EA'in Project CARS ve Dirt Franchise'larını iptal Ettiği Bildirildi

09.11.2022 13:26 Mehmet Tandoğan

 
 
Yarış ve aksiyon serileri içerisinde yer alan ve oyuncular tarafından beğenilen Project CARS ve Dirt için yeni bir dönüm noktasına girmiş bulunmaktayız. Electronic Arts tarafından oyunculara sunulan bu franchise'lar oyun dünyasına veda edecek gibi görünüyor. Yapılan açıklamada bir sonraki Project CARS oyunu için daha fazla geliştirme ve yatırımın yapılmayacağı bildiriliyor. Bunun yanı sıra diğer raporlara göre EA, Dirt serisi için de aynı kararı düşünüyor.
 
EA'den çifte karar: İki seriye yatırımlar durduruluyor 
 
 
 
Adını sıkça duyduğumuz yayıncı ve geliştirici EA, yeni kararlar almaya devam ediyor. Yapılan açıklamada Project CARS oyunu için yatırımların durdurulduğu bildiriyor. Project CARS oyunu 2015 yılında Slightly Mad Studios tarafından geliştirildi. Stüdyonun başında yer alan isim Ian Bell'in 2017 yılında EA ile bir daha çalışmayacağı iddia edildi. Yıl 2019'a geldiğinde Slightly Mad Studios, Codemasters stüdyosu tarafından satın alındı. 2021'de Electronic Arts, Codemasters stüdyosunu satın aldı ve böylece Slightly Mad Studios da dahil olmak üzere Codemasters altındaki stüdyolar EA bünyesine geçti.
 
Slightly Mad Studios şu anda Electronic Arts'ın bünyesi altında yer alıyor ve EA şimdi bu iki projeyi durdurma kararı alıyor. Ancak Codemasters, WRC lisansını aldığı için ralli oyunları üzerinde çalışmaya devam edecek. Bu durum aslında daha çok yeniden markalaşmanın olacağını gösteriyor. WRC oyunlarının DiRT Rally oyunları kadar zor olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Electronic Arts Platformlar: PC Geliştirici: Electronic Arts Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 2 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 3 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 4 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 5 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler