Microsoft: "Blu-ray'in Günleri Sayılı"

26.09.2010 19:17 Gökhan Yılmaz

 
      Microsoft'a göre Blu-ray'in tarihe karışmasına sayılı günler kaldı. 50 GB kapasiteli Blu-ray'e karşı 8 GB kapasiteye sahip olan DVD'lerin Xbox 360'ı engellediği konusu üzerine yorum yapan Stephen McGill, insanların artık DVD'leri kullanmadığını söyledi. Xbox İngiltere'nin başında bulunan McGill, bunu "Biz kullanıcılara Full HD 1080p Blu-ray kalitesini indirmeye ve beklemeye gerek kalmadan stream olarak sunuyoruz. Bu nedenle Blu-ray'e kimin ihtiyacı var? Geride kalmış bir format olmasına sayılı zaman kaldı." şeklinde açıkladı.
 
     Dijital dağıtımın yükselişte olduğu bir gerçek. Fakat Blu-ray'in günlerinin sayılı olması gibi bir durum da bulunmuyor. Aynı taraf daha önce de HD DVD'nin yeni format olacağını iddia etmişti. Blu-ray elbette hiç bir zaman VHS ve DVD kadar geniş bir kullanıma ulaşamayacak fakat her zaman disk tabanlı ürünlere bir ihtiyaç bulunacak. Bu da Blu-ray'in, başka bir disk formatına yenilmedikçe hala piyasada bulunacağı anlamına geliyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 6 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 6 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 7 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 7 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler