Cyberpunk 2077 Yönetmeni, Bloomberg'ten Jason Schreier'ın Raporuna Cevap Verdi

17.01.2021 15:47 Gazali Çetinkaya

 
Bloomberg'ten Jason Schreier geçtiğimiz günlerde Cyberpunk 2077'nin yapım süreci ile ilgili bir rapor yayınlamıştı ve bunu CD Projekt RED'teki 20'den fazla geliştirici ile yaptığı röportaj sonucu hazırlamıştı. Buradan göz atabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 yönetmeni Adam Badowski'den direkt olarak bu rapora yanıt geldi.
 
İlk haberde CD Projekt RED geliştiricilerinin çoğunun oyunun 2020'de çıkmaya hazır olmadığını bildiği belirtiliyordu. Badowski, sadece 20 kişiden yola çıkarak bu sonuca varmanın doğru olmadığını düşünüyor. Oyun üzerinde 500'den fazla kişi çalışmış.
 
İlk haberde E3 etkinliğinde gösterilen 48 dakikalık oynanış demosunun sahte olduğu ileri sürüldü. Badowski, oyunun çıkışından iki yıl önce yayınlandığı ve o zaman hâlâ devam etmekte olan bir çalışma olduğu için farklıklar bulunduğunu fakat bunun sahte anlamına gelmediğini ifade etti. Ayrıca oyunun son halinin E3 demosundan çok daha iyi göründüğünü ve oynandığını dile getirdi. Eksik özelliklerle ilgili olarak, özelliklerin iyi çalışıp çalışmadığına göre oyuna eklenip çıkarılmasının yaratıcı sürecin bir parçası olduğunu söyledi.
 
Ekip konsollardaki sorunları gidermek için çok sıkı bir şekilde çalışıyor ve PC versiyonunun da kusursuz olmadığının farkındalar. Badowski yine de bir oyun ve sanatsal vizyonu açısından Cyberpunk 2077'den gurur duyduklarını belirtti.
 
Badowski son olarak, şirket içinde Polonyalıların, Polonyalı olmayan çalışanların önünde Lehçe konuşarak diğerlerinin dışlanmış hissetmelerine yönelik iddialara da yanıt verdi. Tüm toplantılarda herkesin İngilizce konuştuğu ve duyuruların İngilizce yapıldığı söylendi. Ortamda sadece Polonyalılar olduğu zaman kendi dilleriyle konuşmaları normal olarak görülüyor fakat ortama o dili bilmeyen biri geldiğinde tekrar İngilizce konuşma kuralını benimsemişler. Şirkette 44 farklı ülkeden çalışan bulunmakta ve çok kültürlü bir ortam oluşturmak için çok çalıştıklarını belirttiler. Jason Schreier da daha sonra bu dil mevzusunu gündeme getirdiği için pişman olduğunu ve çok büyütülecek bir konu olmadığını açıkladı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Cyberpunk 2077 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: CD Projekt RED Tür: RPG Çıkış Tarihi: 10 Aralık 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 12 Dk önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi'nde Çeyrek Finaller Başlıyor! 1 Saat önce Metal: Hellsinger VR, PS VR2, SteamVR, Quest 2 ve 3 için Duyuruldu 1 Saat önce Bulmaca Oyunu Hakokoro V, Switch için Duyuruldu 2 Saat önce League of Legends 2024 Kış Mevsimi Finali 5 Nisan'da Gerçekleşecek! 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler