Forbes: 2014'ün Faciası, The Elder Scrolls Online

05.01.2014 15:20 Samet Konuksal


    The Elder Scrolls evreninde bir MMO oyunu oynamak... Bunu sanırım bütün oyuncular isterdi. Ancak bu ZeniMax Online Studios'un elinden değil, Bethesda'nın elinden yapılsaydı çok daha iyi olurdu sanki... Beta döneminde aldığı kötü yorumlarla bekleyenlerini endişeye düşüren The Elder Scrolls Online adına ses getirecek bir yazı yayınlandı. İş dünyasının en popüler kaynaklarından Forbes, TESO'nun 'facia' olacağını öngördü.
 
    Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde sızıntı kaynaklarından Superannuation, oyunun bütçesinin 200 milyon dolar olacağını Twitter üzerinden açıklamıştı. Fakat şimdilerde o Tweet silindi ve Forbes yazarı Paul Tassi de buradan yola çıkarak bir yazı yayınladı. Yazısında Tassi, "Bunun doğru ya da yanlış olduğunu bilemiyoruz. Ancak The Elder Scrolls Online'ın bütçesi Tweet'te yazılanın yarısı kadar olsa bile, 2014'ün faciası olmaya en yakın oyunu." sözlerine yer verdi. 
 
    Star Wars: The Old Republic örneğinden giden Tassi yazısında, "Popüler kültürün en önemli serilerinden Star Wars'ın MMO RPG oyunu bile oyuncular tarafından aylık ödemeye layık görülmedi. Sonrasında ise çatırdamalar başladı ve Free to Play kararı alındı. Görünüşe göre aynı şeyler The Elder Scrolls Online için de yaşanacak." cümlelerine yer verdi.
 
    Elder Scrolls serisinin önemli bir marka değerine sahip olmasına rağmen Star Wars'ın yanında çok düşük kaldığını belirten Tassi, 15 dolarlık aylık üyelik bedelini de eleştirdi. Yazının sonlarında ise, "Bu arada, kim ZeniMax'tan bir The Elder Scrolls MMO'su istedi ki? Oyuncular zaten Elder Scrolls serisini tek başına kahramanlık tadını yaşadığı oyunlarla sevmedi mi? Yani kısaca Bethesda ve ZeniMax, kitlesi bile belli olmayan bir oyuna milyonlarca dolar yatırdı." cümleleri yer aldı.
 
    Hazır CES öncesi durgun geçen bir Pazar günündeyken size bir soru yöneltelim. Sizce, kendisi 60 dolar, yıllık ödemesi 180 dolar olan The Elder Scrolls Online, riskli MMO piyasasında neler yapabilir?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Elder Scrolls Online Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Zenimax Online Studio Dağıtıcısı: Bethesda Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 34 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler