Metro Exodus'un bugüne kadarki satış sayısı açıklandı: 8.5 milyon

24.05.2023 18:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Yakın zamanda gerçekleştirilen Embracer Group yatırımcı etkinliğinde birçok oyun hakkında detaylı raporlar ortaya çıktı. Bu kapsamda 2019'da piyasaya sürülen yarı açık dünyayı bizlere sunan kıyamet sonrası hayatta kalma nişancı aksiyon oyunu Metro Exodus'un çıkışından bu yana 8,5 milyon adet sattığı açıklandı. Satış sayısının haricinde oyun 10 milyondan fazla oyuncu tarafından oynandı. Bu sayılar Metro serisi için bir rekoru temsil ediyor.
 
Metro üçlemesi çok oynanmaya devam ediyor
 
 
 
Üçleme olarak karşımıza çıkan ve son oyunla beraber büyük bir başarı elden eden Metro için sırada ne olacağı merak konusu. Üçlemenin ilk oyunu 2010 yılında piyasaya sürüldü ve oyun 2002 yılında Rus Yazar Dmitry Glukhovsky tarafından yayınlanan aynı adlı bir kitaba (Metro 2033) dayanıyor. Seri, Exodus ile zirveye ulaştı ve bugün bile iyi satmaya devam ediyor.
 
Öte yandan ortaya çıkan raporlara göre Exodus'tan sonra PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S platformlarına yeni bir Metro oyunu gelecek. Bu yeni oyunun 2024 yılı içerisinde çıkış yapacağı öne sürülüyor. Yine varsayılana göre bu oyun tamamen yeni ve çok daha büyük bir dünyayı oyunculara sunacak ve klasik Metro oynanışını içerecek. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metro Exodus Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: 4A Games Dağıtıcısı: TBA Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 2 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 3 Saat önce Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 5 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 5 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler