Alien ve Prometheus Arasındaki İlişki

Prometheus bu yaz aylarında vizyona girecek.
27.02.2012 12:28 Gökhan Yılmaz

  
     Alien ve Blade Runner gibi kült fimlerin yönetmeni Ridley Scott bu sene karşımıza yeni bir bilim kurguyla çıkmaya hazırlanıyor. Aslında o kadar da yeni değil çünkü Prometheus ismindeki yapım Alien ile benzer bir evrende geçiyor.
 
     Prometheus'un daha önceleri Alien serisinin öncesini anlatacağı biliniyordu fakat sonradan gelen açıklamalarla daha farklı bir film olacağı ve Alien'ın öncesini anlatmak yerine kendi hikayesine sahip olacağı açıklandı. Ayrıca filmde Xenomorph'lar yani Alien filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz uzaylı yaratıklar olmayacak (Tasvir edersek ağızlarından bir ağız daha çıkan, kuyruklu ve asit tükürüklü şık yaratıklar).
 
     Aşağıdaki yazı Alien ve Prometheus filmlerinden fazla önemli olmayan bilgiler (Spoiler) içermektedir:
 
     Yine de iki filmin birbirleriyle ne kadar bağlantılı olacağı henüz kesin bir şekilde bilinmiyordu. Yönetmen Ridley Scott'ın yaptığı açıklamaya göre bağlantı şu şekilde olacak: "İlk Alien ve Blade Runner filmlerini çektiğimiz dönemde ben yakın gelecekte dünyanın şirketler tarafından domine edileceğini düşünüyordum. Bu yüzden Blade Runner'da Tyrell Corporation ve Alien'da Weyland-Yutani şirketleri var. Nostromo uzay gemisini onlar yollamıştı. Prometheus ise Peter Weyland isminde bir girişimciye ait ve onu da Guy Pearce oynuyor. Yani iki filmin arasındaki bağ sadece bundan ibaret. Prometheus yeni bir film ve tamamen yeni fikirlerle ve yaratıklarla dolu."
 
     Guy Pearce'in rolü bir dakikayı geçmeyecekmiş. Bu yıl vizyona girecek filmin fragmanını izlemediyseniz aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

[DHVIDEO=4231]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Aliens vs. Predator Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Rebellion Dağıtıcısı: Sega Tür: FPS Çıkış Tarihi: 19 Şubat 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 6 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 6 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 7 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 7 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler