Topluluk Yapımı Portal: Revolution Modu Yakında Geliyor

24.12.2023 22:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Second Face Software tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan bulmaca, keşif, macera oyun modu Portal: Revolution, 5 Ocak tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Valve ekibi tarafından oyunculara sunulan Portal oyununu hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Bu oyun içerisinde ilgi çekici bulmacalar, platform unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Etrafı keşfedebildiğimiz ve bu etraftaki keşif unsurları ile beraber kendimize portal açabildiğimiz ve bu portallardan geçerek bulmacanın diğer tarafına ulaşabildiğimiz yapım için ilgi çekici modlar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda beklenilen yeni mod, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 5 Ocak tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor ve bu mod gerçekten de oyun içeriğini genişleten ve aynı zamanda geliştiren unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
 
 
Beklenen Portal modu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu mod, 8 saatten fazla oyun süresini bizlere aktarmayı hedefliyor. Gerçekten de uzun bir süreyi bünyesinde barındıran bu mod içerisinde yapabileceğiniz oldukça fazla iş bulunuyor ve aynı zamanda hikayeyi de burada devam ettiren unsurlar bulunuyor diyebiliriz. Onun dışında orijinal oyunun içeriğine bağlı kalarak geliştirilen bu mod içerisinde zorlu bulmacalar, platform unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de kendi yolumuzu bulmaya çalışırken diğer farklı bulmaca unsurlarına da çözmeye çalışıyoruz.
 
Gerçekten de uzun bir oynanış süresini bizlere aktarmaya hedefleyen yeni Portal modu içerisinde, mod geliştiricisinin belirttiğine göre 40'tan fazla yeni zorlu test odası bulunuyor. Bu odalar içerisinde etrafı keşfedebiliyor, etrafa çözülecek bulmacaları varsa bunları çözmeye çalışıyoruz ve kendimize yeni yeni portallar açarak bu portallardan geçerek diğer odalara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kısımlarda her bir oda farklı bir bulmaca içeriğini bizlere sunuyor ve burada ilk etapta kolay, sonrasında ise zorlu bulmacalar bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla 8 saatlik bir oyun oynama süresi gerçekten de uzun olarak karşımıza çıkıyor ve burada yeni içeriklerle beraber karşılaşmaya başlıyoruz.
 
 
 
Geniş kapsamda bir mod olarak bizleri sunulmaya hedeflenen oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye Portal 2'nin bittiği yerden başlıyor. Elbette Portal 2 oyununu da denemişsinizdir ve burada belli başlı bir hikaye bulunuyor. Ara ara çeşitli altyazılarla ve diyaloglarla beraber de bizlere hikaye konusunda çeşitli bilgiler veriliyor. İşte burada Portal 2'nin hikayesi aslında bir nevi devam ettiriliyor ancak orijinal yapıya bağlı kalınarak bu Portal hikayesi bizlere güzel bir şekilde son olarak sunulabiliyor.
 
Diğer taraftan bu mod ile beraber yeni mekanikler ve gelişmiş portal hileleri bizlere aktarılıyor. Bu portal hileleri ile beraber de elbette bir yerden bir yere geçmek için ufak çaplı numaralar öğrenebiliyoruz. Bu hileleri elbette normal bir şekilde karşımıza çıkar ve bunlar aslında yapabileceğimiz ufak çaplı hamleler olarak bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu mod ile beraber yeni yeni mekaniklere adım atabiliyor ve bu yeni mekanikler ile beraber de zorlu bulmacaları üstesinden gelebilir ve aynı zamanda oyun içerisinde usta olabiliyoruz.
 
Farklı odalara geçiş yapabildiğimiz ve bu odaları keşfedebildiğimiz yapımda portalları açarak kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor ve zorlu test odalarında kendi zihnimizi burada yormaya hazırlanıyoruz. Çünkü bu oyun içerisinde bildiğiniz üzere bazı noktalarda oldukça zorlu bulmacalar bizlere aktarılıyor ve zorluk oranı kolaydan zora doğru artıyor. Orijinal karakterlerinin de yer aldığı bu mod içerisinde arka planda yer alan hikayeye devam ettiriliyor ve orijinal oyunun modellemelerine bağlı kalınarak yeni ve gelişmiş bir mod bizlere sunuluyor. Gerçekten de ilgi çekici bir mod olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, hayran geliştirmesi olarak piyasadaki yerini almaya koyuluyor diyebiliriz. Ortaklaşa geliştirilen bu proje içerisinde yeni test unsurları ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni mekanikler yer alıyor. Aynı zamanda çevre unsurlarının da değiştiğini burada görebiliyoruz.
 
 

Nitekim oyun içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca ve bu modu kullandığımız sürece oyunda yeni lazer küp çeşitlerinin, mavi portal silahının ve diğer öğelerin karşısına çıktığını görebiliyor ve bunlarla beraber de yolumuzu açmaya çalışıyoruz. Bunun dışında mavi portal silah ile beraber 15'ten fazla bulmacanın karşınıza çıkacağını söyleyebilir ve bunu aslında şu an için doğrulayabiliyoruz. Farklı farklı portallar açabileceğimiz ve bu portallarla beraber kendi yolumuzu bulabileceğimizi yapımda bu portalların renkleri oldukça önem arz ediyor. Bu renkler elbette bir oraya gitmemize veya bir buraya gelmemize olanak sağlıyor. Dolayısıyla portalları açmadan önce bu portalın nereye gittiğine dikkat etmemiz gerekiyor ve bu portalla beraber de bulmacaları çözmeye hazırlanıyoruz.

Portal 2 deneyimimizi daha da üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi yaklaşık olarak 5 ile 7 saatlik bir oyun süresi bekleyebilirsiniz. Ancak geliştirici ekibin söylediğine göre genel olarak 8 saatlik yeni bir oyun süresi bizlere aktarılıyor ve bu oynanışınıza bağlı olarak da 5 ila 7 saatlik bir deneyim bizlere sunuyor diyebiliriz. Mod geliştiricisinin belirttiğine göre oyun içerisinde yer alan zorluk seviyesi elbette kolaydan zora doğru bir geçişi bizlere aktarıyor. Ancak her ne kadar bu geçişin yukarı yönlü olduğunu söylesek de çok üst düzey bir zorluk olmadığını burada aktarabiliyor ve doğrulayabiliyoruz. Dolayısıyla burada zaten Portal 2'den aşina olduğunuz bir yapı sizlere aktarılıyor ve bu aşina olduğunuz yapı ile beraber bu mod içerisinde de siz de güçlü bir şekilde durabiliyor ve bulmacalara kolayca aşmaya çalışabiliyorsunuz.

Mod içerisinde Portal 1 ve Portal 2 arasında geçen bir hikaye kırıntısı bizlere sunuluyor ve bu hikaye içerisinde de aynı zamanda yeni karakterler yer alıyor ve bu yeni karakterlerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yepyeni bir hikaye deneyimleyebildiğimiz ve bu hikayenin devam edebildiği yapım içerisinde bir denek olarak yer alıyor ve bu denek rolünü oynarken de elbette sağa sola keşfetmeye çalışıyoruz. Bu keşiflerle beraber etrafta neler olup bittiğini bulmaya çalışıyor ve hikayenin özünü burada anlamaya başlıyoruz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca arka planda yer alan hikaye gerçekten de bizler için oldukça önem arz ediyor ve resmi olmayan bir mod olduğundan dolayı da elbette geliştiricinin kafasındaki hikayeyi burada biz de deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla güzel bir deneyimin ve ilgi çekici bir hikayenin olacağını da şu an için söyleyebiliyoruz. Ancak hikaye içeriği elbette ilginizi çeker veya çekmez. Bu tamamen sizin bu oyuna bakış açınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Ancak oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sonuç olarak bizim yeni içeriğe ve mekaniklere daha fazla odaklanmamız gerekiyor.
 
 
 
İlgi çekici detayları bünyesinde barındıran bu mod ile beraber kısaca toparlayacak olursak, yeni bulmacalar, mekanikler ve iyileştirmeler bulunuyor. Lisanslı bir oyun motoru tarafından sağlanan yapı ile beraber geliştirilen bu mod ile beraber üst düzey bir oyun deneyimi elde etmeye hazırlanıyoruz. Orijinal oyunların modellemelerinden yola çıkarak ve orijinal oyunun yapısı kullanılarak geliştirilen bu mod içerisinde hayranları ve yeni oyunculara hitap edecek olan içerikler yer alıyor diyebiliriz. Bulmacaların içerikleri elbette ilgi çekici olması oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunların özünde zaten bulmacaları çözmek ve bir odadan diğer odaya geçmek için yapacağımız hamleleri gerçekleştirmek gerekiyor. Bu hamleler ne kadar ilgi çekici olursa ve ne kadar çeşitli olursa, o denli oyunun gidişatı elbette daha eğlenceli olabiliyor. Dolayısıyla bu konuda hem mod geliştiricileri hem de oyun geliştiricilere dikkat etmesi gerekiyor.

Portalları açabildiğimiz ve portalların renkleri ile beraber farklı odalara geçiş yapabildiğimiz yapım içerisinde, farklı farklı numaralarla beraber kendinizi kolayca diğer odaya doğru atabiliyor ve portalları içerisinden geçerek bir anda kendinizi diğer odada bulabiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere Portal teması gerçekten de ilgi çekici bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve açtığımız portallarla beraber diğer kısımlara doğru geçiş yapabiliyoruz ve kendimizi bir anda odanın tepesinde bulabiliyor ve aşağı düşerken de görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ilgi çekici bulmacaların olması ve bu bulmacaların devamının gelmesi gerçekten de oyuncular ve hayranlar açısından oldukça güzel bir gelişme diyebiliriz. Nitekim bu mod 5 Ocak 2024 tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor ve önümüzdeki ay geldiği zaman bu modu deneyimleyebilir ve geri dönüşlerinizi mod geliştiricisine aktarabilirsiniz.

Modun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Tabii ki bu modu oynamak ve deneyimlemek için Portal 2 oyununun sizin kütüphanenizde ve size ait olması gerekiyor. Dolayısıyla Portal 2 oyununu direkt olarak bu mod ile beraber açmak için elbette oyuna sahip olmanız gerekiyor. Portal 2 oyunu, siz de biliyorsunuz ki 70'in üzerinde ödül alan bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Yenilikçi oynanışı, hikayesi ve müzikleri ile ön plana çıkan bu yapım gerçekten de 7'den 70'e tüm oyuncular tarafından genel olarak seviliyor ve oyun şu anda da hala oynatılmaya devam ediyor. Steam platformunun sahibi tarafından bizlere sunulan bu yapım, tek oyunculu ve bulmaca odaklı bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda yeni karakterleri ve arka plandaki hikayeleriyle beraber de çok tutulmaya devam ediyor.
 
 

Daha önce hiç görmediğiniz deney odalarıyla beraber adım attığınız bu yapımda aynı zamanda iki kişilik eşli oyun modu da bulunuyor. İsterseniz bu mod ile beraber, isterseniz de tek oyunculu mod ile beraber ilerleyebilir ve deney odalarını bu kapsamında keşfedebilirsiniz. Oyunda farklı farklı oda ve oda çeşitleri bulunuyor. Bu odalarda istediğiniz gibi ilerleyebilir ve emen farklı senaryoları ve eylemleri burada gerçekleştirebilirsiniz. Portallarla beraber ilerleyebildiğiniz ve senaryo modu kapsamında hikayeyi bitirebildiğiniz yapımda ileri düzey fizik kurallarını ve fizik sisteminin yer aldığı bir yapı bizlere aktarılıyor ve gerçekten de yeni nesil oynanış dinamiklerine bizlere sunuyor diyebiliriz. Bunun dışında arka planda yer alan müzikler oldukça önemli. Müziklerle beraber de oyun içerisinde kendimize daha hızlı bir şekilde adapte edebiliyor ve çeşitli düzenleme araçlarını da bu oyun dahilinde görebiliyoruz. Dolayısıyla gerçekten de üst düzey bir bulmaca sisteminin yer aldığı bu yapımın geniş çaplı hayran kitlesi ve oyuncu kitlesi bulunuyor. Bu oyun hala yeni modlarla ve araçlarla beraber desteklenmeye devam ediyor.

Son olarak, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni modlara geçiş yapmak istiyorsanız bunları bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu modlar elbette oyun deneyimini geliştiren ve oyun deneyimine daha da katkı sağlayan içerikler arasında yer alıyor. Dolayısıyla bunları deneyimlemek ve yer vermek oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Portal Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: 9 Aralık 2007
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler