Mayıs 2023'te çıkış yapacak ancak tam günü belli olmayan PC oyunları

28.04.2023 11:28 Mehmet Tandoğan

 
 
Bu listemizde Mayıs ayı içerisinde çıkış yapacak ancak tam günü belli olmayan PC oyunları yer alıyor.
 
- Arran: The Book of Heroes (Mayıs ayı içerisinde: aksiyon, hack and slash, rol yapma)
 
 
 
Pal'Sur Studios tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, hack and slash, rol yapma oyunu Arran: The Book of Heroes, Mayıs ayı içerisinde geliyor. Zindan temelli bu yapım içerisinde kendimizi sürekli olarak zindanlara atılmış bir şekilde bulacak ve bu oyunu hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli oyunculu olarak deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde tek oyunculu bir yapı dışında kendi ekibimizi toplayabileceğimiz ve arkadaşlarımızla beraber ilerleyeceğimiz bir yapı bizlere sunulacak. Dolayısıyla oyun içerisinde ekibimizi toplayabilecek, ekibimizle beraber bu zindanları temizleyebilecek ve yeni ganimetlerin kilidini açabileceğiz.

Rol yapma unsurlarına da bünyesinde barındıran bu aksiyon macera oyunu içerisinde sürekli olarak kendimizi  çeşitli düşmanlar keserken bulabilecek, farklı farklı düşman türleri de karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde cüsseli düşmanlardan menzilli saldırı yapan düşmanlara kılıç kalkan kullanan düşmanlardan elinde mızrağı olan ve uzaktan bu mızrağı savurabilen düşmanlara kadar birçok tür karşımıza çıkacak. Bunları alt etmek için de tabii ki biz de elimize çeşitli kılıçlar ve silahlar alabilecek ve onları alt etmeye çalışacağız.
 
 

Oyun içerisinde kendimizi karanlık zindanlarda bulabilecek, bu karanlık zindanlarda kendi ekibimizi kurabilecek ve yanımızda arkadaşlarımızı çağırabileceğiz. Oyunda düşmanlara ve düşman ordularına karşı kendimizi kollamak için elimizdeki silahlara ve kalkanlara davranabilecek, onlara karşı çeşitli saldırı hamleler gerçekleştirebilecek ve onların saldırılarından kaçmak için de çeşitli kaçma mekaniklerini kullanabileceğiz.

Oyunda hem saldırma hem savunma hem de kaçma mekanikleri bulunacak Dolayısıyla  karşımıza çıkan düşmanlardan hasar görmemek için onların saldırılarını doğru zamanda tutturmak onlara saldırılarından kaçırmak  ve doğru zamanda doğru yerde hamle yapmamız gerekecek oyunda savunma ve saldırı mekanikleri sürekli olarak kullanabileceğimiz kombinasyonlar arasında yer alacak Dolayısıyla üzerinde sürekli rahat Düşmanlar gelecek ve bu düşmanları alt etmek için de çeşitli hamleler yapabileceğiz.
 

Oyunda gerek fragmanlardan gerekse oyun içi oynanış görüntülerinden baz alarak şunu söyleyebiliriz. Oyunda sanki vuruş hissiyatı yok gibi bir durum. Oyun içerisinde düşmanlara saldırdığımızda sadece üzerinde yanıp sönen bir ışık beliriyor ve düşmanların herhangi bir tepkisi ne yazık ki bu duruma karşı bulunmuyor. Oyunda tabii ki son hamlede bitirici vuruşlar yapabiliyor ve bitirici vuruşlar gayet güzel animasyonlarla beraber karşımıza çıkıyor. Bu bitirici vuruşlar sayesinde düşmanların uzuvlarını koparabiliyor ve onları tek vuruşta alt edebiliyoruz.

Rol yapma ve aksiyon unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde en fazla yanımıza 4 arkadaşımıza çağırabiliyor ve alabiliyoruz. Oyunda toplamda 5 oyunculu bir şekilde ilerleyebiliyor ve bu ekiple beraber güçlü düşmanları kolayca alt edebiliyoruz. Tabii ki oyunda takımla beraber koordineli bir şekilde ilerlemek, takımla beraber düşmanları ablukaya almak oldukça güzel bir deneyimi bizlere aktarabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak daha keyifli bir deneyim elde etmemizi sağlayabiliyor.
 
 

Oyun içerisinde ister tek oyunculu istersek de ekibimizi beraber toplayarak çevrimiçi eşli olarak yer alabiliyoruz ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak daha keyifli. Dolayısıyla bu oyunu tek başınıza oynamak yerine arkadaşlarla beraber oynamanızı ben de tavsiye ediyorum. Bu oyundan maksimum deneyim elde etmek için arkadaşlarla beraber ilerleyebilecek, zindanları düşmanlardan arındırabilecek ve sonunda da çeşitli hazineleri sahibi olabileceğiz. Oyun içerisinde hem kendimizi geliştirmek hem de elimize daha güçlü silahlar almak için takımla beraber koordineli bir şekilde ilerlemek oldukça önem arz ediyor.

Oyun içerisinde bizlere çeşitli görevler sunuluyor ve bu görevlerin zorluk derecesi elbette ilerleyen süreçte daha da artış gösteriyor. Dolayısıyla oyunda kolaydan zora doğru bir zorluk sisteminin olduğunu söyleyebiliriz. Oyun içerisinde elbette her bir karakterin kendine özgü özellikleri ve becerileri bulunuyor. Bu becerileri geliştirmek karakterimizi yükseltmek ve elimize daha güçlü silahları almak için çaba gösteriyoruz. Oyunda ne kadar çok zindan temizlersek ve  kadar görev yaparsak o kadar çok yeni öğenin kilidini açabiliyor ve sahibi olabiliyoruz.
 
 
 
Benzersiz ekipmanlara sahip olabileceğimiz ve kendimizi geliştirebileceğimiz bu yapım içerisinde farklı farklı düşmanlara karşı gelebiliyor ve karakterin yeteneklerini kullanabiliyoruz. Oyunda kullandığımız bu yeteneklerle beraber düşmanları bir anda indirebiliyor, onlara bitirici vuruşlar yapabiliyor ve farklı farklı skillerle bu düşmanlara vurabiliyoruz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli skiller arasında düşmanların üzerine dash atma, ağır darbe indirme ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda kullandığımız bu yeteneklerle beraber düşmanları bir anda indirebiliyor ve bizden iri yarı olan düşmanları da kolayca bu şekilde alt edebiliyoruz.

Elbette oyunda karşımıza iri cüsseli düşmanlar da çıkabiliyor ve bunları alt etmek tabii ki diğer düşmanlara karşı biraz daha zor olabiliyor. Dolayısıyla ekiple beraber bu düşmanları ablukaya alabiliyor ve onları çevreleyen düşmanları da temizledikten sonra tüm odağımızı o iri cüsseli düşmana verebiliyoruz. Akabinde o düşmanı indirmek için takımla beraber koordineli çalışmak bu oyun içerisinde çok önem arz ediyor.
 
 

Oyun içerisinde bu düşmanları alt ederek elde ettiğimiz görevleri tamamlayabiliyor ve onlardan çıkan hazinelerde yağmalayabiliyoruz. Hem görevleri tamamlayarak hem de zindanları temizleyerek çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyoruz. Zaten oyunun temel amacı bu. Zindanları temizle, görevleri yap ve karakteri güçlendir.

Hem tek oyuncu hem de çevrimiçi eşli oyuncu desteğinin yer aldığı bu yapım içerisinde arkadaşlarımızla beraber ilerleyebiliyor ve kendi silah setimizi oyun içerisinde tamamlayabiliyoruz. Oyunda silah setlerinden yeni becerilere dövüş stillerinden yeni skillere kadar birçok unsur bizleri bekliyor. Tüm bu unsurlarla beraber farklı bir deneyim elde etmeye çalışacak ve bu yeni özelliklerle beraber oyun içerisinde farklı farklı dövüş stillerini düşmanlara karşı uygulayabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde elbette düşük hasar veren silahlardan yüksek hasar veren silahlara kadar farklı farklı silah türleri ve çeşitleri bulunacak. Dolayısıyla en güçlü silahı elde etmek için destansı silahlarla beraber kendimize ait bir set oluşturmamız gerekecek. Oyun içerisinde bu setlerle beraber kendimizi daha güçlü hissedebilecek ve böylece düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde gelebileceğiz.

Aksiyon ve rol yapma unsurlarını bünyesinde barındıran bu zindan temelli oyun mayıs ayı içerisinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda tam çıkış tarihi belli değil ancak mayıs ayı içerisinde çıkış yapması bekleniyor. Siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz.
 
 

Oyunun ayrıca Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını deneyimleyebilir ve oyunun temelini bu demo sürümü sayesinde öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu demo sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.
 
- The Baby in Yellow (Mayıs ayı içerisinde: korku, gizem, macera, bulmaca)
 
 

Team Terrible tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan korku, gizem, macera, bulmaca oyunu The Baby in Yellow, Mayıs ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Korku unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde bir bebek bakıcısı olarak yer alıyor, bu bebek bakıcılığı işini de tamamen üstlenmeye koyuluyoruz. Oyun içerisinde bebek üzerinde yapabileceğimiz oldukça fazla etkileşim bulunuyor ve bu etkileşim sayesinde çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Bu oyun için bir bebek bakıcılığı simülasyonu diyebiliriz ancak işler tabii ki bu kısımda farklı gösterebiliyor.

Oyunda yine geniş ve büyük bir evde yer alıyor, bu geniş ve büyük evi hem keşfedebiliyor hem odalarını gezebiliyor hem de burada bulunan bebeğe bakabiliyoruz. Oyunda yine küçük bir bebeğe bakma sırasında ona çeşitli mamalar ve yiyecekler hazırlayabiliyor, onunla direkt olarak ilgilenebiliyor, altını ve üstüne değiştirebiliyoruz. Gerçek hayatta ne kadar zorsa oyun içerisinde de bir bebeğe bakmak oldukça zor bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu bebeği sürekli olarak memnun etmek gerekiyor.
 
 

The Baby in Yellow'da yine bu bebeğe çeşitli masallar okuyabiliyor, ağladığı zaman onu susturmaya çalışabiliyor, çeşitli mamalar hazırlayabiliyor, biberon verebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Ancak oyun içerisinde yer aldığımız bu esnada bebeğin tuhaf halleri de dikkatimizi çekiyor. Tabii ki arka planda korku unsurları da yer aldığı için bu bebeğin değişimlerini göz önünde bulundurarak ona çok iyi bakmalı. Eğer bakım noktasında gecikirsek ve kötü bir bakıcı olursak bebeğin bize bakış açısı da değişkenlik gösteriyor ve bu anda da korkunçlukları karşımıza çıkabiliyor.

Oyun içerisinde bu bebek aslında çeşitli güçlere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu bebeği hem kontrol altında tutmak hem de onu iyi beslemek gerekiyor. Bunu dışında oyun içerisinde bir yandan bölüm bölüm ilerleyeceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor ve her bölüm içerisinde farklı ve zorlu kısımlar bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bölümde yapmamız gerekenler değişkenlik gösteriyor ve biz de bu yapmamız gerekenleri oyun içerisinde o bölümde yapmaya koyuluyoruz.
 
 

Oyunda yine farklı bir yapı bizleri bekliyor. Oyunda bakıcılığını üstlendiğimiz bebeğin tabii ki farklı şekillerde yeteneği bulunuyor, bebek uyuduğu zaman ve rüya gördüğü zaman onun rüyalarına doğru düşme sekanslar yer alıyor. Eğer onun rüyalarına düşersek ve ona rüyalarına geçiş yaparsak biz de bu durumdan kötü etkileniyor ve  hayatta kalmamız zorlaşabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı korku unsurları yer alıyor. Farklı mekanikler de bu oyun içerisinde bizlere aktarılıyor.

Oyun içerisinde tabii ki bu bebeği çok iyi bir şekilde beslememiz, yatmadan önce ona hikayeler okumamız ve uyuduğu zaman da onun rüyalarını girmememiz gerekiyor. Oyunda yer alan bu bebeğim çeşitli karanlık güçleri bulunuyor ve bu bebeği de muhakkak kontrol altında tutmak gerekiyor. Dolayısıyla oyunda bir yandan sağ çıkmamız gereken bir yapı bizlere aktarılıyor diğer yandan ise bu bebeği kontrol altında tutarak sakinleştirmeye çalışıyoruz. Eğer sakinleştiremezsek ve bebeğin hareketlerini düzene sokamazsak korku unsurları karşımıza çıkıyor ve bebeğin değiştiğini ve artık bize karşı geldiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu bebeği ne kadar çok kontrol altında tutabilirsek o kadar hızlı bir şekilde diğer bölüme geçiş yapabiliyor ve hikayenin sonunda varabiliyoruz.
 
 

Bu bebek bizi ele geçirmek için çeşitli hamlelerde bulunuyor. Bir yandan ürpertici bir yapının bizlere aktarıldığı ve bir yandan da elimizdeki bebeğin değişimlerini görebildiğimiz oyun içerisinde elbette bizim de tüylerimiz diken diken olabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu bebeği iyice beslemeli, temizliğini ihmal etmemeli, çeşitli hikayeler okumalı ve sürekli olarak onu tatmin etmemiz lazım. Oyunda diğer taraftan bebeği elimize alabiliyor, sağa sola doğru savurabiliyor ve hatta fırlatabiliyoruz. Ancak bu durumdan tabii ki bebek etkileniyor ve akabinde onu kontrol altına almamız güçleşiyor.

Oyun içerisinde sürekli olarak dikkatli davranmamız gerekiyor ve yapacağımız günlük rutinler ise şu şekilde karşımıza çıkıyor. Öncelikle bebek bakıcılığını üstlendiğimiz bu oyunda bebeği beslemek gerekiyor ardından tabii ki gerektiği zaman altını temizlememiz lazım. Yine akabinde uykusu geldiğini görecek ve onu uykuya daldırmak için çeşitli hikayeler ve masallar okumamız gerek. Tabii ki bebek gün içerisinde sürekli olarak acıkabilecek ve ona farklı farklı yiyecekler sunabileceğiz. Örneğini oyun içerisinde ona bir tost hazırlayabilecek ve tostla beraber onun karnını doyurabileceğiz. Oyunda bebeği istediğimiz yere doğru koyabilecek ve istediğimiz yere doğru fırlatabileceğiz. Ancak bebeğe kötü davranırsak tabii ki bize karşı tavırları değişebilecek ve bu aşamada korku unsurları karşımıza çıkacak.
 
 

Oyunda bebeği elimize aldığımız ve uyutmaya götürdüğümüz esnada surat ifadesindeki değişimi görebilecek ve dolayısıyla onun rüyalarına geçiş yapmamaya çalışacağız. Oyun içerisinde her ne kadar sevimli bir bebek karşımıza çıksa da oyunda bizi korkutacak olan da aslında bu bebek. Dolayısıyla hem akıl sağlığımızı kaybetmemek için oyun içerisinde çeşitli hamleler yapacak hem de karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye başlayacağız. Elbette bulmacalar karşımıza hileli olarak çıkacak ve bulmacaları aklımıza değil o hileye göre çözmemiz gerekecek.

Oyun içerisinde çeşitli kovalamaca sekansları da yer alacak ve sürekli olarak kendimizi bir şeylerin kovaladığını görebileceğiz. Dolayısıyla oyunda hem hayatta kalmak için bir yerlere saklanma durumunda kalacak hem de sürekli olarak kendimizi sağa sola doğru kaçtığımızı görebileceğiz. Oyunda yine farklı farklı hikaye kırıntıları bulunacak ve bu kırıntıları sağı solu keşfederek öğrenebileceğiz. Oyunda diğer taraftan çözmek için çeşitli bulmacalar yer alacak ve bu bulmacaları çözerken de bir hayli uğraşacağız.
 
 

İlk olarak mobil cihazları çıkış yapan The Baby in Yellow 140 milyondan fazla oyuncu tarafından indirildi ve oyun şimdi ise PC platformuna geliyor ve oyun ilk etapta erken erişim sürümü olarak yayınlanacak. Dolayısıyla erken erişim sürümü içerisinde çeşitli hatalarla karşılaşabilecek ve bu hataların tabii ki ilerleyen süreçte giderildiğini görebileceğiz. Oyuna bu süreçte yine çeşitli güncellemeler ve içerikler eklenebilecek. Dolayısıyla süreç aslında bir geçiş evresi karşımıza çıkacak. Eğer erken erişim oyunlarından hoşlanmıyorsunuz tam sürümü bekliyorsanız oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve tam sürüm çıkış yaptığı zaman haberdar olabilirsiniz.

Bebek bakıcısı rolünü üstlendiğimiz bu yapın içerisinde bir bebeğe nasıl bakılması gerekiyorsa onu yapacağız ve onu yaparken de tabii ki arka planda dikkat etmemiz gereken unsurlar bulunacak. Eğer bebeğe çok dikkatli ve özenli bir şekilde bakmazsak tabii ki bebeğim bize karşı tutumu olumsuz olacak. Bir yandan korku unsurlarını bünyesinde barındıran bir yandan da çeşitli bulmaca içeriği bizlere aktaran The Baby in Yellow'da farklı bir deneyim elde etmeye çalışacak ve bu evin içerisinden çıkmanın yolunu aramaya koyulacağız.
- BRIGHT TRACER (Mayıs ayı içerisinde: platform, aksiyon, nişancı)
 
 

HEXADRIVE Inc. tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan platform, aksiyon, nişancı oyunu BRIGHT TRACER, Mayıs ayı içerisinde geliyor. Neon ışıklarının altında ilerleyebileceğimiz bu parkur oyunu içerisinde sürekli olarak kendimizi hızlı bir şekilde giderken bulabilecek ve reflekslerimize güvenerek bu zorlukları aşmaya çalışacağız. Oyun içerisinde farklı farklı platform zorlukları bulunacak ve bu zorluklarını aşmak için de sürekli olarak hızlı hareket etmek durumunda kalacağız. Oyunda kolaydan zora doğru bir zorluk seviyesi bulunacak ve kendimize oyuna adapte olduğumuz sürece de herhangi bir zorluk yaşamayacağız.

Gelecek temasını işleyen bu yapım içerisinde sürekli olarak bir koşu içerisinde kendimizi bulabilecek ve bu koşu arasında da çeşitli zorluklar karşımıza çıkacak. Oyunda arkamızda resmen bir Nitro takmış gibi koşabilecek, hızlı bir şekilde düşmanların üzerine varabilecek ve çeşitli zorlukları bu hızımızla beraber aşmaya çalışacağız. Oyunda yine bir karakteri kontrol edecek ve bu karakterle beraber sağa sola doğru atlayabilecek, zıplayabilecek ve birçok zorluğu bu karakterle beraber açmaya çalışacağız.
 
 

Oyun içerisinde çok farklı platform zorlukları bulunacak ve bu platform zorluklarını aşmak için de elbette yukarıda bahsettiğim gibi reflekslerimizi kullanmamız gerekecek. Oyunda çok ani tuşlara basmamız gereken durumlar bulunacak. Bu durumlar arasında sağa sola doğru atladığımız duvarlar, hızlı bir şekilde zıplamamız gereken anlar ve daha fazlası yer alacak. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı platform zorluklarıyla beraber bizleri zorlu bir yapı bekliyor olacak.

Oyunda bir yandan koşup zıplarken diğer yandan ise çeşitli düşmanlarla karşılaşabileceğiz. Oyunda sadece uğraşmamız gereken platform zorlukları olmayacak, karşımıza çıkacak olan düşmanları da alt etmeye çalışacağız. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı patron savaşları bulunacak ve bu patron savaşlarını da kendi hızımızla ve becerilerinizle beraber aşmaya başlayacağız. Oyunda farklı farklı bölümler ve kısımlar bulunacak. Bu bölümler içerisinde de her birinin kendine ait teması yapısı ve zorluğu yer alacak. Dolayısıyla oyunda çok farklı bölümler bizlere aktarılacak.
 
 

Oyun içerisinde bir virüs tarafından işgal edilen bir dünyada yer alacağız. Bu virüsü tabii ki ortadan kaldırmak için biz de kendimizi aslında antivirüs olarak nitelendirebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu virüsü alt etmek için çeşitli bölümleri geçmeye çalışacak, bu bölümleri geçmek için kendi reflekslerimizi güçlendirebilecek ve kontrol ettiğimiz karakterle beraber hikayenin sonuna doğru ilerlemeye başlayacağız. Oyun içerisinde karakterimizle beraber sağa sola doğru koşabilecek, yukarılara doğru zıplayabilecek, düşmanların saldırılarından kaçabilecek ve patron savaşlarını geçmeye çalışacağız.

Farklı farklı zorlukların yer aldığı bu yapımın içerisinde bilim kurgu teması ve gelecek teması bizlere aktarılacak. Oyun içerisinde yine yapabileceğimiz eylemler arasında duvarlardan koşma, sağa sola doğru kayma, kanca sistemini kullanma, platformlar arası yüksek zıplama ve daha fazlası yer alacak. Oyun içerisinde çok farklı şekillerde çeşitli aksiyonlara girebilecek ve kullandığımız karakterle beraber farklı zorlukların içerisinden geçebileceğiz.
 
 

Hızlı bir şekilde koşuya katıldığımız ve hiç duraksamadan sürekli olarak koştuğumuz bu yapım içerisinde karşımıza bölüm sonlarında virüs patronlar çıkacak. Bu virüs patronları alt etmek için tabii ki öncelikle onların hangi saldırı stillerine sahip olduğunu öğrenmemiz gerekecek ve saldırı stillerini öğrendikten sonra da kendimize ait bir plan ve strateji oluşturmamız gerekecek. Bu etaptan sonra koşumuzu hızlı bir şekilde sürdürebilecek, patronların saldırılarından kaçınabilecek ve saldırı hamleleri bittikten sonra sıra bize geçecek ve onları yavaş yavaş ortadan kaldırabileceğiz ve yeni bölüme doğru yol alabileceğiz.

Oyun içerisinde ne kadar çok patronu alt edersek o kadar çok hızlı bir şekilde finale ulaşacağız. Dolayısıyla sürekli olarak kendimizi hem patronlarla hem de platform zorluklarıyla uğraşırken görebileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı zorluklar bulunacak ve bu zorlukları aşmak için de oyunda farklı hamleler yapmamız gerekecek. Dolayısıyla oyunun ilerleyen kısımlarında farklı farklı mekaniklerin karşımıza çıktığını görebilecek ve bu mekaniklere de alışmak için tabii ki oyunda bir süre vakit geçirmemiz lazım.
 
 

Işık hızında ilerleyebileceğimiz ve koşabileceğimiz bu yapım içerisinde karşımıza farklı farklı düşman türleri de karşımıza çıkacak. Bu düşman saldırılarından kaçmak için de tabii ki karakterimizle beraber zıplayabilecek, sağa sola doğru kayabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyunda sıyrılma ve karşı saldırı tuşu bulunacak. Bu tuş oldukça önem arz edecek. Dolayısıyla bu kombinasyonu yapmak oyundaki düşmanları alt etmenin anahtarı olacak.

Oyun içerisinde karakterimizin sahip olduğu birçok beceri bulunacak ve bu becerileri tabii ki birbirine harmanlayabileceğiz. Yani oyun içerisinde bir kombo sistemi bulunacak, bu sayede birçok beceriyi bir anda kullanabilecek ve sırayla onları zincirleme bir şekilde düşmanlara doğru sunabileceğiz. Oyun içerisinde tabii ki bu komboları yapmak için reflekslerimizi diri tutmamız gerekecek. Dolayısıyla karşımıza çıkan düşmanları bu becerilerimizle ve yeteneklerimizle alt edebileceğiz.
 
 

BRIGHT TRACER içerisinde çok hızlı bir yapı bizleri bekliyor olacak. Dolayısıyla her oyuncuya hitap etmeyen bir yapıyla beraber karşımıza çıkacak diyebiliriz. Oyun içerisinde yüksek hızlı animasyonlar, aksiyonlar ve ne olup bittiğini anlayamadığımız çeşitli düşman saldırıları yer alacak. Dolayısıyla oyun içerisinde tüm bunları bir anda hızlı bir şekilde görebileceğiz ve oyunda bu tür yapılara alışmak için de tabii ki bir süre oynamamız gerekecek. Dolayısıyla oyun bizlere zorlu bir deneyim sunacak.

Oyunda bir de skor tablosu bulunacak ve bu skor tablosu içerisinde kendi rekorumuzu kırmaya çalışacağız. Oyun içerisinde farklı farklı bölümler bulunacak ve her bölümün kendi teması ve zorluğu yer alacak. Dolayısıyla oyundaki her bölümü bitirmek bizlere farklı bir skoru kilidini açacak. Oyunda her bir bölümü tekrar tekrar oynayabilecek ve o bölümü yüksek skor alana kadar oynayabileceğiz. Dolayısıyla yüksek skor yapmak istiyorsanız bölümleri tekrardan oynayabilirsiniz.
 
 

Hızlı tempolu bir aksiyon macera deneyimini bizlere aktaracak olan bu yapım Mayıs ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Oyunun hangi gün çıkış yapacağı belli değil ancak Steam sayfası üzerinde Mayıs ayı içerisinde çıkış yapacak ibaresi yer alıyor. Dolayısıyla biz de oyunun Mayıs ayı içerisinde çıkış yapmasına bekliyoruz. Oyun tabii ki hızlı bir yapıyı bizlere sergilediğinden dolayı her oyuncuya hitap etmeyebilir. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
- The Cold White (Mayıs ayı içerisinde: açık dünya, hayatta kalma, macera)
 
 
 
Engin Ulukurtlar tarafından geliştirilen ve 2MEDYA tarafından yayınlanacak olan çık dünya, hayatta kalma, macera oyunu The Cold White, Mayıs ayı içerisinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Klasik bir hayatta kalma deneyimi yaşayabileceğimiz bu yapım tamamen Türkçe bir şekilde karşımıza çıkacak. Oyun Türkçe geliştiriciler tarafından bizlere aktarılacak ve biz de bu oyunu tamamen yerel bir şekilde deneyimleyebileceğiz. Türkçe dışında 11 farklı dil desteğinin yer aldığı bu yapım içerisinde soğuk diyarlara doğru adım atabilecek ve bizlere arka planda bir hikaye aktarılacak. Dolayısıyla oyun içerisinde hikaye temelli bir hayatta kalma macera deneyimi bizleri bekliyor.

Oyunun arka planında yer alan hikaye kısaca göz atacak olursak:  Oyunda bir arkeolog olarak yer alıyoruz ve kendi görevimizi icra etmek için çeşitli bölgelere doğru adım atabiliyor ve bu bölgeleri araştırmaya koyulabiliyoruz. Oyunda Alaska bölgesinde yer alıyor ve bu Alaska'nın soğuk bölgelerini deneyimleyebiliyor ve o soğuk havanın hissiyatını içimizde hissedebiliyoruz. Elbette bu soğuk diyarlarda hayatta kalmak için en önemli şey ısınmak ve barınmak oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kendimizi sürekli olarak bir yerleri bulmaya odaklıyor ve bu sayede hem ısınmaya hem de kendi hayatımızı idame etmeye çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde bir arkeolog olarak bulunacağımızdan bahsettim. Mesleğimiz gereği çeşitli araştırmalara katılabiliyor ve bu araştırmaları sonuca erdirmeye çalışıyoruz. Oyunda bir de nişanlımız yer alıyor. Nişanlımız bir gün kaza geçiriyor ve bu kaza sonrası her şeyin değiştiğini ve olayların çok farklı bir hal almaya başladığını görüyoruz. Oyun içerisinde nişanlımızın yaptığı kazayla beraber tüm gidişat değişiyor ve ortaya çok gizemli bir yapı çıkmaya başlıyor. Biz de bu gizemi araştırmak için soğuk diyarlara doğru adım atıyoruz.

Bu hayatta kalma macera oyunu içerisinde elbette diğer oyunlarda olduğu gibi acıkma, susama ve ısınma gibi temel ihtiyaçlarımız bulunuyor. Bu temel ihtiyaçlarımızı gidermek için oyun içerisinde sürekli olarak gezinebiliyor, sağı solu keşfedebiliyor ve etraftan bulduğumuz yiyecekler ve gıdalarla beraber kendimizi hayatta tutmak için zorluyoruz. Oyun içerisinde elbette çeşitli aletler ve araçlar yapabiliyor, bunları çok kritik anlarda kullanabiliyor ve hayatta kalmak için aslında tüm çabayı sarf edebiliyoruz.
 
 

Oyunda acıktığımız zaman etraftan çeşitli yiyecekler bulmaya koyuluyor, bu kapsamda avcılık yapabiliyor ve sağı solu keşfederek buraları yağmalayabiliyoruz. Diğer taraftan avladığımız hayvanların derisinden ve etinden faydalanabiliyor ve onların derilerinden yine kendimize giyecek yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi detaylı hayatta kalma unsurları bizlere aktarılıyor.

Oyunda bir yandan arka plandaki gizemi ortaya çıkarmak için çeşitli hamleler yapabiliyor ve gideceğimiz yere doğru yol almaya başlıyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi nişanlımız bir kaza geçiriyor ve bu kaza akabinde bizlere son sözlerini söylüyor. Ancak bu son sözleri tamamen büyük bir gizemi içerisinde barındırıyor ve biz de bu sırrı açığa çıkarmak ve nişanlımızın bize hangi konudan bahsettiğini öğrenmek için büyük bir maceraya atılıyoruz. Hem nişanlımızın sözlerini öğrenmek hem de bu kazanın akabinde ortaya çıkan sırrı çözmek tamamen bizim işimiz.
 
 

The Cold White içerisinde elbette klasik hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi etrafı keşfedebiliyor, çeşitli barakalara ve yapılara giriş yapabiliyor ve buralarda yer alan kaynakları toplayabiliyoruz ve envanterimize atabiliyoruz. Envanterimize attığımız eşyaları tabii ki istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve bazı öğeleri de birleştirerek yeni  araçların kilidini açabiliyoruz. Oyunda sürekli olarak yeni aletler ve araçlar üretmek ve diğer taraftan da kendimizi yiyecek stoklamamız gerekiyor. Hayatta kalmanın temel unsurlarını yani yeme içme ve barınma gibi olaylara dikkat ediyor, bu kapsamda oyunda hayatta kalmaya çalışıyor ve ortada bulunan hikayeyi sona erdirmeye başlıyoruz.

Oyun içerisinde soğuk diyarlara doğru adam atabiliyor ve o soğuğun hissiyatını aslında hissedebiliyoruz ve bu soğuk yerlerde hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyunda tabii ki yeni silahlar üretebiliyor ve bu silahlarla beraber ilerlemeye başlıyoruz. Ne kadar çok yiyecek ve içecek stoğumuz olursa o kadar çok hayatta kalma başarımız ve şansımız artış gösteriyor. Dolayısıyla bu konulara özen göstermemiz lazım.
 
 
 
The Cold White içerisinde yine kendimize ait bir kamp ateşi yakabiliyor, bu kamp ateşi ile beraber ısınabiliyor ve soğukluğu bir nebze olsun dindirebiliyoruz. Elbette karakterimizin donması oyunda ölmemiz anlamına geliyor. Dolayısıyla oyunda karakterimizin donmaması için ve hayatta kalmamız için ısınma da oldukça önem arz ediyor.

Oyunda kendimizi sürekli olarak etrafı keşfederken bulabiliyor ve bu keşif sırasında da ilginç olaylarla da karşılaşabiliyoruz. Öte yandan oyun ilk etapta bizlere erken erişim sürümü olarak sunuluyor. Dolayısıyla oyunun bu sürümünde bazı eksiklikler ve hatalar bulunabilir. Bu eksiklikleri ve hataları geliştirici ekibe geri bildirim şeklinde iletirseniz bu geri bildirimler de tam sürüme kavuşmadan önce önemsenir ve bu sayede tam ve eksiksiz bir tam sürüm deneyimi elde edebiliriz. Dolayısıyla bu geri bildirimler geliştirici ekiplerce önemsenen detaylar arasında yer alıyor.
 
 

Elbette bu tarz hayatta kalma oyunları karşımıza sürekli olarak çıkış yapıyor ve her bir oyun aslında birbirine benzerlik gösteriyor. Bu çok normal bir durum. Bu tarz oyunları birbirine elbette kıyaslayabiliriz. Ancak her oyun nihayetinde kendine özgü mekanikleri ve içerikleri bünyesinde barındırabiliyor ve biz de bu içerikleri deneyimleyerek eğlenebiliyoruz.

Klasik bir hayatta kalma deneyimini elde edebileceğimiz bu yapım mayıs ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu oyunun mayıs ayı içerisinde çıkış yapacağını biliyoruz ancak hangi günde çıkış yapacağı belli değil. Oyunun ayrıca şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebil.ir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu sayede oyunu unutmamış olursunuz.
 
 

Bu tarz hayatta kalma oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Hem hayatta kalmanın temel noktalarını öğrenmek hem de soğuk bir bölgede yer alarak buranın gizemini ortaya çıkarmak ilginizi çektiyse bu oyuna muhakkak bir bakın derim.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 4 Dk önce Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor 1 Saat önce Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme 1 Saat önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 2 Saat önce Kıyamet Sonrası Taktik Oyunu Neverdark Yakında Steam'de 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler