ICO Gibi Bir Oyun Yaptıktan Sonra Rahat Ölebilirim

14.11.2010 10:53 Alkan Adakaner


 
    Bazı oyunlar vardır ki kaliteleri tartışmaya açık değildir. O oyunlar mükemmel atmosferleri ve orijinallikleriyle oyun otoritelerinin hayranlığını kazanmışlardır. Belki satış rakamları çok yüksek değildir, ama "efsane" kategorisine satış rekorları kıran oyunları geçerek girmişlerdir.
 
    Oyun geliştiricilerinin ve otoritelerinin hayran olduğu oyunlardan birisi de ICO'dur. Bu "efsane" oyuna hala hayranlıkla bakılıyor. Mütevazılığı ile tanıdığımız Peter Molyenux da bu hayranlığını dile getirdi.
 
    Daha önce "iyi oyunlar yaptım, ama henüz mükemmel oyun yapmadım" diyen Molyneux bakın ICO hakkında neler söylemiş.
 
    "Bu oyuna dönüp baktığınızda ekranda hiç bir ikon yoktur, hikaye inanılmaz bir yolla, konuşma olmadan anlatılır, bu inanılmaz derecede ikonik; mekanlar son derece gizemli ve şimdiye kadar yapılmış en büyüleyici mekanlar; el ele tutuştuğumuz oynanış mekaniği zekice."
 
     Ico'nun oyun dünyasındaki her kuralı yıktığını söyleyen Molyneux'un oyuna olan hayranlığı ise asıl şu sözlerde ortaya çıkıyor.
 
"Eğer Ico gibi bir şeyler yapmış olsaydım, çok mutlu bir şekilde ölebilirdim"
 
     Fable serisi ile büyülü bir atmosfer yaratmayı başaran Peter Molyneux'un ICO gibi tamamen orijinal bir yapımla karşımıza çıkmasını diliyoruz. Oyun ve sanatı bir araya getiren ICO ile ilgili daha fazla bilgi için sitemizde bulunan dosya konusuna buradan ulaşabilirsiniz.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fable 3 Platformlar: XBOX 360 PC Geliştirici: Lionhead Studios Dağıtıcısı: Microsoft Tür: RPG Çıkış Tarihi: 19 Mayıs 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Rakion Macerası Türkiye’de Başladı! 1 Saat önce Paycell 19 Mayıs PUBG Kupası Başlıyor 1 Saat önce Korku Oyunu DreadOut Remastered Collection, PS5 ve Switch için Duyuruldu 2 Saat önce Beyblade X: XONE Switch ve PC için Duyuruldu 2 Saat önce Tchia Switch Konsoluna Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler