Electronic Arts, FIFA 23 ve Star Wars Jedi Survivor ile Kazanç Rekoru Kırıyor

02.08.2023 21:15 Mehmet Tandoğan

 
Electronic Arts mevcut mali yıl için çeşitli açıklamalarda bulundu ve sunduğu raporla beraber ilk çeyrek mali sonuçlarının şimdiye kadarki en yüksek rakamları içerdiğini ifade etti. Şirketin bu ilk çeyrek için net karı, bir önceki mali yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artışla 1.578 milyar dolar oldu.
  
Electronic Arts çeyrek rekoru kırıyor
 
 
 
Yüzde 21'lik bir artışla beraber 1.578 dolar kazanç elde eden Electronic Arts yükselişini sürdürüyor. Bu kazanç içerisinde dijital veya fiziksel olarak satılan ürünler ve hizmetler yer alıyor. Bunun dışında yalnızca oyun satışları değil lisans ücretleri, ticari ürünler ve oyun içi reklamlar dahil diğer gelirler de bu kazanç içerisinde bulunuyor.
 
Electronic Arts tarafından açıklanan bilgilere göre rekor kıran dönemin ana sebebi FIFA 23'ün popülerliğinin devam etmesi ve Star Wars Jedi: Survivor'ın çıkış yapması. Şirketin CEO'su Andrew Wilson bu artış konusunda "FIFA Ultimate Team, on milyonlarca hayranla etkileşime geçti ve günlük ortalama kullanıcı sayısı yüzde 15 oranında artış gösterdi. FIFA Mobile, yalnızca bu çeyrekte 65 milyondan fazla yeni oyuncuyu kendine çekti. FIFA Online ise aylık, haftalık ve günlük ortalama kullanıcı sayısında çift haneli bir büyüme gösterdi” ifadelerini kullandı.
 
Bu büyümeyle beraber Electronic Arts yeni oyunları, hizmetleri ve daha fazlasını kullanıcılara sunmaya devam edecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Electronic Arts Platformlar: PC Geliştirici: Electronic Arts Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
8 Aylık Çalışmanın Ardından Dark Souls Re-Remastered Modu Çıktı 26 Mayıs Intel Extreme Masters Dallas 2024 Başlıyor! 26 Mayıs İptal Edilen The Divison Hearland'dan Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı 26 Mayıs VCT 2024 Masters Şanghay'da 2. Round Tamamlandı! 26 Mayıs Skull and Bones Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Olacak 26 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler