Fallout Savaşının Mutlak Galibi: Bethesda

Fallout MMO'su noktalanmış gibi görünüyor.
10.01.2012 11:29 Talha Aynacı

 
     Oyunun babası konumundaki firma Interplay ve daha sonra Fallout isim haklarını satın alan Bethesda arasında uzun süredir süregelen isim telif hakları savaşı nihayet Bethesda lehine sonuçlandı. Interplay resmi olarak  Fallout oyunu/ismi ve Fallout MMO yapma üzerine hiçbir hak talep edemeyecek.
 
 "Anlaşma gereği, lisansı geliştirilmek üzere Interplay'e verilen  Fallout MMO'su hükümsüz ve geçersizdir. Daha önce Fallout MMO'su geliştirme üzerine Interplay'e verilen tüm bu haklar Bethesda'ya geri iade edilecektir." diyerek zaferini ilan eden şirket devamında şu açıklamaları yaptı:
 
"Bu andan itibaren Interplay'in Fallout markası veya Fallout'a ait herhangi bir oyun yapımı için hak talebi söz konusu değildir. ZeniMax (Bethesda'nın sahibi olduğu şirkey) davada her iki tarafın da kendine düşen bedeli ödemesi zorunluluğuna rağmen Interplay'e 2 milyon dolar ödeyerek dava bedelini karşılayacak. Bethesda, Fallout ismine ait tüm haklara sahip olmaya devam edecek."
 
     Davadan çıkan bir diğer sonuç da, Interplay'in geliştiricisi olduğu ve satışlarından halen gelir elde ettiği Fallout oyunlarıyla ilgiliydi. Fallout Tactics, Fallout ve Fallout 2 oyunlarından 31 Aralık 2013 tarihine kadar gelir elde edebileceklerler. Ancak bu tarihten sonra Bethesda tüm bu oyunlar üzerinde yegane hak sahibi olacak.
 
     Hak davası 2007 yılında Bethesda'nın Fallout ismini satın almasıyla başlamıştı. Interplay, 30 milyon  dolar finansman artırmak ve nisan 2009'da tam anlamıyla işlev kazanmış bir oyun ortaya çıkarmaları şartıyla MMO geliştirme izni almıştı. Bu şartları yerine getiremeyen Interplay her daim MMO oyunu üzerinde ısrarcı olmaya devam etmiş, hatta geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberdede her iki tarafın MMO oyunu üzerinde anlaşmaya vardığını duyurmuştuk.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: RPG Çıkış Tarihi: 31 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak 09 Mayıs Microsoft Daha Küçük Oyunlara İhtiyacı Olduklarını Açıkladı 09 Mayıs Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 09 Mayıs Sonic Mania Plus Artık Netflix Aracılığıyla Mobil Cihazlar İçin Mevcut 09 Mayıs Sonic Rumble Mobil Cihazlar İçin Duyuruldu: 32 Oyunculu Battle Royale 09 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler