2011 PSN Hack Davası Sonuçlandı, Sony 15 Milyon Dolarlık İçerik Dağıtımı Yapacak

24.07.2014 04:49 Samet Konuksal


    2011'de yaşanan PSN faciasını çoğunuz unutmamışsınızdır. PlayStation konsollarının online platformu PSN, neredeyse bir ay kadar hack olayları yüzünden kapalı kalmıştı. PSN'in kapalı kaldığı sürenin sonucunda Sony PS3 ve PSP oyuncularına ücretsiz oyun sunmuştu ancak firma sadece bununla kurtulamamış ve olay mahkemeye taşınmıştı. Uzun süren mahkeme, gün itibariyle Sony'nin özür şartlarını kabul etmesiyle sonuçlandı. 
 
    Öncelikli olarak Sony, hack sürecinde PSN üyesi olan kişilere toplamda 15 milyon dolarlık içerik dağıtmayı kabul etti. Mahkeme raporlarından çıkan önemli sonuçları şu şekilde listeleyebiliriz;
 
- Hack sürecinde PSN üyesi olan fakat Sony'nin 2011'de yaptığı ücretsiz oyun dağıtımından yararlanamayan kişiler, Sony'nin belirleyeceği ücretsiz iki dağıtım seçeneğini seçebilecekler. Bunlar ücretsiz PS3 oyunu, ücretsiz PSP oyunu, ücretsiz PSN teması veya 3 aylık PS Plus üyeliği olarak sıralanmış. PS3 ve PSP oyunlarının listeleri daha sonra açıklanacak.
 
- Sony'nin yapacağı dağıtımın bütçe açısından bir sınırı olduğundan dolayı hediye süreci 'ilk gelen kapar' sistemiyle işleyecek. Yukarıdaki madde için Sony, toplamda 6 milyon dolarlık içerik hediye edecek. 
 
- Eğer Sony'nin 2011 senesinde yaptığı özür kampanyasında oyun aldıysanız, birinci maddedeki seçeneklerden bir tanesini seçme imkanına sahip olacaksınız. Ancak bu madde de yine ilk gelen kapar şeklinde işleyecek ve Sony burada 4 milyon dolarlık içerik dağıtımı yapacak.
 
- Hack sürecinde 2 doların üzerinde PlayStation Store kredisi çalınan kişilere paraları geri iade edilecek.
 
- Hack sürecinde PSN üzerinden Netflix veya Hulu Plus üyeliklerine sahip olan kişilere üç aylık ücretsiz PS Plus üyeliği hediye edilecek.
 
- Hack sürecinde özel bilgilerinin çalındığını kanıtlayabilecek kişilere 2.500 dolara kadar tazminat bedeli ödenecek.
 
    Karar daha yeni alındığından dolayı şu an için çok ayrıntılı bilgilere sahip değiliz. Sürecin ne zaman başlayacağı, hangi oyunların dağıtılacağı henüz bilinmiyor. O yüzden takipte kalmanızda yarar var.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler