Amazon’un Türkiye'ye Ücretsiz Kargo Kampanyası Sona Erdi

25.04.2018 14:33 Gazali Çetinkaya

 
   2016'nın sonlarında Amazon.de yani Amazon Almanya Türkçe olarak hizmet sunmaya başlamış ve Amazon.de üzerinden verilen ve satıcısı Amazon olan alışverişlerde sepet tutarı 49 euro ve üzerinde ise kargo ücreti alınmayacağı duyurulmuştu.

   Amazon’un Türkiye'ye ücretsiz kargo kampanyası 24 Nisan tarihiyle birlikte sona erdi.

   Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile yurt dışından alışverişlerde vergi muafiyeti 30 euro’dan 22 euro’ya düşürüldü ve böylelikle 22 euro’nun üzerindeki siparişlerden gümrük vergisi alınacağı açıklandı. Bu kararın ardından Amazon değişikliğe giderek Türkiye’ye ücretsiz kargo kampanyasını sonlandırdı.
 
   Amazon'un Türkiye pazarına girmesi yakın.
 
   Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan bir haber ile Amazon'un Türkiye pazarına girmek için görüşmelerde bulunduğu iddia edilmişti ve ardından Para Dergisi Amazon'un Türkiye'de Amazon Turkey Services Yönetim ve Destek Hizmetleri Limited Şirketi unvanlı bir şirket kurduğunu açıklamıştı. Ardından haberini Türkiye'deki e-ticaret sektörü içerisindeki kaynaklarına dayandıran Bloomberg HT TV Haber Koordinatörü Ali Çağatay, Amazon'un Temmuz 2018'de Türkiye'de faaliyete başlayacağını söylemişti.

İlgili İçerik Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler