Activision Blizzard, Netflix'e Dava Açtı

05.12.2020 19:17 Gazali Çetinkaya

 
Video oyun yayıncısı Activision Blizzard, şirketin üst düzey yöneticilerinden birini çaldığı için yayın hizmeti Netflix'e dava açtı.

Spencer Neumann Mayıs 2017'de üç yıllık bir anlaşma ile birlikte Activision Blizzard'a finansal işler müdürü olarak katılmıştı fakat anlaşma 31 Aralık 2018'de sonlandırılarak Spencer Neumann şirketten gönderildi ve hemen arkasından Netflix'e katıldı.
 
Activision Blizzard, Netflix'in Spencer Neumann'ı yasal olmayan yollardan ellerinden aldıklarını ve aralarındaki ilişkiye müdahale ettiklerini iddia etti.
 
Activision Blizzard "Netflix, yetenekli kişileri etik ve yasal yükümlülüklere bakılmaksızın işe alıyor. Netflix iş gücünü kendi isteklerine göre şekillendirirken, 'ortalama üstü' çalışanlarını acımasızca kovmakla kalmıyor aynı zamanda sözleşme yükümlülüklerine bakılmaksızın rakiplerinden yasa dışı bir şekilde yönetici avlama politikasını yıllardır sürdürüyor." diye belirtti.
 
Activision Blizzard, Spencer Neumann'ın aniden şirketten ayrılmasının işle ilgili gecikmeler ortaya çıkardığını ve yerini doldurmak için milyonlarca dolar zarar ettiklerini belirtiyor.

Activision Blizzar, Netflix'in bu maddi zararları karşılamasını talep ediyor.
 
Netflix'i daha önce de aynı sebeplerden dolayı Fox ve Viacom suçlamıştı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops Cold War Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 13 Kasım 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 23 Dk önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 59 Dk önce Guilty Gear: Strive DLC Karakteri Slayer, 30 Mayıs'ta Çıkıyor 1 Saat önce Kameralarla Hayatta Kalacağınız Korku Oyunu Poltergeist Watcher Geliyor 1 Saat önce Umamusume: Pretty Derby – Party Dash 30 Ağustos'ta PC ve Konsollar için Çıkış Yapıyor 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler