Far Cry 3'ün Sunucuları Kapanınca Oyun İptal Oldu

Bugün kapanan sunuculardan "Cuma'ya gittim, dönücem" mesajı.
30.11.2012 13:24 Gökhan Yılmaz

 
     Ubisoft'un DRM özelliklerini Far Cry 3'te bulundurmayacağını açıklamasından sonra oyuncular derin bir nefes almış ve daha önceki Ubisoft oyunlarında yaşadıkları problemleri tekrar yaşamayacakları için sevinmişlerdi. Hatırlarsanız oyunu korsan olarak kullanan oyuncular rahatlıkla oynarlarken, paralarını harcayıp orijinal oyunlarını kuran kullanıcılar sunucuların çökmesiyle günlerce problemler yaşamıştı ve oyun oynayamamışlardı. Neyse ki bu tip şeylerin Far Cry 3'te olmayacağını biliyorduk... Ta ki bugün sunucular çökene kadar.
 
     Far Cry 3 ile birlikte Uplay'in de biraz değiştirildiğini görüyoruz. Steam ve arkasından takip eden Origin'in ardından benzer özelliklerin Uplay'e getirildiğini ve arkadaş listesi gibi yeniliklere sahip olduğunu gördük. Fakat Uplay sunucuları kapanıp da oyuncuların bağlantıları koptuğunda, oyunu Offline Mode'da çalıştırmak isteyen oyuncular dumura uğradı.
 
     Oyunu normal bir şekilde oynadığınızı düşünüyor ve belli bir noktaya kadar geliyorsunuz, menüye çıktığınızda bağlantı problemi olduğu söyleniyor ve bir daha oyuna dönemiyorsunuz. En azından oynanabilir bir oyuna dönemiyorsunuz çünkü birbirinden garip ekranlarla karşılaşıyorsunuz. Gelmeyen menüler, kıpırdayamadığınız garip sahneler sizi oyunu zorla kapattırmaya zorluyor (Alt+F4). Ve oyunu tekrar açıp girdiğinizde ise hiçbir şeyin kayıt edilmediğini, başa döndüğünüzü görüyorsunuz. Demek ki DRM oyundan pek de kaldırılmamış, hiçbir Online özelliği olmayan Single Player modunu oynamak için sunucularla sürekli bağlı kalmak zorundayız anlaşılan. Ubisoft'tan gelen açıklamaya göre ellerinden geldiğince hızlı bir şekilde bu sorunu gidermek için çalışıyorlar.
  
 
Offline Mode'da oynarken menüye çıkarsanız hata mesajı alıyor ve geriye döndüğünüzde bu sahneyle karşılaşıyorsunuz.
 
Menüyü hiç açmadan oynarım derseniz de oyunun başında senaryo gereki Crafting menüsüne girmeniz gerekiyor ve yine oyun iptal oluyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Far Cry 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 2 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 3 Saat önce Arcade Klasikleri Bir Arada: TAITO Milestones 3, Switch için Çıkış Yapıyor 3 Saat önce Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 3 Saat önce SteamWorld Heist II için Yeni Bir Fragman Videosu Yayınlandı 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler