TES: Skyrim'in Oyun Motoru "Creation Engine"

İşte Creation Engine'in logosu
18.01.2011 19:30 Alkan Adakaner


    The Elder Scrolls V: Skyrim'in oyun motorunun adı ortaya çıktı. Yeni oyun motorumuzun adı Creation Engine. Böylece oyunda id Tech 5'in kullanılacağına yönelik söylentiler de sonlanmış oldu.

      Daha önceki haberlerimizde oyun motorunun ne kadar kaliteli görseller sunacağını ve gerçekçi bir dünya yaratmada ne kadar başarılı olduğunu sizlere aktarmıştık. Bu oyun motoru ile daha sonra Fallout 4 gibi bir oyun da gelirse hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

       Creation Engine tabi ki sadece gerçekçi görünen bir dünya yaratmak için kullanılmıyor. Bu oyun motoru aynı zamanda yapay zeka konusunda da oldukça iyi. Bu sayede görev dağılımları, savaşlar gibi çeşitli alanlarda da sorun yaşamayacağız.

      Oblivion'da kullanılan Gamebyro'nun değiştirilip yeni bir oyun motorunun yazılması Bethesda'nın bu nesildeki konsol ve PC teknolojisini en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olacaktır. Kim bilir belki diğer firmalar da Creation Engine'in nimetlerinden yararlanabilirler.
 
     Aşağıda Game Informer'ın yayınladığı net bir ekran görüntüsünü bulabilirsiniz. Grafikler gerçekten de çok iyi olacak gibi görünüyor.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Elder Scrolls V: Skyrim Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: 2K Games Tür: RPG Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunundan Fragman Yayınlandı 4 Dk önce EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 7 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 7 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 7 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler