Haftanın Öne Çıkanları: Spider-Man 2, Silent Hill'den İlham Alan Oyun ve Lies of P Başarısı

21.10.2023 12:40 Mehmet Tandoğan

 
 
Her hafta olduğu gibi bu hafta da önemli haberleri sizler için derliyor ve burada önemli noktalara değinmek istiyoruz. Geçtiğimiz hafta başlattığımız bu seri ile beraber bu haftanın önemli haberlerine bir bakış atmaya çalışıyor ve bu haberler içerisinde öne çıkanları bir göz atıyoruz. Burada ilginizi çeken haberleri direkt olarak geçebilir ve okuyabilirsiniz  
 
Bu kısımda haberlerin hem kısa özetinden bahsetmek ve bir taraftan da kendi yorumlarımı katmak istiyorum. Elbette siz de bu haberler için kendi yorumlarınızı yorumlar kısmında dilediğiniz gibi belirtebilir ve düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz. Bu sayede arkadaşlarla paylaşabilirsiniz. Şimdi geçelim bu haftanın öne çıkan haberlerine ve bu haberlerin detaylarına;
 
Not: Yarın için bir konu daha gelecek. 
  
Silent Hill'den İlham Alan Yeni Bir Oyun Geliyor: Hollowbody
 
 
 
Bu haftanın öne çıkan haberlerinden ilki benim için de önemli olan yeni bir oyun duyurusu. Elbette bu oyun geçtiğimiz haftalarda duyuruldu ancak bu hafta içerisinde yer vermek istedim. Oyuncuların hayran olduğu ve sevdiği bir korku serisi olan Silent Hill'den ilham alan yeni bir oyun geliyor. Oyunun adı Hollowbody olarak karşımıza çıkıyor ve aynı şekilde burada da ikonik anlarla beraber karşılaşmaya hazırlanıyoruz. Bu oyunun şöyle bir önemi bulunuyor: Oyun bağımsız bir ekip tarafından geliştiriliyor ve bu ekip içerisinde ise tek bir kişi yer alıyor. Yani oyunun tek bir kişi tarafından geliştirildiğini söyleyebiliyoruz.
 
Headware Games ekibi tarafından geliştirilen yeni bir oyun karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Başlıkta da görebileceğiniz gibi Silent Hill oyununun dışında Resident Evil gibi yapımlardan da aynı şekilde ilham alıyor. Bu noktada bir oyun farklı farklı oyunlardan ilham alabiliyor ve bir oyunu ilham kaynağı yapabiliyor. Dolayısıyla bu durum oldukça normal bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak oyunu oyun yapan içerisindeki özgün hikayesi ve mekanikleri diyebiliriz. Elbette her bir oyun birbirine ilham olabiliyor ve bu kapsamda kendi içlerinde daha farklı işler başarabiliyor. Bu oyunun da farklı oyunlardan ilham aldığını rahatlıkla söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Karanlık bir atmosfere sahip yapım içerisinde 2000'li yılların sanat tarzı ve oyun içeriği yer alıyor. Oyunda ilerlediğimiz esnada korku dolu anlarla karşılaşabiliyor ve bir şehir içerisinde bulunabiliyoruz. Tıpkı Silent Hill oyununda olduğu gibi bu şehrin sağını solunu keşfedebiliyor, sokaklarına dalış yapabiliyor, istediğimiz kısmı analiz edebiliyor ve sağda solda birden karşımıza çıkacak olan korku unsurlarıyla ve düşmanlarla beraber karşılaşabiliyoruz.
 
Aynı şekilde bu düşmanlarla beraber elimizdeki sınırlı kaynaklarla savaşabiliyor ve bu savaştığımız esnada ise düşmanların üzerimize geldiğini görebiliyoruz. Yine Silent Hill oyununda olduğu gibi bu düşmanları kendimizden uzak tutmamız gerekiyor çünkü yakınlaştığı zaman elbette karakterimize zarar verebiliyor. Bunun dışında bu düşmanları elimizdeki silahlarla ve kaynaklarla ortadan kaldırmaya çalışıyor veya geliştirici belirttiğine göre bu düşmanları sıyırıp geçebiliyoruz. Yani istediğimiz bir şekilde düşmanlarla kapışabiliyor veya doğrudan yanlarından kaçarak geçmeye çalışıyoruz. Bu tamamen bize bırakılmış durumda. Yani oyun içerisinde böyle bir özgürlük söz konusu diyebiliriz.
 
 
 
Hollowbody içerisinde ilerlerken farklı atmosferlere doğru geçiş yapabiliyoruz ancak daha çok kendimizi karanlık ve sisli bir atmosfer içerisinde bulabiliyoruz. Hayatta kalma korku odaklı bu yapım içerisinde aynı şekilde bulmacalar da karşımda çıkıyor ve bir yandan bulmaca unsurlarını çözmeye çalışırken diğer yandan ise kendi mantığımızı kullanarak düşmanlarla kapışmaya çalışıyor ve elimizdeki kaynakları doğru bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Çünkü oyunda gerçekten de sınırlı kaynaklarla beraber ilerlediğimizden dolayı kaynak yönetimi oldukça önem arz ediyor ve bu yönetimle beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Oyunda aynı şekilde geliştirici ekibin belirttiğine göre farklı sonlar bulunuyor ve farklı sonlara ulaşmak için de farklı seçimlerle beraber ilerlemeye başlıyoruz. Dolayısıyla oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı seçimlerle beraber de değişik sorulara ulaşabiliyor diyebiliriz.
 
Oyun için şu anda elimizde bir fragman bulunuyor ve bu fragman içerisinde elbette ana karakterimizin olduğuna görebiliyor ve ana karakterimizin bir çöp konteynerine doğru ilerlemeye başladığını deneyimleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra ana karakterimiz burada çöp konteynerini sağa sola doğru çekmeye çalışıyor ve bu da aslında çevre unsurlarını kullandığımızın göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz çevre unsurlarını kullanarak kendi yolumuzu açmaya çalışıyor ve böylece oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu az çok çözebiliyoruz.
 
 
 
Fragman içerisinde görebileceğiniz gibi karanlık ve ürkütücü bir ortam bizleri bekliyor ve bu esnada ise elimizdeki silahı düşmanlara karşı ateşleyebiliyoruz. Oyunda karşımıza çıkan düşmanları ve yaratıkları ortadan kaldırma gibi çeşitli eylemlerde bulunabiliyor ve aynı şekilde tuhaf yaratıklar ve ölümsüzlerle de burada karşılaşabiliyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak oyun gerçekten de ilgi çekici bir yapıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bu yapı birçok oyuncunun ve hayranın ilgisini çekecek türden. 2000'li yılların oyun dünyasına geçiş yapabileceğimiz bu yapım içerisinde bizleri bekleyen farklı farklı sürprizlerin de olduğu söyleniyor. Bakalım geliştirici bizlere nasıl bir oyun deneyimi sunacak hep birlikte göreceğiz. Tekrar belirtmek istiyorum oyun şu anda tek bir kişi tarafından geliştiriliyor ve bağımsız bir kişi olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunu beklemeye koyulabilirsiniz. Bunun dışında yine oyunun görsellerine bu haberden ulaşabilir ve aynı zamanda Steam üzerinden de oyunun içeriklerine bir bakış atabilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 
 
(Headware Games tarafından geliştirilen yeni bir oyun karşımızda bulunuyor. Bu oyun başlıkta da bahsettiğimiz gibi Silent Hill ve Resident Evil gibi apımlardan büyük oranda ilham alıyor. Bu yapımlardan ilham alan yapım elbette 2000'li yılların projelerine odaklanıyor ve burada bizlere hayatta kalma korku deneyimini aktarmayı hedefliyor.)
 
Super Mario Wonder Emülatörle PC'de 4K/60 FPS Oynanabiliyor
 
 
 
Nintendo firması tarafından biz oyun severlere sunulmaya bekleyen Super Mario serisinin yeni oyunu Super Mario Wonder Switch konsollarına çıkış yapmadan önce emülatör üzerinden oynandığı ortaya çıktı. Emülatörleri siz de biliyorsunuz ki farklı konsollarda olan bu oyunları PC platformu üzerinden oynamamıza yarayan programlar olarak karşımıza çıkıyor. Sanal bir sistem olarak bulunan bu programlarla beraber elbette farklı oyunları deneyebiliyor ve PC platformunda olmayan oyunları burada oynama şansı elde edebiliyoruz. Bu kısımda herhangi bir çevrimiçi unsur bulunmuyor sadece oyunu deneyimleyebiliyor ve bu şekilde oynayarak rafa kaldırabiliyoruz.
 
Geldiğimiz noktada Super Mario Wonder’ın yayınlanan oynanışı videolarına bakacak olursak oyunun emülatör üzerinde 4K 60 fps bir deneyimle beraber oynandığını görebiliyor ve bu deneyim gerçekten de PC oyuncularına akıcı bir oynanışı sunuyor. Switch konsollarına çıkış yapmaya hazırlanan bu yapımın aynı şekilde bu video aracılığıyla oynadığı kısımları da bu şekilde sızdırılıyor ve oyunun temel yapısı hakkında burada detay sahibi olabiliyoruz.
 
 
 
Yine bunun dışında içerisinde bulunduğumuz süreçte bu oyunun haricinde çıkış yapmadan önce emülatör üzerinden oynanan birçok yapım yer alıyor. Dolayısıyla PC platformu gerçekten de çıkış yapmadan önceki süreçte veya sonrasında konsol oyunlarının uğrak noktası haline gelebiliyor ve emülatörler gerçekten de burada büyük iş başarıyor. Nitekim geldiğimiz noktada Switch oyunları Pokemon Brilliant Diamond ve The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gibi yapımlar da çıkış yapmadan önce PC platformunda oynanabilir durumdaydı ve yukarıda bahsettiğimiz Super Mario oyununun dışında bu oyunlarda aynı şekilde PC tarafında oynanabiliyordu.
 
 
 
Bunun dışında yine Red Dead Redemption, Bayonetta 3, Monster Hunter Rise, Xenoblade Chronicles: Definitive Edition ve Pikmin 4 gibi yapımlar da çıktığı andan itibaren PC tarafında oynanabilir halde bulunuyordu. Dolayısıyla bu yapımlar yani konsol oyunları gerçekten de PC tarafında büyük oranda yer bulmaya hazırlanıyor. Ancak dediğimiz gibi resmi olarak bir karşılığı yer almıyor. Bu emülatörler aracılığıyla bu tarz konsol oyunları oynayabiliyor ve merak ettiğiniz oynanış içeriğine bir göz atabiliyorsunuz.
 
Not: Emülatör oynanış videosu şu anda kaldırılmış durumda .
 
Marvel's Spider-Man 2 Çıkış Yaptı
 
 
 
Yayınclığını Sony ve geliştiriciliğini ise Insomniac Games'in üstlendiği devam oyunu Marvel's Spider-Man 2, 20 Ekim tarihi ile beraber çıkışını gerçekleştirdi. Oyuncular ve hayranlar tarafından beklenen bu yapım içerisinde bildiğiniz üzere iki farklı örümcek adam karakterini kontrol ediyor ve ilk oyunda bulunan bu karakterlerin elbette kontrolü sizin elinizde bulunuyor. Oyun içerisinde istediğiniz şekilde karakterler arasında geçiş yapabiliyor ve bu geçiş herhangi bir yükleme noktası olmadan gerçekleşiyor. Dolayısıyla oyun bu ilgi çekici noktalarla ve mekaniklerle beraber karşımıza çıkıyor.
 
Şu anda sadece PlayStation 5 konsolları için mevcut olan bu yapım ilerleyen senelerde ve yıllarda PC tarafına da çıkışı bekleniyor. Bildiğiniz üzere Sony geçtiniz süreçte oyunlarını PC tarafına yayınlamak istediğini belirtmişti ve şu anda da birçok konsol özel oyunu PC tarafında çıkışını yapmış durumda. Konsol oyunları genel itibarıyla ve yaklaşık olarak oyunun çıkışından itibaren 2 ila 3 yıl sonra PC'ye geliyor. Böylece bu yıllardan sonra ise PlayStation konsoluna çıkış yapmış olan oyunları PC de deneyebiliyorsunuz. Elbette bu politika konsol kullanıcıları tarafından eleştiriliyor ancak PC tarafında ise olumlu bir yankı buluyor diyebiliriz.
 
 
 
Oyuna dönecek olursak elbette büyük beklentilerle çıkış yapmış olan Marvel's Spider-Man 2 ilgi çekici detayları bünyesinde barındırıyor. İlk oyuna göre daha fazla alanı ve bölgeyi içeren oyunda haritanın büyümüş olduğunu görebiliyor ve yeni bölgelerin de bu oyuna dahil olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere açık bir dünya bulunuyor ve bu açık dünya içerisinde istediğiniz gibi gezebiliyor ve ağınızla beraber örümcek adamınızı burada kontrol edebiliyorsunuz. Burada aynı şekilde binalara tırmanabiliyor, kendinizi sağa sola fırlatabiliyor ve örümcek adamla beraber binalar arasında gezebiliyorsunuz. Bu mekaniklerle beraber gerçekten de eğlenceli bir deneyim elde edebiliyoruz.
 
İlk oyuna göre daha fazla mekaniği bünyesinde barındıran yapının içerisinde ilk göze çarpan değişiklik elbette iki farklı örümcek adam karakterini burada kullanmak ve aynı şekilde iki farklı örümcek adam karakterin de her birinin kendine ait teknoloji yani beceri aracı bulunması. Bunun dışında aynı şekilde ortak bir ağaç da bulunuyor ve bu ağaç içerisinde yaptığınız geliştirmeler iki karakteri de etkiliyor diyebiliriz. Bunun dışında yine karşımıza süzülme mekaniği çıkıyor ve süzülme mekaniği ile beraber yükseklerden aşağıya doğru Örümcek Adam karakterimizle adeta bir kuş gibi uçurabiliyor ve uzun menzilli bir şekilde de bir yerden bir yere ulaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyuna eklenen yeni mekanikler arasında da bu içerik yer alıyor diyebiliriz. Bu da oyuncular tarafından oldukça beğenilen ve ilgi çekici olarak görülen bir mekanik olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Bunun dışında elbette burada karşımıza farklı kötü karakterler çıkıyor ve bu karakterleri ortadan kaldırmak için elbette örümcek adamların becerilerinden faydalanabiliyoruz. Ana hikayeye ve yan görevlere dalış yaptığımız ve aynı zamanda şehri keşfetmeye başladığımız eğlenceli bir açık dünya macerası bizleri bekliyor diyebiliriz. Birçok noktada eğlenceli bir deneyimle bizleri buluşturan yapım çıkış yapmadan önce oynanış saati ile beraber eleştirilerin odağında bulunuyor ve birçok oyuncu bu oyunun 20 saat gibi kısa bir sürede biteceğini öne sürüyordu ve bu yapının gerçekten de oldukça kısa olduğunu belirtiyordu. Ancak oyun çıkışı ile beraber genel olarak oyunculardan olumlu eleştiriler alıyor ve bu kapsamda sadece ana hikayeden giderseniz 25 saatlik bir deneyimle beraber karşılaşabiliyorsunuz. Bunun dışında elbette yan görevlere de dalış yaparsanız oyun gerçekten de uzun oynanış süresi ile beraber karşımıza çıkıyor ve yaklaşık olarak 40 saatlik bir deneyimle beraber oynayıp bitirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunun oynanış tarzınıza bağlı olarak bu saatin değiştiğini söyleyebiliyor ve siz de kendi deneyiminizi burada yorumlar kısmında İstediğiniz şekilde aktarabilirsiniz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak oyun çıkışı ile beraber oyuncuların karşısında bulunuyor ve şu anda 1500 Türk lirasından PlayStation 5 konsolunda satışta yer alıyor. Konsolunuz var ise bu oyunu deneyimleyebiliyor ve diğer taraftan ise diğer platform kullanıcıları beklemeye koyuluyor veya oynanışı videolarını YouTube veya diğer platformlar üzerinden izleyebiliyorsunuz.
 
Sam Lake: Alan Wake 2'nin Ücretsiz DLC'si Oldukça İlgi Çekici Olacak
 
 
 
Alan Wake 2'nin yaratıcı yönetmeni Sam Lake bu hafta içerisinde yeni açıklamalarda bulundu ve yakında çıkış yapacak olan korku odaklı hayatta kalma nişancı oyunu Alan Wake 2 için yeni detayları bizlere aktardı. 27 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan bu yapımın ücretsiz ek paketlerinden bahsetti ve bu ek paketlerin gerçekten de oyuncuların dikkatini çekecek türden olduğunu belirtti.
 
Sam Lake’in yaptığı açıklamalar elbette bununla sınırlı kalmadı aynı şekilde çıkış sonrası oyuna dahil edilecek olan ücretsiz ek paketlerden de bahsetti. Bu arada oyunun ek paketlerinin hem ücretli hem de ücretsiz olacağını belirtti ve ilerleyen süreçte de bu ek paketler hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için beklemeye koyulmamız gerektiğini vurguladı. Daha önce 17 Ekim tarihinde piyasaya sürülmesi planlanan oyuna şu anda 27 Ekim tarihinde karşımıza çıkacağını söyleyebiliyor ve aynı şekilde hem PC platformunda hem de PlayStation 5 ve Xbox Series gibi yeni nesil konsollara da çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Oyunun ek paketlerindeki detaylara bakacak olursak burada oyuncuların dikkatini çekecek türden içeriklerin olduğunu görebilecek ve aynı zamanda bu genişletmelerle beraber de ana hikayenin bağlandığını görebileceğiz. Night Springs ve Lake House adına sahip bu genişletmelerle beraber oldukça önemli anlar karşımıza çıkacak ve bu iki ek paket oyuncular için ücretsiz olacak. Bunun dışında ücretli ek paketlerin de gelmesi bekleniyor ve burada ana hikayeye bağlanacak şekilde çeşitli yan içeriklerin de bizlere aktarılması planlanıyor.
 
27 Ekim tarihinde karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde kuzey batı Pasifik taraflarında bulunan küçük bir kasaba içerisinde yer alıyor ve burada cinayet mahalline doğru adım atmaya çalışıyoruz. Oyunda iki farklı gerçeklik bulunuyor ve iki farklı karakterle beraber de burada ilerleyebiliyoruz. Bu kısımda hem FBI ajanı Saga Anderson cinayetleri araştırmayı koyuluyor hem de hayal dünyasında sıkışıp kalan ve oyunun adından da bildiğiniz üzere Alan Wake ile ilerlemeye başlıyoruz. Bu kısımda çözülecek oldukça fazla detay bulunuyor ve aynı zamanda hem korkarken hem de çevre unsurlarını araştırmaya koyuluyor ve o gergin atmosferi burada hissetmeye başlıyoruz.
 
 
 
İki farklı karakter ile beraber ilerlemeye çalıştığımız oyunda karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve bu karanlık atmosfer içerisinde kendi yolumuzu bulmak için elimizdeki el fenerlerini ve aydınlatmaları kullanabiliyoruz. Karanlık bir hikaye içerisinde yer bulduğunuz oyunda FBI ajanı ile ilerlediğimiz kısımlarda daha profesyonel bir çatışma anları bizleri bekliyor ve zorlu vakalarla beraber burada yer almaya başlıyoruz. Burada Saga adlı karakterin Eebette hikayesinin bir kabusa dönüştüğünü görebiliyor ve aynı şekilde burada akıl sağlığımızı korumak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Klasik korku unsurlarının yer aldığı yapımda bir yandan karşımıza bir anda çıkan yaratıkları indirmeye çalışırken diğer yandan ise kendi yolumuzu açmaya ve çevre unsurlarına da araştırmaya başlıyoruz.
 
İki farklı karakterin bulunduğu bir yapım içerisinde iki ayrı gerçeklik bulunuyor ve bu iki ayrı gerçeklik aslında bir yerde birbirlerine bağlanıyor ve bunun dışında ise birbirlerine taklit eden bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Burada yaptığımız her hamle iki farklı karakterin dünyasını etkiliyor ve aslında içinde bulunduğumuz dünyanın nasıl etkilendiğini bizzat deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda doğru ve düzgün bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor ve yaptığınız hareketleri de doğruluğundan emin olmamız lazım.
 
 
 
Oyunda elbette ön plana çıkan çeşitli silahlar ve yan araçlar bulunuyor. Bu araçlar içerisinde işaret fişeği, ilk yardım çantaları, ağrı kesiciler ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda kullanabileceğimiz bu araçlarla beraber elbette yolumuzu aydınlatmaya çalışıyor ve aynı zamanda karakterimizin canı azaldığı zaman ilk yardım çantalarıyla ve cam paketleriyle beraber sağlığınızı yükseltebiliyoruz. Hayatta kalma paketlerinin yer aldığı yakın içerisinde ilerlerken sağı solu dikkatlice keşfetmeniz gerekiyor ve çevre unsurlarını burada kullanmamız gerekiyor ki sınırlı kaynaklarla beraber ilerlediğimizden dolayı bu kaynaklar oldukça önem arz ediyor.
 
Kısaca toparlayacak olursak oyunun yakın zamanda iki farklı ücretsiz ek paketi karşınıza çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda 27 Ekim tarihinde de oyun bizzat biz oyun severlere sunulmayı bekliyor. 2 ücretsiz ek paket içerisinde elbette neler olacağını bilemiyoruz ancak geliştirici ekibi yani Sam Lake’in belirttiğine göre bu ek paketler içerisinde ana hikayeye bağlanacak unsurların olduğu ve oyuncuları gerçekten de oyuna bağlayacak içeriklerin yer aldığı söyleniyor. Bakalım bu ek paketler ve oyun bizlere nasıl bir deneyim sunacak oyun çıktığı zaman hep birlikte göreceğiz.
 
Lies of P'den Büyük Başarı: Satışlar 1 Milyona Ulaştı!
 
 
 
Yayıncı Neowiz ve geliştirici Round8 Studio tarafından oyunculara sunulan soulslike aksiyon rol yapma oyunu Lies of P bu hafta içerisinde büyük bir başarıya imza attı. Yakın dönemde çıkış yapmış olan bu oyun içerisinde karanlık bir atmosfer yer alıyor ve gerçekten de zorlu bir rol yapma deneyimi bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda oyunculardan tam not alarak 1 milyon satışa ulaşıyor ve böylece gerçekten de büyük bir dönüm noktası ile beraber karşınıza çıkıyor.
 
Lies of P 1 milyonluk satış sayısı başarısına 1 ay geçmeden ulaşıyor ve ekipler arasında bu başarı için kendilerini gerçekten de kutluyor ve bu durumdan gurur duyuyor. Ekibin yaptığı açıklamaya göre oyundan gerçekten de memnun olduklarını ve oyunculara böyle bir yapıyı sunduklarından dolayı sevinçli olduklarına vurguluyor. Bunun dışında ekip resmi açıklamalarda bulunuyor.
 
 
 
Ekipler bu başarı için çeşitli açıklamalarda bulunuyor ve bu kapsamda şunları aktarıyor: "Lies of P için bu inanılmaz dönüm noktası Kore konsol oyunlarının küresel çaptaki potansiyelini kanıtlıyor. Lies of P projesi Neowiz ve Round8 Studio için zorlu bir yolculuktu ve bu oyunla beraber başardıklarımızdan gurur duyuyoruz."
 
Zorlu düşmanlarla beraber karşılaştığımız ve bu düşmanları karakterimizin yetenekleriyle beraber alt etmeye başladığımız yapımda Pinokyo karakteri olarak yer alıyor ve bu Pinokyo karakterini oyun içerisinde geliştirebiliyor ve aynı zamanda farklı ekipmanlarla beraber karakterimizi donatabiliyoruz. Sizin de bildiğiniz üzere Souls-like oyunlarda karşımıza irili ufaklı düşmanlar çıkıyor ve bu irili ufaklı düşmanların haricinde elbette boss savaşları ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Bu boss savaşları diğer düşmanlara karşı daha zorlu bir deneyimi içinde barındırıyor ve burada yaptığımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Çünkü tek bir hareketimiz burada büyük bir kayba yol açabiliyor. Dolayısıyla burada normal düşmanların karşısında yaptığımız hamlelere iki kat daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor.
 
 
 
İlgi çekici detaylarla ve karanlık atmosferi ile beraber karşımıza çıkan oyunda aynı zamanda Pinokyo karakterimizin seçimleri oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığımız seçimler gerçekten de oyunun dünyasını etki edebiliyor ve karşımıza çıkan karakterlerle beraber de buradaki değişimi görebiliyoruz. Oyunda yaptığımız seçimler ve verdiğimiz kararlar büyük ölçüde hem karakterimizi etkiliyor hem de karşınızda bulunan karakterlerin etkilenmesine sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla bu konuya da geliştirici ekip oldukça önem göstermiş durumda.
 
Son olarak şundan da bahsetmemiz gerekiyor ki oyunda bazı ekipmanları birleştirebiliyor ve bunlar arasında çeşitli sinerjiler oluşturabiliyorsunuz. Böylece oyunda Pinokyo karakteriyle beraber farklı geliştirmeler yapabiliyor ve ekipman geliştirmeleri ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz ve ayrıca düşmanları burada ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Zaten oyunun temelinde karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırma gibi temel bir hedefimiz bulunuyor ve bunu da oyun içerisinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
 
 
 
19 Eylül tarihinde çıkış yapan oyun şu anda PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, PC (Steam ve Microsoft Store üzerinden) ve Mac App Store üzerinden Mac için mevcut. Ayrıca şu anda Xbox Game Pass hizmetinde de yer alıyor.
 
Peki siz bu oyunu denediniz mi? Oyunu nasıl buldunuz? Bunları kısmında belirtebilir ve dilediğiniz gibi düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.
 
Bu haftalık öne çıkan haberlerin ilk kısmını bu şekilde tamamlıyor ve yarın itibarıyla yeni bir listenin daha yapılacağını söyleyebiliyoruz. Burada birkaç haberin dışında elbette önemli haberler de bulunuyor ve bu haberlere de yarın gün içerisinde yer vermeyi düşünüyoruz. Sizin de eklemek istediğiniz ve öne çıkan haberler konusunda düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir durum varsa bunları yorumlar kısmında belirtebilir ve dilediğiniz şekilde bilgilendirme yapabilirsiniz .

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 1 Saat önce Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor 2 Saat önce Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme 2 Saat önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 3 Saat önce Kıyamet Sonrası Taktik Oyunu Neverdark Yakında Steam'de 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler