"World of Warcraft, MMO Türünü Öldürdü"

07.07.2013 14:55 Samet Konuksal


    World of Warcraft, yıllardan beri MMO piyasasının başına gelen isim olarak biliniyor. Bunu herkes büyük bir başarı olarak görse de World of Warcraft ekibinin eski lideri, yaptıklarından pişman gözüküyor. Şu sıralar Firefall adlı MMO'nun gelişimine öncülük eden Mark Kern, World of Warcraft adına konuştu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Kern, "World of Warcraft'ın arayüzünü, görev sistemini ve dövüş sistemini oldukça basit bir şekilde tasarladık. Peki noldu? Evet oyun başarılıydı fakat bazen WoW'a giriyorum ve kendi kendime soruyorum; 'Biz ne yaptık?' Sanırım bu sorunun cevabını biliyorum; MMO türünü öldürdük." sözlerine yer verdi.
 
    World of Warcraft'ın gelişiminde önemli yere sahip olan Kern, açıklamalarında yer verdiği "Oyunda görevleri bitirmek ve ilerlemek çok kolay. World of Warcraft'ın başarısını gören diğer yapımcılar ise onu taklit edip zengin bir dünya oluşturmaya, çeşitli etkinlikler geliştirmeye çalışmıyorlar. Yapımcıların oyunculara 10 tane fare öldürmekten veya kuryecilik yaptırmaktan başka seçenekleri yok." sözleriyle birlikte durumu aydınlattı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
World of Warcraft Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2004
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 3 11 Saat önce Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 2 11 Saat önce Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 29 Nisan Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 29 Nisan Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 29 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler