuna adapte edebiliyoruz.

Kendini müttefiklerimizi belirleyebileceğimize, kendimizi ön plana atabileceğimize ve yaptığımız seçimlerle beraber gidişatımıza yön verirken aynı zamanda sırlarla dolu bir dünyada kendimizi bulabiliyor ve bu sırları açığa çıkarma tamamen bizim işimiz oluyor. Dinamik çatışma sistemiyle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda kalan ölümle örtülü bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyor ve topraklar içerisinde unutulmaz bir macerada kendimizi bulabiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda ilgi çekici görsellerin ve atmosferlerin olduğundan bahsedebiliyor.
Bununla beraber düşmanlara karşı nasıl yaklaşabileceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Ortaya çıkıp doğrudan düşmanlara saldırabiliyor veya derinlikli aksiyon sistemi ile beraber düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan özgürlükçü sistemler arasında bulunuyor.
 
 
 
Yapım içerisinde karakter odaklı bir sistem yer alıyor. Bu sistemle, türlü cephaneliklerle düşmanlara karşı gelebiliyor ve elimize farklı silahlar ve araçlar alabiliyoruz. Bu sayede düşmanlara karşı farklı şekillerde savaşabiliyor ve kargaşalı bir dönemde kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Gizemli geçmişimizin detaylarını keşfetmeye hazırlanırken, canavar ve yaratıkları ortaya çıkaran bir hastalığın varlığından haberdar oluyor ve bunu ortadan kaldırmak için çabalıyoruz.Oyunda yer alan hikaye, hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Zorlukların ardından, sinematik ara sahnelerin estetik bir şekilde sunulduğunu ve karanlık, kargaşalı bir dönemden geçtiğimizi söyleyebiliriz. Ölen düşmanlardan toplayabileceğimiz çeşitli kaynaklar bulunuyor.
 
Yağma sisteminin ön plana çıktığı yapımda, cephaneliğimizi geliştirip karakterimizi yükseltebiliyor ve zorlu durumlardan kurtulmak için yeni yetenekler üzerinde ustalaşmaya çalışıyoruz. Korsan bir savaşçı olarak ilerleyebildiğimiz oyunda, yeteneklerimizin gelişimine tanıklık ediyor ve yolumuzu bulmamız gereken bir sistemle karşılaşıyoruz. Güçlü yükseltmelerle karakterimizi destekleyebiliyor ve aksiyon dolu anlara hazırlanabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi oyun tarzını adapte edebiliyor. Kendi stratejinizi ve benzersiz yaklaşımınızı benimseyerek düşmanları nasıl ortadan kaldıracağınız tamamen size bağlı oluyor. Kargaşalı dönemden geçtiğimiz yapımda, her düşmanın farklı zayıf noktaları bulunuyor. Düşmanlara karşı hasar vermek için farklı şekillerde kombolar gerçekleştirebiliyor ve art arda yaptığınız kombolarla düşmanları etkisiz hale getiriyorsunuz. Bu tarz oyunlarda hızlı ve çevik olmanız oldukça önemli. Aynı zamanda karakterin becerilerini kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. 
 
 
 
Kendimizi hikaye örgüsüne kaptırdığımız ve akabinde kaosun ve ölümün bir arada bulunduğu dünyada unutulmaz bir maceraya atılabiliyor ve nefes kesici görsellere kendimizi kaptırmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde elbette bulunduğunuz dünyayı barışa mı sürükleyeceksiniz yoksa kaosa mı sürükleyeceksiniz? Bu seçim tamamen size ait ve farklı sonlardan birine erişim sağlayabiliyorsunuz.

Sinsice yaklaşan düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz ve karakterinizi geliştirebileceğiniz bu yapım, kısacası bu tarz bir deneyim sunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
Bunun dışında bu tarz oyunlar elbette günümüzde sıkça yayınlanmaya devam ediyor ve bu türü oynamayı seviyorsanız muhakkak bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Son olarak oyunun zorlu bir yapıya sahip olacağını şimdiden belirtelim.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Bulmaca Platform Oyunu DROS, 12 Temmuz'da Switch için Piyasaya Çıkıyor 1 Dk önce Minds Beneath Us 31 Temmuz'da PC için Çıkış Yapıyor 1 Saat önce Disney Epic Mickey: Rebrushed Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Farming Simulator 25 Duyuruldu: Ön Siparişler Açıldı 2 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 20'de Gruplar Belli Oldu! 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler