E3 Oyun Fuarına Veda: Kalıcı Olarak iptal Edildi!

12.12.2023 19:57 Mehmet Tandoğan

 
 
Eğlence Yazılımları Birliği (ESA), resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir açıklama ile beraber oyun fuarının tamamen ve kalıcı olarak iptal edildiğini açıkladı. Bir zamanların en büyük oyun fuarlarından biri olan bu etkinliğin fişi şu anda çekilmiş oldu.
 
E3'e kalıcı olarak veda ediyoruz 
 
 
 
İlk olarak 1995 yılında oyun yayıncıları ile beraber düzenlenen E3 etkinliği, oyun sektörü adına adeta bir destek görevi gördü. COVID-19 salgınına kadar düzenli olarak işleyen oyun fuarı, bu süreçten sonra sekteye uğradı. Her ne kadar çevrimiçi olarak yapılması planlanan bu etkinlik isteneni veremedi ve içerisinde bulunduğumuz süreçte ise sürekli olarak ertelenmek durumunda kaldı.
 
Özellikle son yıllarda büyük oyun firmaları kendi çevrimiçi etkinliklerini düzenleme kararı aldı ve bunları gerek YouTube'dan gerekse Twitch gibi yayın kanallarından oyunculara sundu. Burada kendi oyunları ile ilgili detayları ve yeni oyun içi fragmanları hayranlara aktardı. Böylece E3 gibi toplu bir etkinliğe gerek kalmadığını bir kez daha vurgulandı.
 
ESA Başkanı Stanley Pierre-Louis etkinlikle alakalı yeni bir açıklamada bulundu ve şunları söyledi: "Dünya çapında oyun sektöründe önemli bir yere sahip olan E3, 20 yılı aşkın bir süredir hayranların karşısına çıkıyor. Ancak geldiğimiz noktada ESA olarak ne yazık ki bu etkinliği tamamen durdurma kararı alıyoruz. Oyun sektörüne ve oyunculara veda etmek gerçekten de çok zor bir durum. Böylesine sevilen bir etkinliğe veda etmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz."
 
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
E3 2022 Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Etkinlik Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Aksiyon RYO Kristala Erken Erişim Sürümüyle Bu Yıl Çıkacak 12 Dk önce Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 12 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler