Microsoft’un Activison Blizzard Satın Alımına Türkiye'den Koşulsuz Onay Çıktı

14.07.2023 12:05 Mehmet Tandoğan

 
 
Oyun tarihinin en büyük satın alımlarından biri olarak karşımıza çıkan Microsoft'un Activision Blizzard satın alımı için Türkiye'den onay çıktı. Geldiğimiz noktada ABD ve İngilitere'den onay almak için çeşitli davalara katılım sağlayan Microsoft, Türkiye'den koşulsuz bir şekilde destek aldı.
 
Microsoft, FTC mücadelesini sürdürüyor
 
 
 
Geçtiğimiz süreçte San Francisco'da sona eren Microsoft vs. FTC (ABD Federal Ticaret Komisyonu) davası yargıcın kararıyla beraber sonuçlandı. Kararın Microsoft lehine çıkmasıyla beraber FTC bu kararı temyize götüreceğini açıkladı. ABD tarafında işler böyleyken İngiltere rekabet kurumu CMA da durumu tekrardan değerlendireceğini bildirdi.
 
Microsoft bu durumlarla boğuşurken Türkiye'den de onayı aldı. Türkiye'nin bu onayına karşılık Activision: "Türkiye, Microsoft'un Activision Blizzard satın alımını koşulsuz olarak onayladı. Şimdi başka bir ülke daha tüketicileri ve rekabeti koruyan düşünceli bir karara vardı" ifadelerini kullandı.
 
Diğer taraftan Microsoft'un satın alım sürecinin süresi 18 Temmuz'da doluyor. Dolayısıyla önümüzdeki hafta satın alımın tamamlanması bekleniyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 1 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 2 Saat önce Square Enix Birçok Projeyi İptal Ettiğini Açıkladı 3 Saat önce Devam Oyunu Drug Dealer Simulator 2, 20 Haziran'da Geliyor 4 Saat önce Mağazada Hayatta Kalabileceğiniz The Store is Closed Yakında Çıkacak 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler