The Witcher 3'ten Sabrınızı Zorlayacak Bir Oynanış Videosu + Detaylar

26.01.2015 17:59 Ersin Kılıç


     Yapılan son ertelemeye rağmen popülerliğinden ve beklentisinden hiçbirşey kaybetmeyen The Witcher 3 için yeni oynanış videoları yayınlandı. Basın gösterimi yapılan oyunun bu videolarına baktığımızda hem oynanış adına hem de görsel anlamda birçok detayın bizleri beklediğini görüyoruz.
 
     Öncelikle daha önceki açıklamalardan da yola çıkarak zaten iyi bir başlangıç yapan Witcher serisinin açık dünya oynanışı ile birlikte ufkunun genişlediğini de görüyoruz. Tamam, ilk iki oyunda kendi açısından açık dünya oynanışlarına sahipti ama Wild Hunt'a baktığımızda hızlı seyehat sistemini saymaz isek yükleme olmadan tamamen açık bir oynanış dünyasından bahsediyoruz. 
 
     Bu bağlamda The Witcher 3 dünyasında dikkate değer bir diğer nokta da yaşayan bir dünya atmosferini oyunculara verebilmesi. İlk oyunda da bunu başarıyordu tabi ya da ikinci oyunda özellikle kasabalarda karşılaştığımız sahneler bu hissiyatı yaşatıyordu. Ama üçüncü oyuna baktığımızda teknik açıdan sağlanan yeterlilikle birlikte bu hissiyatın tüm oyun alanına yansıdığını görebiliyoruz. Kendi adıma sadece GTA serisinde aldığım bu his, The Witcher dünyasına da tam anlamıyla yansımış diyebilirim. Kendi kendine muhabbet eden NPC karakterler, günlük işleri peşinde koşuşturan kasaba halkı, yol kenarında elindeki yayı oyuncak haline getirmiş bir çocuk ya da bir kasabaya girdiğinizde sağa sola koşuşturan kaz, tavuk gibi hayvanlar...Vahşi doğada karşılaştıklarınızı saymıyorum bile. İşte tüm bu detaylar oyunda sürekli karşılaşacağınız anları oluşturuyor. Kırsala doğru gittiğinizde ise gözünüzün alabildiğince uzanan bir doğa görüyorsunuz. Fizik unsuru da cabası.
 
 
     Evet, Witcher 3 tam anlamıyla açık dünya oynanışına sahip. Ama deminden beri bahsettiğim gibi boş bir dünya değil. Zaten oynanış görüntülerinde açılan oyun haritası ile birlikte ne kadar büyük bir dünyanın bizi beklediğini daha net bir şekilde görebiliyoruz. Mağaralar, karlı dağlar, ormanlar, olabildiğince uzanan ovalar ya da irili ufaklı yerleşim bölgeleri. Bu yerleşim bölgelerinin başında ise oyundaki en büyük şehir Novigrad geliyor. Birçok görevi de buradan alacağımız Novigrad, hem görev icabı hemde barındırdığı yerleşkeler anlamında en çok uğrayacağımız mekanların başında geliyor.
 
     Oyun dünyası bu kadar büyük olunca atımız da en büyük can yoldaşımız haline gelmiş. Bir ıslıkla Red Dead Redemption'da olduğu gibi yanımıza gelen atımız ile arşınlayacağımız büyük bir dünya bekliyor bizleri. Tabi dilerseniz tırıs tırıs gidip manzaranın keyfini çıkarabileceksiniz. Dört nala gittiğinizde ise atımızın dayanıklılık barı ekranın altında beliriverecek.  
 
     Witcher 3, seriye yeni başlayan ya da bu türe ilgi duyan oyuncular için de önemli bir yere sahip. Çünkü oyunun başında yöneteceğimiz ikinci karakter olan Ciri, hem hikaye adına hem de oynanışa alışma açısından bize yol gösterecek. Tabi hikayenin gidişatına göre ilerleyen aşamalarda bu karaktere dönüş yapılıp yapılmayacağı belli değil. Ama ilk etapta yeni yetme bir Witcher olan Ciri, bir sürpriz ile ilerleyen kısımlarda da kontrol edebileceğimiz bir karakter olabilir. Olmasa da kimsenin sadece Geralt ile oynamaktan şikayetçi olacağını sanmıyorum :)
 
     Bu noktada Witcher dünyasında yeni yeni göreceğimiz bazı olaylarda bulunuyor. Çünkü Yneffer ve Ciri hem hikaye anlamında hemde Geralt için önemli bir yere sahip. Ciri ile oynayacağımız bu sekans onrası uçan bir geminin (!?) Kaer Morhen kapılarına dayanacağı ve Ciri'yi yakalamak için burada olacaklarından bahsedilmiş. İşte bu nokta Rivia'lı Geralt'ın uyanacağı, yani hikayeye tekrar dahil olacağı noktayı işaret ediyor.
 
     Tabi ana hikaye dışında Witcher 3'te birçok yan görev de bizi bekliyor olacak. Zaten avcılık baba mesleği haline gelen Geralt, o dağ senin bu mağara benim avının kokusunu peşinden gidecek. Zaten yayınlanan videoya baktığımızda Geralt'ın görev tablosundaki ilanları nasıl cebe indirdiğini de görüyoruz :)
 
 
 
     Oynanış kısmına geldiğimizde videolardan anladığımız kadarıyla ikinci oyunun izinden giden bir sistem görüyoruz. Tabi ilk oyundan beri süregelen Igni, Aard ya da Axii büyüler gene en önemli yoldaşımız. Muhtemelen hikaye adına da önem teşkil eden meditasyon olayları yeni oyunda da kendine yer edinecektir. 
 
     Dövüş sisteminde gene çevik bir sistem bizi bekliyor. Yani hayatta kalmak istiyorsanız sürekli hareket halinde olmalısınız. Çünkü çoğu RPG oyunlarının aksine size yem olmayı bekleyen ya da odun gibi olduğu yere mıhlanan yaratıklardan bahsetmiyoruz. Zaten videoda uçan yaratıklara karşı kullandığımız Crosbow dikkat çeken bir diğer detay. Ok ile yaraladığımız ve yere düşürdüğümüz yaratıkları bir kılıç darbesi ile eşşek cennetine gönderebiliyoruz. Bu sahnede dikkat çeken bir diğer unsur, su birikintisine düşen bu yaratığın suda oluşturduğu dalgalanmalar. 
 
     Sonlara doğru yeni bir Trailer ile selam çakan Witcher 3: Wild Hunt sonuç olarak bu yeni oynanış videosu ile beklentileri karşılayacak bir oyun olduğunu bir kez daha ıspatladı. Sizi bilmem ama benim biraz sabrımı zorladığını da söyleyebilirim. Zaten biraz daha uzatırsam oyunun tüm detaylarını yazmaya başlayacağım sanırım. Çünkü videoda su altı yaşamı da dahil olmak üzere daha sayılabilecek birçok detay mevcut. En iyisi diğer detayları oyunun çıkışına bırakalım ve sizi bu yeni video ile başbaşa bırakalım.. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witcher 3: Wild Hunt Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 19 Mayıs 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 63 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler