Blizzard Hilecilerin Peşini Bırakmıyor

16.10.2010 15:37 Gökhan Yılmaz

 
     Geçtiğimiz günlerde Blizzard'ın StarCraft 2'de hile yapan ya da kurallara uymayan 5000 oyuncuyu yasakladığını hatırlıyorsunuz değil mi? StarCraft 2'de hile ve hack programları kullanan oyuncuların ardından sıra yapımcılarına geldi. Blizzard, StarCraft 2 için hile programları geliştiren üç kişiye dava açtı.
 
     StarCraft 2'nin çıkışından bir kaç gün sonra yayınlanan hile programları çeşitli yollarla dağıtılmaya ve satılmaya başlanmıştı. Hatta oyunun çıktığı gün, bu programların dağıtıldığı web sitede "Elemanlarımız bu oyun için çalışmayı çoktan planladılar. Yeni ürünlerimizi bekleyin" şeklinde açıklama yapılmış.
 
     Bunun üzerinde Blizzard, bu sitenin çalışanlarından Permaphrost, Cranix ve Linuxawesome isimli üç kişiye bir çok kez telif hakkı ihlal etme suçundan dava açtı. Blizzard, bu illegal programların sadece engellenmesini değil, aynı zamanda da yapımcılarından tazminat almayı istiyor. Çünlü bu tip programların geliştiricileri bu işi ücretsiz yapmıyor ve pek çok kişiye satıyorlar. Bakalım Kanada ve Peru'da ikamet eden bu kişilere açılan dava nasıl sonuçlanacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
StarCraft II: Wings of Liberty Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Strateji Çıkış Tarihi: 27 Temmuz 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 11 Dk önce Cut the Rope Geliştiricisi Paladin Studios Kapandı 1 Saat önce Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'a İlk Bakış Atıldı 2 Saat önce Sony Geri Adım Attı: Helldivers 2'den PSN Zorunluluğu Kaldırıldı! 2 Saat önce Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler