DayZ'nin Konsol Sürümü Hâla Belirsiz

25.02.2014 16:50 Samet Konuksal


    Oyun dünyasının son dönemdeki en popüler yapımlarından DayZ, hali hazırda PC için alpha aşamasında. Daha önce Sony ve Microsoft'un oyunu konsollara kazandırmak için çalışmalarını okuduğumuz DayZ adına konsol durumu hâla belirsiz görünüyor. 
 
    Geçtiğimiz gün sene sonunda Bohemia Interactive'den ayrılacağını açıklayan oyunun yapımcısı Dean Hall, bu habere rağmen sene sonuna kadar DayZ ekibinin başında duracak. Hall, işinin geri kalan dönemiyle ilgili bazı planları anlattı. Oyunun tam sürümünün 2015 başında geleceğini söyleyen Dean Hall, Kasım ayı gibi sadece bug temizleme amacıyla bir betanın yapılacağını ekledi.
 
    Açıklamalarının devamında Dean Hall, DayZ'nin konsol sürümleriyle ilgili konuştu. DayZ'nin konsol sürümünün her zaman ikinci planda olduğuna değinen Hall, "Önümüzdeki 12 ay içerisinde bir konsol portu görürsek şaşırırım. Herhangi bir konsol için çalışmaya henüz başlamadık." açıklamalarını yaptı.
 
    Microsoft'un bu konuda ısrarcı olduğunu söyleyen Hall, firmanın özel tanıtımda gösterdiği bir şeyden de şöyle bahsetti, "Microsoft'un oyuncular için hazırladığı ilgi çekici ve şaşırtıcı şeyleri var. Bunu açıklama iznim yok ama gördüğümde, 'Vaov! Gerçekten ilginç duruyor. Neden bunu diğer oyuncularla paylaşmıyorsunuz?' gibi bir tepki vermiştim."
 
    Eurogamer'da verdiği röportajda Dean Hall, "PC bizim için önemli. Ama konsollara karşı aldığımız bir karşıt tavır da yok. Konsol cephesinde de ilgi çekici şeyler yaşanıyor." eklemelerini yaptı ve Steam Machinelar konusunda heyecanlandığını belirtti. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
DayZ Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Bohemia Interactive Studio Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler