Apple, Epic Games'in Geliştirici Hesaplarını ve Geliştirme Araçlarına Erişimini Sonlandırıyor

17.08.2020 22:32 Gazali Çetinkaya

 
Apple ile Epic Games arasındaki savaş git gide büyüyor.
 
Apple, 28 Ağustos itibarıyla Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını sonlandıracağını ve Epic Games'in iOS ile Mac geliştirme araçlarına erişimini keseceğini bildirdi.
 
Epic Games, Apple'ın bu hamlesinin telafisi imkansız bir zarar oluşturacağını belirterek bu durumun Apple'ın platformunda Unreal Engine'ın gelecekteki geliştirme ve güncellemelerinin kesilmesine yol açacağını ve Unreal Engine üzerinde uygulama yapan geliştiricilerin yeni sürümlere erişmesini engelleyeceğini ve bunun da geliştiricileri diğer oyun motorlarına geçmek zorunda bırakacağını ifade etti. 
 
Epic Games bu misillemeyi engellemesi için mahkemeye başvurduklarını belirtti.
 
Apple ile Epic Games'in arasındaki olaylar geçtiğimiz hafta perşembe günü başlamıştı. İlk olarak Epic Games, Fortnite için iOS ve Android üzerinde Epic Doğrudan Ödeme adı verilen ve Apple ile Google'a %30 komisyon gitmesi yerine oyunculara %20 indirim sunan bir ödeme yöntemine geçiş yaptı. Ardından ilk başta Apple ve daha sonra Google bu ödeme yönteminin mağaza ilkelerine aykırı olduğunu söyleyerek Fortnite'ı App Store ve Google Play Store'dan kaldırdı. Epic Games iki şirkete de dava açtı.
 
Epic Games %70'e %30 kâr dağılımına en başından beri karşı bir firma. Kendi mağazası Epic Games Store'da %88'e %12 kâr dağılımı uyguluyorlar. Yani bir oyundan elde edilen gelirin %88'i geliştiriciye giderken %12'si Epic Games'e gidiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fortnite Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: TPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Hearts Serisi Steam'e Geliyor 5 Dk önce The Sims Benzeri Life by You Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi 20 Mayıs IGG Dünyanın İlk Uluslararası Çevrimdışı SLG Turnuvası’nı Düzenledi! 20 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 20 Mayıs Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 20 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler