Çin Oyun Endüstrisi 9.7 Milyar Dolar Hacminde

Çin'de internet kafelerin en önemli kullanım amaçlarından biri de online oyunlar
08.01.2013 15:51 Alkan Adakaner


      Biz oyuncular genellikle Japonya, Avrupa ve Amerika bölgelerinden haberdarız ve bu bölgelerdeki satış rakamlarını biliyoruz. Diğer taraftan Çin oyun endüstrisi de tıpkı bu ülke gibi günden güne büyümeye devam ediyor.
 
      Ortaya çıkan bilgilere göre Çin oyun endüstrisi 2012 yılında %35.1 büyüme sağlayarak 9.7 milyar dolarlık hacme ulaştı. Bu dev pastanın neredeyse %90'lık bölümünü ise online oyun sektörü yiyor. Online oyun sektöründe oyuncuların harcadığı para 9.1 milyar dolar oldu.
 
      Mobil oyun sektörü ise 520 milyon dolarla bu pastanın küçük bir bölümüne sahip. Nintendo, Sony ve Microsoft'un konsolları bu sektörde ilgi görmezken, yine PC oyunculuğu da online MMO türü oyunlardan ibaret görünüyor.
 
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler