Mahkeme, Bethesda'nın İtirazını Reddetti

Efsane PC RPG'si Fallout 2'den bir görünüm.
12.12.2009 15:45 Talha Aynacı

Bethesda tarafından isim hakları 2007 yılında 5.75 milyon dolar karşılığında Interplay'den alınan ve yine Bethesda'nın ellerinden çıkan Fallout 3 ile hayran kitlesini genişleten, adından bir hayli söz ettiren Fallout serisi ve 3. yapımın ardından; oyunun eski dağıtımcısı Interplay, PC için Trilogy olarak Fallout paketleri satışına devam etti ve birde Fallout MMO yapacaklarını duyurdu.
 
Bu durum karşısında Bethesda, hem Fallout Bundle satışlarını durdurmak hem de geliştirilen MMO'ya engel olmak adına Interplay'e karşı dava açtı. Çünkü Interplay, Bethesda'nın daha da popüler kıldığı Fallout serisinden ekmek yemeye devam etme peşindeydi (Bethesda öyle diyor.)
 
Ancak mahkeme kararı Bethesda'nın beklediği gibi sonuçlanmadı ve Interplay'e karşı açtığı davayı kaybetti. Interplay'in MMO projesi ( Project V13)  halen hayatta.
 
 Kaynak

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: RPG Çıkış Tarihi: 31 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler