Rice Üniversitesinde, Skyrim Öğretiliyor!

20.10.2012 17:34 Talha Aynacı

 
   Amerika'nın prestijli özel üniversitelinden birisi olan Rice Üniversitesinde, Skyrim dersleri başladı. Şaka değil, gerçek!
 
1. Sınıf derslerini veren Profesör Donna Beth Ellard, bu özel dersi şöyle açıklamış:
 
"Bu dersin 2 amacı var. Birincisi,  fantazinin psikolojik konsept ve itici güç olarak oyun kültürünü nasıl etkilediğini göstermek; ikincisi, bu örneklerden yola çıkarak İskandinav orta çağının nasıl ve niçin  Anglo-Amerikan fantazi dünyasında yer ettiğini anlatmak. Bunların sonunda öğrenciler hem Skyrim'de farklı görevleri yerine getirecek, hem de Old Norse ve Old Icelandic isimli destanları okuyacak."

   Böylece üniversite, öğrencilerine Avrupa ortaçağ destanlarının ve fantastik dünyasının Anglo-Amerikan (ataları İngiliz, kendileri Amerikan olan) kültürünü nasıl etkilediğini anlatmayı amaçlıyor. Kulağa oldukça "akılda kalıcı bir ders" gibi geldi. Siz ne dersiniz?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Elder Scrolls V: Skyrim Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: 2K Games Tür: RPG Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 29 Dk önce EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 1 Saat önce Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 7 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler